onderbewustzijn

Het trapgebeuren houd me blijkbaar toch meer bezig dan ik dacht, ik droomde er vannacht van. Henk kwam in die droom niet voor maar wel mijn overleden vriendin Marion.
Hoewel zij haar laatste jaren in een bejaardenhuis woonde gingen we  wekelijks samen op stap en ik moest het wel héél bont maken wilde zij iets te gek vinden.
Maar zo gek als in mijn droom vannacht is toch niet voor gekomen.

In mijn droom moesten we  ergens de zolder op maar de enige manier om daar te komen was met een gewone keukentrap die tegen het muurtje stond. Ze wou het wel proberen, trap stevig neergezet en met de belofte dat ik achter zou zou lopen liep Marion zo goed en zo kwaad dat ging tegen het trapje op, zoals beloofd liep ik er achteraan.
Pas toen ze op het bovenplateautje van de trap stond bleek dat ze alleen met haar ellebogen in het luik (dat verdacht veel op ons luik van de vliezozoldertrap leek) kon opdrukken maar daar helaas de kracht niet voor had,  niet heel vreemd natuurlijk voor iemand die richting de 90 ging.

Zelfs  mijn aanbod om zich op mijn hoofd af te zetten mocht niet baten, het bleef  net te hoog …. en daar hing ze een beetje tussen hemel en aarde. Ik kon haar natuurlijk niet neer laten storten. Langzaam en voorzichtig liet ik mezelf van het trapje afzakken met Marion  vol vertrouwen op mijn schouders staand tot zij zichzelf weer vast kon pakken aan het trapje. Waarna we nog verdwaalden om naar huis te komen…….

Nadat ik wakker werd nog even naar het luik van de vliezotrap gekeken, het was gewoon dicht en er hing niemand aan;-)
Het is toch rustig in logland dus wie nog leeswerk zoekt en van Marion nooit iets  heeft mee gekregen hier  en hier nog een van de talrijke logjes waar ze in voorkwam. Gewoon omdat ze een kanjer was die ondanks haar beperkingen nog zoveel van het leven wist te maken en een voorbeeld voor me werd.

54 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  jul 19, 2019 @ 09:35:23

  Echte vrienden of vriedinnen spelen veel een rol in je leven, of dromen. Ik maak het zelf ook wel eens mee. Geeft toch aan dat ze belangrijk voor je was. En zo hoort het ook.

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  jul 17, 2019 @ 01:36:09

  Ik kan mij die blogs nog heel goed herinneren

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns
  jul 16, 2019 @ 14:31:45

  Ik vind het altijd zo bijzonder dat overleden mensen in dromen nog weer kunnen leven. Heerlijk eigenlijk zo’n nachtelijk bezoekje!

  Beantwoorden

 4. gewoonanneke
  jul 15, 2019 @ 22:53:39

  Het is inderdaad stil in blogland. Ja ik heb wel een aantal verhalen van haar gelezen destijds van jou dan in ieder geval. Wat kan een mens toch bijzonder dromen. Vaak wel elementen waar je mee bezig bent in je wakkere leven.

  Beantwoorden

 5. Ria
  jul 15, 2019 @ 17:20:04

  Fijn he zo’n vriendschap.

  Beantwoorden

 6. Ferrara
  jul 15, 2019 @ 12:42:37

  Marion was van voor de tijd dat ik bij jou begon te lezen. Haar naam las ik inmiddels wel eens. Nu begrijp ik wie ze was en wat ze heeft betekend voor je. Oprechte vriendschap is zo belangrijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2019 @ 13:04:58

   Ze betekende heel veel voor me, omdat ook haar man aan dementie overleed wist zij wat me te wachten stond. Ze is voor hem naar een tehuis gegaan maar de verandering van omgeving deed hem al snel de das om.

   Beantwoorden

 7. Happy Hulk
  jul 15, 2019 @ 12:09:41

  Ik droom ook vaak van trappen.
  Maar dan op een fiets.
  En als ik op die fiets zit te trappen, droom ik over heel andere dingen.

  Beantwoorden

 8. Petr@
  jul 15, 2019 @ 11:25:31

  Ja ik weet ook nog dat je over haar schreef en dat jullie elke week iets leuks gingen doen. Wat kan een mens toch raar dromen he? Soms hou je dat de hele dag bij je, zo echt leek het.

  Beantwoorden

 9. Regenboogvlinder
  jul 15, 2019 @ 09:28:10

  Die vriendschap tussen jullie was ook heel bijzonder. Het is zo prachtig als mensen elkaar begrijpen en toch verschillende meningen kunnen hebben. Ik heb ook zo iemand in mijn leven en ik vind het ook heel bijzonder. We kennen elkaar net aan 1,5 jaar maar hebben, op een enkele dag na, elke dag even contact en delen dan wat wel willen delen. Supermooi! En mijn hemel hoe krijgt een mens het allemaal bij elkaar gedroomd! Gelukkig was het allemaal niet echt!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2019 @ 09:32:17

   Herkenbaar, ja ik belde Marion ook dagelijks, even de dag doornemen;-) Dromen mogen dan bedrog zijn, er komen toch vaak wel dingen in voor die je kunt herleiden. Fijn dat je ook zo iemand hebt, zuinig op zijn want dat is gouw waard.

   Beantwoorden

 10. Neeltje
  jul 15, 2019 @ 09:18:28

  Dromen zijn bedrog, zeggen ze. Toch ligt er volgens mij altijd een verwijzing in van iets.

  Beantwoorden

 11. Villasappho
  jul 14, 2019 @ 22:15:02

  Ohja soms zijn dromen zo achterlijk. Mijn onderbewustzijn heeft er een houtje van daarom kijk ik geen horrorfilms. Vannacht wad ik terug op mijn oude middelbare school.

  Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  jul 14, 2019 @ 21:35:31

  Zo komt ze in een droom voorbij en haalt daarbij allerlei herinneringen op, en ze zal nooit meer worden vergeten.

  Beantwoorden

 13. Mrs. T.
  jul 14, 2019 @ 20:43:14

  Wat een bizarre droom. Maar mooi, die zorgzaamheid.

  Beantwoorden

 14. Matroos Beek
  jul 14, 2019 @ 20:37:37

  Een zorgzame droom. Marion was voor jou dan toch heel dierbaar.

  Beantwoorden

 15. willyfotoblog
  jul 14, 2019 @ 18:46:27

  bijzondere vriendschappen blijven duren zolang je de persoon niet vergeten bent Riet…

  de meeste dromen vergeet ik zo, maar sommige blijven wel hangen..

  maar een verklaring ervoor heb ik nooit

  groeten

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2019 @ 18:52:51

   Klopt, goede vriendschappen blijf je altijd voelen.;
   Deze droom is grotendeels wel te verklaren, alleen waarom Marion erin zat en niet Henk weet ik niet, ze zal toch niet vanaf haar wolkje Henk zitten te lokken? .

   Beantwoorden

 16. omabaard
  jul 14, 2019 @ 17:50:27

  Dromen hebben bijna altijd een link met de dingen waar je echt mee bezig bent. Ik droom vaak en zoek elke keer dat verband en grotendeels lukt het.
  Een fijne vriendschap opgebouwd uit een blog klinkt heel fijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2019 @ 18:04:42

   De meeste herinner ik me niet hoor, in mijn gevoel droom ik niet vaak maar dat is vast een verkeerd beeld. Hier lijkt het verband me wel duidelijk ja. Ze reageerde vrijwel vanaf het begin zonder zelf te bloggen. Toen ik haar een tijdje miste stuurde ik haar een mailtje en toen bleek dat het slecht ging met haar man en ze naar een tehuis moesten, dat was redelijk in de buurt bij mij en ik beloofde eens langs te komen als ze er woonde, toen haar man al gauw overleed is het snel een hechte vriendschap geworden.

   Beantwoorden

 17. AnneMarie
  jul 14, 2019 @ 17:14:07

  Je logjes over haar waren vooe mijn tijd. Herinneringen over haar heb ik wel meegekregen.
  Fantastisch zo’n voorbeeld te hebben. Zelf heb ik ook zoiets dergelijks (ze leeft gelukig nog) en kan me iedere keer weer zo verheugennhaar weer te zien.

  Beantwoorden

 18. Naomi
  jul 14, 2019 @ 17:13:36

  Dromen zijn soms echt heel naar, maar laten je vaak wel zien waar je (onbewust) veel mee bezig bent. Mooi dat je zo weer even iets deelt over Marion. Ik volgde je toen nog niet, maar las al eerder wat dingen over haar terug.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2019 @ 17:22:26

   Niet heel vreemd natuurlijk dat die trap me bewust én onbewust bezig houdt. Dat Marion er weer aan te pas kwam is wat vreemder, ze is ruim 3 jaar niet meer onder ons. Maar ik mis haar inderdaad nog vaak.

   Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  jul 14, 2019 @ 16:11:06

  De logjes die je over Marion schreef herinner ik me nog.
  Dromen geven soms dingen weer die in ons achterhoofd/onderbewustzijn of hoe je het ook noemt blijven hangen. Jammer genoeg vergeet ik mijn dromen. Daar zouden nochtans mooie verhalen kunnen tussen zitten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2019 @ 16:25:38

   Ik vergeet ze meestal ook , maar soms, vooral als ik eigenlijk al wakker was maar nog een uurtje wegdommel, kan ik me die droom herinneren. En natuurlijk is het onderwerp trap op dit moment zeer aanwezig in mijn hoofd dus is de droom wel verklaarbaar.

   Beantwoorden

 20. Spontanity
  jul 14, 2019 @ 14:58:55

  Ja Marion, je schreef er veel over. Vertelde me er ook over. Je was gek op haar, mooie vriendschap!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2019 @ 15:16:29

   Het was een heel bijzondere vriendschap, tot stand gekomen dóór het bloggen en daar was Marion altijd heel trots op, temeer omdat ze zélf niet eens een blog had maar alleen gewoon gezellig bij mij las en reageerde.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: