T.M.I.

In iedere familie heb je verhalen over toen de (klein) kinderen klein waren waar een ” gevleugelde uitdrukking”  van blijft hangen. Om er maar één te noemen  die bij ons in de familie geen uitleg nodig heeft maar voor mijn lezers  wél.

Het zal rond 1994 geweest zijn dat Henk en ik in de winter met het gezin van Inge mee gingen naar een bungalowpark ergens in Duitsland. Er was ook een tropisch zwemparadijs waar je de winterkou prima kon verdrijven maar waar met drie peuter/kleuters wat extra hulp zeer welkom was, dat je niet denkt dat we voor ons lol meegingen!

Kleindochter Annemarie was nog klein genoeg om op de arm gedragen te worden en sprak nog geen hele zinnen maar had al heel snel door dat het zwembad leuk was. Zodra  het gebouw in zich was begon ze wild te  hippen op de arm waar ze op zat en krijste met haar toen schattig hese stemmetje “Annie wemme… Annie wemme … Annie wemme…. !!!!! Dat is niémand vergeten.

Kijk dat bedoel ik dus, even zwemmen schiet er voor mij tegenwoordig bij in, teveel geregel om weg te kunnen. Toen ik het er gisteren met Inge over had bleek dat zij óók graag wil eens wilde zwemmen, het zwembad hier op 10 autominuten afstand hád vandaag vrij zwemmen  op de tijd dat wekelijkse de zorghulp voor Henk anderhalf uur komt.
Ik stuurde haar een app, of het héél slecht voor haar zou uitkomen áls ik iets langer dan anderhalf uur weg zou zijn, waarschijnlijk niet nodig omdat ik na een kwartier zwemmen op apegapen lig, geen conditie maar voor alle zekerheid. Het was géén probleem  en ze gunde me het uitje van harte, niet haasten.

En zo haalde Inge me vanmiddag op, trokken we een paar baantjes, lieten ons meeslepen in de wildwaterbaan en zaten even in het bubbelbad… hééérlijk!
We waren nog 10 minuten voor tijd thuis.

Toen ik in badpak omgekleed uit het badhokje kwam liet ik Inge even zien hóe graag ik wil zwemmen, ze kon er nog een glimp van filmen om naar de kleinkinderen te sturen in de app…
Ja hoor, oma wemme oma wemme …. dán is voor  iedereen wel duidelijk, oma heeft er zin in!  ( Het filmpje is kort genoeg om niet griezelig T.M.I te zijn, tja oudje in badpak weet je wel. Nou ja van de achterkant in een bloemetjesjurk  is ook niet alles bleek al eerder)

 

72 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  aug 09, 2019 @ 14:28:03

  Je bent nooit te oud om te zwemmen. Al doe ik het zelf zelden….toch te veel gedoe. En zwembad te ver weg. Mijn oude oma van vroeger was iemand die de humor er wel van inzag toen ik haar als klein kind vroeg (Had U OOK een moeder??). Ze lachte zich gek om die opmerking. Want zij oogde kennelijk zo oud in mijn ogen dat ze geen moeder kon hebben. Overigens was ze vroeg oud, bloemetjesjurk, knotje, echt zoals je een oude oma vroeger voor je zag. Die zwom echt niet meer. Maar het was wel een lief mens. Werd overigens 90 jaar oud…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 09, 2019 @ 18:43:02

   Nee dat klopt, maar ik ken wel mensen die het pas leerden toen ze al over de 70 waren. Het is inderdaad wel gedoe in kleine kleedhokjes al is dat in de zomer een stuk minder lastig. En dan ben jij nog een man die zich niet in de winter in panty of mayo moet wringen over de nog klamme benen. Over dikke winterjassen in krappen lockers proppen hebben we het dan niet eens.

   Beantwoorden

 2. Hanscke
  aug 08, 2019 @ 23:07:34

  Wat een leuk filmpje. Echt lachen. Olifant was bij ons altijd ofilant

  Beantwoorden

 3. Leonoras life
  aug 07, 2019 @ 22:33:25

  🤣🤣🤣🤣🤣

  Beantwoorden

 4. Regenboogvlinder
  aug 07, 2019 @ 14:23:37

  Ja leuk die dingen blijven je bij…
  Diana was ook zo’n verbasteraar…. “Nittie niet e dloppie” zei ze als haar broertje om een dropje vroeg. En ze wilde ook altijd alles ‘zewwef doen’ Dat zeggen we dus nog steeds als ze geen hulp wil hebben voor wat dan ook. ;-).
  Oh Riet wat heerlijk, je hebt het er wel eerder over gehad. Lekker zwemmen in zee of zo, dat lukt ook niet meer hè. Maar wat heerlijk dat je droom werkelijkheid is geworden… En wemme verleer je nooit hè. Je ziet er op het filmpje ook heel blij uit hoor! Ik kan goed zwemmen maar ben er niet dol op… Hoop dat het vaker zal kunnen voor je. Misschien een wekelijks uitje van maken als Henk in goede handen is… 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 07, 2019 @ 14:53:20

   Altijd erg leuk als dat onder de volwassen kinderen ook nog leeft. Ikke selluf doen zeg ik ook vaak want dat zeggen alle kinderen wel in een bepaalde periode. .
   Iedere week zal er niet in zitten denk ik maar zo af en toe zou heerlijk zijn. Nee verleren doe je het nooit maar je raakt wel je conditie kwijt natuurlijk, er zat nog niet veel tempo in. Maar dat geeft niet, als het maar ontspannend werkt en dat doet het ook op een laag tempo.

   Beantwoorden

 5. Leidse Glibber
  aug 07, 2019 @ 01:50:50

  Ja lachen he dat soort uitdrukkingen blijven voor altijd in de familie

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  aug 06, 2019 @ 21:33:09

  Ik heb helemaal niets met wemme, maar wel met dit soort familiefeitjes. Heerlijk.

  Beantwoorden

 7. Neeltje
  aug 06, 2019 @ 18:13:03

  Geweldig! Bij ons wist Wim zijn twee jaar oudere broer te vertellen dat de stoppels en puistjes die tevoorschijn kwamen veroorzaakt werden door de publiciteitsjaren. Je begrijpt dat hier iedereen in de publiciteit kwam en niet in de puberteit. 🤣🤣🤣🤣

  Beantwoorden

 8. schrijfselsvanmij
  aug 06, 2019 @ 15:53:40

  Fijn dat oma even mocht en kon wemme 😀

  Beantwoorden

 9. Yova
  aug 06, 2019 @ 13:43:28

  Zo blij op jou filmpje om te zien. Wat gaaf. Bubbelbad lijkt mij heerlijk. Maar ik kom eigenlijk nooit. Ik hou me liever op afstand. Hahaha….Maar het is wel goed voor de geest zegt maar.

  Beantwoorden

 10. Melody
  aug 06, 2019 @ 12:28:18

  Genieten in hoofdletters…. waar ik me dus alles bij voor kan stellen ook al krijg je mij met geen 1000 paarden in een zwembad …

  Beantwoorden

 11. willyfotoblog
  aug 06, 2019 @ 11:25:38

  aan enthousiasme geen gebrek bij jou Riet

  leuk om zien

  groeten

  Beantwoorden

 12. Spontanity
  aug 06, 2019 @ 11:16:05

  Tikibad 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 06, 2019 @ 11:18:46

   Nee nee, dat is te ver weg, het hofbad in Den Haag. Dat klinkt ook ver weg maar dat ligt op het stuk grond dat Den Haag jaren geleden geannexeerd heeft on de wijk Ypenburg te kunnen bouwen en dat ligt vrij dicht achter ons.

   Beantwoorden

 13. AnneMarie
  aug 06, 2019 @ 10:57:57

  Oma had er echt zin in. Oma wemme. Hi hi 😍😍😍

  Beantwoorden

 14. Suskeblogt
  aug 06, 2019 @ 10:39:36

  Zwemmen is leuk, maar ik houd niet van die hokjes waar men zich moet omkleden. Vooral na het zwemmen is het een hele bedoening

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 06, 2019 @ 11:14:48

   Klopt, inderdaad is het aankleden in zo’n kleine ruimte niet handig als je nog niet helemaal droog bent. Had het er toevallig met mijn dochter over dat luchtblazers misschien wel prettig zouden zijn;-)

   Beantwoorden

 15. matroos
  aug 06, 2019 @ 10:38:59

  Fijn dat je zin had in zwemmen en dat het kon.
  Hier eten we stoep engens inplaats van soepstengels en de tv is een tenesisie,kind kon de L eerst niet uitspreken.Sandalen waren vandalen en een rits een schuifding en een stripboek is een plaatjesverhaal en tatoes plakplaatjes.Zomaar een greep uit de prietpraat verzameling.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 06, 2019 @ 11:12:52

   Het was me ook zeer gegund.
   Geweldig hé die kindertaal, en er blijven er altijd een paar hangen als ze groot zijn. en bij het “familie gebruik” gaan horen. Soms zijn ze gewoon “logisch redeneren en soms een een nog niet geheel beheerste spraak, maar altijd leuk.

   Beantwoorden

 16. Petr@
  aug 06, 2019 @ 09:52:24

  Wat leuk Riet! Heerlijk even plonzen samen met Inge!
  Haha het filmpje is ook leuk, je familie weet gelijk wat je bedoelt, en wij nu ook 😉
  Ja iedere familie heeft zijn eigen gezegdes, wij eten gras als we spinazie eten haha.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 06, 2019 @ 10:03:26

   Het was een feestje, samen is natuurlijk ook leuker dan alleen. Maar eigenlijk laat ik Henk liever bij Inge achter, dat is vertrouwder voor hem en geeft minder problemen achteraf.
   Whaha, gras eten, dat wordt herkauwen denk ik.

   Beantwoorden

 17. Nicole Orriëns
  aug 06, 2019 @ 09:17:08

  Goed zeg! Van zwemmen word je altijd zo heerlijk ‘rozig’ vind ik. En het is nog eens supergezond ook en ontspant.

  Beantwoorden

 18. Naomi
  aug 06, 2019 @ 09:03:28

  Hahaha, heerlijk! En van die uitdrukkingen hebben wij ook in de familie. Ik denk soms wel eens dat de broers een hoop uit te leggen hebben aan hun vrouwen, als er weer eens zo’n uitdrukking op de gezinsapp wordt gegooid;).

  Beantwoorden

 19. Ferrara
  aug 06, 2019 @ 08:56:40

  Dan zie ik deze foto en denk had Sebastiaan niet een andere oma opgeduikeld?
  Wat heerlijk voor je dat jullie even konden zwemmen, blijven doen als het kan.
  Gezinstaal blijft leuk. Als wij een ambulance horen zeggen we steevast
  ‘een ons geluk’ die uitspraak deed zoonlief (47) als kleuter.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 06, 2019 @ 09:37:13

   Geen idee wat er met die foto aan de hand was , waarschijnlijk een combinatie van het contrast met zo’n smalle puber. en een pechfoto.
   Ik zou wel graag willen maar de nadelen heb ik er niet altijd voor over.
   Grappig hé, in ieder gezin kom je dit soort dingen tegen uit de tijd dat kinderen leerde praten. Een neefje van me had altijd een “lampalenpaal” op de stoep en een nichtje vond “pikkepoep”zo’n heerlijke soep. 😉
   Maar in zo’n ambulance hebben ze soms wel een kilo geluk, of zelfs geen grammetje.

   Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  aug 06, 2019 @ 05:24:42

  😁 Heerlijk om je enthousiasme te zien. Het nabootsen kun je schitterend. En je mag er zeker zijn in je badpak!😮

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 06, 2019 @ 09:31:04

   Het was heel fijn, ik zwem graag maar het komt er niet van tegenwoordig.
   Dankjewel, het kan altijd beter maar ik ben het zwembad niet uitgestuurd wegens “aanstootgevende kleding”;-)

   Beantwoorden

   • Matroos Beek
    aug 06, 2019 @ 13:15:14

    Zwemmen is heel ontspannend, vind ik ook, maar ook bij mij komt het er niet van. Het dichtstbijzijnde zwembad is te ver (17 km). De zee is niet zo mijn ding om in te zwemmen, maar ik lig er graag een beetje in te dobberen op mijn rug.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 06, 2019 @ 17:02:07

     De zee is ook minder geschikt om te zwemmen, best wel gevaarlijk maar even in de golven dobberen is inderdaad heerlijk. Maar dat doe ik graag, komt er ook niet van helaas. Het zwembad is gelukkig niet ver weg.

     Beantwoorden

 21. Villasappho
  aug 05, 2019 @ 23:37:35

  Zo moet je in mijn familie niet zeggen papa ik moet plassen. Geen idee wat die afkorting betekent maar je hebt meer lef dan ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 06, 2019 @ 09:28:46

   Je maakt me nieuwsgierig, wat is er mis met dat zeggen?
   Too Much Information, wordt tegenwoordig veel gebruikt om aan te geven dat je de informatie te intiem/persoonlijk vindt. En ja, Riet in badpak kán teveel zijn. Maar na de foto met mijn aangeklede achterkant ben ik de schaamte voorbij;-)

   Beantwoorden

 22. Renesmurf
  aug 05, 2019 @ 23:34:26

  Ha, dat filmpje is precies lang genoeg om het duidelijk te maken!

  Beantwoorden

 23. omabaard
  aug 05, 2019 @ 23:04:41

  Het ‘wem’enthousiasme spat eraf bij deze oma. Dat moet je meer doen. Goed voor lichaam én geest.

  Beantwoorden

 24. gewoonanneke
  aug 05, 2019 @ 22:29:59

  Heerlijk hoor zeker dat bubbelbad er na haha… Nou ziet er helemaal niet verkeerd uit. Em
  Omie Wemme klinkt prachtig hoor haha. Bij ons is het Zweefkerk… We kregen pech met de boot in Streefkerk en Peter zat zeer onder de indruk te vertellen dat we pech hadden gehad in Zweefkerk…..

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: