liften

Een beetje meeliften  op de dwaasheden van de dag in de familie is me wel toevertrouwd, dat was wel duidelijk bij het vorige logje.
Het zijn, met het bloggen samen, de dingen die de emotionele eenzaamheid buiten de deur houden.. .

De warme week deed weinig goeds voor Henk. Op zich voor mij rustige dagen omdat hij dan veel slaapt. Er waren een aantal dagen dat hij niet meer dan 2 á 3 uur achter elkaar op was, de rest sliep hij.
Hij slaapt dan veel op de bank, met een muziekje,  heel ontspannen en ik heb daar geen probleem mee. Dat zie ik liever dan hem  in een stoel hangend zien  slapen.
Hoewel het wel iéts herstelde  duidt dit natuurlijk toch op achteruitgang, hij loopt weer minder goed, heeft als hij praat onsamenhangende  verhalen en verliest  weer verder  de realiteit uit het oog.

Beroerder zijn voor mij de  dagen als na  het vorige gezellige weekend. Hij heeft zich dan binnen zijn mogelijkheden zó uitgesloofd  dat het hem uitput.
Dan wordt hij onrustig, slaapt onrustig  en is narrig omdat hij nog minder dan anders voor elkaar krijgt want  hij   begrijpt niets en doet de vreemdste dingen.

Dié dagen zijn een aanslag op m’n geduld.
Het meeste kan ik domweg niets aan veranderen, hoogstens maar wéér dingen aanpassen die dan niet meer kunnen zoals ik het gewend was, zoals er al zoveel is dat ik niet meer kan doen zoals ik gewend was.

Soms is er iets op te lossen, de laatste weken is het trap lopen, vooral in de avond, bijna niet meer verantwoord.
Hij houdt zich met twee handen vast aan de leuning en sleept zich naar boven.
Onze trap is te smal om naast hem te lopen, ik loop dus achter hem, ook met beide handen aan de leuning en een gebogen rechter elleboog. Daardoor kan ik hem een klein beetje steun geven, maar bij een echte valpartij zou ik waarschijnlijk omgekegeld worden en vallen we allebei. Goede raad is duur, letterlijk want dé oplossing is natuurlijk een traplift.
De nieuwste modellen zijn voor onze trap heel geschikt. Het stoeltje komt niet tegen de muur links boven aan de trap tot stilstand, de afstap ruimte ligt dan te dicht bij de trap om veilig te zijn voor Henk (die soms zelfs niet  weet hoe hij moet gaan zitten)  Nee  het stoeltje stopt bij de bovenste trede en draait dan automatisch met de rug naar het trapgat, de “lifter” kan dan veilig afstappen.

Zucht…. ja ik zóu kunnen proberen of de WMO genegen is die traplift voor ons te betalen maar…….
a. daar komt  papierwerk bij kijken  en moet goedgekeurd worden.
b. dat  zal zeker niet binnen 6 weken geregeld zijn.
c. je  betaalt een inkomensafhankelijke bijdrage,
d. je kunt niet kiezen wélke lift men gaat plaatsen.
e. en ik hád al een aanvaring met de WMO waaruit blijkt dat de gem. Rijswijk het potje geld liever niet aanbreekt waar het voor bedoeld is.

Kortom, we hebben de traplift besteld en nog vóór het eind van de maand kan Henk naar boven liften, gelukkig hebben we wat spaargeld en dat lijkt me zo goed besteed.

Advertentie

93 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  jul 17, 2019 @ 01:32:56

  Denk dat het een heel verstandig besluit is

  Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  jul 15, 2019 @ 23:07:59

  De trap werd bij mijn moeder ook het punt waarom het niet meer ging met mijn vader. Ze zijn toen nog wel verhuisd naar een huis met slaap en badkamer beneden. Het werd gewoon te gevaarlijk. Zo’n lift kan inderdaad een goede oplossing zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 16, 2019 @ 09:00:05

   Denk ik ook, beter dan verhuizen voor een dementie patiënt , het verlies van de vertrouwde stek is meestal het laatste zetje tegen de leefbaarheid.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    jul 21, 2019 @ 22:56:51

    Klopt hoor toen mijn vader naar dat andere huis was verhuisd was hij helemaal de weg kwijt. Alleen het gelijkvloers zijn was wel fijn.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 22, 2019 @ 08:41:26

     Het is meestal het laatste zetje. Daarom wil ik ook niet verhuizen ,mijn dochter zou graag hebben dat we bij haar in de buurt komen wonen maar dat ga ik zeker nu niet doen. Zou er ook de energie niet voor hebben.

     Beantwoorden

     • gewoonanneke
      jul 22, 2019 @ 23:15:30

      Zeker dat laatste kan ik me wel iets bij voorstellen> Verhuizen is een hele klus sowieso en zeker met Henk in zijn situatie nog lastiger.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       jul 23, 2019 @ 10:35:52

       Ach en zóver is Zoetermeer nou ook weer niet, ik zit dicht bij de snelweg dus buiten de spits ben ik sneller in Zoetermeer dan op Scheveningen.

       Beantwoorden

       • gewoonanneke
        jul 23, 2019 @ 23:32:34

        Oke dus dat valt dan ook nog mee. Wel fijn dat je nog auto durft en kan rijden.

        Beantwoorden

        • rietepietz
         jul 24, 2019 @ 10:04:39

         Ja ik ben heel blij met m’n ritjes die me van alle kanten het prins claus plein op en af laten rijden, daardoor blijft de routine er toch een beetje in en ik ken mijn grenzen prima, dat is het belangrijkste.

        • gewoonanneke
         aug 01, 2019 @ 23:37:27

         Ja ik heb nu al jaren niet meer gereden en zou best instappen maar routine gaat toch een beetje weg denk ik als je het niet regelmatig doet.

        • rietepietz
         aug 02, 2019 @ 09:52:09

         Dat is zeker waar, ik mer ook al dat ik nu een stuk minder rijd dan vroeger.

        • gewoonanneke
         aug 02, 2019 @ 22:28:05

         Ja zou het gewoon wat regelmatiger moeten blijven doen maar ja zonder auto is dat lastig natuurlijk. Mijn zus had nog lang een tweede autootje waar ik meer in reed dan zij maar daarom kan zij hem ook niet aanhouden natuurlijk. Al profiteerde zij er ook van want ik reed haar overal naar toe.

        • rietepietz
         aug 03, 2019 @ 08:56:10

         Blijft toch jammer want het verkeer is een heksenketel waar je zonder routine al gauw “lastig”bent op de weg.

        • gewoonanneke
         aug 05, 2019 @ 22:50:58

         Ach heel eerlijk was autorijden toch al nooit zo mijn ding en Wim heeft ook geen auto dus wij redden ons samen altijd prima.

        • rietepietz
         aug 06, 2019 @ 09:19:45

         Van mij eigenlijk ook niet, en Henk reed altijd graag, maar een jaar of 10 geleden begon hij steeds vaker het stuur uit handen te geven en in de huidige auto van ruim 5 jaar oud heeft hij al nooit meer gereden.

        • gewoonanneke
         aug 07, 2019 @ 23:38:05

         Had ik ook mijn ex reed altijd. Ik deed het in zijn ogen al fout als ik de motor startte. Dus ik reed eigenlijk alleen als ie wat gedronken had. Ben pas meer gaan rijden toen ik alleen was. Maar echt missen doe ik het niet.

        • rietepietz
         aug 08, 2019 @ 09:00:22

         Dat had Henk niet, hij was zelf een keigoede chauffeur maar had meestal weinig commentaar als ik reed. We hebben jarenlang de regel gehad dat ieder of de heen- of de terugweg reed. Zo kon ik ook een zekere routine opbouwen.

 3. minoesjka2
  jul 15, 2019 @ 18:07:45

  Fijn zeg, dat Henk inderdaad straks naar boven kan liften, hoef jij niet elke keer meer je hart vast te houden ……….
  Triest eigenlijk he, dat die WMO zo slecht werkt!! Ik er ondertussen ook ervaring mee, en hoop ze echt heel lang niet meer nodig te hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2019 @ 18:24:26

   En hem niet meer te ondersteunen wat nu soms wel nodig is. Grote fout geweest om de WMO naar de gemeentes over te hevelen. die proberen alleen maar klanten door te sturen naar andere instanties.

   Beantwoorden

 4. Neeltje
  jul 15, 2019 @ 09:22:34

  In de lift! Goed plan!

  Beantwoorden

 5. Kakel
  jul 14, 2019 @ 15:07:23

  Al die bijzaken – die eigenlijk tot de hoofdzaken behoren – kun je er niet bij hebben want ze vreten energie. Terwijl gezond en heelhuids boven/beneden op/aan een trap komen een hoofdzaak is. Het is van de gekke dat de moede burger het hoofd reeds van tevoren in de schoot legt vanwege de ambtelijke molen. Maar ik begrijp je als geen ander. Dat je zelf niet de geschikte lift kunt kiezen, is te zot voor woorden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2019 @ 15:20:05

   Ik mag hopen dat men in geval van toestemming toch de installatiefirma wel het meest geschikte model laten maken. Ik moet er niet aan denken een model te krijgen dat , door de krappe ruimte die we boven hebben, eerder meer dan minder gevaar op zal leveren. Maar ik kijk nergens meer vreemd van op. Nou ja, gelukkig hebben we het geld om het zelf te betalen al zal ik nog wel proberen via de casemanager of er nog iets van terugkomt.

   Beantwoorden

 6. Petr@
  jul 14, 2019 @ 14:57:28

  Wat fijn Riet dat jullie een lift nemen. Dat scheelt een hoop gedoe voor jou en handig!
  Maar het is van de gekke dat het zo’n rompslomp geeft om aan te vragen dat je het niet eens probeert!
  Kan jullie “Kees” niets voor je doen?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2019 @ 15:14:53

   Ik heb haar een mail gestuurd om te vragen wat de mogelijkheden nog zijn ook al ik het al aangevraagd heb. Maar ja, zij werkt maar drie dagen in de week en de alleen al daarop moet ik dus in eerste instantie wachten. Zij zou inderdaad de aanvraag wel kunnen doen maar de boel versnellen zal haar ook niet lukken .

   Beantwoorden

 7. meninggever
  jul 14, 2019 @ 10:58:54

  Het blijft toch een schandaal dat je dit soort zaken niet voor mekaar kunt krijgen via de ambtelijke kanalen. Recht hebben is iets anders dan recht krijgen. En nu betaal je het zelf uit eigen middelen, maar stel dat die er niet of ontroereikend zouden zijn? Ben je aan de heidenen overgeleverd. Het geld wordt kennelijk liever besteed aan opvang van lieden die nooit betaalden maar wel hun hand ophouden..Boos makend verhaal…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2019 @ 13:10:33

   De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het niet eens geprobeerd heb.De wetenschap dat ik dan sowieso niet snel voor elkaar zou hebben ‘en de vorige aanvaring met een draak van de WMO maakten dat ik ervoor koos dan maar alles in eigen hand te houden.Ik ga zeker nog wel proberen of er achteraf nog iets van terug gave inzit maar ik wil die lift gewoon nú hebben, en niet over 2 maanden. Hoewel hij nu weer iets stabieler is dan tijdens die warmte kán dat dus iedere dag weer gebeuren zodra het weer omslaat. Maar het klopt, in Nederland krijg je absoluut meer ondersteuning als in de laagste inkomens zit. Nou ja, ben toch maar weer blij dat wij er iets beter voor zitten en de administratieve rompslomp kunnen laten voor wat het is.

   Beantwoorden

 8. margrietspanjaard
  jul 14, 2019 @ 08:42:26

  Ik kan me jouw beslissing om zelf de traplift te financieren heel goed voorstellen. Dat getouwtrek met instanties zou ik er ook niet bij willen hebben als het enigszins anders kan…gelukkig kan het bij jou 😁

  Beantwoorden

 9. Het schrijfhoekje
  jul 13, 2019 @ 18:59:23

  Een traplift is voor je man een hele uitkomst. Wat fijn dat jullie hem kunnen krijgen. Tijdje niet meer je blogs gelezen. Ook amper tijd gehad voor mij eigen blog, maar ga weer wat meer schrijven in de avonduren. Veel plezier met d komst van de traplift. Hopelijk wat minder stress en meer rust. Liefs uit Limburg

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2019 @ 19:11:13

   Nou we “krijgen” hem niet hoor, we betalen hem zelf omdat het anders op z’n minst veel te lang gaat duren. Maar het is hard nodig en ik ben blij dat het zo snel kan.
   Moet kunnen hoor een blogloze periode, de draad weer oppakken is soms nog best lastig.

   Beantwoorden

 10. Ferrara
  jul 13, 2019 @ 17:58:33

  Sparen voor je ouwe dag kan dus helemaal geen kwaad. Zo’n appeltje voor de dorst is toch prettig als de instanties het laten afweten. Ik weet ook wel dat je er het gevoel van onrechtvaardigheid niet mee wegpoetst, maar onafhankelijk zijn heeft ook zijn voordelen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2019 @ 18:17:25

   Het is in ieder geval heerlijk dat er geen extra stress bij komt door die trage afhandeling van zorgtoestanden en misschien afwijzing. Wij hebben ook een bijna afbetaald huis dus daar zit ook altijd nog een mogelijkheid om zo nodig weer wat geld op te nemen, jammer voor de erfgenamen maar het zóu kunnen als het echt nodig is. Maar gelukkig is dat niet nodig.

   Beantwoorden

 11. matroos
  jul 12, 2019 @ 23:11:58

  Fijn hoor een lift,ik sjouw er ook zware dingen mee omhoog.tip wel het stoeltje recht parkeren bovenaan anders kun je er in geval van nood niet langs.Wij hebben er ook afstandsbediening bij,kun jij hem bedienen in plaats van Henk terwijl jezelf gewoon meeloopt voor de lift uit dan kun je hem er op en af helpen.In jullie geval de gordel zeker gebruiken hoor!kan Henk niet onbedoeld afstappen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2019 @ 08:38:11

   Waarschijnlijk kan dat niet met dit type stoel die automatisch draait maar er komt ook afstandsbediening dus dan kan ik de stoel terugsturen naar beneden . Maar ergens lijkt het me fijn dat hij het trapgat afsluit in de nacht. Henk is best onvoorspelbaar. Ik moet er toch altijd bij zijn als hij gebruik maakt van de lift, hij weet soms niet hoe hij moet gaan zitten, en loopt om de rolstoel te draaien als een hond die een plekje zoekt om zijn behoefte te doen. Ging kort geleden nog gewoon n’a’ast een eetkamer stoel zitten. Het blijft dus ook met de lift oppassen en erbij blijven.

   Beantwoorden

 12. Zus
  jul 12, 2019 @ 20:46:45

  Hoop dat het je nog lukt om te huren,achteraf ook makkelijker komen ze hem zo weer weg halen. Maar daar praten we nog niet over he?

  Beantwoorden

 13. Zus
  jul 12, 2019 @ 20:17:59

  O, Riet wat jammer dat je daar niet wat eerder iets over gezegd hebt. . Ik kwam daar ook te laat achter je schijnt ze ook te kunnen huren. Een nicht van me heeft er een gehuurd. Ik heb er een met 2bochten daar betaalden we bijna 8000 euro voor.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2019 @ 20:27:45

   Ik wist wel dar ze ook te huur zijn, gelukkig hebben wij een rechte trap, dat scheelt heel veel in de prijs. En ze hadden een optie voor het stoeldeel uit een “gebruikte voorraad” het kost ons dus “maar” twee en een half duizend Euro. Omdat mijn knieën ondertussen ook wat minder goed hun werk doen zal het in de toekomst ook voor mij prettig zijn dus dan is huren op den duur toch weer duurder.

   Beantwoorden

   • Zus
    jul 12, 2019 @ 20:58:14

    Fijn dat je het zo hebt geregeld.De centen van de gemeente hebben wij ook nooit meer gekregen, we konden hem toch zelf betalen. Nou we zien wel. Voorlopig redden we ons. en met 3 uur in de week schoonmaakhulp blijft het huis ook verzorgd.

    Beantwoorden

 14. Marja
  jul 12, 2019 @ 19:35:16

  Een heel goede beslissing. Succes!

  Beantwoorden

 15. Naomi
  jul 12, 2019 @ 17:43:54

  Natuurlijk is dit een fijne oplossing, maar het is wel jammer dat het papierwerk voorkomt dat je het kunt oplossen zoals eigenlijk zou moeten kunnen.
  De dagen die je beschrijft klinken heel pittig. Dat maakt de mooie logjes, vol positiviteit, weer extra bijzonder.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2019 @ 18:08:08

   Ik zou best flink wat logjes kunnen schrijven over niets dan ellende, maar daar heb ik zelf niet aan, dan zou ik in een neergaande spiraal terecht komen want natuurlijk vliegt alles me soms naar de strot. Maar juist de leukere logjes trekken me, door de reacties altijd weer uit de soms toeslaande moedeloosheid. Daarom zeg ik ook altijd dat het bloggen me helpt, dat is geen loze kreet.

   Beantwoorden

 16. roadlaura1969
  jul 12, 2019 @ 17:00:58

  WMO het is een zooitje ongeregeld, weinig inlevingsvermogen maar kijken naar de goedkoops mogelijke oplossing, los van het feit of het in de praktijk ècht veilig en functioneel is.

  Gelukkig kunnen jullie het dragen en heb je de lift einde van de maand.

  Inleveren en eenzaamheid, iets wat jullie beiden treft op alle vlakken, niemand die ècht weet hoe het voelt daar elke situatie ook weer anders is en ieder zijn/ haar weg erin moet vinden.

  Beantwoorden

 17. Spontanity
  jul 12, 2019 @ 16:55:41

  Ergens is het belachelijk dat je zoiets niet (meer) vergoed krijgt.
  Sommige situaties zijn gewoon zo duidelijk!
  En wat een respect heb ik voor jou lieve Riet!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2019 @ 17:04:41

   Het is heel wisselend nu alles door de gemeentes zelf geregeld moet worden, dat betekend dus ongelijkheid want de één krijgt het niet en de ander wel. Ik informeer nog wel wat de mogelijkheden zijn maar ga niet zitten wachten tot we samen van de trap af rollen.

   Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  jul 12, 2019 @ 16:46:38

  typisch administratieve situatie. Het geld gaat nooit naar de mensen die het nodig hebben. En als het er toch komt dan meestal te laat.
  Zo bewijzen jullie dat een spaarpot aanleggen zo slecht niet is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2019 @ 16:54:04

   In geval nood zóuden we nog een deel van de bijna afgeloste hypotheek op kunnen nemen maar dat is gelukkig niet nodig. Wij zijn nog opgegroeid in het besef dat je altijd iets achter de hand moet hebben als dat kan. Er zijn wel jaren geweest dat dat niet lukte , opgroeiende kinderen hebben is een moeilijke tijd om te sparen maar dat is later weer goed gekomen gelukkig.

   Beantwoorden

 19. Happy Hulk
  jul 12, 2019 @ 15:56:27

  Ik ken jullie huisindeling niet en denk aan een bed beneden?
  Want ook een traplift lijkt mij voor Henk moeilijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2019 @ 16:11:25

   Hij heeft inderdaad soms moeite om domweg op een stoel te gaan zitten , ik zal er ook altijd bij moeten zijn als hij gaat “liften”. Een bed beneden is geen optie zolang hij nog in bad of onder de douche kan en dié zijn boven. Bovendien moet ik dan ook beneden slapen omdat ik bij de hand moet zijn voor het sanitaire gebeuren in de nacht, als ik daar niet bij ben levert dat veel “rommel”op. Er zit trouwens een veiligheidsgordel op het stoeltje;-)

   Beantwoorden

 20. omabaard
  jul 12, 2019 @ 15:48:33

  Emotionele eenzaamheid….is pijnlijk. Ik hoop dat je voldoende contacten hebt met familie en vrienden om deze aan te kunnen. Erg belangrijk voor Henk dat jij voldoende ondersteuning hebt.
  Zo’n traplift lijkt me de ideale oplossing in jullie geval. Veiligheid gaat toch voor alles. En samen de grond op klinkt verschrikkelijk.
  Je bent zo dapper, en je ongeduld al eens verliezen lijkt me heel erg normaal.
  Hoedje af, Riet 👍

  Beantwoorden

 21. willyfotoblog
  jul 12, 2019 @ 15:40:48

  heel handig zo’n traplift Riet..

  enkel jammer dat je hiervoor geen toelage krijgt..

  (hier kan je dat wel, maar er zijn wel veel voorwaarden aan gekoppeld)

  maar het zal ongetwijfeld een grote hulp zijn

  prettige dag

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2019 @ 15:59:33

   Er zijn hier ook wel mogelijkheden voor een gedeeltelijk vergoeding maar inderdaad, ook onder voorwaarden en eer je weer door al die procedures bent gaat me te lang duren. Ik ga nog wel aan de casemanager vragen of zij kan informeren of dat achteraf nog kan.

   Beantwoorden

 22. Regenboogvlinder
  jul 12, 2019 @ 15:34:11

  Dat is een goede beslissing Riet! Die gevaarlijke capriolen kunnen nog eens verkeerd uitpakken en dat wil niemand. En als je op de instanties moet wachten ben je mogelijk te laat. Wat een drama is dat toch… Gelukkig kun je het betalen en kan Henk binnenkort weer veilig en wel naar boven. Je doet er echt ook alles aan om hem zolang mogelijk thuis te houden. Respect hoor! Maar dat weet je wel, dat ik je een kanjer vind!!! Dikke knuffel!

  Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  jul 12, 2019 @ 15:30:39

  Toch een schitterende oplossing zo’n lift. Ik hoop wel dat je daar financiële tussenkomst voor krijgt.
  Je doet het toch maar allemaal Riet.

  Beantwoorden

 24. Ferrara
  jul 12, 2019 @ 15:29:31

  Verstandige keus, een traplift. Sommige gemeentes zijn weinig toeschietelijk en van flexibiliteit is daar ook weinig sprake, gaan niet mee in wat het beste zou zijn, maar houden zich aan de regels en afgesloten contracten. Zo dom!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2019 @ 15:34:46

   Precies, hoorde al van de man die op kwam meten dat men ook een contract heeft met de gem. Rijswijk en Den Haag, Den Haag blijkt veel makkelijker toestemming te geven dan Rijswijk. Dat is het gevolg dat nu iedere gemeente zelf de WMO pot mag beheren en ik heb al ervaren dat men in Rijswijk niet erg meedenkt of soepel is. Ik wil die ellende er niet bij hebben , we kunnen het gelukkig betalen zonder schulden op te bouwen.

   Beantwoorden

 25. ria
  jul 12, 2019 @ 14:28:28

  De emotionele eenzaamheid buiten sluiten daar moet je voor gaan Riet en jij kunt het gelukkig en daar ben ik blij om 🙂

  Beantwoorden

 26. Melody
  jul 12, 2019 @ 13:55:45

  Kiezen uit 2 kwaden … de beste keus mogelijk heb je gemaakt.

  Het is heel lastig om goed in te spelen op zijn ‘buien’ omdat die, zoals je ook al aangeeft, door diverse zaken bepaald en beïnvloed worden.

  Maar…. jij bent natuurlijk ook wel een uitzonderlijk mens. Van geen opgeven willen weten en daarbij de kracht blijvend kunnen opbrengen het ‘allemaal zelf’ te kunnen (willen dus en de wil levert de nodige kracht gelukkig).

  Intens diepe bewondering voor!

  Ik zie (Helaas dagelijks) hoe mensen achteruit hollen op alle niveaus met dank aan de oh zo geweldige voorzieningen van ons zorgstelsel … niet dus! Geen verwijt aan t personeel in dit geval absoluut niet.

  Ik hoop van harte én wens het jullie ook beiden toe dat jij het kunt volhouden zolang als dat nog nodig is!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2019 @ 15:47:49

   En er valt eigenlijk niet veel te kiezen, het gewoon roeien met de riemen die je hebt.
   In dit geval is die traplift gewoon nodig en is het geen keuze , die betalen we zelf want met het logge zorgsysteem wil ik zo min mogelijk te maken hebben, Rijswijk blinkt niet uit met de WMO, ik snap wel dat er organisaties zijn die meer winst maken nu.

   Beantwoorden

   • Melody
    jul 12, 2019 @ 20:24:15

    je weet heel goed wat ik bedoel jongedame 😉

    De WMO is overal een ramp, is ook niet zo vreemd met al die regeltjes waaraan men moet voldoen en over hoeveel schijven iets moet lopen…. (de hoogste instanties denken kennelijk….des te langer we treuzelen, des te groter de kans dat het product uiteindelijk niet meer nodig is ofzo ) …

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 12, 2019 @ 20:33:15

     Dat zou me niet verbazen nee, Daarom had ik ook geen zin om er achterheen te gaan. Voor de vorm heb ik de casemanager een mail gestuurd met de vraag of ze denk dat ik het achteraf nog kan declareren, maar het antwoord dat ik zal krijgen weet ik natuurlijk al.

     Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: