beste bedoelingen

Tamelijk heftig dagje gisteren dat aan elkaar hing van de beste bedoelingen  en veel gelukjes bij één ongelukje!
Je kon er natuurlijk op wachten dat Henk een keer onderuit zou gaan in de badkamer, het douchen in de ochtend móet gebeuren en daar is hij het niet altijd mee eens waardoor er soms sprake is van wat duwen en trekken waarbij hij zich dan krampachtig vastklemt aan wat maar in de buurt is, en dat moet dan niét iets zijn dat hij kapot kan trekken…. pats boem…..!

Oke…. wond op het achterhoofd die best wel bloed maar  hij lijkt verder goed aanspreekbaar dus als hij schoon en aangekleed is  zet ik zijn ontbijt voor hem neer dat er gewoon goed in  gaat. Omdat het wondje nog steeds bloedt bel ik toch maar de weekend huisartsendienst nadat ik hem een paracetamol heb gegeven, hij heeft natúúrlijk hoofdpijn.

Gelukje 1.
Ik heb al héél snel iemand aan de lijn, en een uiterst vriendelijke dame  laat, nadat  ze mijn verhaal prima samenvat,  de keuze aan mij laat naar welke ziekenhuispost ik mag gaan. Ik kies voor het ziekenhuis dat voor Ruud heel dichtbij is hoewel ik helemaal niet van plan ben hem of Inge te bellen om mee te gaan. Maar je weet nooit, in geval van nood is er dan toch iemand die er snel kan zijn.

Gelukje 2 .
Ik ben er ver voor de afspraak van  10 uur, maar twee schatten aan de balie “regelen wel even iets” en al om half 10 constateert de dienstdoende huisarts ( ook al een lieverd) dat Henk niet goed genoeg kan verwoorden welke klachten hij heeft en dat “op je achterhoofd gevallen zijn” toch een goede reden is om heel secuur te zijn. We schuiven dus door naar de EHBO.

Gelukje 3
Niemand voor ons en zónder uitzondering heel lieve en meelevende  verpleegkundige, arts assistenten en artsen  die een scan nuttig vinden en ook laten uitvoeren. Henk blijkt ( op een gaatje in zijn hoofd na) verder bar  gezond voor zijn leeftijd blijkt uit alle lichtjes op de pilaar met apparatuur.
Wachtend op de uitslag  van de scan doet Henk even een tukkie . Na de “niets zorgelijks aan de hand  eh… hoofd” uitslag mag het wondje van pakweg 2 cm. gehecht worden en kunnen we naar huis.

Zo fijn dat ik zelf kan rijden en voor dit soort dingen geen kinderen hoef op te trommelen, vroeg genoeg om ze bij te appen als ik thuis ben.

Gelukje 4
Henk en de rolstoel gaan weer in de auto en als we thuis zijn mis ik mijn tas…. loop terug naar de auto om die te pakken en schrik me te pletter, geen tas….
Dan maar direct terug naar het ziekenhuis? Dan gaat de vaste telefoon…… =Inge,   die door de politie gebeld is dat mijn tas daar afgeven is  ….. zij heeft al naar Ruud  én zijn lief gebeld maar die weten uiteraard niet waar ik uithang.

Zijn lief gaat in de omgeving op zoek naar onze auto en informeert in het ziekenhuis of er iemand is opgenomen….  Ruud gaat de tas ophalen
Inge geeft mijn info meteen door aan Ruud en zijn lief….en na een half uur wordt mijn tas keurig thuis gebracht…… !
Ja natuurlijk vragen ze waarom ik niemand gebeld heb  om mee te gaan….  ach….. ik ben niet het type om voor zoiets  last of paniek te veroorzaken !!!!
Maar soms mislukt dat dan toch een klein beetje.

58 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Saralien
  sep 15, 2019 @ 23:07:59

  o jee…. toch schrikken, ondanks zoveel gelukjes. Hoop dat het inmiddels wat beter gaat?!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2019 @ 08:59:59

   De hechting is er soepeltjes uitgehaald en hij heeft er verder, behalve wat hoofdpijn geen last van gehad. Ik hoop dat we een herhaling kunnen voorkomen want narrig is hij natuurlijk af en toe nog wel.

   Beantwoorden

 2. waarloopjijwarmvoor
  sep 05, 2019 @ 20:30:23

  Het komt toch altijd weer uit..

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns
  sep 03, 2019 @ 13:36:31

  Wat fijn dat alle medische personeel zich zo menselijk en behulpzaam toonde! Dat is goed om te lezen.

  Beantwoorden

 4. Petr@
  sep 03, 2019 @ 09:32:10

  O jee wat een schrik! Gelukkig is het allemaal meegevallen en heb je ook je tas weer terug. Zo zie je maar, een ongeluk zit in een klein hoekje.

  Beantwoorden

 5. Leidse Glibber
  sep 03, 2019 @ 01:38:49

  Typisch Riet om het zelf te willen regelen en ook prijzenswaardig, maar …………………we gaan nu wel even afspreken ook zo nu en dan eens hulp in te schakelen he. Je bent ook al ruim in de 40 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 03, 2019 @ 08:54:36

   Door de ziekenhuiskeuze hád ik al rekening gehouden om de hulp van Ruud in te roepen als het nodig was. Maar mijn interpretatie van “hulp nodig” ligt misschien iets anders dan gemiddeld’-)

   Beantwoorden

 6. AnneMarie
  sep 02, 2019 @ 20:29:03

  Het is je allemaal weer gelukt. Pfft, wat een toestanden. Boffen dat het niet druk was in het ziekenhuis en dat ze julli snel hielpen.

  Beantwoorden

 7. Ferrara
  sep 02, 2019 @ 17:46:27

  Hopelijk is de rust, voor zover mogelijk, wat teruggekeerd. Fijn dat je vlot en vriendelijk werd geholpen, zou normaal moeten zijn toch? Dat soort wondjes zijn op hoge leeftijd verraderlijk om wat er zich onder het schedeldak kan afspelen na zo’n gemene val. Ik begrijp dat je niet afhankelijk wilt worden, maar een beetje om jezelf denken is ook niet erg. Je hebt gouden kroost!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 02, 2019 @ 20:50:57

   Juist daarom wil ik geen misbruik van ze maken en ik vond het er zelf niet heel alarmerend uitzien. Ben altijd gewend geweest m’n eigen boontjes te doppen , dat leer je niet makkelijk af. 😉 .
   Ik ken ook mensen die met zelfs Maar ik ben wel blij dat ze 2 service abonnementen op zak tóch een kind uit het werk bellen bij een lekke band, zo wil ik niet worden.Maar ik hield er wél rekening mee bij de keuze van de ziekenhuispost dat er minstens één snel bij me kon zijn;-)

   Beantwoorden

 8. Yova
  sep 02, 2019 @ 04:37:57

  Och wat erg dat Henk in badkamer gevallen is. Ik denk meteen aan onze vader van toen. Dikwijls gevallen. Bloedend toe.Ook regelmatig naar ziekenhuis. Het was voor jou schrikken geweest. En voor Henk ook. Arme jij …. Je maakt ook veel mee. Ik weet het is. Snap ook wel dat je kinderen niet belt. Wij deden met elkaar wel. Het is jou ook keus geweest. Gelukkig kon Henk weer thuis komen. Beetje bijgekomen….? Hopelijk wel lieve Rietepietz. Voor Henk ook… Sterkte voor der.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 02, 2019 @ 13:40:03

   Helaas zijn dat veel voorkomende problemen bij oudere mensen. Gelukkig is er dit keer geen al te grote schade. Henk bleek verder best in goede doen en dat gaatje in zijn hoofd geneest wel weer,
   Ja hoor ondertussen gaat het gewone leven z’n gang weer.

   Beantwoorden

 9. Spontanity
  sep 01, 2019 @ 21:54:36

  En zo val je dan toch altijd weer door de mand.
  xxx

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  sep 01, 2019 @ 20:24:11

  Oh, wat een schrik maar gelukkig valt het mee. En inderdaad: die tas veroorzaakte uiteindelijk nog een boel consternatie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2019 @ 20:30:08

   Moest ik achteraf ook erg om lachen, doe ik m’n best om geen onrust te veroorzaken voor de kinderen, krijgen ze die in een factor 3 alsnog doordat ze natuurlijk verkeerde conclusies trokken.

   Beantwoorden

 11. Naomi
  sep 01, 2019 @ 16:55:50

  Daar zal je behoorlijk van hebben moeten bijkomen. En wat fijn dat alle artsen zo vriendelijk waren! Dat kan zeker in het weekend ook anders. Dit had je verdiend, lieve artsen.

  Beantwoorden

 12. Suskeblogt
  sep 01, 2019 @ 14:38:37

  Heel erg dat Henk zo lelijk gevallen is. Gelukkig dat de hulp goed en vriendelijk was. Je zou voor minder je handtas of wat dan ook vergeten tijdens zulke stormachige momenten. Sterkte hiermee.

  Beantwoorden

 13. terrebel
  sep 01, 2019 @ 13:29:20

  Wat een avontuur, Riet! Fijn dat er zulke lieve mensen bestaan in de wereld en blij dat het goed is afgelopen.

  Beantwoorden

 14. Melody
  sep 01, 2019 @ 13:06:29

  Ehhhhhhhhhhh
  Wie zij laatst ook al weer dat zij de oudste in het gezelschap was?
  Jeetje…. 😳😳 ben (bijna) sprakeloos

  Al dat geluk kwam jou ook zonder meer toe maar mens Wat een narigheid . Gelukkig liep het met een sisser af en dat is dan wel weer het grootste geluk!

  Beantwoorden

 15. Mrs. Brubeck
  sep 01, 2019 @ 12:35:00

  Blij dat het zo is afgelopen en met een hechting te genezen is!
  Onze kids zijn wel boos als we ze niet verwittigen als er zoiets gebeurt…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2019 @ 12:43:23

   Het zag er niet al te ernstig uit daarom vond ik het genoeg om de mogelijkheid te schapen dat er snel iemand bij me kon zijn áls het nodig was. Ik ben heel erg gewend zelfredzaam te zijn, dat laat ik me niet afnemen als het niet nodig is. Je glijdt zo makkelijk af naar hulpeloosheid.

   Beantwoorden

 16. meninggever
  sep 01, 2019 @ 12:16:29

  Logisch dat je even wat dingen vergeet als je in zo’n situatie terecht komt. Dat je het in je uppie allemaal regelt tekent jouw insteek bij de verzorging van Henk. De pet gaat weer eens af….

  Beantwoorden

 17. Villasappho
  sep 01, 2019 @ 12:04:47

  En de rest van de dag met de beentjes omhoog? Wat een ellende allemaal maar fijn dat het ook allemaal weer goed is gekomen. Die foto ziet er best heftig uit zo!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2019 @ 13:35:51

   Nou niet helemaal, normaal doe ik op zaterdag heel vroeg de boodschappen op de markt en dat was er natuurlijk bij ingeschoten. Pas in de avond werd ik ineens erg moe, té moe om zelf een logje te maken dus ben ik alwéér een dag te laat;-)

   Beantwoorden

 18. Koen
  sep 01, 2019 @ 11:32:55

  Hou je taai (maar dat moet niet betekenen dat je geen hulp kunt vragen). Maar waarschijnlijk zou ik dat zelf ook niet doen als het – in mijn ogen – niet nodig is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2019 @ 11:49:04

   Het scheelt dat ik altijd alles geregeld heb zonder andere in te schakelen. Maar ik had er nu toch rekening mee gehouden dát er snel iemand bij me kon zijn als ik het wél nodig vond bij de keuze van het ziekenhuis.

   Beantwoorden

 19. willyfotoblog
  sep 01, 2019 @ 11:10:48

  een heel vervelende toestand Riet…

  hopelijk heeft dit geen verdere gevolgen voor Henk..

  knap dat je dit zelf kan oplossen

  prettige zondag

  Beantwoorden

 20. omabaard
  sep 01, 2019 @ 10:16:20

  Een ongeluk komt nooit alleen. Jij moet ook aan alles alleen denken…. Logisch dat je dan al eens iets vergeet.
  Sterk van jou om het alleen te willen oplossen, ik zou ook zo denken, maar eigenlijk is wat hulp op die momenten echt nodig en je kinderen zouden het graag doen.
  Je belast hen niet. Ze doen het grazg voor jullie.
  Hopelijk herstelt de wonde goed en is Henk niet teveel van slag?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2019 @ 10:55:24

   O zeker, ze zouden het absoluut graag voor me doen maar ik vond het echt niet nodig, het zag er niet al te verontrustend uit.
   Het is me eerder overkomen dat ik bij het inklappen van de rolstoel de tas vergat die valt dan op de grond, ik kreeg hem die keer niet terug en dat is héél veel ellende. Ik let sindsdien veel beter op maar ja, onder druk van de omstandigheden dus toch niet goed genoeg. Gelukkig is hij er nogal moe van dus slaapt wat meer en dat is best lekker rustig want achteraf ben ik dan ook best moe.

   Beantwoorden

 21. schrijfselsvanmij
  sep 01, 2019 @ 10:12:35

  Nou zeg, wat een consternatie allemaal! Pfff. Gelukkig is nu alles achter de rug en is ook je tas terecht! Ik zat gisteren ook in het zh met mijn man die bij het klieven van hout zijn duim een beetje had meegekliefd ……

  Beantwoorden

 22. gewoonanneke
  sep 01, 2019 @ 09:54:11

  Jeetje wat vervelend allemaal. Snap best misschien dat je de kinderen er niet mee wilt belasten aan de andere kant denk dat er met liefde een van de twee even meegegaan was. Maar goed snap ook wel weer je reactie. Gelukkig viel het met de verwonding allemaal mee hoewel viel hier wel weer een raar woord is om te kiezen. Hoop dat Henk er verder geen last aan overhoudt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2019 @ 10:45:41

   Ik ben eigenlijk m’n héle leven al gewend om m’n eigen boontjes te doppen. En zolang is nog zelf kan rijden ga ik niet iemand bellen om dat te doen. Tenzij het niet verantwoord zu zijn met Henk maar ik had zelf wel gezien dat er niet al te grote schade was. Hij heeft nog wel last van hoofdpijn, lijkt me logisch maar paracetamol helpt goed.

   Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  sep 01, 2019 @ 09:48:22

  Ach Riet toch. Toch een bewogen ochtend. En wat die tas betreft een geluk bij een ongeluk.
  En zo kwamen de kinderen er toch achter. Je wilt hen sparen, maar daar zullen ze nu vast niet mee akkoord gaan.
  Je bent en blijft een dappere vrouw.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2019 @ 09:52:18

   Ja dat zeker, maar ik draai dan op adrenaline en ben dan pas heel moe als alles achter de rug is. Ik ga dan niet kinderen lastig vallen voor het echt nodig is , ik kan zelf rijden en met meer mensen zitten wachten heeft ook al geen nut.
   Maar ja, ik ben dan toch ook wat minder alert op de tas van de rolstoel halen vóór ik hem inklap;-)

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: