bankzaken

In 2006 schreef ik nogal eens over mijn “onmin met de banken”, maar in mei van dat jaar schreef ook dit over ándere banken.

“De nieuwe meubelstukjes zijn binnen en ik laat jullie even zien hoe het zit deel van onze kamer er nu uitziet .
De kleuren van het lichte bankje en de stoel zijn vertekend de één lijkt te donker de ander te licht want ze zijn van dezelfde kleur .
We komen ’s avonds helemaal bij als we weer op ons eigen stekkie zitten, het is écht naar ons zin geworden “.


Ondertussen is de bekleding van vooral het beige bankje ( de 2,5 zit)  op, én de zitting is verzakt.  Nieuwe zittingen en opnieuw bekleden gaan de kosten van een nieuwe bank ruim  te boven, hoewel het frame er zeker nog goed genoeg voor is. Maar dan nog, zelfs het grootste bankje is eigenlijk toch te klein voor Henk om comfortabel te kunnen liggen.

De huidige bankstellen zijn allemaal erg kolossaal, armleggers van 35 cm breed x2 is voor een kamertje van 3.20 toch wel erg veel ruimteverlies. De meeste zijn ook veel te diep, vaak zelfs meer dan een meter met de rug meegerekend.
Je begrijpt, toen we kort geleden tegen een mooie hoekbank aanliepen die relatief bescheiden afmetingen heeft. Weliswaar nog steeds wat groter dan huidige bankjes, maar met slechts aan één kant een niet al te dikke leuning en ruim onder de meter diep .


Met een  uitschuif stuk als je even lekker onderuit wilt, maar ook met veel meer lengte  door de hoek, zodat Henk dan wél lekker languit kan liggen.
Met een diepe zucht heb ik die bank besteld, het gaat me aan het hart die andere twee weg te doen.

De kringloop, ooit opgezet als leerproces voor mensen die een vak wilde leren, Is ondertussen gewoon een tweedehandswinkel, en daar zijn ze niet goed genoeg meer voor. Jammer, de bankjes zouden een prima project zijn om het stoffeer vak  onder de knie te krijgen, niet heel gangbaar stoffeer werk omdat de stijl semi twintiger jaren is.
De rest van de inrichting is daar op aangepast, de nieuwe bank gaat er dus niet echt  bij passen.

Ach, voorlopig is het belangrijkste dat Henk wat comfortabeler kan liggen, de boel overhoop gooien om te behangen kan altijd nog. Bovendien….  na de traplift en deze nieuwe bank zouden we eerst even een andersoortige  bank moeten beroven om álles te kunnen vervangen.
Eerst maar eens zien hoe het eruit ziet als volgende week de nieuwe bank gebracht wordt. Wanneer Henk op die bank dan veel beter slaapt lukt het hem misschien wel om “slapend rijk te worden”, die uitdrukking moet toch érgens vandaan komen?

 

59 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  aug 24, 2019 @ 14:18:11

  Onze volrige bank, zwart leder en heerlijk zittend en/of slapend, werd door een KLW weggehaald omdat die prima te verkopen viel. Kwam uit een dure kwaliteitszaak, maar vrouwlief was toen aan een andere. Groot stof bekleed, dikke armleuningen. Prima zittend ook. Maar ik vond het niet prettig om te zien hoe de oude bank in een bestelwagen werd geschoven. Hoe dan ook, hij was binnen een week verkocht zagen we later in die winkel. Ach…hebben anderen er nog plezier van…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 24, 2019 @ 16:32:56

   Ons stelletje moet echt een opknapbeurt hebben , vroeger had de kringloop daar een leerproject voor maar dat is allang opgedoekt. Wat toch wel jammer is want als het frame nog helemaal stevig is konden ze er weer iets moois van maken én een vak leren.

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  aug 22, 2019 @ 23:59:54

  Ja die bankjes zijn natuurlijk veel leuker maar ik snap je praktische oplossing. Ik zou zo’n bank nooit kwijt kunnen. In mijn trouwen (35 jaar) hebben we het altijd gedaan met hetzelfde bankstel. Toen het slecht werd gingen we op zoek en op iedere bank die we gingen zitten zeiden we, hij zit niet zo lekker als die we nu hebben. Dus een keer nieuwe kussens en laten bekleden. Daarna nog een keer zelf bekleed en het houtwerk in twee verschillende kleuren geverfd…. Jammer dat de kringloop ze niet meer wil, ze hebben ook zo’n aanbod maar het zou een uitdaging zijn om hem opnieuw te bekleden….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 23, 2019 @ 09:11:07

   Het lijft ook afwachten of de zit”goed blijft als er nieuwe zittingen in komen. In ieder geval is de zit van de nieuwe bank dik in orde. Maar het doet zeer om ze naar het grof vuil te moeten doen. Maar ik heb ook geen zin in marktplaats , liever geen vreemde snuiters over de vloer.

   Beantwoorden

 3. minoesjka2
  aug 22, 2019 @ 18:17:52

  Dat ziet er mooi uit zeg………. hoop dat ie bij jullie in huis net zo mooi staat.

  Beantwoorden

 4. Leonoras life
  aug 22, 2019 @ 09:52:40

  Oh gewéldig die foto van jullie samen 🤗🤗 veel geniet plezier van jullie mooie nieuwe bank 😘

  Beantwoorden

 5. Spontanity
  aug 21, 2019 @ 20:15:17

  Wat een lieve, lieve foto van jullie!!!

  Beantwoorden

 6. cornma
  aug 21, 2019 @ 10:52:32

  Slapend rijk worden lijkt me niets. Het is veel leuker om er van te dromen en (eventueel) voor te werken. Trouwens, wat is rijk?
  Heerlijk zo’n bank waar je languit op kunt liggen.

  Beantwoorden

 7. friedab2015
  aug 21, 2019 @ 10:15:42

  10.00 uur . . . , mag ik eerst effe `n bakkie doen. Wacht effies? Ik moet eerst nog een pispil nemen. Ja, ben nog niet incontinent genoeg. Ook een rede waarom ik er 50 kilo vanaf wilde hebben. Ik moet geen pispillen voor een te hoge bloeddruk. Ja, de ouderdom, die is echt wel wat je noemt: stom . . .
  Je krijgt zo het gevoel, dat je er helemaal alleen voor staat. Me moeder is ook al 10 jaar dood, dus … Ja, ik hang hem wel in een lus …
  Bloggen doet ik ook in etappes. Ik begin. Dan gaat ik oppoetsen en wat afstoffen en ondertussen had ik al 50 views. Nee, die komen ook niet vijf keer opnieuw eventjes kijken, maar dat koppie van mij werkt zo.
  Hé! Denk ik dan opeens: Ik gaat ‘Over de bose buitenwereld’ schrijven, dat daar nooit een end aan komt, hoef ik aan jou niet uit te leggen.
  Ik heb ook lezers, die eens in de maand even langs fietsen. Zo van: Effe kijken en dan hebben ze het weer gezien voor een half jaar …
  Dus … , ja … tot straks. Nee, ik vergeet me pispil niet. Erg, hè … E. 21-8-2019

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 21, 2019 @ 11:38:26

   Gelukkig had ik de koffie klaar staan voor je, heeft het gesmaakt;-) Plaspillen werken op koffie prima hoor want ook koffie drijft vocht af. Maar 50 kg. het is nogal wat. Jarenlang woog ik niet meer dan die 50 kg. dus dus zou er nog een plasje overblijven als ik zoveel afgevallen was.”-)

   Beantwoorden

 8. Happy Hulk
  aug 20, 2019 @ 19:06:46

  Hartelijk bank!

  Beantwoorden

 9. margrietspanjaard
  aug 20, 2019 @ 17:21:42

  Dat gaat vast helemaalTOP worden….ziet er zeer comfortabel uit 😁

  Beantwoorden

 10. AnneMarie
  aug 20, 2019 @ 15:07:59

  Slapend rijk worden lijkt me wel wat. Liever op de oude bankjes maar ja versleten is versleten.

  Beantwoorden

 11. Regenboogvlinder
  aug 20, 2019 @ 14:44:43

  Bankzaken doen op zo’n bank is zeker niet verkeerd. Ik heb sinds 2.5 jaar 2 tweezitters. Ik pas er wel op languit op zo’n bank, maar Jan niet. Maar een 3-zitter had de kamer weer teveel opgevuld en dat wilde ik toen ook niet. Ach, alles went!
  Hoop dat jullie nog veel plezier van de nieuwe bank zullen hebben!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 20, 2019 @ 16:15:39

   Wij hebben nu nog een 2zitter en een 2,5 zitter. Henk ziet ook wel kan zich op het kleinste bankje op te rollen maar het is ook niet diep genoeg om redelijk te kunnen liggen. De bank had ik al besteld vóór we aan de traplift dachten, met het idee dat Henk eventueel op de bank kon blijven slapen als naar boven gaan niet zou lukken. Op de nieuwe bank zou ik er dan ook nog bij kunnen. Achteraf door de lift dus niet nodig.

   Beantwoorden

 12. Neeltje
  aug 20, 2019 @ 13:12:26

  Dan kun je met goed fatsoen onderuit gaan! Lijkt me heerlijk!

  Beantwoorden

 13. willyfotoblog
  aug 20, 2019 @ 10:33:04

  leuke foto van jullie Riet

  slapend rijk worden, ik heb alle verwoede pogingen gedaan

  maar zonder succes

  groeten

  Beantwoorden

 14. Suskeblogt
  aug 20, 2019 @ 10:08:25

  Nieuwe bankjes, het is altijd aanpassen. Men is meer vergroeid met zijn meubels dan men vermoed. Slapend rijk worden is niet meer van deze tijd, vermoed ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 20, 2019 @ 16:08:40

   Zeker weten, maar meestal was toch altijd wel blij met nieuwe spulletjes. Dat moet nu nog komen. Mocht het lukken met dat slapend rijk worden laat ik de bankjes alsnog opknappen en voorlopig opslaan;-)

   Beantwoorden

 15. Ferrara
  aug 20, 2019 @ 09:51:30

  Mooi staaltje bankhangen. ;0)) Maar oh wat kan ik begrijpen dat je de oude meubels liever had opgeknapt. Soms moet je minder fijne keuzes maken. Henk zijn dutjes zijn van belang al zou het alleen al voor jouw nachtrust zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 20, 2019 @ 15:47:47

   Ze zijn helemaal mijn smaak, dat is het moderne spul minder al vind ik dit natuurlijk niet echt lelijk. Wanneer ik de oude p laat knappen zitten we ook veel te lang zonder en ik wil hem niet in een stoel hangend zien slapen. Klopt, de laatste tijd heb ik echt het gevoel dat er niets meer kan zoals ik het prettig vind. Maar oke, dat hoort ook wel bij het ouder worden.

   Beantwoorden

 16. Naomi
  aug 20, 2019 @ 08:27:02

  Mooi, die foto van jullie. Als het werkt, dat slapend rijk worden, zou ik er maar heel vaak zo naast gaan liggen. Wel even doorgeven dan graag, als dat werkt, want mijn bank ligt ook prima;).

  Beantwoorden

 17. Yova
  aug 20, 2019 @ 07:20:44

  Heerlijk nieuwe bank. Wij moeten daarmee wachten. Misschien komen volgende week een belletje. Wij zitten ook maar te wachten. Onze ban is ook stuk. Slijten deze keer heel erg. Henk zal wel beter gaan liggen denk ik. Mooie bank. Veel plezier.

  Beantwoorden

 18. Leidse Glibber
  aug 20, 2019 @ 01:28:22

  Ik weet zeker dat jullie gaan genieten van je nieuwe comfortabele bank. Ennuhhh wat betreft dat slapend rijk worden, ik geloof daar niet zo in. Ik heb het op alle manieren geprobeerd, 9 uur slapen , 8 uur, 4 uur en zelfs hazenslaapjes maar niets werkte. Ik snap er echt niets van want ook wakker wordt ik niet rijk. Ergens doe ik iets fout.

  Beantwoorden

 19. Villasappho
  aug 19, 2019 @ 23:06:01

  Lieve foto van jullie. Eens jullie veel zitplezier en als jullie de slapend rijk methode hebben ontdekt deel die dan ook even.

  Beantwoorden

 20. schrijfselsvanmij
  aug 19, 2019 @ 23:00:47

  Een bankstel hebben we in totaal 3x laten overtrekken. Is ruim 30 jaar oud inmiddels en mag nu echt oud worden op de zolderslaapkamer waar jongste tijdelijk woont

  Beantwoorden

 21. Matroos Beek
  aug 19, 2019 @ 22:55:51

  Hopelijk zit en ligt de nieuwe bank zo goed dat je je oude lieveling snel vergeet.

  Beantwoorden

 22. Melody
  aug 19, 2019 @ 22:11:11

  Geniet er maar van!

  Beantwoorden

 23. omabaard
  aug 19, 2019 @ 21:58:59

  Slapend rijk worden zal misschien niet echt lukken. Maar romantisch samen banken ligt jullie wel👍

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: