er omheen vieren

Ja ook het kerstwens filmpje maken gebeurde om Henk heen, dat liep wel eens mis natuurlijk zoals in het vorige logje al zichtbaar was. Jammer dat hém het plezier ontging, hij zat onverstoorbaar te snoepen van de mini marsjes (had ik al gezegd dat hij altijd honger heeft) terwijl ik met Inge samen probeerde van wat karton en groen plakplastic een kerstboom te maken.

Na de opnames van die dag vond ik mijn hooft niet genoeg op de onderste bal van een piek lijken en de tekst had ik graag wat meer houvast voor op de laptop die toch buiten beeld bleef. Ook  opname dag 2 met Ruud draaide Henk overal omheen , dat hij de tekst wilde bij wijzen op het scherm  was prima, dan kon hij niet door het beeld lopen was het idee, maar zijn vinger zakt af naar het toetsen bord en dan zie ik ineens…………………
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Het is heel jammer dat ik geen bloopers meer aan elkaar kan plakken in you tube want zo kan ik nog wel even doorgaan, alleen al aan haperingen of versprekingen van mij,  maar ja, 8 filmpjes neerzetten is ook weer zowat.

Het werden rustige kerstdagen om Henk heen. Hij is  er wel, maar maakt niet de indruk dat hij iets meekrijgt van de kerst, ondanks de kerstversiering.
De eerste kerstdag was hij óp na de douche, aankleden en ontbijten en viel op de bank in slaap tot half 11. Daarna toch maar even een kleine wandeling maar het weer was niet heel geweldig dus snel weer terug. Het eten smaakt hem nog steeds prima en de lunch ging er dan ook goed in. We luisteren en kijken wat muziek en dan is hij weer moe en slaapt tot half 5 op de bank.

Het kerstdiner wordt door Inge en haar lief als ze hierheen komen afgehaald bij de chinees, zo lief. Geen echt kerstdiner natuurlijk maar wel heel makkelijk en Henk zijn lievelingskostje.
Gourmetten is geen optie meer, dat is téveel opletten  of hij geen rauw vlees in zijn mond steekt, of met zijn handen aan de hete plaat komt want hoe traag hij ook kan zijn, soms is hij daar heel snel in. Chinees gaat prima als we helpen met opscheppen want hij hoeft gelukkig (nog) niet gevoerd te worden, al gebruikt hij vork, lepel en mes  allemaal door elkaar en meestal niet zoals het hoort, mwah, dat boeit niemand, we zitten niet in het Ritz toch?

Advertentie

66 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  dec 29, 2019 @ 12:55:12

  De combi van humor en constatering van minder leuke zaken maken dit weer tot een ontroerend verhaal. Ik blijf dat bewonderen in jou….

  Beantwoorden

 2. terrebel
  dec 28, 2019 @ 23:35:13

  Wat heerlijk dat Henk nog zo intens van eten kan genieten, Riet! Dat zijn de kleine dingen die het leven de moeite waard maken.

  Beantwoorden

 3. Spontanity
  dec 28, 2019 @ 19:57:50

  Jullie hebben het toch maar weer gedaan met zijn allen!!!!
  xxx

  Beantwoorden

 4. willyfotoblog
  dec 28, 2019 @ 18:11:26

  bloopers horen er bij Riet

  leuk om lezen dat jullie een goede kerst hadden

  fijne avond

  Beantwoorden

 5. Ferrara
  dec 28, 2019 @ 17:00:30

  Wat een prachtige wijsheid. In mogelijkheden denken werkt beter dan in onmogelijkheden blijven hangen. Die ga ik van je lenen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 28, 2019 @ 18:54:28

   Er is natuurlijk heel veel dst niet meer kan zoals ik gewend was , maar bij veel dingen kun je wél “mee blijven doen” als je probeert je aan te passen aan de omstandigheden. Maar de meeste mensen verwachten dat de omstandigheden wel aangepast worden en zo werkt het meestal niet. Maar zucht…. het gaat niet altijd moeiteloos hoor.

   Beantwoorden

 6. Nathalie
  dec 28, 2019 @ 15:26:39

  Ik zie alle filmpjes hier, en ik geniet er ook nog van… ook al gaat het niet altijd zoals het zou moeten.
  Ik ben te laat om jullie fijne kerstdagen te wensen, in de overtuiging dat ik dat wel had gedaan, maar wens jullie wel alvast een heel goede jaarwisseling.
  Liefs, Nathalie

  Beantwoorden

 7. Villasappho
  dec 28, 2019 @ 13:38:40

  Ik zeg iedereen Chinees met kerst! De bloopers zijn leuk maar ook een beetje schrijnend.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 28, 2019 @ 16:44:10

   Als je voor gemak gaat is het zéker een prima optie. ja best wel triest, maar toch, hij moet de sfeer toch nog wel voelen als “thuis” en daar gaat het om. ….. denk ik…. hoop ik!

   Beantwoorden

 8. Leidse Glibber
  dec 28, 2019 @ 02:58:40

  Mooie blog en ergens ook heel triest natuurlijk, maar gelukkig blijf je zelf de lol er nog van inzien om kerstboodschappen en blogs te maken. Jij werkt toch ook met windows daar zit een standaard programma op waarmee je filmpjes kan plakken, dat doe ik ook.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 28, 2019 @ 08:46:48

   Nou heel eerlijk gezegd had ik een maand geleden wel iets van “het is mooi geweest”. Maar tóen kwam de sinterklaasactie…. en toen kwam meteen het piek idee . Toen ik dat aan Inge vertelde trok die meteen haar agenda voor een ochtend regieassistentie en dán overspoelt het me weer, dus écht dankzij m’n medebloggers.
   Ik heb het al vaker geprobeerd om in dat programma filmpjes te bewerken maar kreeg altijd de mededeling dat ik ze dan eerst in een ander “bestand”moest zien te zetten.
   Maar misschien is er ondertussen weer iets veranderd, het heet in ieder geval nu anders dus ik ga me er nog eens in verdiepen

   Beantwoorden

 9. RenéSmurf
  dec 27, 2019 @ 22:11:59

  Als het eten maar binnenkomt en maar lekker smaakt! Veiligheid natuurlijk boven alles.

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  dec 27, 2019 @ 20:59:54

  Fijn dat je toch nog een goede kerst hebt gehad.

  Wij gingen gisteren nog naar Scheveningen. Heerlijk genoten daar en in het reuzenrad gezeten. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 27, 2019 @ 21:08:16

   Ja wel aangepast natuurlijk en ondanks dat heeft het toch vandaag weer een dwarse dag tot gevolg. zucht, dat hoort er gewoon bij.
   Daar had het vandaag beter weer voor geweest , mooi helder weer dan kun je ver kijken vanuit het reuzenrad.

   Beantwoorden

 11. Kakel
  dec 27, 2019 @ 20:37:42

  We kijken naar elk filmpje dat jij ons voorschotelt, want zo zijn wij.
  Die piek vond ik er piekfijn opstaan!
  Het fijnst is het als je jezelf kunt zijn als je je thuis bent. Dát maakt thuis, thuis. Ook voor Henk. Vooral voor Henk…
  Dikke knuffel ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 27, 2019 @ 20:55:15

   Dat is precies waarom ik hem thuis wil houden. Misschien ook niet altijd ideaal maar in ieder geval is het zijn eigen omgeving met zijn eigen mensen. Heel belangrijk bij dementie. Dat ik geen “beroepszorger”ben zal wel goedgemaakt worden doordat ik hem héél goed ken, belangrijk omdat hij zichzelf steeds meer kwijt raakt. “lekker”

   Beantwoorden

 12. Nicky
  dec 27, 2019 @ 16:19:38

  Chinees met Kerst vind ik een top idee!

  Beantwoorden

 13. gewoonzoalsikben
  dec 27, 2019 @ 15:46:31

  Wat ben je toch een mooi leuk mens en ik heb zoveel respect voor je .Hou de humor vast Riet want juist dat is belangrijk ervaar ik ook zelf
  Liefs Elisabeth
  Ik doe mijn link naar mijn Blogger blog erbij maar voel je a u b niet verplicht om te reageren .Maar zo kan je als je wilt kijken wie dit mens is

  https://eenblogvoormij.blogspot.com/

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 27, 2019 @ 15:58:39

   Wat een lief compliment al ben ik ook nét niet volmaakt hoor;-)
   Ja fijn dat je de link erbij zet, dat heb ik altijd graag. Want ik “volg” nooit en ga gewoon mijn eigen linken rijtje af én natuurlijk ga ik altijd even naar de site van iemand die een reactie zet. Zo af en toe zet ik er dan weer wat linkjes bij als ik veel uitvallers heb, ik ben altijd bang dat ik het niet meer bij kan houden op de manier waarop ik het altijd doe, dus met tegenreacties.

   Beantwoorden

 14. matroos
  dec 27, 2019 @ 14:13:19

  Als de humor het verliest van het verdriet is het eind in zicht.Je hebt je weer heerlijk uitgeleefd en misschien krijgt Henk er meer van mee dan je denkt.Dat is gissen maar hij zit er wel rustig bij op dat moment in ieder geval.Dementie is een soort van omkeren naar het begin,zo stel ik het mij het altijd voor.Dus elke levens fase komt voorbij in omgekeerde volgorde.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 27, 2019 @ 15:50:01

   Dat hoop ik heel erg want het is niet altijd af te lezen aan zijn gezicht. Het wordt ook allemaal héél langzaam verwerkt. Vandaar ook altijd pas problemen als het te druk was achteraf. Maar inderdaad is hij in veel dingen nu gewoon een kleuter, peuter misschien zelfs wel. Poep aan je handen is niet vies, en alles dat je niet goed kent stop je in je mond. Van sommige vaardigheden is er nog wel het instinct óm het te doen maar , spullen opruimen, maar de uitvoering lukt niet meer waardoor alles zoek raakt of vuile spullen in een lade gestopt worden. Vandaar dus áltijd opletten.

   Beantwoorden

 15. Mrs. Brubeck
  dec 27, 2019 @ 10:07:11

  Uiteindelijk gaat het toch alleen daarom? Om wat jij vertelt…. liefs 💙.

  Beantwoorden

 16. Neeltje
  dec 27, 2019 @ 09:32:41

  Mooi Riet, hoe je alles om Henk heen zo houdt dat hij zich fijn voelt. Volgens mij is dat echt Kerst.

  Beantwoorden

 17. John
  dec 27, 2019 @ 09:19:42

  Ja YouTube heeft een en ander aan verandering doorgevoerd geloof ik. Maar als jij 7 filmpjes plaatst of 100, we kijken toch wel want ze zijn altijd de moeite 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 27, 2019 @ 11:33:25

   Ja jammer, ik kon er zo lekker mee uit de voeten. Heb wel een programma gekocht maar daar blijk ik dan weer filmpjes éérst in een ander bestand om moet zetten, kom er zo niet uit dus moet maar wachten tot ik me er eens in kan verdiepen. Maar de lol van de bloopers is natuurlijk al die korte stukjes achter elkaar. Ik heb ze nu niet eens allemaal bewaard omdat ik er toch niet mee kan.

   Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  dec 27, 2019 @ 08:59:16

  Chinees gaat er hier altijd in. Knoeien met mes en vork kan ik ook wel. Gelukkig kunnen jullie er om lachen en blijven jullie creatief bezig.

  Beantwoorden

 19. schrijfselsvanmij
  dec 27, 2019 @ 08:55:56

  Herkenbaar Riet. Mijn pa zat, toen hij in het verzorgingshuis woonde, op een gegeven moment meestal heel rustig in zijn stoel, niks aan het handje, en in ene stak hij razend snel een kerstbal in zijn mond …… Paniek bij het personeel maar gelukkig geen wondjes en verdere gevolgen.

  Beantwoorden

 20. omabaard
  dec 27, 2019 @ 08:51:37

  Heerlijk grappig om ook de voorbereidingen te kunnen volgen. Je hebt er je werk van gemaakt. Creatieve dame ben je ook nog!!

  Beantwoorden

 21. AnneMarie
  dec 27, 2019 @ 08:41:47

  Het is vermakelijk om te zien hoe je daar aan het prutsen bent en Henk op de achtergrond maar eten.
  Ik vind het ook zo grappig dat het hele gezin en je strapatsen mee doet.

  Beantwoorden

 22. Naomi
  dec 27, 2019 @ 06:48:29

  Die Chinees lijkt me een prima en heerlijke oplossing. En ach, die bloopers houden je echt mens hè. Die krijgen we van WA niet te zien, maar moet je eens opletten hoe goed die filmpjes zouden scoren;).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 27, 2019 @ 08:55:06

   Het was zéker een oplossing, scheelde veel boodschappen doen ook en dat is fijn want met de rolstoel erbij doen heeft ook z’n beperkingen. Laat ik maar aannemen dat WA wat meer gewend is zijn zegje te doen in het openbaar én hij heeft natuurlijk de beschikking over professionele apparatuur en mensen , die plakken hier en daar wel wat stukjes aan elkaar. 😉

   Beantwoorden

 23. Sjoerd
  dec 27, 2019 @ 06:27:47

  Haha, zo bloep je heel wat weg. Als de situatie niet zo ernstig zou zijn, zou je er ook nog hartelijk om kunnen lachen… Het blijft natuurlijk wel hilarisch.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 27, 2019 @ 08:48:50

   O maar om dit soort dingen lachen we hier ook hoor. Alleen is het een groot gemis dat ik niet meer mét hem kan lachen . Je hebt een klanbord nodig om er om te kunnen lachen en met de kinderen gaat dat prima. Henk zélf lacht soms ook maar dan meestal om dingen “waar wij niet bij kunnen” maar door zijn aanstekelijke lach wordt er dan toch mee gelachen . Dementie is een té lang en té treurig ziekteproces om zonder lachen door te worstelen. Mijn streven is daarom zo goed mogelijk get normale leven door te laten gaan en meestal lukt dat aardig.

   Beantwoorden

 24. Rebbeltje
  dec 27, 2019 @ 00:28:18

  Heerlijk chinees 😇😎😁
  Moet kunnen en als Henk het lekker vind een mooie oplossing
  Groetjes

  Beantwoorden

 25. gewoonanneke
  dec 26, 2019 @ 23:15:37

  Whahaa die zijn zeker zo leuk natuurlijk weer…….. wat origineel zo’n boom om je heen.

  Beantwoorden

 26. Melody
  dec 26, 2019 @ 22:19:48

  Om in jouw stijl te blijven …. als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat… en worden sommige minnetjes kleine plusjes vanuit dat andere perspectief.
  😚☺🥰

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: