uitdaging?

Het valt me op dat er, sinds tijden, weer regelmatig “uitdagingen” opduiken in het log wereldje. Het doel was altijd, om door het plaatsen van een link mensen naar je site  te krijgen en dat was voor mij nou juist de reden om er niet aan mee te doen. Ik vind het altijd leuker om gewoon gevonden te worden, bijv. door een reactie  bij iemand anders.
Hoe leuk veel lezers hebben ook is, ik heb graag lezers die een beetje bij me passen want volgens mij ben ik toch wel een beetje “apart geval”.

Ik ken m’n lezers meestal vrij goed en heb ook regelmatig  dat ik iets tegenkom waardoor ik aan één  of meer van m’n lezers moet denken.
Daar ben ik ook niet de enige in, het overkwam Leidse Glibber in 2010 ook een keer. Hij maakte foto’s van “het object” waardoor hij aan mij moest denken en stuurde mij die foto’s en  wilde tekst en uitleg! Kijk,  dát vond ik nou een leuke uitdaging en al snel  vloeide het  logje “oeverloos” uit de dikke duim…..

Advertenties

51 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. San | Koningskrabbels
  feb 09, 2019 @ 20:32:24

  Zo herkenbaar wat je schrijft, vaak beland
  je ook niet voor niets bij iemand op zijn of haar
  blog, dan herken je, dan raakt het je. Zoiets.

  Beantwoorden

 2. Happy Hulk
  feb 08, 2019 @ 14:22:56

  Met uitdagen ben ik ook gestopt.
  Heb dus ook grote moeite met bijvoorbeeld ‘zwijmelen’.
  Dat is namijlijk niet mijn creatie.

  Ik ben meer van de sensuele uitdagingen.

  Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  feb 07, 2019 @ 22:10:37

  Dat heb ik ook hoor al moet ik zeggen dat ik de meeste bloggers wel ontmoet heb via de uitdagingen waaraan in begonnen ben mee te doen bij Plato. Dat vond ik echt zo leuk om te doen. Maar nu doe ik het nooit meer. Gewoon mijn eigen ding en eigen bezoekers en sites die ik bezoek. Heb het ook regelmatig hoor dat ik aan medebloggers denk en er ook wel over praat met andere.. Blijft mooi.

  Beantwoorden

 4. ria
  feb 07, 2019 @ 21:50:01

  Eerder piekerde ik me soms rot bij een schrijfopdracht er iets goeds van te maken.Nu lees ik wel veel schrijfsels schrijf zelf minder en maak er ook geen verplichting van. Bij jou lezen sla ik geen dag over 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 07, 2019 @ 22:17:58

   Het mag ook nooit een verplichting zijn, dan gaat ten koste van het plezier. Ik ben zo blij met mijn trouwe achterban, dat houdt me echt bij de les . Hou groot de dip soms ook is, als ik de reacties ga beantwoorden ;leef ik weer op.

   Beantwoorden

 5. Zus
  feb 07, 2019 @ 21:15:12

  Ook ik lees heel graag bij je, en voel me een vriendin. Jij bent mij ook zeer dierbaar. Hoewel jij waarschijnlijk niet zoveel van mij weet dan ik van jou. Ik waardeer je blogs en ik vind het leuk dat ik met je mee mag leven.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 07, 2019 @ 21:25:30

   Ik heb toch wel het een en ander “opgepikt”van jouw leven uit de mailtjes die over en weer gingen dus ja hoor ik ben ook blij met jou . Het is heel jammer dat je zo ver uit de buurt woont anders had ik je zeker wel eens opgezocht. Maar zo hebben we ook contact gelukkig.

   Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns
  feb 07, 2019 @ 12:06:39

  Ik herken dat je inderdaad een bepaald gevoel krijgt op een gegeven moment bij je lezers. Dat je ze begint te leren kennen. Ik vind dat altijd heel waardevol.

  Wat voor uitdagingen zijn dat trouwens in Blogland? Ik ben wel benieuwd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 07, 2019 @ 16:25:47

   Dat komt waarschijnlijk deels doordat eigenlijk alleen “de schrijvende”bloggers nog over zijn, de rest gebruikt nu FB. En schrijvend laten mensen best veel van zichzelf zien.

   Er zijn div. soorten uitdagingen, maar vaak vooral schrijfopdrachten of “stokjes. Ook : “iets met foto’s of muziek doen” komt voor. Doordat iedereen die meedoet dan een link bij de bedenker op de site zet krijg je daardoor meer bezoekers want iedere deelnemer leest natuurlijk bij alle andere deelnemers. Ik weet ze niet allemaal omdat ik nooit mee doe maar Melody is er gek op, doe aan veel uitdagingen mee en maakt ze ook zelf, Op haar site zul je met even zoeken wel van alles aan de weet kunnen komen. Haar link kun je op mijn linkenpagina vinden.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 07, 2019 @ 17:29:09

   P.S. de link van jou site geeft aan dat je site niet meer in bedrijf is, jammer want nu kan ik geen tegenbezoekje brengen. Of heb je misschien de link van een oud account .gebruikt

   Beantwoorden

 7. Petr@
  feb 07, 2019 @ 11:52:12

  Wat een leuk “oud” logje. Heel creatief Riet!
  Ik heb ook niet zo veel lezers, alhoewel, soms heb ik 80 vieuws en 6 reacties, dus misschien heb ik veel lurkers haha (lezers die niet reageren).
  Ik lees ook bij “klaproos” zij spaart hartjes. Als ik dan ergens een hart zie, maak ik een foto en stuur het haar. Vorige week nog in het bos, een afgezaagde tak in de vorm van een hart. Dus ik heb dat ook wel ja.

  Beantwoorden

 8. cornma
  feb 07, 2019 @ 09:54:57

  Het leven zelf is al een hele uitdaging. Ik heb weinig lezers, maar dat kan me niet schelen. Af en toe (tegenwoordig meer af dan toe) vind ik een schrijfuitdaging dan wel weer leuk.

  Beantwoorden

 9. John
  feb 07, 2019 @ 09:26:29

  Tja, en om te bloggen moet je ook al een beetje anders zijn geloof ik. Die uitdagingen en stokjes, ik ben er ook nooit fan van geweest. Heb me geloof ik wel 3 of 4 keer laten verleiden in het verleden maar ik ben wijzer geworden. Ik heb ook niets met terugkerende wekeleijkse thema’s bijvoorbeeld.

  Ik zie nu mijn reactie van 9 jaar terig 😆 ik flapte er toen al van alles uit dus.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 07, 2019 @ 16:12:28

   Daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben, apart volkje die bloggers;-)
   Ik pak zoiets wle eens mee als ik er iets leuks mee kan en er geen dwang op staat om mensen iets op te leggen. Heb er bij jou ook wel eens een meegenomen.
   Jij bent altijd eerlijk geweest in je reacties en je verwachtingen. Daar heb ik nooit een probleem mee, zelfs niet al ik over sommige dingen misschien iets anders denk. Ik volg hier en daar wel eens mensen die niet of nauwelijks reageren maar het is zéker leuker wanneer het tweerichting verkeer is.

   Beantwoorden

 10. leidseglibber
  feb 07, 2019 @ 00:46:49

  Dit is echt toeval, ik moest er toevallig van de week nog aan denken toen ik Happy daar weer eens uitliet. Het is totaal veranderd daar en staat nu een hele woonwijk, daardoor moest ik terugdenken aan het bootje dat er toen lag. Leuk he dat we elkaar al zo lang kennen en ook een aantal keren hebben ontmoet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 07, 2019 @ 16:05:47

   Ik heb me er destijds reuze mee geamuseerd en kende je tóen al een paar jaar persoonlijk.
   Ik kwam altijd graag in Leiden maar dat is de laatste jaren lastig. Maar áls het weer eens zou lukken laat ik het je weten want je hebt nog altijd een drankje van me tegoed;-)

   Beantwoorden

 11. Jeanne van Sjannesblog
  feb 06, 2019 @ 23:45:19

  Wat een verhaal had je er toentertijd van gemaakt! Toen kende ik je nog niet, maar nu mag ik ook meegenieten van je heerlijke fantasie. Het is i.d.d. leuk om lezers te verzamelen, die een beetje bij je passen. Dat gaat naar mijn idee geleidelijk aan, hoe langer je blogt, zal het aantal groeien, als je blijft boeien. Dat doe jij. Mijn streven is om bij mezelf te blijven, waardoor je een soort eigen stijl ontwikkelt. Dat is wel een uitdaging, maar niet om lezers te krijgen, maar voor mezelf.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 07, 2019 @ 16:02:46

   Precies, ik zeg ook altijd “iedere bloggers krijgt vanzelf de lezers die bij hem/haar passen. Ik prijs me heel gelukkig met lezers die in al mijn ongein mee gaan maar ook serieuze logjes niet uit de weg gaan en dan hartverwarmend reageren.

   Beantwoorden

 12. Renesmurf
  feb 06, 2019 @ 23:07:50

  De reden van de uitdagingen is de reden die je er zelf aan geeft, ik zag het als iets meer diepgang want over eenzelfde onderwerp. Maar je kan het ook zien als iets storends. Ik heb er weinig mee.

  Beantwoorden

 13. waarloopjijwarmvoor
  feb 06, 2019 @ 22:14:19

  Goed gelukt die uitdaging. Ik vind het ook fijn dat ik een keer op je blog beland ben. Warme groet en een glimlach,

  Beantwoorden

 14. omabaard
  feb 06, 2019 @ 22:10:55

  Ik kom graag bij jou kijken. Vreemd hoe je mensen leert kennen zonder ze ooit in levende lijve te hebben gezien. En hoe dit zelfs als een soort warme vriendschap kan worden ervaren.
  Jij blogt al heel lang. Je blijft inspireren. Met een lach en een traan.
  Fijn dat ik je heb gevonden. Hoe weet ik niet meer.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 07, 2019 @ 15:47:41

   Ja dat is echt bijzonder omdat ik een aantal lezers wél in het echie heb ontmoet weet ik dat dat “het gevoel”ook altijd klopt. We schijnen tussen de regels door toch van alles op te pikken over “de mens achter de blog” . Ben nu aan m’n dertiende blogjaar bezig en het wordt eigenlijk alleen maar waardevoller, ben heel blij met m’n lezers want die voegen met de reacties toch altijd weer heel veel toe aan de logjes.

   Beantwoorden

 15. willyfotoblog
  feb 06, 2019 @ 20:10:23

  een beetje humor is -ondanks alles.- bij jou nooit ver weg Riet..

  en daarom lees ik hier graag even bij

  en zo’n “uitdagingen” heb je echt niet nodig

  groeten

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 06, 2019 @ 20:19:43

   Dankjewel, zonder humor is het leven veel te zwaar, althans dat is mijn opvatting. En het is erg leuk dat zoveel mensen altijd gewoon meegaan als ik weer eens onzin verkondig.
   Ik maak eigenlijk m’n eigen uitdagingen;-) Die vind jij in je foto onderwerpen natuurlijk.

   Beantwoorden

 16. Ferrara
  feb 06, 2019 @ 19:48:15

  Bij jou lezen levert altijd iets aan emotie op, hier en daar een traantje, maar ook een vette grijns, heerlijk vind ik dat. Door bij anderen te lezen kom ik soms ergens uit wat me past, zo kwam ik ook bij jou aangespoeld. Ik doe niet mee aan uitdagingen om meer bezoekers te krijgen, maar soms kan het bij de schrijverij net dat stukje inspiratie geven wat je nodig hebt. Persoonlijk heb ik veel plezier aan de tegenstelling, in keer per week een reis door mijn archief.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 06, 2019 @ 19:57:25

   Dankjewel, dat is ook de leukste manier en zo krijg je ook de lezers die bij je passen omdat je niet verplicht bent te reageren . Maar ,ik zei het al bij Marja, tegenwoordig is de uitdaging daar meestal niet meer zo op gericht. Dat is gewoon niet meer nodig omdat het bloggen ondertussen een publiek heeft dat 10 jaar geleden nog veroverd moest worden.

   Beantwoorden

 17. Marja
  feb 06, 2019 @ 19:41:16

  Prachtig verhaal naar aanleiding van het bootje. Dat was een heel gerichte uitdaging.
  Ik doe trouwens niet mee om meer blogverkeer te bewerkstelligen maar omdat ik zelf geen inspiratie heb. Het houdt me een beetje van de straat.

  Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  feb 06, 2019 @ 19:39:15

  Een beetje gek zijn is nu eenmaal gezond. Ik sta er soms versteld van hoelang reeds sommige mensen bij mij reacties laten. Jij bent er ook ene van. Waarvoor dank.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 06, 2019 @ 19:46:10

   Ja we lezen best al lang bij elkaar, Jij bent , net als ik, toch een beetje eigenzinnige blogger en daar houden we van. Ik ben ook altijd blij dat ik als oudere vrouw vrij veel mannen onder m’n lezers heb. Ze bekijken de dingen toch vaak net even anders wat leuke gevarieerde reacties oplevert.

   Beantwoorden

 19. Mrs. Brubeck
  feb 06, 2019 @ 19:29:14

  Ik vind je een heerlijk “gekke”, warme dame, die zo onderhoudend schrijft, grappig, eerlijk, ontroerend…
  Blij dat ik je gevonden heb!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: