onder zeil

We waren al vroeg niet meer “onder zeil” vandaag(zaterdag) en dat kwam mooi uit. Ik hoorde n.l. donderdag de hele dag op de regionale radio dat er in de Scheveningse havens steeds meer grote schepen binnen gemanoeuvreerd werden voor de Sail happening. Maar donderdag was het regenachtig en met een rolstoel én paraplu lopen is niet echt handig.
Ik ken Scheveningen bij de havens wel een beetje en weet dat het al lastig genoeg is om bij dat soort evenementen overal tussendoor te laveren ( om maar in scheepstermen te spreken)
Eigenlijk zou ik zondag willen gaan kijken, dat gaat het hele spul onder zeil   langs de kust, dat moet práchtig zijn met zoveel driemasters waarin zelfs het kraaiennest misschien wel bemand is.
Nee zulke mooie foto’s maak ik nooit, deze is eerlijk gepikt, met toestemming dus.
Op zaterdagmorgen leek het me wel te doen en zo parkeerde ik de auto al om 9,15 uur op de boulevard waar ze geweldige invalide plaatsen hebben.
Je kunt er écht van alle kanten bij de auto, dat mankeert er  hier in Rijswijk nog wel eens aan.
Ik neem zomaar aan dat niemand bij mij prachtige foto’s van de driemasters verwacht, daar heb ik gewoon geen kijk op maar ook dan is er genoeg dat ik een plaatje waard vind.
De parkeerplaats dus, en sommige obstakels  die door vriendelijk mensen  voor me werden weggenomen.

 

Al die schepen hebben stroom nodig, vandaar dat er flinke kabels over de grond kronkelde. Uiteraard was er veel afgezet met van die grote  rood/wit gestreepte “kaboutermutsen”  die door verkeersregelaars of beveiligingsmensen steeds keurig voor me opzij gezet werden.
Maar behalve die prachtige driemasters ( waar ik dus geen mooie foto’s van kan maken,) is er nog meer te zien, boten van de marine, heel grote vissersboten met zóveel netten dat het lijkt alsof je zó de auto wasserette in rijdt.

 

Veel schepen mogen bezocht worden maar de steile loopplankjes zijn geen optie, Henk zou dat nog wel kunnen lopen maar op de schepen barst het van de trapjes.
Evengoed is er toch meer  te zien dan ik verwacht had en ik ben  blij dat we gegaan zijn al heeft Henk meer interesse in de vliegtuigstrepen in de blauwe lucht.
Pas als we thuis zijn en hij een uurtje geslapen heeft blijkt dat hij er toch wel iets van meegekregen heeft. Dat lukt omdat ik erbij was,  een vreemde zou  aan  zijn verhaal geen touw  vast kunnen knopen,  nou misschien een bemanningslid van één van die grote schepen want dáár hebben ze touw genoeg.

54 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. margrietspanjaard
  jun 27, 2019 @ 08:15:05

  Fijn, dat je toch elke keer weer de moeite neemt om voor jullie beiden leuke uitstapjes te organiseren, want er komt wel zo het een en ander bij kijken, maar aan de foto’s te zien heb je dan ook wat 😁

  Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  jun 25, 2019 @ 23:39:52

  Zag bij andere blogger ook een mooie fotoserie er over… moet indrukwekkend zijn allemaal en mooi dat het nog kon zo.

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  jun 24, 2019 @ 22:53:25

  Gelukkig heft Henk dus toch nog iets meegekregen

  Beantwoorden

 4. Petr@
  jun 24, 2019 @ 16:42:55

  Prachtig Riet! Zo krijgen we toch een kleine impressie.
  Dapper dat je bent gegaan en zo te zien was het zeker de moeite waard!

  Beantwoorden

 5. RenéSmurf
  jun 23, 2019 @ 22:52:54

  Het is een hele onderneming, en gelukkig met goed eindresultaat. Samen lekker genieten, dat is belangrijk.

  Beantwoorden

 6. Ria
  jun 23, 2019 @ 19:07:10

  Al verwacht ik niet het ooit weer te ervaren. Ik ben blij te kunnen genieten hier bij jou.

  Beantwoorden

 7. minoesjka2
  jun 23, 2019 @ 17:33:54

  Je laat hier toch een mooie impressie zien van dit grote evenement. Mooi hoor al die schepen.

  Beantwoorden

 8. Ferrara
  jun 23, 2019 @ 15:44:01

  Prachtig evenement. Ik hoop dat bij jullie de rust weer een beetje is weergekeerd.
  Ik moet bij dit soort schepen altijd denken aan de serie The Onedin-Line.

  Beantwoorden

 9. Villasappho
  jun 23, 2019 @ 15:09:49

  Altijd mooi dat soort evenementen al dat werk wat ze in die schepen steken vind ik al geweldig.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 23, 2019 @ 15:29:01

   Mooi dat ze dat allemaal doen om het te behouden nu het niet meer nodig is voor vervoer. Voor jou inderdaad wel een foto evenement maar dan bij voorkeur vandaag als ze onder zeil zijn, dat lijkt me echt prachtig.

   Beantwoorden

 10. Leonoras life
  jun 23, 2019 @ 13:51:31

  Prachtig toch. Fijn dat jullie deze dag samen konden genieten. Ik hou ervan. Grote schepen. Water.. in 2005 was ik bij Sail Amsterdam. Volgend jaar wil ik weer. Het lijkt mij nu al heerlijk 😍

  Beantwoorden

 11. Regenboogvlinder
  jun 23, 2019 @ 13:35:08

  Zo leuk dat je de moeite neemt om dit soort uitjes te maken! Ik ben er nog nooit geweest. Waarom niet? Geen idee. Mijn moeder ging vroeger elke keer als er Sail in Amsterdam was. Mooie plaatjes Riet en goed dat de medewerkers zo behulpzaam waren voor je! Weer een mooie herinnering gemaakt hè.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 23, 2019 @ 15:33:08

   Nou de moeite voor het uitje neem ik graag, alleen de gevolgen neem ik steeds minder makkelijk. Hij is er nog van slag van en dat neem ik voor steeds minder dingen voor lief.
   Temeer omdat ik als ik dáár ben niet kan zien dat hij ervan geniet. Ik zou net zo goed langs de vliet kunnen lopen lijkt het dan.
   Maar in ieder geval vind ik het zelf prachtig om te zien.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    jun 23, 2019 @ 15:58:01

    Dat is toch ook mooi… dan doe je het gewoon ook voor jezelf! Wat Henk betreft zal dat genieten van de deur uit zijn inderdaad niet echt meer werken. Maar als je hem rustig wilt houden en dus rustig thuis, kom je zelf de deur niet meer uit. En ja, je woont zo lekker dichtbij. Ik ben ook gek op het strand. Maar het is nu ook gewoon te ver weg om even te gaan. Voorheen toen Jan in Bwijk woonde gingen we af en toe, maar hij houdt er niet echt van. Ik ook niet van zonnen hoor, maar gewoon even lekker tegen de wind in lopen of zo. Of alleen maar kijken vanaf een terras. Ach… een mens kan niet alles hebben denk ik dan maar. Er zijn ergere dingen dan niet naar het strand kunnen..

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 23, 2019 @ 16:09:41

     Hij is wel graag buiten maar waar maakt geloof ik niet zoveel meer uit. Ik denk dat dit toch teveel drukte aan zijn hoofd begint te geven. Voor hem is langs de vliet wandelen rustiger denk ik.
     Ik zou niet zonder het strand kunnen, al woonde we nooit bovenop het strand , wel altijd binnen een half uur te bereiken, heerlijk bij álle weersomstandigheden.
     Alleen om te zonnen komt er al een paar jaar niet van. Daar kan ik ook wel eens naar verlangen op een zonnige voorjaarsdag.

     Beantwoorden

     • Regenboogvlinder
      jun 23, 2019 @ 16:39:25

      Heerlijk als je zo dichtbij het strand woont. Dat is ook het enige dat ik mis van Gran Canaria, het uitzicht op zee en strand. Al kwam ik daar ook al jaren niet meer op het strand om in de zon te liggen. Veel te heet. Dat hoeft voor mij ook echt niet meer. Zit ook met die huidkanker dus opletten.
      Jouw tijd komt nog wel Riet. Zolang je mobiel blijft kun je lekker in een half uur naar het strand rijden. En anders desnoods met het OV.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       jun 23, 2019 @ 20:08:01

       Kan het me voorstellen, al zijn er hele volksstammen die er niets om geven.
       Ach, in badpak ben ik toch al tamelijk schadelijk voor de volksgezondheid en kan wél wanneer ik wil op een terrasje gaan zitten,of er wandelen.

       Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 23, 2019 @ 15:35:32

   p.s. Ik denk dat mensen die er ver voor moeten reizen dat vaak niet doen , je komt dan vaak in de file, zeker met mooi weer richting Scheveningen en komt er altijd op de tijden dat het druk is. Als ik bedenk dat ik er heen wil ben ik er binnen een half uur zonder dat ik de snelweg nodig heb.

   Beantwoorden

 12. meninggever
  jun 23, 2019 @ 11:19:10

  Wij kennen dit fenomeen sinds 1980 als Sail Amsterdam. Iedere vijf jaar weer en altijd bezocht. Prachtige schepen, leuke atmosfeer, en aanvullend vaak heel leuke festiviteiten. Uit ervaring weet ik ook dat het tussen al dat publiek door heel lastig is om lekkere plaatjes te schieten. Hetlukt ons vaak omdat we de plekken kennen in de Amsterdamse haven, maar anders….

  Beantwoorden

 13. Happy Hulk
  jun 23, 2019 @ 10:13:10

  Gewoon een drone kopen.
  Henk en Rietz eronder hangend in een tuigje.
  Er gaat een wereld voor je open.

  Beantwoorden

 14. willyfotoblog
  jun 23, 2019 @ 10:09:47

  goed om lezen dat Henk er toch van genoten heeft..

  een evenement dat veel volk zal trekken, neem ik aan

  fijne zondag

  Beantwoorden

 15. John
  jun 23, 2019 @ 08:48:17

  Kom, niet zo moeilijk, een paraplu in de ene en de rolstoel in de andere hand. Moet toch te doen zijn 😛 nee gekheid, het mag toch ook wel lekker weer zijn als je zoiets gaat bezoeken. Vandaag zal het ook een spektakel worden maar mss veel te warm voor veel mensen, al valt 30 graden nog wel mee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 23, 2019 @ 09:13:19

   J hebt gelijk natuurlijk, ik ben een watje;-) In principe kan Henk zelf wel een plu vast houden maar daarmee beneemt hij mij dan het zich of steekt me een oog uit;-)
   Aan de kust staat meestal wel een verkoelend windje én ik moet die 30 graden nog zien, het was gisteren echt warm aan de kust maar lekker als je in het zonnetje liep. Maar oke, ik was er vroeg natuurlijk. Ik zie nu eigenlijk maar heel weinig wind en wind is voor die zeilboten toch wel nodig. Maar ik zie er vast wel iets van op de TV in het journaal.

   Beantwoorden

 16. Suskeblogt
  jun 23, 2019 @ 08:42:02

  Goed om lezen dat Henk er van genoten heeft. Jij bent zijn luisterend oor en gelukkig begrijp je wat hij te vertellen heeft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 23, 2019 @ 09:14:34

   Het is vaak meer raden wat hij bedoelt en d;at lukt dan omdat ik weet wat hij heeft meegemaakt, anders kom je er nooit achter, hij zegt totaal andere dingen dan hij wil zeggen.

   Beantwoorden

 17. Naomi
  jun 23, 2019 @ 08:19:41

  Mooi zeg! En het voordeel van er vroeg zijn is dat je vooral schepen ziet in plaats van andere mensen. Heeft ook zo z’n voordelen;).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 23, 2019 @ 09:18:06

   Zeker weten, alleen kon je pas om 10 uur bij sommige delen van de haven komen, maar voor een goed overzicht was dat gelukkig niet nodig. , maar je hebt gelijk, het was heerlijk rustig en ik ben sowieso altijd vroeg bij dit soort dingen om de drukte te vermijden.

   Beantwoorden

 18. omabaard
  jun 22, 2019 @ 23:17:28

  Daar was ik ook wel willen zijn. Die wereld is heel boeiend. Wel niet eenvoudig met de rolstoel…

  Beantwoorden

 19. AnneMarie
  jun 22, 2019 @ 22:21:03

  Bij het zien zo’n driemaster begint mijn fantasie gelijk op te spelen. Ik ben gek op dit soort schepen. Kijk er graag naar. Jullie hebben genoten begrijp ik. Henk op zijn manier vertellen aan jou. Het heeft hem goed gedaan.

  Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  jun 22, 2019 @ 22:08:50

  Mooi om te zien is dat. Ik ging al een paar keer boten bezoeken in VLissingen tijdens de vlootdagen. Het is precies zoals je het hier beschrijft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 22, 2019 @ 22:13:36

   De meeste boten zijn commercieel bezig en doen dus meerdere haven aan. Wel logisch natuurlijk want écht vracht vervoeren gaat niet meer met zeilschepen. Je kunt op sommige ook meevaren.

   Beantwoorden

 21. Melody
  jun 22, 2019 @ 21:55:32

  Wow… dat had ik ook wel willen zien.

  En ja hoe jouw lief dit ervaart is niet uit te leggen maar gelukkig begrijp jij hem als geen ander.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 22, 2019 @ 22:01:20

   Hij krijgt er wel veel van mee maar kan het niet meer verwoorden. Het zal morgen pas écht heel mooi worden, dan gaan ze varen op de zeilen. Maar dan wordt het veel te druk voor ons.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: