slapend rijk worden?

Hoewel rijk worden zal wel loslopen maar tjonge, wat wás vorige week een drukke week, Op de drukkerij waren een paar tijdrovende “handkarweitjes” . Een deel kon ik thuis doen, is ook hard werken maar dan kan ik het over de hele dag verdelen.
Als we op de drukkerij werken kan ik steeds minder lang blijven ,   dat hangt  een beetje af van “de vorm van de dag” van Henk.

Echt werken lukt niet meer maar  hij zit volmaakt tevreden  de stapeltjes kaarten die ik klaar heb op te stapelen, in een doosje te zetten, ze nog eens te tellen om daarna  in een ander doosje op te stapelen  en zodra ik er weer een stapeltje bij leg  van voor af aan te beginnen.  Iedereen blij…. tot hij moe wordt en dat is steeds eerder terwijl ik graag nog even door blijf gaan om het werk af te maken.

Maar ook dát is geen probleem . In de auto heb ik altijd een kussen en een plaid en in de keuken/kantine staat een heerlijk bankje en dus……doet Henk een poging om slapend rijk te worden.

.
Ja sorry, alweer een slaapfoto maar hij slaapt per etmaal ook meer dan hij wakker is. Maar geweldig toch dat het allemaal kan, de enige deur naar buiten die ik niet kan zien vanaf waar ik bezig ben wordt door één van de collega’s op slot gedaan.
Na een uurtje is hij wakker en komt weer “helpen”. Hij telt nog even enz…en als er iemand de boel in komt pakken vraagt die opgewekt aan hem: “klopt het allemaal? Dan ga  ik het inpakken “.
Klus geklaard en tijd om nog heel even op de boulevard uit te waaien,……  zeg ik toch…. wij maken   onze eigen “dagopvang”, (en worden daarbij geweldig geholpen) zou eigenlijk iedereen moeten hebben.
Dat hij bij thuiskomst alweer moe is en gaat slapen geeft niets.
Als hij wakker is “leeft hij” en als hij slaapt hangt hij niet in een stoel maar ligt redelijk comfortabel.
Ik realiseer me dat het een beetje veel Henk is de laatste tijd, maar ja, mijn dagen bestaan ook uit een beetje veel Henk.

 

Advertentie

81 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. De Gans (Marije)
  dec 06, 2019 @ 14:32:07

  Kom maar met die lieve Henk hoor! Wat fijn dat dit kan! Lieve knuffel voor jullie.

  Beantwoorden

 2. Regenboogvlinder
  dec 06, 2019 @ 13:42:45

  Henk is nu eenmaal de spil waar jouw leven nu om draait. Dus logisch. En niemand zal daar bezwaar tegen hebben. Wel fijn dat je in ieder geval nog een en ander kan ondernemen en dat je daar zoveel hulp bij krijgt. Prachtig hoe je lekker aan het werk kan zijn en Henk zijn dutje kan doen. De nieuwe rolstoel zal wel goed bevallen. Die is zijn geld vast dubbel en dwars waard. Hoop dat het allemaal te doen is voor je, want de meeste zorg komt toch op jou neer! 😘😘😘

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 06, 2019 @ 16:34:31

   Op het moment is het allemaal wat beter te doen voor me omdat hij nu in de nachten redelijk door slaapt, dat scheelt zóveel. Had van de week zelfs een nacht dat we helemaal doorgeslapen hebben.
   Het voelt dus allemaal wat makkelijker aan omdat ik fitter ben. Ja de nieuwe rolstoel is heel fijn maar vandaag werkt het weer niet echt mee. Henk is ook moe en heeft veel geslapen. Hoewel dat natuurlijk geen teken van vooruitgang is maakt het voor mij alles wat rustiger. Kan alleen minder weg.

   Beantwoorden

 3. Truus
  dec 05, 2019 @ 19:13:59

  Mijn petje af voor jullie, zo’n liefdevol stel. 🙂

  Beantwoorden

 4. meninggever
  dec 02, 2019 @ 09:52:27

  Jouw verhaal is indrukwekkend! En ik snap wel dat je het wel lekker vindt om hem af en toe slapend achter een deur te weten. Dat leidt toch weer even af. Wederom gaat de pet af en buig ik voor je…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 02, 2019 @ 10:57:17

   Dat is wat ik in de zorg zo mis… “in mogelijkheden denken” want dan kan er zóveel meer. Maar dáár denken ze slechts in standaard regeltjes waar iedereen maar in moet passen.

   Beantwoorden

 5. Leidse Glibber
  dec 01, 2019 @ 13:26:06

  Heerlijk dat je de drukkerij nog als stukje ontspanning hebt.

  Beantwoorden

 6. Nicky
  dec 01, 2019 @ 12:07:36

  Wat fijn dat dat zo kan. Prachtig, zeg. En tuurlijk schrijf je veel over Henk. Jullie horen bij elkaar, toch?

  Beantwoorden

 7. Villasappho
  nov 30, 2019 @ 19:00:20

  Waar je hart vol van is Rietepietz;) Hij slaapt wel lief zeg! Niet makkelijk en met deze korte dagen kom je ook niet echt ergens aan toe. Dat er zo voor hem gezorgd wordt is heel waardevol en ik ben blij dat dat kan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 30, 2019 @ 19:27:33

   Al dat soort dingen maakt dat ik het meestal wel aardig onder controle kan houden. Het steunt me enorm want ieder moment dat er ook andere ogen letten op wat hij doet geeft mij rust.

   Beantwoorden

 8. Petr@
  nov 30, 2019 @ 15:38:26

  Wat fijn dat er zo goed rekening met Henk gehouden wordt.
  Zo heb je even iets anders aan je hoofd, al is het maar voor even.
  Schrijf maar wat je wil hoor Riet. Ik lees het wel eens voor aan mijn man, wat je allemaal meemaakt.

  Beantwoorden

 9. Mrs. T.
  nov 29, 2019 @ 20:07:54

  Volgens mij kan dat ook niet echt anders: veel Henk. Maar blijft er wel genoeg Rietepietz-tijd voor je over? Ik vind het bijzonder om te lezen hoe jullie het leven nu, noodgedwongen weliswaar, leven. Dank dat je het met ons deelt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2019 @ 21:39:03

   Ja voor mij 24 uur per dag , hij is er altijd bij waar ik ook ben. Maar we blijven zo lang het kan “leven:” Het neemt bij hem veel angst weg als alles “normaal”lijkt. heb ik de indruk.
   Natuurlijk maak ik ook fouten maar ik hoop dat er soms mensen iets hebben aan hoe ik ermee omga.

   Beantwoorden

 10. Neeltje
  nov 29, 2019 @ 19:48:00

  Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  nov 29, 2019 @ 15:44:51

  Goed dat jullie nog samen onder de mensen kunnen komen en dat er begrip is voor deze situatie. Het verstrooit hem ook al is hij er achteraf heel erg moe van.

  Beantwoorden

 12. Nathalie
  nov 29, 2019 @ 14:40:44

  Fijn als je iets anders omhanden hebt dan alleen Henk, eventjes geen mantelzorger zijn.. al ligt hij op een bankje te slapen.
  En dat jij over Henk schrijft? Dat vind ik niet erg, ik lees met alle liefde je logs en geniet er elke keer weer van.
  Liefs, en alvast een heel fijn weekeinde gewenst

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2019 @ 16:14:49

   Ja dat is héél fijn , en doordat hij daar rustig gaat slapen kan ik wat langer doorwerken.
   Misschien schrijf ik soms ook nog wel dingen waar anderen ook iets aan hebben, dementie komt helaas heel veel voor.
   Jij ook een fijn weekend natuurlijk.

   Beantwoorden

   • Nathalie
    nov 30, 2019 @ 11:02:02

    Je schrijft wat je meemaakt, en op dit moment is Henk een heel belangrijk “onderdeel” van je leven. Ik heb geen ervaring met dementie, wel met mantelzorg. Mijn leven draait voornamelijk om mijn kinderen, vandaar dat ik ook over hen schrijf. Ik weet hoe belastend mantelzorg (soms) kan zijn en hoe fijn het is om eventjes iets anders te zijn dan de verzorger van….
    Ik heb enorm veel respect voor je, en ondanks de verhalen heel schrijnend kunnen zijn, geniet ik van de manier hoe je het beschrijft. Je humor en je positiviteit.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 30, 2019 @ 11:15:47

     Dankjewel, wat lief. Maar het klopt, er zijn vele soorten mantelzorg en ouders die mantelzorgers voor hun kind(eren) zijn hebben minstens net zoveel problemen en zorgen als ik. Andere zorgen voor de toekomst, waar die ouders zorgen over “later”hebben ligt bij dementie de toekomst min of meer vast, er wordt niets meer opgebouwd alleen maar afgebroken en richting eindpunt. Hoewel heel erg niét leuk probeer ik inderdaad mijn situatie te relativeren. Wij hebben 58 mooie huwelijksjaren gehad zonder heel grote ups en downs, dan wéét je dat het ergens zal eindigen en mag je niet echt klagen. Ouders die voor kinderen mantelzorgen hebben levenslang die grote zorgen en daar neem ik dan weer mijn petje voor af.

     Beantwoorden

 13. Leonoras life
  nov 29, 2019 @ 12:05:35

  Lieve Rietepietz.
  Jij post wat jij wil posten. Dit is jouw leven. Wij kunnen alleen meekijken vanaf de zijlijn. Maar .. Ik vind het heel fijn dat ik met jou mee mag kijken 😊 en eerlijk is eerlijk. Het is een mooie oplossing zo 😘

  Beantwoorden

 14. schrijfselsvanmij
  nov 29, 2019 @ 11:12:05

  Slapen, eten, en veel meer is het niet meer de laatste jaren met Alzheimer ….

  Beantwoorden

 15. willyfotoblog
  nov 29, 2019 @ 10:32:30

  mooi toch dat ze er begrip voor hebben Riet…
  en dat siert hen

  groeten

  Beantwoorden

 16. Sjoerd
  nov 29, 2019 @ 09:42:17

  Mooi dat dat allemaal nog kan. Dat zou je op meer plaatsen moeten hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2019 @ 09:51:07

   Bij ons is de situatie wel heel gunstig, Henk werkt al sinds 1953 voor die drukkerij en ik zelf ook alweer 25 jaar. Alle werknemers zijn van de leeftijd van onze kinderen en er waren tijden dat we de collega’s meer zagen dan onze kinderen door de werktijden.
   Juist omdat het een hechte groep werknemers is er die inzet om het mogelijk te maken.

   Beantwoorden

 17. John
  nov 29, 2019 @ 09:31:55

  Nou, geweldig inderdaad dat dit kan. Anders zat ook jij nogal aan huis gebonden en Henk is zo in zijn wakkere uurtjes ook nog productief en jullie doen zo ook nog steeds dingen samen.
  Natuurlijk is het veel Henk op je blog m,aar dat vinden wij niet erg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2019 @ 09:36:18

   Dankzij de auto en de rolstoel zijn we toch altijd iedere dag wel even “van het erf af”.
   Maar dit is altijd fijn om even nuttig bezig te kunnen zijn. Zijn “werk” voegt de laatste tijd niets meer toe maar zolang hij in zijn oude routine bezig lijkt te zijn laat ik hem zijn gang gaan. zo hoefde er in dit geval helemaal niet geteld te worden omdat de oplage al geteld was maar daardoor hoefde ik ook niet op hem te letten of het tellen goed ging en voelde hij zich nuttig.

   Beantwoorden

 18. MyriamC
  nov 29, 2019 @ 09:14:49

  Fijn voor jullie. Je komt er eens mee onder de mensen en je doet nuttig werk, ieder op zijn manier en tempo.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2019 @ 09:29:28

   O zeker weten, heerlijk om even domweg “begrepen te worden”, ik dring vaak totaal niet meer tot Henk door. Maar omdat ik hem ( soms noodgedwongen) ook overal mee naar toe neem komen we dus dagelijks onder de mensen.

   Beantwoorden

 19. Nicole Orriëns
  nov 29, 2019 @ 09:12:19

  Ik vind de foto’s van een slapende Henk mooi en zeer liefdevol. Wat heeft hij het goed bij jou. En wat fijn dat er een plekje is daar waar hij even kan gaan liggen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2019 @ 09:43:31

   De foto’s maak ik vaak in antwoord op de vraag van de kinderen hoe het gaat. Zelf moet ik altijd denken aan hoe in het tehuis waar m’n schoonmoeder destijds woonde de mensen aan tafel in de stoel zaten te slapen. Ik snap wel dat men géén 1 op 1 zorg kan bieden maar geniet als ik zie dat Henk wél ontspannen op een bank kan liggen wanneer hij wil slapen.

   Beantwoorden

 20. Naomi
  nov 29, 2019 @ 06:55:29

  Zo mooi dat het lukt om hem te laten ‘leven’ op de wakkere momenten. En voor jou is de drukkerij misschien ook een mooie manier om er tóch even uit te zijn. Dat je blogs meer over Henk gaan, vind ik geen probleem. Jouw blog, jouw leven. Daar hoort Henk bij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2019 @ 09:27:16

   In tehuizen vegeteren mensen zoals Henk toch een beetje, ik snap wel dat het soms niet anders kan, maar ben heel blij dat ik nog wat andere mogelijkheden heb.
   Henk was altijd al een regelmatig terugkerende “figuur”in mijn logjes, door de gekke dingen die we soms deden of mee maakte, wat dat betreft dus geen nieuws.

   Beantwoorden

 21. RenéSmurf
  nov 28, 2019 @ 23:04:05

  Als hij lekker slaapt is hij tevreden en rustig. Denk ik. Dat was de laatste jaren ook met Quandy zo, die sliep bijna altijd.

  Beantwoorden

 22. Michel
  nov 28, 2019 @ 22:20:34

  groot gelijk dat hij gebruik maakt van dat bankje… En na hard werken is het weer flink rusten 😉

  Beantwoorden

 23. Ferrara
  nov 28, 2019 @ 22:11:21

  Je leven is Henk, blijf vooral over hem schrijven. En dat bedrijf is GOUD waard, dat mag je ook wel aan de grote klok hangen. Een brok in de keel blog!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2019 @ 09:46:16

   Klopt, hij heeft 24 uur per dag mijn aandacht en dan is het eigenlijk wel logisch dat hij hij hier opduikt. Je hebt gelijk, de mensen van de drukkerij zijn goud waard, ze leven heel erg met ons mee en denken er altijd aan welke klusjes ik nog zou kunnen doen.

   Beantwoorden

 24. Kakel
  nov 28, 2019 @ 21:24:41

  Wat lief, dat dit op deze manier kan!
  Schrijf jij maar veel over Henk. Het wordt me niet teveel, nooit ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2019 @ 21:42:04

   Ja ze denken zo fijn mee, én zijn heel lief voor hem( en voor mij) Het helpt allemaal enorm om hem te laten ;even zolang hij ademt. Gelukkig kan ik er af en toe toch wat humor in stoppen , zoals het vorige logje;-)

   Beantwoorden

 25. Melody
  nov 28, 2019 @ 21:15:28

  Al schrijf je een blogpost van 1000 woorden… 1000x het ene woord “HENK” … als jou dat goed doet… zal ik ze met alle ❤ stuk voor stuk lezen… 1000x als dat moet.

  Beantwoorden

 26. AnneMarie
  nov 28, 2019 @ 21:12:16

  Je post maar over Henk hoor. Maakt ons niet uit. Het lijkt erop dat jij het iets makkelijker hebt gekregen door al het slapen van Henk. Het is natuurlijk niet het beste teken maar voor jou wel fijn en als je dan wilt schrijven gaat het vanzelf over Henk.
  Je hebt de beste opvang voor hem georganiseerd die er is. Petje af.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2019 @ 21:37:17

   Ja ik ben heel blij met de minder gebroken nachten, dat was écht heel zwaar. Dan gaat het overdag makkelijker al is hij na een dag als dinsdag, waarop alles vreemd was. toch weer twee dagen van slag en behoorlijk dwars. Jammer maar dat is de prijs van uit de vertrouwde omgeving zijn en een paar uur”zich soort van uitsloven.”

   Beantwoorden

 27. Matroos Beek
  nov 28, 2019 @ 20:50:15

  Toch mooi dat het zo kan.
  Natuurlijk is er veel Henk, maar dat geeft niks, we houden namelijk van Henk. En van jou!

  Beantwoorden

 28. gewoonanneke
  nov 28, 2019 @ 20:13:14

  Het is zo bijzonder dat het zo kan toch…. daar mag je best blij mee zijn. Voor jezelf ook heerlijk om even wat anders om handen te hebben en je doet het nog graag. Ja inderdaad je hebt zo je eigen opvang gecreëerd en ook nog in zijn eigen werk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2019 @ 20:21:10

   Ik realiseer me net dat het in de USA vandaag “thanksgivingday” is , dat had misschien wel een toepasselijke titel geweest want ik bén er hëél dankbaar voor.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    nov 28, 2019 @ 20:22:32

    Nou ja je doet voor hun toch ook mooie klusjes dan werkt het twee kanten op. En die afwisseling zorgt er denk ook voor dat je het zelf ook langer volhoudt en dat komt jullie beide ten goede.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 28, 2019 @ 20:25:58

     Precies, ze zijn ook nog altijd blij als ik kan bij schieten, dit keer in het bijzonder omdat de snijmachine uitgevallen was en het onderdeel niet op voorraad was, dus alles liep erg achter.

     Beantwoorden

     • gewoonanneke
      nov 28, 2019 @ 20:26:56

      Daarom dan hebben jullie er beide baat bij…. helemaal toppie….. en Henk had een mooi slaapplaatsje zo.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       nov 28, 2019 @ 20:29:45

       De kantine wordt nauwelijks gebruikt dus hij ligt niemand in de weg en ik ga af en toe even kijken en kan dan toch lekker een paar uurtje meewerken.

       Beantwoorden

       • gewoonanneke
        nov 28, 2019 @ 20:45:20

        Mooi geregeld zo…. zo hou je iemand ook in zijn waarde.

        Beantwoorden

        • rietepietz
         nov 28, 2019 @ 20:47:46

         Hij heeft zelf helemaal niet in de gaten dat hij niet meer écht kan werken en is serieus bezig met tellen dat hij steeds opnieuw doet omdat hij niet verder kan tellen.

        • gewoonanneke
         nov 28, 2019 @ 20:52:33

         Eigenlijk is dat fijner dan de periode dat hij het nog wel besefte en het er moeilijk mee had misschien.

        • rietepietz
         nov 28, 2019 @ 21:10:57

         Hij heeft nooit geweten dat hij dement werd, ik heb iedereen verboden erover te praten waar hij bij was. Hij vond het wél heel erg dat zijn spraak hem in de steek liet, en nog!Als hij vroeg hoe dat kwam zei ik iets als ,” tja helaas we worden ouder en soms werkt dan niet alles nog goed maar samen komen we er wel. “

        • gewoonanneke
         nov 28, 2019 @ 21:11:59

         O bijzonder. Dacht altijd dat er een periode was dat het besef er nog wel was wat er aan de hand was. Dit is beter als je van beter kan praten in ieder geval maar je snapt wel wat ik bedoel.

        • rietepietz
         nov 28, 2019 @ 21:21:36

         In het begin kon ik foutje nog makkelijk camoufleren , hij merkte w;el d;at er iets mis was maar legde niet de link naar dementie omdat er ook nooit over gesproken is is zijn bijzijn. Toen hij erop getest werd was hij al vrij ver in het proces. Veel mensen horen het veel eerder. Ik herkende het en hield hem toen al een paar jaar extra in de gaten. Pas toen m’n dochter vond dat hij bij de zorg bekend moest zijn ( voor het geval ik zou uitvallen) heb ik er werk van gemaakt, dat is drie jaar geleden maar toen wist ik al een jaar of 4 wat er mis was.

 29. omabaard
  nov 28, 2019 @ 20:11:36

  En dan mag je hier gerust een beetje veel Henk posten!

  Fijn dat jullie daar kunnen blijven zinvol bezig zijn, elk op eigen tempo.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: