’t begin is er

Hé he,  alle werk in de drukkerij afgeleverd én nog snel een klusje dáár gedaan terwijl zich even “terug trok” op zijn bankje aldaar.
Vandaag dus thuis “puinruimen”  maar ook een begin maken aan de kerstsfeer in huis. Met alleen lopen zingen “stihille nacht… heilige nacht” werkt niet met mijn zangstem.

Als Henk zijn tweede tuk op de bank doet verdwijn ik naar zolder om vast wat spullen naar beneden te halen. Dat gaat over het vlizotrapje  natuurlijk makkelijker met z’n tweeën  maar ik wil het nú doen juist omdát Henk dan niet kan “helpen”. Rustig nou….. dat kan ik best en ik heb eraan gedacht mijn telefoon in m’n zak te steken, mocht ik een misstap maken kan ik iemand bellen als ik bij bewustzijn ben dan hé!

Voor de gewone trap heb ik natuurlijk wél een hulpje., o wacht , ik heb de telefoon toch bij me dus ik film even ……  eh… nou ja misschien ook niet het toppunt van veiligheid, twee dingen tegelijk doen op het best wel smalle stukje trap dat er naast de lift over is…? Mwah… mocht ik duikelen hang ik over de dozen…… hoop ik!

Ssttt, niets zeggen tegen de WMO, dan zeggen ze “zie je wel, is helemaal niet voor haar man”.
Oke, fase één. Alles is beneden. Omdat m’n kerstengelen nu eindelijk wel eens  de eer willen die ze toekomt doe ik meteen maar even  de schoorsteenmantel van ons piepkleine open haardje.


Had de foto over  willen doen maar het lampje uit het winter tafereeltje  had er ineens genoeg van en gaf de geest, morgen even een nieuwe halen.
Het recycle kerstboompje  dat twee jaar dienst deed mag met pensioen.
Het plaatsje waar de boom altijd stond is door de nieuwe bank verdwenen, het boompje  is nog wel groen maar zou nóg een keer naar binnen niet overleven zo te zien.
We kochten meteen nóg een maatje kleiner, wel weer in een pot met kluit(je) . Henk kon hem best even naar de auto brengen.
Een mooi plaatsje  heb ik al gevonden maar eh…
voor vandaag is het wel weer mooi geweest, ik heb het hele weekend nog!
Ach, ik ben vast niet de enige niet die nog niet helemaal “in de Kerst is” .

94 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. minoesjka2
  dec 18, 2019 @ 18:22:14

  Nou, geef je groot gelijk hoor, waarom zou je gaan lopen sjouwen als die lift er zit! Daarbij, zou ik zeggen, laat die dame van de WMO maar komen, ze mag pas wat zeggen als ze betaalt.

  Beantwoorden

 2. Nicky
  dec 18, 2019 @ 12:11:31

  Heel goed om je telefoon mee te nemen. Mijn moeder viel jaren geleden met kerstspullen van de vlizotrap. Al haar kniebanden afgescheurd en een gebroken enkel. Ze moest eerst naar de telefoon kruipen voor ze mij kon bellen. Die traplift is een geweldige hulp.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 18, 2019 @ 16:59:16

   Ik wen er al een tijdje aan om altijd overal de telefoon mee te nemen. Henk ik nogal onvoorspelbaar en en kan me ook buiten sluiten en snapt niet altijd hoe hij dan weer open moet doen. Dus dan kán ik tenminste hulptroepen bellen

   Beantwoorden

 3. meninggever
  dec 18, 2019 @ 09:19:01

  Nadat de Sint in zijn stoomboot was vertrokken hebben wij de kerstspullen ook van zolder gehaald en zijn begonnen met optuigen. Omwille van elders al beschreven ‘opgroeiend poezentuig’ wat minder uitbundig dan vorige jaren. En eigenlijk bevalt me dat wel. Vooral lichtjes en twee kleine bomen. En nog wat huisjes voor de sfeer…

  Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  dec 17, 2019 @ 01:25:24

  Hier is ook alles weer in kerstsfeer. Normaal is dat al gelijk op 6 december had het nu te druk en was pas vorige week klaar.

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  dec 16, 2019 @ 22:09:15

  Wie niet sterk is (al ben je dat wel denk ik, maar dan misschien op een andere manier) moet slim zijn. 😉

  Beantwoorden

 6. Villasappho
  dec 16, 2019 @ 18:54:54

  En ik maar wachten tot die traplift venijnig zou stoppen en alles eraf zou glijden…De traplift bij opa en oma deed dat. De schouw ziet er leuk uit zo! Hier geen kerst op de schouw want onbetrouwbare kat(er). Kerstboompje is leuk en handig formaat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 16, 2019 @ 18:59:45

   Deze gaat best mooi regelmatig, als ik tenminste niet vergeet op het knopje te blijven drukken, werkt prima. Beau doet dat soort dingen niet, is gewoon niet zo’n speels type wat ik soms wel eens jammer vind.

   Beantwoorden

 7. Spontanity
  dec 15, 2019 @ 21:10:21

  Heel handig hulpje.
  ik ga hem ook aanvragen, maar vooraf toestemming vragen 🙂

  Beantwoorden

 8. Leonoras life
  dec 15, 2019 @ 18:32:58

  Tjee . Waar zo’n traplift niet goed voor is 😂😂 geweldig

  Beantwoorden

 9. Petr@
  dec 15, 2019 @ 16:17:25

  Veel kerstversiering voor zo’n klein boompje 😉 Grapje Riet, ik lees dat er ook een kerstdorp in zit. Slim om de lift te gebruiken.
  Je schoorsteen ziet er al heel gezellig uit!

  Beantwoorden

 10. Corry
  dec 15, 2019 @ 15:05:20

  Hallo Rietepiet. Ik reageer hier eigenlijk nooit, maar wil je even laten weten, dat ik grote bewondering voor je heb. Ik wou wel de helft van jou energie hebben. En dan heb ik alles nog gelijkvloers. Maar dankzij een versleten heup, die geopereerd zou moeten worden, een snijpartij die men niet aandurft, heb ik constant erg veel pijn. Heb wel wat versierd, maar heb er helemaal geen plezier in.
  Verder wil ik je vertellen, dat ik je bedankje op mijn weblog gelezen (dus gezien) heb, waarvoor hartelijk dank. Blij, dat jullie mede door mij zo fijn verrast bent.
  Bij dezen Gezegend Kerstfeest gewenst en zoveel mogelijk gezondheid, kracht en liefde voor 2020.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 15, 2019 @ 16:06:29

   Ha Corry, Maar ik wist direct welke Corry het was die in het rijtje namen stond. Je maakt ook vrijwel geen logjes meer daardoor ben ik je een beetje uit het oog verloren. JIj mij dus niet is nu gebleken, heel lief dat je meedeed, het was zó bijzonder hoe ze dat geregeld hebben.
   Je liep destijds bij die meeting in de dierentuin al heel slecht en had vaak de rolstoel nodig. Heel vervelend dat een operatie niet kan, zo kom je niet van de pijn af en inderdaad, pijn kost heel veel energie. Ik tel m’n zegeningen dat ik inderdaad redelijk sterk ben anders zou ik dit niet kunnen. Dank voor je mooie kerstwens en natuurlijk wens jou natuurlijk hetzelfde.

   Beantwoorden

 11. willyfotoblog
  dec 14, 2019 @ 19:03:47

  jij kent wat van stapelen Riet

  mooi gedaan

  groeten

  Beantwoorden

 12. MyriamC
  dec 14, 2019 @ 17:46:03

  Handig zo’n traplift als je spullen van de zolder moet halen.

  Beantwoorden

 13. Kakel
  dec 14, 2019 @ 17:17:23

  Het mag gezegd: je hebt wel lef om alles zo op de traplift te zetten. Volgens mij ben jij goed in het spel tetris.
  Henk laat je de kerstboom naar de auto sjouwen. Zo heb je toch je personeel.
  Ik ook: m’n man heeft de kerstboom van zolder gehaald en in elkaar gezet (-: Eens kijken wie de rest doet…
  Twee weken geleden had-ie een klein boompje in pot voor op de tuintafel gekocht én opgeleukt (je hoort me niet klagen…) en de volgende ochtend lag alles (níet Man) op de grond wegens woeste windpartijen.
  Je schouw ziet er gezellig uit!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 14, 2019 @ 17:47:39

   Nou lef… het kan hoogstens vallen. Maar alles zit in piepschuim vormen dus dat komt wel goed;-)
   Is ook nog best een klus zo’n nepper, daarom ga ik nog altijd voor echt. Henk helpt niet, doe houdt een slaapdag, ja ja, en hij denkt dat ik daar in trap. Ligt gewoon stiekem te genieten dat ik zo bezig ben, vertel mij wat.
   Het is piepklein dus er past bijna niet op maar deze engelen zijn er voor gemaakt volgens mij.

   Beantwoorden

 14. Happy Hulk
  dec 14, 2019 @ 17:12:18

  Kon je er zelf nog langs?

  Wij doen de spullen die met de trap op of neer moeten vaak in zo’n grote boodschappentas.
  Dat is een heel veilige manier om te vervoeren.

  Stop Treeske er ook weleens in als ze beneden al in slaap is gevallen. 😜

  Beantwoorden

 15. Suskeblogt
  dec 14, 2019 @ 11:18:42

  Heel handig zo’n hulpje.
  Hier zijn we nog niet in kerststemming.
  Benieuwd of we nog in de stemming geraken.

  Beantwoorden

 16. Ferrara
  dec 14, 2019 @ 10:51:15

  Makkelijk he die kleine boompjes, ik kocht er twee bij LIDL, inclusief verlichting. In januari zet ik ze zonder lampjes en balletjes nog een poosje in een pot in de tuin.
  De verzameling kerststalletjes heb ik ook van stal gehaald, wat hoge vazen met ballen en dat is het wel. Knipperende lichtjes en opgeblazen Kerstmannen komen er bij mij niet in. Trouwens ook buiten niet. Veel plezier met optuigen, is best gezellig werk toch?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 14, 2019 @ 14:24:36

   Wat leuk, een verzameling kerststalletjes, Ons ( door Henk gemaakte) stalletje is enige jaren geleden gesneuveld, heb de figuurtjes nog wel stamde nog uit de tijd dat onze kinderen, en later de kleinkinderen, klein waren want voor kinderen vind ik ze wel heel illustrerend.
   PPpffft, nou het is best een beetje slijtageslag , was natuurlijk gewend om het samen te doen maar werd ieder jaar minder. Nu dus ook het gedoe met alle stekkers …… mwah… toch iets minder.

   Beantwoorden

 17. Neeltje
  dec 14, 2019 @ 09:48:27

  Ik zeg niks! 🤣

  Beantwoorden

 18. John
  dec 14, 2019 @ 09:27:33

  Nou jullie zijn er bijna helemaal klaar voor. Hier hangen alleen wat lampjes verder doen we er weinig aan qua boom of zo. Wel lekker eten met de kinderen. Dat dan weer wel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 14, 2019 @ 14:11:47

   Onze “boom”maf die naam ook eigenlijk niet hebben maar oke, hij staat ondertussen.
   Een gezellige gezamenlijke maaltijd hoort wel echt bij de kerstdagen. Hier doen we dat dan weer , noodgedwongen , héél rustig.

   Beantwoorden

 19. Koen
  dec 14, 2019 @ 09:04:50

  Ik ben van nature (of is karakter?) een uitsteller maar ik heb vorige zaterdag alles weer uit de dozen gehaald en de veranda in kerstsfeer gebracht. Leuk logje met al je zinnetjes / gedachten tussendoor het verslag. Heel goed.

  Beantwoorden

 20. margrietspanjaard
  dec 14, 2019 @ 08:53:32

  Je bent mij al voorbij …bij mij is er nog geen begin. Ik moet eerst de geest nog krijgen. Kan nog wel een paar dagen duren, weet ik uit ervaring. Komt goed.

  Beantwoorden

 21. Naomi
  dec 14, 2019 @ 08:23:26

  Mooi bescheiden boompje! En zo’n traplift is dus echt multifunctioneel. Bespaart je een heleboel keer op en neer lopen.

  Beantwoorden

 22. omabaard
  dec 13, 2019 @ 22:40:49

  Dat wordt een living vol versiering denk ik. Ik hield de adem in tot de stoel veilig beneden was.
  En binnenkort dan een filmpje met het mooie kerstige huis?👍

  Beantwoorden

 23. Rebbeltje
  dec 13, 2019 @ 22:39:31

  Wat ben je slim zeg, waar heb je anders die traplift voor… 😉
  Ja volgens mij niet voor de kerstspullen maar het werkt wel.
  Mooi staan die engelen daar
  Stukje bij beetje werkt ook het best…om kerstsfeer te creëren
  s6 verder en met je boom(pje)
  Fijn weekend

  Beantwoorden

 24. Jeanne van Sjannesblog
  dec 13, 2019 @ 22:38:38

  Ik ben nog helemaal niet begonnen met de Kerstversiering. Het is nog anderhalve week van te voren. Maar ik zie wel, dat ik één van de laatsten ben in de straat. Dan maar.

  Beantwoorden

 25. RenéSmurf
  dec 13, 2019 @ 22:18:36

  Neem rustig de tijd, het is nog lang niet de 25e. En je zou wel gek zijn als je die lift niet zou gebruiken, zo kan je hem ook eens testen!

  Beantwoorden

 26. Sjoerd
  dec 13, 2019 @ 22:01:01

  Ach, je hebt nog wel even. Ik ben gelukkig klaar voor de kerst.

  Beantwoorden

 27. gewoonanneke
  dec 13, 2019 @ 21:59:27

  Kijk je wel een beetje uit mevrouw met dat geklim haha. Lijkt wel of ik mijn zoon hoor praten….. handig ook wel zo’n lift toch voor te spullen. Ik heb ook zo’n klein boompje. Gezellig hoor weer vind ik al die lichtjes.

  Beantwoorden

 28. Matroos Beek
  dec 13, 2019 @ 21:03:05

  Goed gevonden met de traplift.
  Je hebt wel erg veel spullen daarop staan! Als ik dat vergelijk met mijn bescheiden beetje versiering 😁

  Beantwoorden

 29. AnneMarie
  dec 13, 2019 @ 21:02:01

  He lekker. Werk klaar en nu de kerstsfeer in huis brengen.

  Beantwoorden

 30. Melody
  dec 13, 2019 @ 20:58:07

  😉😊 hoe ook… ze krijgt t voor elkaar
  Zie ze stralen … perfect!

  Ach joh… zolang het jou naar de zin is maakt het toch geen moer uit hoe een ander het al wel of nog niet heeft

  Beantwoorden

 31. staartje
  dec 13, 2019 @ 20:24:15

  Mooi Riet! En handig zo’n hulpje!😂😂😂 ik wil er ook eentje🤪🙈🤔

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: