“workshop”

Heel in de verte heeft dit logje nog iets te maken met de vergissing die ik kort geleden maakte. Ik plaatste een logje op deze site dat voor de prive site bedoeld was omdat het best wel een heftig logje was.  Ondertussen kreeg ik van Trees de tip hoe ik dat in het beheer zó in kon stellen dat in de mail met de feed slechts een samenvatting te zien is , dat scheelt een slok op een borrel bij een foutje.
Maar er waren ook lezers die me graag per @mail een steuntje in de rug wilde geven, omdat ze niet  konden reageren, maar sommige hadden geen mailadres.

Geknoei in het beheer is niet mijn hobby maar soms heb ik een dappere bui en kijk er eens rond. Bij zo’n “expeditie” vond ik per ongeluk waar je het mailadres, IP adres , naam en site kun vinden van een lezer die een reactie schreef.
(mits ingevuld natuurlijk maar je kunt dat als verplicht instellen)
Ik beloofde Anneke  dat ik er een screenshot van zou maken én een logje. Je weet maar nooit of er nog iemand iets aan heeft en zo wordt het ( bijna dan hé) een workshop die helaas voor wordpress sites opgaat al zal bij een andere hoost ook wel iets dergelijks te vinden zijn.

Daar gaan we dan…… Even opletten kindertjes
In de linkerbovenhoek achter de W ( van wordpress denk ik) staat “mijn sites” klik dat aan en dan rolt er links een menu uit waarin je  ( bij de rode pijl) “reacties” kunt vinden en aanklikken.


In het volgende scherm zie je alle reacties die je daar eventueel ook kunt beheren. Rechtsboven  staat bij iedere reactie een vakje “Gebruikersinformatie” ik kijk niet op een rode pijl meer of minder dus ook daar staat een pijl.


Ook dat moet aangeklikt worden en dan rollen de gegevens in een klein venstertje uit.
In dit geval mijn @adres. Dat is dan wél het adres dat ik alleen voor het bloggen gebruik, ik kijk er niet dagelijks naar omdat daar dus altijd de meldingen van reacties op binnen komen.  Die  heb ik niet nodig omdat ik de reacties dan allang gevonden heb . Maar voor ik ze verwijder kijk ik altijd wél of er een gewone mail bij zit.
Dat is dan weer iets waarvan ik niet weet hoe ik daar vanaf kom, ik houd me aanbevolen voor oplossingen. Een @adres  dat ik wel dagelijks zie is
rietepietz@yahoo.com
Maar in het beheer kun je dus altijd wél een @adres vinden al heb ik dat soms pas na een paar dagen door;-)

68 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  mei 28, 2019 @ 10:17:43

  Ik krijg keurig meldingen op mijn mail dat iemand heeft gereageerd. Al jaaaaaaren en ik blijf dat maar zo houden. Dan weet ik dat ik af en toe ook even moet lezen wie wat heeft geschreven en wie niet….De nietschrijvers verdwijnen dan op enig moment via de zijdeur..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 28, 2019 @ 11:41:49

   De mailtjes vind ik lastig, ik delete zo om de paar dagen maar moet toch altijd even opletten of er niets tussen zit dat geen melding van een reactie is. Ik klik altijd gewoon mijn site aan zie dan in één oogopslag of er nieuwe reacties zijn dus de mailtjes zijn zwaar overbodig.

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  mei 27, 2019 @ 21:28:48

  Zo simpel kan het dus zijn. Ik wist dat echt niet…. Bedankt dus er voor… best heel handig om te weten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 28, 2019 @ 09:00:38

   In een dappere bui snuffel ik wel eens rond en tegenwoordig durf ik nog wel eens hier en daar op te klikken. Dan ontdek ik dit soort dingen waarvan ik me dan later vaak afvraag “waar heb ik dat ook alweer gezien? ” Maar nu ik er even ” mee bezig was” vergeet ik het niet meer.

   Beantwoorden

 3. minoesjka2
  mei 26, 2019 @ 18:02:26

  Zo, weer wat geleerd, dank je wel. Heb gelijk een aantal spammers definitief kunnen blokkeren. 🙂 Jou niet hoor 😉

  Beantwoorden

 4. Happy Hulk
  mei 25, 2019 @ 19:11:14

  Je moet eens weten hoeveel updates ik van Trees krijg?!

  Beantwoorden

 5. roadlaura1969
  mei 25, 2019 @ 18:44:32

  Handig om te weten , dankjewel Rietepietz.

  Beantwoorden

 6. Regenboogvlinder
  mei 25, 2019 @ 16:20:40

  Inderdaad, altijd te vinden als je het als verplicht stelt dat het e-mailadres moet worden ingevuld.
  Je kunt van het e-mailadres dat je voor je blog gebruikt vast wel de mails meteen door laten sturen naar je je gebruikelijke e-mailadres. Als het een g-mail adres is is dat zeker. Maar dan krijg je ook alle reacties, die jij dus niet echt nodig hebt.

  Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  mei 25, 2019 @ 16:09:10

  Ik heb destijds een mailadres gemaakt om daar de verwittigingen voor nieuwe reactie en nieuwe blogs te laten komen. Zo blijft mijn feitelijk emailadres vrij van al die links enz.

  Beantwoorden

 8. willyfotoblog
  mei 25, 2019 @ 11:51:19

  iets waar ik regelmatig gebruik van maak Riet

  bv voor reactie’s die in de “moderatie” terecht komen

  fijn weekend

  Beantwoorden

 9. Naomi
  mei 25, 2019 @ 09:31:18

  Ja, dat duurde bij mij ook even, voor ik doorhad waar ik de gebruikersinformatie kon vinden. En in de mail die mijn nieuwe blogs aankondigen staat ook nog steeds alle tekst. Ik eh…hoop maar dat dat goed blijft gaan;).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 25, 2019 @ 09:45:41

   Zolang je geen 2 sites door elkaar kunt gooien kan het geen probleem zijn . Ik weet ook zeker dat er nog genoeg in het beheer te vinden is waar ik geen benul van heb, zal het dus niet nodig hebben anders zou ik het missen en op zoek gaan.

   Beantwoorden

 10. Villasappho
  mei 25, 2019 @ 01:32:41

  Ik heb die mail geblokkeerd als spam adres en gebruik feedly om blogs die ik volg terug te vinden.

  Beantwoorden

 11. Leidse Glibber
  mei 25, 2019 @ 00:43:42

  En zo blijven we zelfs na ongeveer 16 jaar bloggen nog elke keer weer leren 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 25, 2019 @ 09:49:11

   Maar dit wist je vast wel al weet ik ff niet of jij een WP site hebt. Maar natuurlijk er is waarschijnlijk niemand die ‘alles” weet, meestal beperken we ons tot dat wat we nodig hebben.

   Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  mei 24, 2019 @ 23:08:08

  Het is jouw wereld en het houdt je bezig, ik doe het met pivot en kan ook behoorlijk knoeien, maar meestal laat ik de boel gewoon op zijn beloop.

  Beantwoorden

 13. Marja
  mei 24, 2019 @ 22:13:37

  Dank voor de lessen. Helaas werk ik met Blogger. Dat zit toch net weer iets anders in elkaar. Maar heel knap hoe je hier een oplossing voor hebt gevonden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 25, 2019 @ 09:53:31

   Hoe het bij blogger zit weet ik niet maar je zal er ongetwijfeld ook dit soort informatie kunnen vinden. Ik heb gelukkig toch wel eens momentjes dat mijn “klikangst” zich even rustig houdt en dan probeer ik wel eens iets uit.

   Beantwoorden

 14. Melody
  mei 24, 2019 @ 22:06:45

  😉 topppuuurrrrrdddddddddd

  Beantwoorden

 15. Ferrara
  mei 24, 2019 @ 21:59:06

  Al doende leer je en ook weer af. Ik heb volgen bij mail weer uitgezet, werd net als jij gek van alle mailtjes. Mij bevalt de leeslijst uitstekend. Daarin zijn de blogs die ik volg opgenomen en wordt melding gemaakt van een bericht. Geen idee of dat bij WP ook werkt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 24, 2019 @ 22:10:56

   Ik volg niemand maar heb mijn eigen systeem, maar gewoon altijd mijn rondje langs de bij mij gelinkte site’s en bij reacties van niet gelinkte sites is meestal een link naar de site. Maar ik krijg dus altijd mail bericht van iedere reactie bij mij en ik heb geen idee hoe ik dat uit kan zetten. Bij WP zie je altijd direct nieuwe reacties zodra je de site aanklikt dus zijn die mailtje overbodig.

   Beantwoorden

   • Ferrara
    mei 25, 2019 @ 10:40:22

    Bij blogger zie je ook meteen de reacties, maar sommige volgers moeten de wereld aan moeite doen om te reageren. Sinds ik modereer is het makkelijker geworden, begrijp ik. Zelf heb ik aan dat modereren erg moeten wennen, maar ach alles went.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mei 25, 2019 @ 16:35:14

     Blogger is inderdaad soms wel lastig met allerlei tekentjes en gedoe. Bij jou heb ik er nooit last van maar bij een enkeling op blogger komt het wel voor, maar gaat het soms ook heel lang goed.

     Beantwoorden

 16. Neeltje
  mei 24, 2019 @ 21:34:39

  Handig hoor! En pas je aan in je beheer dat alleen een klein stukje van je blog in de mail te zien is. Nu afmaken die workshop!

  Beantwoorden

 17. omabaard
  mei 24, 2019 @ 21:25:26

  Ola! Hier heb ik veel bijgeleerd. ik vroeg me in het verleden al af hoe het kon dat sommige volgers mijn emailadres kenden, (waar ik trouwens geen probleem mee heb, maar ik maakte het nergens kenbaar), nu begrijp ik.

  Waarvoor hartelijk dank!
  Je ziet, een mens is nooit te oud om te leren.

  Het werkt bij mij een beetje anders, maar met dank aan jouw tips begrijp en zie ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 24, 2019 @ 21:31:08

   Bij een andere host kan het natuurlijk anders werken maar als je weet wát je ongeveer zoekt is het makkelijker zoeken. heb ook veel geleerd van ander bloggers en als soms kan ik op mijn beurt weer iemand op weg helpen, met screenshots werk dat altijd heel goed.

   Beantwoorden

 18. AnneMarie
  mei 24, 2019 @ 21:18:21

  Handig.

  Beantwoorden

 19. Matroos Beek
  mei 24, 2019 @ 21:06:01

  Weer iets bijgeleerd! Waarvoor dank!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: