wie niet soms,

Ja toch, we hebben allemaal wel eens “niet ons dag”! Je kent het wel in de een of andere vorm. Dat blijft de wekkerradio in de nacht maar op 00.00 staan en blijkt overleden. En blijkt als je de douche in wilt stappen  dat de glazen deur versleten draai nokjes heeft, en die héb je al eens hersteld met de reserve nokjes,… maar je hebt geen nieuwe meer, en die zijn ook niet meer te koop.
Het douchegordijn dat je dan maar even snel koopt schrikt je man af die dus met geen 3 paarden onder de douche wil.

En dan vindt je eindelijk één van zijn drie kammetjes terug tussen de CD tjes, waar je op zoek was naar de lege doos van een andere CD die “een behulpzame ziel” nou juist zo zorgvuldig heeft opgeborgen, en dat kammetje is dan 2 uur later wéér nergens te vinden! Het CD hoesje vind je later, als je er niet naar zoekt  terug tussen de vermicellidoos en de suiker in de voorraadlade in de keuken .

Oke, jij hebt natuurlijk weer andere dingen die je deze verzuchting kan doen slaken. Toen ik kort geleden zocht naar het liedje van Andre van Duin over dat kammetje bleek dat  Andre  ook  een liedje heeft gemaakt over je dag niet hebben, een geweldige cover waar je vast wel van opknapt als je ook een keer  je dag niet hebt.

53 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Spontanity
  jul 09, 2019 @ 12:24:44

  Niets mis mee met je dag eens niet hebben.
  We lijken wel mensen!

  Beantwoorden

 2. meninggever
  jul 05, 2019 @ 12:53:32

  Omdat Andre van Duin, anders dan zoveel BN-ers die zich ineens heel wat voelen, gewoon een mens als wij allen bleef, herkent hij lastige dagen of omstandigheden. Juist tegenwoordig met al die klagers, beledigden, excuusvragers en zo meer moeet ik altijd denken aan zijn liedje over twee mannen die gewoon over de hei gingen wandelen. Al 35 jaar oud, en nog steeds actueel. Bij elke zin werd er weer gebeld vanwege vermeende belediging of verkeerde interpretaties. Als je dan alsnog je ding wilt doen heb je vanzelf je dag niet meer….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2019 @ 13:05:33

   O ja, dat nummer herinner ik me wel, zat erg goed in elkaar en inderdaad ,nog steeds actueel. Andre van Duin is een vakman waarvan ik niet alles leuk vind maar die ik waardeer om zijn vakmanschap, staat nooit te lachen om zijn eigen grappen wat soms van zijn tegenspelers niet gezegd kon worden.

   Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  jul 04, 2019 @ 21:11:12

  Denk dat iedereen inderdaad wel eens zo’n dag heeft. Meestal begint het meteen ’s morgens al dat alles misgaat…… Heel vervelend voor je natuurlijk zeker zo’n douchedeur als je het zo vaak nodig hebt en Henk wil er anders niet in. Echt waardeloos. Ja die van Duin wist het wel haha… ja daar moet je dan wel weer om lachen.

  Beantwoorden

 4. cornma
  jul 04, 2019 @ 10:44:53

  Ja, je dag niet hebben. Ik heb het het laatste half jaar regelmatig meegemaakt en toch komt er steeds een nieuwe dag waarop alles opeens een stuk zonniger lijkt.
  Met André heb ik niet zo veel, dit nummer kende ik ook niet, maar, eerlijk is eerlijk, het bracht een glimlach op mijn gezicht.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 04, 2019 @ 11:14:50

   Zo verging het mij ook, ik kende het ook niet maar zag er de lol wel van in. Helaas, bij het ouder worden dt het aantal dagen dat je “je dag niet hebt”helaas steeds hoger.

   Beantwoorden

 5. ria
  jul 03, 2019 @ 21:21:24

  En als je dan je dag niet hebt en luistert naar dit liedje
  dan breekt de lach weer door van oor tot oor.:-)

  Beantwoorden

 6. Neeltje
  jul 03, 2019 @ 16:52:40

  Heerlijke humor van André. En ja, dat helpt. Morgen weer een dag.

  Beantwoorden

 7. Ferrara
  jul 03, 2019 @ 13:33:37

  Is douchen zonder gordijn geen optie of wordt dan de omgeving kleddernat?
  Hopelijk verloopt het vandaag wat soepeler.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2019 @ 13:43:47

   Het zóu kunnen maar het is er inderdaad niet op berekend en het tegelwerk is al wat ouder, dan heb je meer kans op voegen die door gaan lekken. Maar hij is er ondertussen weer aan gewend al kijkt hij soms nog wat schichtig , het is misschien iets te donker, ga nog op zoek naar iets lichters.

   Beantwoorden

 8. Happy Hulk
  jul 03, 2019 @ 12:43:30

  Ik heb sinds afgelopen vrijdag 3 zware depressies overleefd.
  Met de nadruk op overleefd, want ik wil dan altijd dood.
  Dit ondanks mijn hulpmiddel CBD-olie.
  Dus ben ik superblij, dat ik je dit nog kan vermelden.
  Een dag niet gelachen………..!

  Beantwoorden

 9. willyfotoblog
  jul 03, 2019 @ 10:16:45

  zo erg als in het liedje van Andre van Duin ijkt het me niet Riet..

  humor helpt..

  fijne dag gewenst

  Beantwoorden

 10. Suskeblogt
  jul 03, 2019 @ 09:54:26

  Gisteren had een medewerker ook zijn dag niet. “Gewoon rustig je werk doen” gaf ik als raad en even later liep hij tegen een deur. Je hebt inderdaad van die dagen. 🙂

  Beantwoorden

 11. Regenboogvlinder
  jul 03, 2019 @ 09:28:49

  Je komt nogal regelmatig voor verrassingen te staan in je eigen huis.. pfff. Ja dat zijn van die dingen waar je niks aan kunt doen. Je kunt Henk ook niet de hele dag in de gaten houden en dan nog kun je er niks van zeggen, want voor zijn gevoel klopt het allemaal gewoon. Die dopjes van die douchedeur? Gewoon hier op je blog even het merk melden en een foto van de dopjes.. je weet maar nooit hoor.
  Ik vind André geweldig. Had toevallig gisteren nog een gesprek met Jan over vaak ‘zogenaamde’ humor in sketches en zo. Ik heb er niks mee, maar van André kan ik het juist heel goed hebben. Goed gedaan, mijn dag is sowieso weer goed! 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2019 @ 13:35:13

   Het merk weet ik niet meer maar er is zoveel verandert in die bijna 20 jaar op dat gebied dat ik er niet meer in geloof. Hij is nu aan het gordijn gewend dus ik laat het maar zo voorlopig anders rol ik van het één in het ander want de badkamer is natuurlijk wel al 30 jaar oud. al is de douche nog een keer vernieuwd. .
   Nee ik heb ook niet veel met die revenu stukjes die hij speelde maar er zijn zeker wel dingen waarin hij niet te evenaren is en dit nummer vind ik echt lachen.

   Beantwoorden

 12. John
  jul 03, 2019 @ 09:05:47

  Ja, ik heb dat ook wel eens dat ik mijn dag niet heb. Wie niet inderdaad. Zo overleed hier een poss terug opeens het koffiezetapparaat. Ja, net in de ochtend. Ik nog snel met een schroevendraaier aan de slag maar niet meer te fiksen. Ik drink graag koffie voor ik ga sporten dus ik had echt vette pech. En dat voel ik dan heel de dag 😆

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2019 @ 13:29:39

   Klopt, niemand ontkomt er aan dat er af en toe dingen kapot gaan of mislopen, het is een troostrijke gedachte al helpt het natuurlijk geen fluit. Ik start ook altijd met koffie dus ik begrijp je.

   Beantwoorden

 13. roadlaura1969
  jul 03, 2019 @ 09:00:55

  Je hebt van die dagen dan loopt alles net niet zoals je het zou willen xxx

  Beantwoorden

 14. Naomi
  jul 03, 2019 @ 07:47:35

  Gisteren nog, toevallig, zo’n dag die m’n dag niet was. Dit liedje kende ik al, maar hij blijft briljant! Helpt op zulke dagen, want lachen is een prima remedie, vind ik.

  Beantwoorden

 15. AnneMarie
  jul 03, 2019 @ 05:56:46

  Jij had echt je dag niet. Andre heeft er vast verandering in gebracht. 😉😉😉

  Beantwoorden

 16. Leidse Glibber
  jul 03, 2019 @ 01:21:45

  Tja er zijn van die dagen, helaas heel herkenbaar 🙂 maar zo’n nummer helpt je er weer overheen

  Beantwoorden

 17. Villasappho
  jul 02, 2019 @ 23:50:33

  Bij jou zijn de dingen wel schrijnender. Bel de fabriek van die douchedeurdopjes ze hebben ze misschien nog wel. Beetje slijmen werkt hoor dat je zo tevreden bent en dat het nog zo mooi is. Alleen die dopjes. Andre maakt mijn dag niet heb niks met zijn humor.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2019 @ 09:10:51

   De douche cabine is al bijna 20 jaar oud, de systemen zijn ondertussen behoorlijk veranderd. Het merk weet ik niet eens meer maar 6 jaar geleden heb ik er al naar gezocht en niet kunnen vinden. Om dit soort nummers kan ik wel lachen maar lang niet alles van Andre maakt me aan het lachen. dus ik begrijp je wel.

   Beantwoorden

 18. Renesmurf
  jul 02, 2019 @ 22:59:29

  Ik heb dat gelukkig nog niet. Nou ja, en gaat wel eens een batterij leeg of een lamp stuk. Of de gasketel, of een brom in de waterleiding. Hmm, nu ik er zo over nadenk moet ik mijn mening herzien. Iedereen heeft dat wel eens.

  Beantwoorden

 19. omabaard
  jul 02, 2019 @ 22:58:22

  Heerlijk herkenbaar liedje.
  Er zijn zo van die dagen…..ik kan ervan mee spreken.
  Maar na elke nacht komt ja, een nieuwe dag, die hopelijk anders is dan ‘zo van die dagen’

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2019 @ 09:07:51

   Wat er niet lekker loopt is voor iedereen anders maar dát het weleens niet lekker loopt is voor iedereen vaste prik. Iedere dag heeft weer z’n eigen mooie en minder mooie kantjes.

   Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  jul 02, 2019 @ 22:46:56

  Als het je dag niet is en je vindt troost in het feit dat dat bij anderen vaak ook zo gaat… André brengt het hier op een heel leuke manier. Lachen om je ellende werkt verzachtend.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: