winterpret

Tjonge , er viel plaatselijk een flink pak sneeuw hé! Oh, bij jullie niet?


Ja, ja, ja, ik snap het. er moeten nog een paar draadjes weggewerkt worden om de illusie van echt te benaderen, ( blijven dromen Riet)

Maar om nog even terug te komen op het toch wel heftige vorige logje, niet teveel zorgen maken hoor De pilletjes zorgde de eerste dag voor een heel rustige dag, voor mij wel te verstaan. want Henk sliep meer dan de helft van de dag, nou ja, voor hem dus ook rust aan zijn hoofd. De dosering maar aangepast op eigen initiatief en nu gaat het wat beter.
In ieder geval zoveel beter dat we “samen”vandaag  de kerstboom versiert hebben.

Gisteren al begonnen aan het bescheiden kerstdorp op de plank boven de eetkamertafel.
Inge had al aangegeven dat ze best even tijd had om de kerstzooi in gang te zetten.
Dan kan ik wel zeggen “blijf maar lekker thuis  je maakt al zoveel overuren op je werk” maar zo werkt dat niet bij Inge, nog vóór ik alles van de zolder beneden heb gehaald staat ze gewoon tóch voor de deur en al heel gauw hebben we een heel dorp gebouwd.


Er staan nog wat huisjes tussen waar men maling heeft aan energiezuinig zijn, in letterlijk iédere kamer heeft men het licht achter  z’n gat laten branden.

 Zelf zijn we natuurlijk heel klimaatneutraal bezig want ons kerstboompje van vorig jaar heeft de warme zomer  in tuin  overleefd.
Oke, het was geen “design” boom , voor 15 Euro koop je nou eenmaal geen  boom met een échte kluit. Deze stond met een beetje gemankeerde kluit evengoed wél  met de afgeknipte worteltjes in een pot met aarde.
Van de zomer wél af en toe wat water gegeven, een beetje voeding en  jawel, we mogen ook dit jaar van zijn diensten gebruik maken. Hij staat ondertussen al te stralen en te glimmen.
Laat  de kerst maar komen!

54 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  dec 16, 2018 @ 09:54:29

  Wij zijn inmiddels ook weer Kerstproof. Het dorp staat weer, minder uitgebouwd dan we wel eens eerder deden, twee kleine boompjes, en wat lampjes links en rechts. Sfeer zit er weer in. En straks, in het nieuwe jaar, snel weer inpakken en opbergen. Vroeger thuis bij de ouders kjwam de boom net voor kerstmis in huis en stond precies een week. Als hij een spoor van naalden achterliet, haalde mijn moeder de ballen er uit en mikte hem in kranten verpakt het raam uit, net zoals elders gebruikelijk. Stonden wij als kinderen/pubers beneden te wachten en brachten die bomen allemaal naar ons depot. Voor de jaarlijkse oudejaars-kerstbomen-verbranding…Dat doen we uiteraard niet meer. Zonde bij opgetuigde imitatie-exemplaren…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 16, 2018 @ 14:18:48

   Een en al herkenbaarheid, de boom werd op kerstavond gekocht, dan waren ze heel goedkoop, en ging in oudejaarsnacht het raam uit voor de brandstapel.
   Er stond natuurlijk een emmer water naast de boom i.v.m. de echte brandende kaarsjes die een uurtje aan mochten wanneer iedereen rustig zat.

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  dec 12, 2018 @ 20:01:17

  Heb dit jaar voor het eerst een klein straatje gekocht met zo’n wattendeken en wat hertjes er bij en lantaartjes. Zo schattig. En afgelopen zaterdag bij Malle Pietje (een soort kringloop in het zorgcentrum) nog twee grote huizen en een kerkje gekocht voor weinig.. Beetje verslavend wel haha.

  Beantwoorden

 3. De Gans (Marije)
  dec 11, 2018 @ 21:01:45

  Wat leuk, zo’n boom! Ik ga je vorige blogje ook nog even lezen. Lieve groet,

  Beantwoorden

 4. Yova
  dec 11, 2018 @ 19:49:29

  Wat ziet weer gezellig uit bij. Leuk gedaan zo. Gelukkig heeft de kerstboom overleeft. Hij ziet heel goed uit. Je bent al bijna klaar. Lichtjes erin en ballen ook. Dan is het klaar. Mooi gedaan allemaal. Fijne avond.

  Beantwoorden

 5. Suskeblogt
  dec 11, 2018 @ 19:14:55

  Goed dat de rust teruggekomen is bij jullie.
  Mooie kerstversiering.
  Hier moeten we er nog aan beginnen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2018 @ 20:37:01

   Meestal ben ik ook niet zo vroeg, het liep gewoon oven zo dit keer. Maar het is fijn dat het klaar is want dat zijn dingen die hem onrustig maken omdat hij nog wel wéét dat het bij kerstmis hoort en moet gebeuren.

   Beantwoorden

 6. Regenboogvlinder
  dec 11, 2018 @ 14:03:07

  Mooi dat je het weer op de rit hebt met Henk, voor zover mogelijk dan.
  Iedereen krijgt opeens de geest hè in deze dagen! Je dorpje ziet er lief uit, ach tis kerst dus licht moet stralen hoor. Dan maar een niet milieubewust. En fijn dat je hulp had. Je boompje zal vast ook leuk zijn geworden. Vanmorgen hier ook de boel van de vliering gehaald en begonnen. Skyradio aan, want daar zijn nu al de meeste kerstliedjes, dat hoort er een beetje bij. Tis al af. Heb heel veel tierelantijntjes, net als vorig jaar, niet meer opgehangen. Alleen het boompje met de bijzondere ballen bovenin en wat kerst- en lichtdingetjes. Tis prima zo! Gezellig genoeg en daar gaat het om. Ik heb tegenwoordig van die nepwaxinelichtjes, Jan kon niet tegen die geuren van kaarsen en waxinelichtjes en met name als ze uit gingen. Weet je wat hij vanmorgen zei? Misschien kun je toch wel echte kaarsjes branden nu.. poeh, zo leuk, veel gezelliger! Komt goed! 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2018 @ 17:54:07

   Ja het blijft altijd afwachten hoelang de boel weer een beetje in evenwicht is. Maar de onrust van de maand december haalt hem snel uit z’n evenwicht.
   Ik was al nooit van heel veel tierelantijnen maar zo in de loop der jaren zijn wél die huisjes erbij gekomen, dat is toch wel erg leuk. De boom was vroeger groter en ik vind het niet meer zo belangrijk hoe alles erin hangt. Echte kaarsen vind ik vaak hinderlijk flakkeren als ze in mijn blikveld staan. dus doe ik veel minder tegenwoordig. Als Jan last heeft wanneer het vlammetje uitgaat zou je de kaars even in de tuin uit kunnen doen. Ik heb een mooie kaarsenkroon maar dat is me teveel werk om op te hangen, dat deed Henk altijd. Maar dat mis ik niet echt .

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    dec 11, 2018 @ 18:54:11

    Ja. Het is in december overal anders. Ook buiten met versieringen en zo.. En dat zal niet het enige zijn… Als hij maar niet in de buurt is als die vlammetjes uitgaan. Maar wie weet heeft ie er nu wel helemaal geen last van.. hoop ik 🤗

    Beantwoorden

 7. Melody
  dec 11, 2018 @ 12:25:11

  Dat ziet er prachtig uit, heb je genoeg ? Mocht je aanvulling willen ga dan even in mijn mail gillen… heb hier op zolder een hele hoop staan….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2018 @ 17:43:51

   We hebben de beschikbare ruimte nu volledig benut, maar het is altijd wel reuze leuk om in het tuincentrum rond te snuffelen, er is zóveel nieuws bijgekomen. Maar we hebben geen ruimte meer .

   Beantwoorden

 8. willyfotoblog
  dec 11, 2018 @ 10:47:05

  jullie zijn er klaar voor Riet

  leuk dat je kerstboom het overleefd heeft

  prettige dag

  Beantwoorden

 9. Petr@
  dec 11, 2018 @ 09:44:24

  Dat ziet er gezellig uit Riet!
  Jullie boom heeft het overleefd, de onze niet helaas. Hij was al bruin voor de zomer begon haha. Dus maar weer een nieuwe gekocht.
  Fijn dat het allemaal weer wat rustiger is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2018 @ 15:13:12

   Het is me al 1x eerder gelukt maar de andere keren gaf het boompje ook meestal voortijdig de geest.
   Het is heel fijn dat het even relatief goed gaat, weer even opladen zo af en toe is broodnodig.

   Beantwoorden

 10. Marja
  dec 11, 2018 @ 09:18:44

  Schattig straatje. Heel knap dat je boom deze heftige zomer heeft overleefd.

  Beantwoorden

 11. John
  dec 11, 2018 @ 07:59:04

  Hier wel wat lichtjes. Allemaal led 😛 en verder niets. Geen boom of zo. Lekker relexed de kerst door met mijn kinderen.
  Fijn dat er wat meer rust is Riet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2018 @ 15:06:39

   Een boom móet gelukkig van niemand al staat het wel gezellig zo’n versierde boom. Maar hoofdzaak is toch inderdaad gezelligheid met familie en/of vrienden. Wij doen het wel wat rustiger natuurlijk om het wankele evenwicht niet te verstoren.

   Beantwoorden

 12. leidseglibber
  dec 11, 2018 @ 00:41:52

  Ziet er weer mooi uit Riet, bij mij staat ook alles weer en geniet er weer van.

  Beantwoorden

 13. Villasappho
  dec 11, 2018 @ 00:03:30

  Ah wat leuk dat je de boom hebt overgehouden. Hier niet gelukt. De huisjes zijn schattig. Fijn om te lezen dat het goed gaat bij je.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2018 @ 09:46:15

   Hij ziet er eigenlijk niet geweldig uit maar ach, hij verdient een tweede ronde en van een afstandje zie je toch alleen de lichtjes.
   Henk let goed op of alles wel naar behoren weggewerkt is;-)
   We hebben in ieder geval weer een beetje evenwicht gevonden.

   Beantwoorden

 14. Ferrara
  dec 10, 2018 @ 23:49:58

  Goed om te zien hoe jullie samen bezig zijn.
  Gezellig geheel.

  Beantwoorden

 15. omabaard
  dec 10, 2018 @ 22:44:14

  Wat mooi, dat kerststraatje!
  En fijn om horen dat de rust in jullie hoofd toch wat mocht terugkeren.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2018 @ 09:42:01

   Is altijd heel gezellig op die donkere ochtenden.
   Er is weer even wat meer evenwicht gelukkig, is iedere keer weer zoeken naar hoe dat te bereiken, liefst zonder medicatie want hij is al genoeg in de war. Maar nu dan zo min mogelijk..

   Beantwoorden

 16. AnneMarie
  dec 10, 2018 @ 22:17:58

  Leuk dat stadje, gezellig hoor al die kerstspilletjes in huis.

  Beantwoorden

 17. RenéSmurf
  dec 10, 2018 @ 22:13:51

  ja, je bent er helemaal klaar voor! En je kan goed relativeren, en weet te genieten!

  Beantwoorden

 18. Jeanne van Sjannesblog
  dec 10, 2018 @ 21:36:52

  Leuk zo’n stadje, heel sfeervol.

  Beantwoorden

 19. Spontanity
  dec 10, 2018 @ 20:50:13

  Ik weet zeker dat het er supergezellig uitziet bij jullie!
  xxx

  Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  dec 10, 2018 @ 20:41:03

  Heel sfeervol. En wat knap dat je je kerstboom van vorig jaar opnieuw in huis kan zetten, dat hij die hete zomer zomaar heeft overleefd. Je hebt hem duidelijk goed verzorgd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 10, 2018 @ 21:09:31

   Het is me al eens eerder gelukt maar eigenlijk zijn ze er niet geschikt voor. Hij is ook een beetje uit model gegroeid maar ik vind het te leuk om hem te gebruiken dus toch maar gedaan.

   Beantwoorden

 21. Neeltje
  dec 10, 2018 @ 20:33:29

  Leuk! 🌲

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: