in de verlenging

Naar ik  aanneem heeft  iedere voetbal liefhebber  ondertussen z’n voetbalkater onder controle. Dan durf ik nú wel te zeggen dat ik juist reuze blij was met hoe die wedstrijd uitpakte . 
Met angst en beven voorzag ik toestanden  uit een grijs verleden bij winst van de ploeg  waar zo veel van verwachtte.
In  2006 schreef ik al eens een logje tijdens zo’n wedstrijd…… hoogste tijd om dat logje na 13 jaar eens in de verlenging te zetten omdat mijn allergie tegen voetbalgekte alleen maar erger is geworden

Hé he, nu zijn we even met “normale mensen ” onder elkaar !
Een flink deel van Nederland zit , hangt of ligt vanaf vandaag regelmatig úren voor de buis om te kijken of het elf zwaar overbetaalde voormalige straatvoetballers lukt een bal ( of de tegenstanders ) over het veld te schoppen en zien we niet online natuurlijk .
R-tv.gif
“Ieder voordeel heb se nadeel ” zoals Kruyf altijd zei  in het perfecte  Nederlands dat in zo’n Nederlands elftal gebruikelijk lijkt te zijn .
Mijn voordeel is dus dat ik nu ,zonder Henk te verwaarlozen, rustig de halve avond aan de computer kan knoeien .
Dat is ook het énige voordeel want verder is het doffe ellende.
Ik móet en zál met de “oranje gekte” mee doen en voel ik me een roepende in de woestijn.
Of zoals van Gaal zegt (en  daar een extra dikke boterham mee verdient met een reclame)   “ben ik nou zo normaal of zijn zij  zo gestoord ” .
Om maar even dicht bij huis te blijven , in ons kleine straatje hangen bij diverse huizen al wekenlang slierten vlaggetjes  en andere zooi vreselijk te klapperen in de sterke wind .
Vrijwel zonder uitzondering bij  mensen die allang met pensioen zijn .
Bij één stel is  de man zelfs ernstig ziek  en in de terminale fase,ik weet eerlijk niet wat ik ermee aanmoet , moet ik het nou bewonderen of zielig vinden, ik wéét het gewoon niet .
Onze buren hebben, voor hun doen laat, vanavond pas “de boel versierd”, gggrrr !
Om het laatste deel goed aan een boompje vast te kunnen maken hangt de slinger zelfs nog iets over onze voortuin.
De twee bijna volwassen zoons van de buren ( de leeftijd waarvoor ik nog enig begrip kan opbrengen) hebben de hele avond hard gewerkt om te versieren voor een feest  dat er hoogstwaarschijnlijk helemaal niet eens komt.
Eigenlijk dus alsof ik alvast zou gaan versieren omdat we over vijf jaar onze gouden bruiloft vieren en dát is misschien nog wel waarschijnlijker dan dat het nationale voetbal elftal ooit kampioen zal worden!

43 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gewoonanneke
  mei 12, 2019 @ 21:24:52

  Ik ga altijd naar de kroeg voor het Nederlands elftal. Ja ik vind dat wel leuk…. Vandaag werd de pijn weer wat verzacht… Ajax een prijs vast en de tweede voor 99 %. Ik blijf het leuk vinden.

  Beantwoorden

 2. Villasappho
  mei 12, 2019 @ 19:37:20

  Het is een prima moment om boodschappen te doen! Zo blij dat Frans een hekel heeft aan alle sport.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 12, 2019 @ 19:41:18

   Dan is het ook overal lekker rustig, dat deed ik ook vaak;-) Sport is geweldig maar in hoofdzaak om zelf te beoefenen, dat je dan bij je kinderen gaat kijken oke, maar verder …. dóen niet kijken!

   Beantwoorden

 3. majaer
  mei 12, 2019 @ 15:25:43

  Ik heb niets met voetbal, manlief wel toen er een doelpunt viel kwam er een gil dat wil je niet weten. Ik zelf ben een film gaan kijken

  Beantwoorden

 4. roadlaura1969
  mei 12, 2019 @ 11:29:30

  Ik vond voetballen als kind al geweldig, deed altijd met de jongens mee ( ook ongevraagd)😁 De agressie die echter toeneemt maakt het spel geen spel meer, de inkomens zijn buiten proporties.
  Met versieringen hebben wij thuis nooit gedaan, toen Ger en ik de kroeg hadden wel, ook toen wij op een Duitse camping verbleven hahaha konden wij het niet laten.

  Ik zeg maar zo, zolang ieder zijn ontspanning eruit haalt en plezier eraan beleeft mogen ze lekker versieren 🇱🇺

  Beantwoorden

 5. meninggever
  mei 12, 2019 @ 10:56:21

  Ik ben er niet zo mee bezig, maar toen ik van de week alleen was, vrouwlief was op Citytrip, en de tv verder niet zo veel te melden had, keek ik toch maar. Het leek er op dat we een sensatie gingen meemaken in Amsterdam. Maar ja, de huid van de beer en zo…hij was al verkocht door de vele experts en fans. Tot die laatste seconden. Jammer, maar helaas. Ik zal niet meer kijken. Ik hoor het later wel weer….Maar leuk was het allemaal wel…

  Beantwoorden

 6. AnneMarie
  mei 11, 2019 @ 21:38:29

  Vroeger….. keek ik vanaf de halve finale nog wel eens mee maar dat kwam ook door collega’s die nergens anders meer over konde praten. Nu met die overbetaalde voetballertjes interesseert het me helemaal geen zier meer.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 12, 2019 @ 17:05:48

   Het heeft mij nooit kunnen bekoren. Sport is leuk en goed om zelf te doen maar kijken doe je hoogstens bij wanneer je kinderen bij een amateurteam spelen, althans dat vind ik.

   Beantwoorden

 7. Neeltje
  mei 11, 2019 @ 15:37:11

  Maar nu schenk je er wel zelf ook aandacht aan. 😆

  Beantwoorden

 8. terrebel
  mei 11, 2019 @ 14:20:26

  Mijn hobby is het ook niet, dat meegaan in voetbalgekte maar ik hou wel van het gevoel van saamhorigheid dat er vaak bij komt. Als mensen samen voetballen kijken (of het songfestival of de finale van Wie is de Mol? of welk evenement dan ook) dan vergeten zij even hun onderlinge ge- en verschillen. Verder ben ik blij dat mensen niet altijd hetzelfde leuk vinden als veel anderen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 11, 2019 @ 15:59:00

   Zolang anderen er geen last van hebben vind ik het prima dat iedereen zich met z’n eigen liefhebberij bezighoudt. Ik heb gelukkig niet zoveel geschillen dat ik de evenementen die je noemt daarbij nodig heb, ik volg de genoemde zaken ook geen van allen, heb er niets mee.

   Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  mei 11, 2019 @ 13:05:23

  Voetbal zegt mij niets. Of het nu om de Rode Duivels of Oranje gaat maakt me niets uit. Dat er mensen zijn die zo meeleven met die ventjes in korte broek die achter een bal lopen begrijp ik dus ook niet.

  Beantwoorden

 10. RenéSmurf
  mei 10, 2019 @ 23:00:54

  Knettergek word ik er van, geen jeugdjournaal gaat meer voorbij zonder voetbal, ik overweeg om te stoppen met kijken.

  Beantwoorden

 11. Ferrara
  mei 10, 2019 @ 21:58:38

  Blij met je!!! Vooral dat geteut voor en achteraf en dat duurt dan ook nog dagen. Pauw, M. de radio. Yeach! Inderdaad, ik heb niets met voetbal.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 10, 2019 @ 22:10:42

   Allemaal zo vreselijk overtrokken, maar ja sinds er groot geld aan te pas komt is het hek van de dam. Het is in ons huwelijk het enige waarop we het nooit eens hebben kunnen worden. Daar zijn wel eens harde woorden over gevallen in de tijd dat de kinderen nog jong waren die ook wel eens iets op TV wilde zien terwijl er voetbal was. In de tijd dat er nog maar 1 tv in huis was.

   Beantwoorden

 12. schrijfselsvanmij
  mei 10, 2019 @ 21:33:45

  Ik heb gekeken en genoten, echt waar, en dat terwijl ik normaliter weinig tv kijk. Ik ben geen Ajax-fan, een kater heb ik dan ook echt niet 😉

  Beantwoorden

 13. Marja
  mei 10, 2019 @ 21:14:49

  Wij doen ook nooit zo gek. Robbert keek wel tv maar is eigenlijk geen fan van Ajax. Zijn kater viel dus nog mee. Wapperende vlaggetjes zijn hier niet oranje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 10, 2019 @ 21:33:41

   Ik snap dat er mensen zijn die het spelletje leuk vinden. Maar al dat gedoe erom heen , waar je vaak niét omheen komt” is niet te pruimen. Nee België heeft natuurlijk niets met oranje;-)

   Beantwoorden

 14. omabaard
  mei 10, 2019 @ 20:08:28

  Het zegt me niets. En als ik dan eens sporadisch kijk, heb ik stress als ze teveel op de ‘verkeerde kant van het veld staan”.
  De oranjegekte kennen we hier niet echt😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 10, 2019 @ 21:30:38

   Ik zou me er wel mee kunnen vermaken maar dan met alles er omheen. maar daar worden de “liefhebbers” dan weer niet blij van, dus ik blijf heel ver uit de buurt.De oranjegekte is hier de laatste jaren ook weg, maar bij winst had die zó weer aan de orde geweest zijn.

   Beantwoorden

 15. Naomi
  mei 10, 2019 @ 20:07:30

  Kostelijk logje. Dat hele Ajax kon me niet boeien, maar ik geef toe dat ik wel naar een EK of WK kijk. Alleen de wedstrijden dat Nederland speelt dan. Ik denk dat het komt omdat ik ben opgegroeid in een jongensgezin;). Maar vlaggetjes en gillend de straat op na een doelpunt? Nee dankjewel, niet mijn ding.

  Beantwoorden

 16. willyfotoblog
  mei 10, 2019 @ 19:53:43

  vroeger zou ik zoiets niet gemist hebben Riet

  al zappend, heb ik wel het einde van die matchen gezien

  spannend toch ?

  en in de finales zijn nu slechts Engelse ploegen te zien…

  een beetje jammer toch

  Beantwoorden

 17. Spontanity
  mei 10, 2019 @ 19:46:58

  Ik heb niet eens gekeken 🙂

  Beantwoorden

 18. Matroos Beek
  mei 10, 2019 @ 19:40:11

  Mijn man hing deze week iedere avond voor de buis. Naar gewoonte ben ik dan mentaal totaal afwezig en met andere dingen bezig zoals lezen, administratie, bloggen, … Af en toe word ik opgeschrikt door een gil of vloek van zijnentwege. Ik vraag niet waarom. Ik ben mentaal ergens anders.
  Verder kan ik hier dus niet over meepraten.
  Toch blij dat het hier binnenskamers blijft. Geen oranje vlaggetjes.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 10, 2019 @ 20:22:20

   De laatste jaren is dat gelukkig hier ook zo. Maar in de periodes dat het een paar jaar achter elkaar goed ging bij kampioenschappen was er complete oranje gekte hier in de randstad Henk is ondertussen zijn belangstelling voor voetbal kwijt, dus in huis heb ik er nu geen last meer van.

   Beantwoorden

 19. Melody
  mei 10, 2019 @ 19:32:03

  Ik zeg maar zo “ik zeg niks” 😊

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: