te wapen….

Halleluja, de aanvraag om een bijdrage voor de traplift heeft dan toch eindelijk de instantie die daarover moet gaan beslissen bereikt. Néé , natuurlijk nog geen toezegging, zo werkt dat niet (en dát begrijp ik, dat het zo lang moet duren niet) .
23 oktober komt er een dame op huisbezoek, dat is precies drie maanden nadat de aanvraag gedaan is, en dan héb je nog geen toestemming. Je zal het maar niét alvast zelf kunnen betalen.
In de brief staat nog een interessante passage……..deze…..


Eh…… was er niet ruim een jaar geleden door de casemanager om maatwerk gevraagd, voor  wel 2×2  hele uren per week. En kreeg ik daar toen niet een heel onaangename afwijzing op?
En wordt hier weer niet van alles in het vooruitzicht gesteld waar een onaangename dame telefonisch  een oordeel over heeft  geveld? O ja, ik schreef er dit logje over, maar in het dossier, dat er ongetwijfeld over Henk is, blijkt dat dus niet bekent.

Of het is een gevalletje “standaardbriefje” en is de typiste  te laks geweest om het even aan te passen want bovenaan staat wel degelijk dat het huisbezoek een melding van een traplift betreft.
Ik heb nóg een kater van “het mens” van toen, dat twee gemaakte afspraken niét nakomen niet haar schuld vond, die werden op kantoor gemaakt. Er staat een andere naam in deze brief en ik hoop dat deze dame wél van een afspraakje houdt.

Ze doet natuurlijk ook maar haar werk maar ze staat door haar collega  toch al op 0-1 achter. Die brief van haar collega destijds  ligt al klaar voor het geval ze me gaat vertellen wat er allemaal ” wel niet” kan!
Klopt, “wel niet”  is een beetje rare manier die wij Nederlanders gebruiken om te zeggen dat er héél veel kan. In dit geval kun je het beter letterlijk nemen, wat er wel allemaal niét kan, zodra je er naar vraagt. Het zal van de dame in kwestie af hangen  hoe ik haar ga benaderen maar geloof me, de messen zijn geslepen! Op naar de 23ste…….

 

43 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  okt 20, 2019 @ 12:03:15

  Ik zou ook pek en veren of vitriool klaar zetten voor gebruik….vreselijke lui die ambtenaren…

  Beantwoorden

 2. friedab2015
  okt 16, 2019 @ 06:39:33

  Jezus … Naast mij kwam ook een traplift op één hoog. De buurman ging dood en de lift moest weg. Nog geen week later was er weer een nieuwe traplift, voor de andere buurman: Willem op één hoog … Hij verhuisde naar een verzorgingshuis in de Jordaan. Gedoe met die trapliften! Laat die dingen gewoon hangen voor de volgende patiënt … Ja, ze zijn blind en zien opeens niet meer, dat die man zwaar over de tachtig is en een buddy heeft voor de boodschappen en de kattenbakken … Nee, ik ben niet depri … , hiervan word ik het wel een beetje. Welteruste! Ik kruip er weer in. Amsterdam, 16 – 10 – 2019 * http://www.friedabblog.wordpress.com *

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 16, 2019 @ 08:36:38

   Het probleem met die trapliften is dat ze in de weg zitten als voor mensen die wél goed ter been zijn, daarom worden ze er meestal uitgesloopt als ze niet nodig zijn. Voor mij is het best wel lastig om langs die lift te scharrelen maar lopen gaat nou eenmaal sneller dan zo’n traplift en daar heb ik dus vaak het geduld niet voor. Bovendien wil k mezelg niet “verwennen”want traplopen is goed voor de conditie. Maar of de wmo hier iets in gaat bijdragen moet ik nog maar afwachten, ik ga het ze niet makkelijk maken in ieder geval.

   Beantwoorden

 3. Happy Hulk
  okt 14, 2019 @ 19:07:39

  De 23e?
  Ik kom gloeiende, gloeiende, langs!!!

  Beantwoorden

 4. gewoonanneke
  okt 14, 2019 @ 09:47:55

  Volgens Wim werkt er geen ambtenaar. Ik nuanceer dat graag maar heb zelf ook geen positieve ervaringen met het ambtelijk apparaat en dat is een understatement. Hoop dat deze afspraak bij jullie nu wel op de goede tijd komt. En de toezegging er zal komen. Het is toch treurig dat je er zo lang op moet wachten, zeker als het gewoon zoals bij jullie hard nodig is.

  Beantwoorden

 5. RenéSmurf
  okt 13, 2019 @ 22:43:38

  Ja, dat zal allemaal wel een oorzaak hebben dat het zo`n zootje is. Mensen doen hun best maar dat is niet genoeg, en zo tobberd men maar voort.

  Beantwoorden

 6. Corja
  okt 13, 2019 @ 09:54:01

  Ik weet niet of je het gisteravond hebt gezien, maar ik heb met stijgende verbazing en irritatie zitten kijken. In wat voor achterlijk land leven we.
  Uitzending van Kassa: https://kassa.bnnvara.nl/media/693718

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 13, 2019 @ 10:21:42

   Nee dat had ik niet gezien maar het verbaast me niet natuurlijk, de zorg is alleen maar beroerder geworden sinds het naar de gemeentes is overgeheveld. Daardoor is het óók nog eens overal verschillend in wat wel en niet kan. En het wás al niet geweldig in de tijd dat ik er door (schoon)ouders mee te maken had. Ik weet dus dat ik tegen de regels heb gehandeld door de lift al te laten monteren maar wachten was gewoon geen optie meer. Voor kleine bedragen neem ik niet eens de moeite om het aan te vragen maar dit gaat om 3000,– Euro, die kunnen we nog hard genoeg voor andere dingen nodig hebben. Ik zal ook zeker wel een stevig verhaal vertellen over wat ik de zorg allemaal wél uitgespaard heb. Ik heb sowieso liever niets met de zorg te maken dus zal zéker niet overvragen.

   Beantwoorden

 7. Kakel
  okt 12, 2019 @ 20:47:24

  Die t r a a g m a l e n d e m o l e n… Zie, ik ga er zelfs langzaam van typen.
  Ik vind het ziekelijk en mensonvriendelijk van deze instantie. Men weet dat mensen zorg of een vorm van zorg nodig hebben, maar een beetje flink aanpakken zodat de behoeftige mensch snel geholpen wordt, is er niet bij. Jouw gevoel kan ik me zó goed voorstellen…
  Lieve groet ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 12, 2019 @ 20:50:36

   En ik héb al niet zoveel op met de zorg als organisatie, heb er het liefst zo min mogelijk mee te maken. Voor kleinere bedragen ga ik die ellende niet eens aan. Maar dit is toch wel heel veel geld dat we nog hard bodig kunnen hebben.

   Beantwoorden

 8. terrebel
  okt 12, 2019 @ 18:14:22

  Oef! Ja, die standaardbrieven…dan liever geen brief. Tegenwoordig bestaan er geen typistes meer maar ‘casemanagers’ die een standaardbrief op de computer aanvinken uit een rij van standaardbrieven. Hoop voor jullie dat de aanvraag binnenkort eindelijk eens doorkomt!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 12, 2019 @ 18:36:00

   Er was wél een klein stukje tekst in gezet, getypt;-) Nee klopt de typiste bestaat op papier niet meer geloof ik, je bent nu iets als “een tekstverwerker.”Natuurlijk hád het stuk dat niet ter zake doend er is wel uitgehaald kunnen worden. Ik vrees dat ik ook de 23ste nog geen zekerheid zal hebben.

   Beantwoorden

 9. willyfotoblog
  okt 12, 2019 @ 17:14:32

  op hoop van zegen..Riet

  groeten

  Beantwoorden

 10. Neeltje
  okt 12, 2019 @ 12:57:59

  Zet ‘m op! Ik duim!

  Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  okt 12, 2019 @ 11:55:09

  De gekende traag draaiende administratieve molen. Die is hier ook gekend. Hopelijk levert het bezoek iets positiefs op.

  Beantwoorden

 12. schrijfselsvanmij
  okt 12, 2019 @ 09:32:43

  Zucht …

  Beantwoorden

 13. omabaard
  okt 11, 2019 @ 23:26:14

  Het zijn toch juist die hulpmiddelen die het de mensen mogelijk maakt zo lang mogelijk thuis te blijven wonen? Dat is toch een belangrijk gegeven voor de staat?
  Ik hoop met je mee! En geduld is een mooie deugd (zeggen ze)

  Beantwoorden

 14. Ferrara
  okt 11, 2019 @ 22:21:35

  Je zal er maar van afhankelijk zijn. Het leert mij andermaal een appeltje voor de dorst te parkeren. Diep droevig.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 12, 2019 @ 10:27:10

   Dat kan zeker geen kwaad zou ik zeggen. Wij hebben tot nu toe zelf een rolstoel, bed steun en traplift betaald, en een flink deel eigen bijdrage aan het incontinentie materiaal want je krijgt dat ook maar deels vergoed.

   Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  okt 11, 2019 @ 21:04:31

  Ik kan me jouw gevoel hierbij perfect voorstellen. Het is zo ergerlijk. Goed dat je alvast je mes slijpt.

  Beantwoorden

 16. Naomi
  okt 11, 2019 @ 20:48:00

  Vreselijk dat soort brieven en gesprekken. Ik vrees dat de brief inderdaad gewoon een standaardbrief is. Even versturen en klaar. Slordig, maar zo Gan die dingen. Sterkte met het gesprek. En inderdaad, je zou het maar niet zelf kunnen betalen en al die maanden moeten wachten. Niet te doen.

  Beantwoorden

 17. matroos
  okt 11, 2019 @ 20:39:07

  Ik heb de moed gewoon ff geparkeerd en inderdaad stel dat je het niet zelf kan betalen,stoppen je ze in een verpleeghuis.Putten ze uit weer een ander potje.Hoezo efficiënt omgaan met gemeenschapsgeld.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 11, 2019 @ 21:15:25

   Maar verpleeghuizen hebben lange wachtlijsten, de meeste van ongeveer een jaar.
   Het is inderdaad gewoon mensen doorschuiven naar andere potjes, en zelf het geld verdelen over het management.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: