free…..

Bij voorbaat sorry mannen,  een beetje smerig onderwerp waar jullie tóch al niet veel mee op hebben. Of je moet  je vrouw sterk honds benaderen dan is een loops teefje onweerstaanbaar. Zucht… ja, dié kant gaat het op.

Zaterdag  las ik een stukje in de krant  over een vrouwenprotest bij  een Indiase tempel. Menstruerende vrouwen  waren daar tot voor kort niét welkom maar het Indiase  hooggerechtshof oordeelde onlangs echter anders.
Conservatieve Hindoes (waaronder de premier)  zijn het niet eens met die rechterlijke uitspraak, menstruerende vrouwen zijn volgens de leer “onrein”, en zij proberen met blokkades te  beletten dat  de protesterende  vrouwen   het tempelcomplex betreden.

Tja wat is “onrein”, Ik kán me voorstellen dat men twee eeuwen geleden moeite had met “de boel schoon houden”. en al die lekkende vrouwen liever buiten de deur hield.
Dat was  de tijd dat vrouwen  veredelde  broedmachines waren, eigenlijk maar twee keer in de drie jaar  menstrueerden en  verder  zwanger waren .
Maar anno de  21ste  eeuw kunnen vrouwen  “always”  rein door het leven  dankzij de vele soorten en maten goed werkende  verbandmiddelen.
Er lijkt me dus geen enkele praktische reden om menstruerende vrouwen wáár dan ook te weren, prima protest daar in India,  daar zou iédere vrouw achter moeten staan.

Afbeelding1Maar ik lees wel eens vaker wat,  en  tot mijn verbijstering las ik dat er nú vrouwen zijn  die het recht op eisen “onrein te zijn”, zij noemen dat natuurlijk anders, free bleeding“!
Zij willen tijdens de menstruatie geen gebruik maken van verbandmiddelen omdat het natuurlijker is het bloed vrij te laten lopen.
Van mij mogen ze…, mits ze een eigen zeiltje meenemen als ze op bezoek komen.  Ik mag hopen dat ze thuis  een goed afneembare bank hebben.

Nu vrouwen dankzij de prima spullen eindelijk vrijwel álles kunnen tijdens hun menstruatie (de pechvogels die er echt ziek van zijn buiten beschouwing gelaten)  vechten zij voor het recht om jezelf de beperking op te leggen van “het onrein zijn”, wat bezielt deze vrouwen!
Zij kunnen  zich beter druk maken over kindhuwelijken en  vrouwenbesnijdenis i.p.v. de klok minstens een eeuw terug te willen zetten.

Ik las ergens op de site die ik gelinkt heb dat “ze de eerste twee dagen dan maar thuis blijft”!
Oeps, dat is toch een heel andere invulling van het woord “free”, in onze drukke participatiemaatschappij gewoon letterlijk een “k.tsmoes” om je een paar dagen aan alle verplichtingen te onttrekken. (tenzij dat altijd al noodzakelijk was)

Zouden  deze dames  ook hun baby niét “pamperen”  dat is pas  écht een flinke prop tussen kleine beentjes,  en mogen hun  baby’s  de  lichaamssappen vrijelijk  laten stromen?
Zouden ze,  wanneer ze zich flink gesneden hebben, óók het bloed vrij laten lopen? Zolang er geen slagader geraakt is stopt bloeden uiteindelijk ( na een hoop rommel) immers vanzelf!
Zucht…. het zal de leeftijd wel zijn dat ik het niet zo goed begrijp……..!

 

 

Advertenties

50 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Kakel
  okt 31, 2018 @ 16:25:11

  Mijn mond viel onlangs open omdat ik las dat in Australië de tampon-taks kwam te vervallen. Tot dan toe werd de tampon als luxe-artikel gezien. Condooms en scheermesjes niet. Vreemde jongens, die Down Unders.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 31, 2018 @ 16:28:34

   Niet te gelóven, zijn ze gek daar! Ik mag hopen dat maandverband niet extra belast wordt, Om in stijl te blijven”ik zou bloed ruiken”als ze hier een taks op gaan zetten;-)

   Beantwoorden

 2. Spontanity
  okt 30, 2018 @ 12:28:51

  Daar moeten gewoon steekjes bij los zitten!!
  Kan niet anders.

  Beantwoorden

 3. meninggever
  okt 28, 2018 @ 11:17:49

  Altijd als iets in de maatschappij geaccepteerd is geraakt, en op allerlei wijzen buiten beeld te brengen is, of omgekeerd, komen er lieden op die de aandacht vragen door precies 180 graden anders te redeneren. Lieten de moeders die jong waren in de jaren zestig de borsten vrij bungelen, de dochters gruwen daarvan en pakken zich weer helemaal in. En dat is met deze free bleeders ook zo. Laat ze maar experimenteren. Het gaat vanzelf zodanig doorlekken dat allles onder komt te zitten, en anders dan een spuugvlekje van een baby of zoiets is bloed een lastig te verwijderen goedje. Ik vind het smakeloos, en zal deze dames niet begrijpen, steunen of de hand schudden. Maar ze moeten het wel vooral zelf weten. Als ik er niet mee wordt geconfronteerd….

  Beantwoorden

 4. Melody
  okt 25, 2018 @ 10:10:32

  Tja …weet je…. ik krijg sterk de indruk dat heel veel mensen gevoelig zijn voor de titel “jij een randdebiel? Ik ben lekker een grotere, lekker puh” … ze doen hun uiterste best om nog meer in de aandacht te komen dan ‘normale mensen’ … Voorbeelden te over toch?

  Het ‘gezonde verstand’ waarover toch relatief gesproken, iedereen beschikt, ligt bij de meesten in het meest verre uithoekje van de vrieskist ofzo…

  JIj begrijpt het niet, wees daar maar trots op, is een bewijs van jouw hoge intelligentie en de aanwezigheid van dat gezonde verstand. (gelukkig!!!)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 25, 2018 @ 14:47:15

   Ik hou het maar op in ieder geval gezond verstand, en meer heb je ook niet nodig om normaal met dit soort dingen om te gaan. Laat ik dan soms knettergek zijn deze vrouwen zijn echt gekker!

   Beantwoorden

 5. Petr@
  okt 24, 2018 @ 15:45:27

  Wat een wereld leven we toch, free bleeding, hoe verzin je het.
  Lijkt me niet fris ook, hoe willen ze dat doen dan?
  Lijkt me een zooitje worden, zeker ook ’s nachts in bed.
  Ik heb nog een “leuk” onderwerp voor een blogje Riet, namelijk dat melk heel discriminerend is! Het is namelijk WIT!!
  Ach laat me niet lachen om al die gekkigheid.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 24, 2018 @ 21:33:49

   Dat heb ik ook gelezen , dat over die melk, ze zijn knettergek! De krant is als ik wil iedere dág wel goed voor een logje. Maar deze twee dingen paste zo mooi bij elkaar vond ik.

   Beantwoorden

 6. John
  okt 24, 2018 @ 09:46:11

  Tja, ik las pas nog dat veel mannen bang zijn van menstruerende vrouwen. Waarom werd me overigens niet duidelijk in het artikel wat deels afgeschermd was achter een betaaloptie. Een menstruerende vrouw is toch gewoon normaal en gezond dacht ik altijd.

  Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  okt 23, 2018 @ 23:33:43

  Maf hoor goh ik kom nog uit de tijd van die uitwasbare maandverbanden wat een ramp. En wat mooi die nieuwe ontwikkelingen.. laten we dat maar zo houden.

  Beantwoorden

 8. leidseglibber
  okt 23, 2018 @ 22:14:28

  Nadat we alles al gehad hebben om voor of tegen te protesteren dan blijft er niet veel over he en kom je al snel hier op.

  Beantwoorden

 9. Mrs. T.
  okt 23, 2018 @ 21:46:24

  We hebben het er thuis al een tijdje geleden uitgebreid over gehad. En er vooral hartelijk om gelachen.

  Beantwoorden

 10. Ferrara
  okt 23, 2018 @ 21:28:30

  Verstand mag dan met de jaren komen (bijna 70) maar mijn verstand staat bij dergelijke vrouwenstreken compleet stil.

  Beantwoorden

 11. Regenboogvlinder
  okt 23, 2018 @ 19:58:28

  Hier word ik toch echt een beetje onpasselijk van.. Die zijn echt niet goed bij hun hoofd hoor..

  Beantwoorden

 12. Koen
  okt 23, 2018 @ 18:42:11

  Ik herinner me dezelfde regel op Bali. Ongesteld … geen bezoek aan Hindoe-tempels. Isabel hield zich er keurig aan. Ook bij Boeddhistische plekken.

  Beantwoorden

 13. Suskeblogt
  okt 23, 2018 @ 18:27:20

  Dat moet er bij hen thuis proper uitzien. Een goed product tegen vlekken kun je daar best bij je hebben.

  Beantwoorden

 14. margrietspanjaard
  okt 23, 2018 @ 17:35:04

  Ik kan en wil me er niet meer druk om maken Rietepietz, ze doen maar 😁

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 23, 2018 @ 18:50:59

   Nou ja wat mij betreft mogen ze de boel wel laten lopen maar niét op mijn spullen of in openbare gelegenheden waar wij er mee te maken kunnen krijgen, dat is toch wel erg onhygiënisch zou ik zeggen.

   Beantwoorden

 15. sweetlake
  okt 23, 2018 @ 17:08:35

  Haha geweldig die baby’s !! Ja ik zou zeggen dat dat 1 pot nat is ( 😉 )….dus UIT met die luiers in dat geval !!!! Nou vrouwen moeten doen wat ze niet laten kunnen maar val er niemand mee lastig . Als je daar 2 dagen per maand voor thuis moet blijven…….moet dat maar precies uitkomen dat het niet je werkdagen zijn! De natuur zn gang laten gaan is dus hun streven dan begrijp ik? Misschien ook maar niet meer naar de kapper…..dokter……uhhh geen kleding meer aan. (immers bescherming tegen kou enz) Gaan we misschien wel eens wat geld overhouden 😉

  xxxsweetlake

  Beantwoorden

 16. Neeltje
  okt 23, 2018 @ 16:13:31

  Waarom makkelijk doen als het moeilijk gaat? Of was dat toch iets anders.

  Beantwoorden

 17. willyfotoblog
  okt 23, 2018 @ 15:51:04

  niets voor mij Riet

  maar je had me gewaarschuwd

  groeten

  Beantwoorden

 18. schrijfselsvanmij
  okt 23, 2018 @ 14:58:37

  Gats, nee, niks voor mij.

  Beantwoorden

 19. Marja
  okt 23, 2018 @ 11:57:56

  Nou bedankt. Ik ben weer op de hoogte. Had van bovenstaande nieuwtjes niets meegekregen. Maar nu kan ik er niet meer omheen. Jakkes, wat een bloederig drama.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 23, 2018 @ 12:43:27

   Ach moet kunnen in deze Halloween tijd dacht ik;-) Ze weten van gekkigheid niet meer hoe ze op moeten vallen denk ik. Zo zie je maar dat ik echt wel leerzame logjes schrijf, en ik maar denken dat ik altijd onzin schrijf…. hoewel…. oeps, deze informatie is natuurlijk ook de grootst mogelijke onzin!

   Beantwoorden

 20. omabaard
  okt 23, 2018 @ 09:41:36

  Soms moet je ‘anders’ doen om op te vallen, hoe specialer, hoe beter.

  ik ben verre van fan.
  Of is het ook de leeftijd? 🙂

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: