weer op pad

Hé hé, we konden eindelijk weer eens een beetje op pad. Eerst was er de warmte waardoor we alleen heel vroeg op de dag een uurtje weg konden en in het weekend waren er de naweeën van de traplift in huis waar Henk aanvankelijk niet mee om kon gaan. Hij raakte  daardoor helemaal uit zijn “gewone” doen!
Ondertussen is alles, na een tamelijk heftig weekend, weer een beetje onder controle, net als het weer. Hoogste tijd weer eens een expeditie naar de Scheveningse boulevard op touw te zetten.

Het was er héérlijk, iets drukker dan normaal maar niet zo druk dat het niet gezellig was. Niet veel veranderd in het Noordelijke deel dat   al de hele winter op de schop lag en klaar zou zijn voor het nieuwe seizoen begon……. niet dus, nog steeds héél veel te doen eer het ergens op zal lijken. Nog géén winkeltjes en géén restaurantjes.


Verder alles zoals het hoort te zijn, zonnende mensen.. wat wolkjes, en zeilscheepjes in de verte…..


Even denk ik dat ik een opspringende walvis in zee zie….ja daar links mwah… zal de warmte zijn….


Maar op de terugweg trekt toch iets op het strand m’n aandacht…
Wat is die grote grijze hoop daar net voor  die oranje  politiepost?


Verhip,  een aangespoelde walvis dat ik dat weer mag treffen…


Ik bekijk hem van alle kanten voor zover dat kan zonder het zand op te  gaan.


Best wel jammer dat ik het zand niet op kan, ik durf Henk niet alleen op de boulevard te laten staan, hij is me al kwijt als ik een tijdje niets zeg wanneer ik achter de rolstoel loop, hij kan me dan niet zien natuurlijk en gaat soms een beetje paniekerig roepen.
Jammer want “de walvis” is erg mooi gemaakt alleen kan ik niet zien of hij van plastic flessen of glazen gemaakt is. Hij glinstert prachtig in de zon. Gemaakt door de mensen waar ik vorig jaar ook al eens over schreef, trashure hunt.
Een organisatie  die hard werkt om mensen bewust te maken van alle plastic dat, vaak via het strand, in zee terecht komt.
Deze walvis  hebben vrijwilligers dus  ‘uit zee gered”, mooi werk dat zeker wat close-up foto’s had verdiend. Maar ja, van een afstandje lijkt hij natuurlijk wél echter.

61 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. margrietspanjaard
  aug 02, 2019 @ 15:17:59

  Leuk om op deze positieve manier andacht te vragen voor die plastic afvalbergen…werkt beter dan die betuttelende berichtgevingen met wijzende vingertjes 👍

  Beantwoorden

 2. Villasappho
  aug 02, 2019 @ 10:01:15

  Het erge is dat ik door je geknutsel gewoon ga zitten kijken naar het plaatje wanneer dat beest komt. Ze maken er wel wat leuks van erg mooi.

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  aug 01, 2019 @ 23:52:18

  Wat zullen ze balen dat ze een heel seizoen missen. Ik denk dt die walvis van plastic flesjes gemaakt is.

  Beantwoorden

 4. hanscke
  aug 01, 2019 @ 22:31:36

  Wat een mooi project om van afvalflesjes zoiets moois te maken.

  Beantwoorden

 5. AnneMarie
  aug 01, 2019 @ 20:29:20

  Die lampen langs de boulevard lijken wel windmolens. Ik moest hoed kijken wat ik zag. Vind ze niet echt mooi. Lekker dat jullie er weer eben op uit konden. Een dementerend brein werkt toch wel bijzonder. En je red het nog steeds. Petje af hoor.

  Beantwoorden

 6. Neeltje
  aug 01, 2019 @ 19:22:29

  BIjzonder initiatief, maar zou liever zien dat er geen reden was om zoiets uit te voeren.

  Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  jul 31, 2019 @ 22:59:51

  Goh wat vervelend weer he, ja alles wat nieuw is voor mensen met dementie is onbegrijpelijk. Hoop dat het nu gaat lukken met de traplift. Het grappig was dat ik gisteren je berichtje al had zitten lezen op mijn telefoon. Ik scrollde toen ik las over de springende walvis en er zat een vlekje op mijn telefoon zag ik later, het leek net alsof er op die foto’s iets uit zee echt sprong. Heb het nog een paar keer zitten proberen. Zo grappig. Wel mooi gemaakt trouwens die vis zeg.

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.
  jul 31, 2019 @ 21:08:15

  Als mensen toch ‘ns gewoon hun zooi opruimden. Dan zou zo’n walvis niet nodig zijn.

  Beantwoorden

 9. Spontanity
  jul 31, 2019 @ 14:28:30

  Het lijkt wel of jij altijd op het juiste moment op de meest fotogenieke plaatsen bent 🙂

  Beantwoorden

 10. Petr@
  jul 31, 2019 @ 14:17:57

  Wat mooi gemaakt! En dat van afval!
  Ik weet maar al te goed wat er allemaal op het strand aanspoelt, wij rapen ook altijd veel op, vooral glas.
  Dit voorjaar stond er in een paars hyacinthenveld een mozaiek van een springende walvis, was een pracht gezicht!

  Beantwoorden

 11. Ferrara
  jul 31, 2019 @ 13:16:03

  Hij is mooi die walvis, goed initiatief om zo bewustwording aan te kweken. Hopelijk spoelt ie niet naar zee terug bij de eerste najaarsstormen. Raar toch dat mensen wel hun volle flessen meezeulen en de lege tot zwerfvuil maken, ik begrijp daar niets van.
  Wat fijn dat Henk het zitten op de traplift onder de knie heeft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2019 @ 13:22:35

   Dat begrijp ik ook nooit, héén kunnen ze zware spullen meezeulen maar lege spullen kunnen dan ineens niet mee terug. Soms zijn het spullen die ze bij een strandpaviljoen kopen en “vergeten”dan het lege spul even binnen te brengen.

   Het is nog niet helemáál gesneden koek voor hem maar met moed beleid en trouw komt hij nu wel zonder stres in het stoeltje.

   Beantwoorden

 12. Regenboogvlinder
  jul 31, 2019 @ 12:58:37

  Lekker dat jullie weer de deur uit konden. Ach hemel, Henk van slag door de traplift. Ja, dat zal zeker wennen zijn voor hem, want hij snapt daar natuurlijk helemaal niks van. De techniek al niet meer en dan opeens in zijn huis, wat moet je ermee…
  Die walvis is ongetwijfeld van plastic. Hier zwemt er ook een in de Utrechtse grachten… Hopelijk worden mensen zich meer bewust van wat ze weggooien.
  https://www.duic.nl/algemeen/plastic-walvis-utrechtse-singel-trekt-heel-veel-bekijks/

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2019 @ 13:18:10

   We zijn wel aldoor de deur uit geweest hoor, maar heel vroeg op de dag en niet zo lang, dan wordt de dag thuis een stuk langer omdat we normaal wat beter kunnen verdelen.

   Wauw wat een mooie walvis, dat is echt een kunstwerk. Misschien valt daar wel wat minder op waarom hij er is, het lijkt gewoon zomaar een kunstwerk. Die op het strand is overduidelijk van plastic bekers en/of flesjes gemaakt , allemaal spul dat ze op het strand weggooien

   Beantwoorden

 13. willyfotoblog
  jul 31, 2019 @ 10:45:40

  origineel, zo”n walvis uit plastic…

  hopelijk maakt dit ons meer bewust van het probleem…Riet

  maar met het “mens-dom” weet je nooit

  groeten

  Beantwoorden

 14. Happy Hulk
  jul 31, 2019 @ 10:41:49

  Nog steeds geen standbeeld van ene Rietepietz aldaar?
  Want die verdien jij echt!

  Beantwoorden

 15. Suskeblogt
  jul 31, 2019 @ 09:12:55

  Goed dat men ons bewust maakt via zulke “walvissen”. Er zal nog veel moeten gebeuren vooraleer al het vuil uit de zee is. Hopelijk lukt het ooit.

  Beantwoorden

 16. meninggever
  jul 31, 2019 @ 08:37:40

  Ik kwam de vis gisteren ook tegen bij Tante Loe, ex-blogster die verhuisde naar FB. Wat me opvalt is dat wij in ons land zoveel moeite lijken te hebben met statiegeld op die flessen. Inleveren levert geld op en die flessen worden dan weer hergebruikt ipv verbrand. Dat het kan bewijzen de Duitsers waar het systeem al jaren functioneert. Maar hier ligt de middenstand dwars begrijp ik. Kwestie van stevige afspraken maken dunkt mij. Afval is echt goed beheersbaar als je er een beloningssysteem op zet ipv alles maar bestraffen en de middelen in algemeen beheer te stoppen. Overigens is het een prachtig stukje kunst! Als modelbouwer zie ik er wel iets in….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2019 @ 08:42:55

   Er zijn ook al veel plastic flessen met statiegeld maar ik betwijfel of die flessen wel hergebruikt kunnen worden dus glas zou zoveel beter zijn. Ik koop in géén geval plastic flessen zonder statiegeld, ze worden dan in ieder geval nog op de minst schadelijke manier verwerkt. Maar liever neem ik kartonnen pakken al zit daar natuurlijk ook plastic in aan de binnenkant.

   Beantwoorden

 17. Naomi
  jul 31, 2019 @ 08:08:10

  Phoe, daar moet nog wel heel wat gebeuren, voor de boulevard helemaal klaar is. En die walvis is prachtig. Hoewel het natuurlijk fijner zou zijn als de zee wat minder vervuild zou worden en die walvis dus niet nodig zou zijn…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2019 @ 08:36:48

   En dan glashard vol blijven houden dat het klaar zou zijn aan het begin van het seizoen, misschien bedoelde ze het winterseizoen;-)
   Dat zou zeker beter zijn maar nu laat die walvis toch wel iets zien!!

   Beantwoorden

 18. Leonoras life
  jul 31, 2019 @ 04:28:39

  Heel knap gemaakt hoor! Ja.. zoveel plastic in de zee. Bah.
  Wel fijn dat jullie nu een traplift hebben..Maar elke verandering is nu moeilijk.. hopelijk is jouw man snel gewend en kunnen jullie er van genieten.

  Beantwoorden

 19. RenéSmurf
  jul 30, 2019 @ 23:14:18

  Ja, dat verbouwen gaat altijd almaar door, en als dat af is beginnen ze aan de andere kant weer. Kunst kan mooi zijn, maar dat is het niet altijd.

  Beantwoorden

 20. Melody
  jul 30, 2019 @ 21:22:37

  Iets koeler dus bij jullie. Fijn!
  Hier was t vandaag wel iets koeler maar toch nog 32 graden….

  Roeien met de riemen die je hebt is jou wel toevertrouwd natuurlijk maar ik gun je van harte riemen die je met een simpele knopdruk kunt verlengen!

  Xx

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 30, 2019 @ 21:52:51

   Ja scheelt een stuk, was vandaag rond de 25 graden met af en toe wat schapenwolkjes. Heerlijk wandelweer want ook nog een zeewindje.
   Het gaat al een stuk beter met op de stoel gaan zitten gelukkig , veel veiliger om naar boven te gaan natuurlijk. En ’s avonds, als ik moe ben, kan ik hem zelf ook gebruiken.

   Beantwoorden

 21. Corja
  jul 30, 2019 @ 21:22:04

  Mooi gemaakt die walvis. Alleen wel jammer dat er zoveel troep beschikbaar was (en meer zelfs dan dat, vrees ik) dat er zo’n enorm beest van geknutseld kon worden. Bij Castricum hangt ter illustratie van ‘wat de mensen zoal wegdoen’ een rode krab bij de strand-op/afgang. Ook mooi, maar ja…

  Beantwoorden

 22. omabaard
  jul 30, 2019 @ 20:55:17

  Echte kunst met dank aan het afval van de onnadenkende mens….
  Elke verandering vraagt tijd voor Henk en van jullie extra inspanningen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 30, 2019 @ 21:48:07

   Prachtig hé, inderdaad gewoon een kunstwerk. Je snapt niet dat mensen zoveel zooi gewoon op het strand achter laten, vaak met de smoes dat de bakken vol waren. Maar toen de flesjes vol waren konden ze die toch ook meeslepen, en dan wegen ze veel meer.
   Ja en helaas laat het ook meestal blijvende verslechtering achter. Maar de trap werd toch echt te gevaarlijk.

   Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  jul 30, 2019 @ 20:49:20

  Die is echt knap gemaakt. Een walvis met een belangrijke boodschap, recht uit de plasticsoep!

  Beantwoorden

 24. schrijfselsvanmij
  jul 30, 2019 @ 20:44:30

  Lijkt net echt, die walvis, en dan allemaal gemaakt van uit zee opgeviste rotzooi?

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: