logje 2015

Had misschien best een goed plan geweest om de logjes domweg te nummeren. Dan had ik niet 2015 x een titel, die toch meestal nergens op slaat,  te hoeven verzinnen.  Heel af en toe  zie ik m’n statistieken bewuster dan alleen  in het voorbijgaan.
Zo zag ik dat dit logje nummer 2015 is , tjongejonge, wie had dát gedacht toen ik ergens in 2005 een bescheiden aantal logjes schreef op mijn “space”.(de voorganger van wordpress maar dat ontdekte is pas véél later)

In december 2005 ging ik het serieuzer aanpakken bij web-log. Ja klopt,  “goede voornemens  maken” is niet mijn ding , waarom wachten tot 1 januari als je ook direct kunt doen wat je wilt doen, maar dit terzijde.
Ik was toch weer verrast dat het al zóveel logjes zijn maar wat me altijd nog meer verbaasd is het aantal landen waar Rietepietz blijkbaar met enige regelmaat in beeld is.
Van een paar landen is het wel verklaarbaar , in België wonen meerdere trouwe lezers , Verenigde staten ook niet vreemd en  Mozambique  snap ik ook. Maar Frankrijk….? Griekenland….? enz enz ik neem maar aan dat er daar wel eens vakantiegangers of expats al googelend per abuis bij mij terecht komen.

139 volgers  zie ik staan….oeps die reageren dus niet allemaal en dat is maar goed ook, ik zou nergens meer aan toe komen als ik 139 reacties allemaal van een tegenreactie zou moeten voorzien. Nou ja, dat móet van niemand  maar dat vind ik wél de leukste manier van bloggen. Het is soms een halve chatroom hier.

Ik ben echt heel blij met mijn leuke groep min of meer vaste lezers maar heb niets tegen “lurkers”. Uiteindelijk krijgt ook een schrijver niet van iedere lezer feedback, waarmee ik mezelf geen schrijfster wil noemen!
Maar als ik zie staan dat er in 2018, wat nog niet eens afgelopen is, al ruim 14.000 bezoekers “over de vloer kwamen” ben ik toch wel blij dat die niet allemaal koffie willen!

Eigenlijk moet ik nodig mijn linkjes bijwerken, in de vakantietijd is het rustig en  wordt de door bloggende  Rietepietz soms door nieuwe lezers gevonden. Maar ik vind het lastig inactieve sites te verwijderen, zelfs als de beheerder overleden is, aan de andere kant wil ik het aantal sites dat ik in ieder blogrondje bezoek ook niet ál te groot laten worden want  het moet wel  “te behappen” blijven.
Bovendien wil ik als ik een link op mijn linken pagina zet het gevoel hebben dat ik de mens achter de site een beetje ken. Dat gaat bij de een sneller dan bij de ander.

Luxe probleem natuurlijk want ik moét niets, ik mag alleen genieten van iedereen die moeite neemt  een reactie te schrijven en natuurlijk breng ik dan een tegen bezoekje. Dus tot gauw hé;-)

Advertenties

63 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. minoesjka2
  okt 14, 2018 @ 19:31:19

  Ik kijk ook vaker niet dan wel naar die statistieken, maar soms is het gewoon leuk het wel te doen, en dan maak jij er gelijk weer een leuk blogje van 🙂
  Jij bent dus al 13 jaar aan het bloggen……….. tjonge, dat had je van te voren niet kunnen bedenken.

  Beantwoorden

 2. Paul
  okt 14, 2018 @ 12:32:19

  Ik blog al sinds 2003 en dan weet je langzaam maar zeker een trouwe fanschare op te bouwen. Dat is jou zeker gelukt, Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 14, 2018 @ 16:41:49

   Dan ben je wel een echte pionier want zelfs in 2005 stond het bloggen nog in de kinderschoenen. Ik ben heel blij met mijn trouwe aanhang die ook zichzelf durft te zijn en het ook zegt als ik de plank een beetje missla.

   Beantwoorden

 3. meninggever
  okt 12, 2018 @ 10:33:50

  Sinds veel oude bloggers/blogsters zijn verdwenen of richting de andere sociale media verhuisden koppel ik mijn meningblog ook daar aan. Statistieken zijn daardoor vertekend geraakt. Daarbij heb ik ook minder en andere linkconnecties toegepast. En zie ik ook daar weer dat sommige voorheen trouwe schrijvers vermoeid zijn geraakt. Het kan verkeren. Jij bent een trouwe blogster, reageert zelf ook regelmatig en vertelt verhalen die er toe doen. Dat maakt veel uit….Compliment!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 12, 2018 @ 15:57:10

   Dankjewel, compliment is noot weg;-)
   Het combineren is meestal de nekslag voor de blogger, men is dan al gauw geneigd alleen de snellere media nog te bekijken.
   Men is daar meestal niet meer echt geïnteresseerd in de mens maar slechts in hoeveel “vrienden”heb ik in mijn lijst.

   Beantwoorden

 4. Michel
  okt 11, 2018 @ 17:09:21

  Bijna niet voor te stellen zo veel! Maar mooi dat je het al zo lang hebt kunnen volhouden!

  Beantwoorden

 5. willy
  okt 11, 2018 @ 10:21:37

  en toch zou ik een kopje koffie niet afslaan Riet 😉

  Beantwoorden

 6. Petr@
  okt 11, 2018 @ 09:41:54

  Ik bij je titel dat je een “oud” logje uit 2015 had geplaatst 😉
  Wat veel Riet! Ga zo door, we lezen je graag!
  X

  Beantwoorden

 7. RenéSmurf
  okt 10, 2018 @ 22:00:53

  ja, het is gewoon een fijne hobby, dingen met elkaar delen, en het gewoon leuk houden ook.

  Beantwoorden

 8. gewoonanneke
  okt 10, 2018 @ 20:35:48

  Ja heb ook wel een vast groepje waar ik lees en die meestal ook reageren. En dit jaar veel volgers er bij gekregen dat is wel leuk. Verbaas me soms ook zoals van de SAR Hongkong van China die staat er bij mij ook iedere dag bij. Moeten inderdaad mensen zijn die geëmigreerd zijn of zo ga ik van uit en het leuk vinden Nederlandse dingen te lezen.

  Beantwoorden

 9. Spontanity
  okt 10, 2018 @ 20:16:55

  Je hebt een grote groep om je heen verzameld die terug blijven komen, leuk!!!
  Je hebt een leuke schrijfstijl, bepaald soort humor.
  Ik ben blij dat ik je ken.
  Ook in het echie!!!

  Beantwoorden

 10. Regenboogvlinder
  okt 10, 2018 @ 19:20:12

  Ja, die statstieken zijn leuk. Ik zie ze eigenlijk altijd als ik in mijn WP account ga. Maar ik heb nog nooit naar de jaarcijfers gekeken. Indrukwekkend hoor Riet.
  Ik wist zelf ook niet dat het zo hard aantelt.. leuk!

  Beantwoorden

 11. Ferrara
  okt 10, 2018 @ 12:23:27

  Statistieken hou ik niet bij, maar n.a.v. jouw blog heb ik toch even gekeken. Geen idee waarom ik lezers heb in bijvoorbeeld Rusland. Ik ben al blij met het handjevol vaste lezers en reageerders in Nederland. Mijn blog is vast te rommelig wat betreft onderwerpen en ik merk dat als je weinig van je privéleven laat zien er minder belangstelling is. Zelf maak ik gebruik van de leeslijst, daar kan ik nieuwe publicaties zien. Ik kijk wel eens bij blogs die ik bij anderen vindt, als iets me aanspreekt reageer ik er. Bij jou ben ik inmiddels vaste klant en lees met plezier bij je, maar daar was je vast al achter. Soms maak ik me zorgen over bloggers die plotseling van de radar verdwijnen zoals Kakelbont en Plato.
  Ik blog sinds 2011 en ga door zolang ik er plezier aan beleef en aan dat plezier lijkt voorlopig geen eind te komen. Sjees, wat een lange reactie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 12:34:33

   Ondanks dat jij wat minder van jezelf laat zien heb je toch al een tijdje een linkje bij, ( ik heb wel eens een gekke bui) Hoofdzaak blijft dat je jezelf bent , wat wel en niet een reden is om veel bezoekers te trekken is toch onberedeneerbaar..
   Kakeltje heeft met enige regelmaat periodes dat ze onder de radar blijft en dat is inderdaad vaak zorgelijk maar uiteindelijk komt ze altijd weer boven water. Plato zat niet in mijn linkenlijstje maar ik weet dat er wel bloggers zijn die contact met hem hebben. Hij had inderdaad gezondheidsproblemen. Maar ik heb me inderdaad wel eerder zorgen gemaakt over bloggers die inderdaad overleden waren. Meestal probeer ik wel via een mailtje of er iets aan de hand is als een vaste lezer ineens niet meer reageert. Dat heeft me ooit een jarenlange prachtige vriendschap opgeleverd met Marion die ondertussen helaas is overleden.
   iK heb niets tegen lange reacties hoor, ook niet tegen korte trouwens want dat hoor je ook wel eens;-)

   Beantwoorden

 12. Mrs. T.
  okt 10, 2018 @ 11:19:40

  Je doet goed werk. Je hebt ook een trouwe aanhang. Daar ontbreekt het bij mij de laatste tijd meer en meer aan. Kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat ik niets interessants meer te melden heb, maar het is soms wel wat wrang dat een logje waarin je best veel van jezelf ‘geeft’ amper een reactie krijgt. Ik zit dus erg in dubio wat ermee te doen. Aan de andere kant, wil ik het ook niet ‘opgeven’.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 11:33:01

   Eh….. ja mijn logjes zijn natuurlijk bij uitstek een voorbeeld van “interessante onderwerpen” 😉 Maar zolang je vanuit een schrijfbehoefte schrijft is er natuurlijk geen reden om te stoppen. Maar waar het aan ligt blijft natuurlijk een beetje raden. Gedeeltelijk is het bloggen met een ww vaak een reden waarom mensen je niet meer kunnen vinden. Als er veel bloggers met een ww werken kan het gekmakend zijn om die allemaal te onthouden . Maar verder denk ik dat bij mij toch de interactie ( de reactie op reactie) wel “helpt”. Of misschien is het toch wel de onvoorspelbaarheid waar het volgende logje over gaat én de luchtigheid waarmee ik er heel stiekem soms toch actuele onderwerpen in stop. Maar ik zie wel vaker sites waarbij ik niet snap dat er maar weinig reacties geschreven worden, raadselachtig!
   Maar verkijk je niet he, hier is de helft van de reacties van mezelf dus het is wel een wat vertekend beeld.

   Beantwoorden

 13. Koen
  okt 10, 2018 @ 10:07:49

  Joepie … ik ben aanwezig in jouw statistieken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 11:08:48

   Ja Mozambique dat moet jij wel zijn, de verenigde staten begrijp ik deels, dat is zoonlief maar die kan nooit verantwoordelijk zijn voor al die bezoekers . Nou ja, in de USA wonen natuurlijk wel veel mensen met een Nederlandse achtergrond.

   Beantwoorden

 14. schrijfselsvanmij
  okt 10, 2018 @ 09:45:47

  Dat zijn er heel wat Riet!

  Beantwoorden

 15. Mies Huibers
  okt 10, 2018 @ 09:32:36

  Wauw dat zijn er al een hoop zeg. Net als jij probeer ik altijd iets terug te schrijven na een reactie. Gelukkig is dat bij mij nog heel goed te behappen.
  Ga zo door zou ik zeggen.

  Beantwoorden

 16. Suskeblogt
  okt 10, 2018 @ 08:57:38

  Ik beperk mijn reacties anders zou ik 24/24 achter mijn scherm moeten zitten blogs te lezen en reacties geven.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 09:22:36

   Klopt, ik lees uitsluitend bij “mijn linkjes”en bezoek natuurlijk de site van iedereen die een reactie achterlaat. Maar verder zoek ik nooit naar site’s want dan ga je inderdaad té veel tijd aan de computer doorbrengen.

   Beantwoorden

 17. John
  okt 10, 2018 @ 08:43:36

  Ik kijk nooit naar de cijfertjes, maar ben toch even gaan spieken nu je het er over had. Ik zit op mijn huidige domein aan de 4K post. Dat zijn er nogal wat. En dan heb ik momenten waar ik breaks heb.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 08:49:57

   Jij blogt al héél lang dagelijks dus ja, dat telt wel aan, zelfs wanneer je af en toe een pauze hebt. Je bent ook al érrug lang een lezer bij mij, ik dacht al vanaf 2007, alleen Glibber en Tagrijn lezen hier nóg langer volgens mij.

   Beantwoorden

 18. Jokezelf
  okt 10, 2018 @ 08:38:32

  En jij noemt jezelf een halfdigibeet? Ik geloof er niets van 😄

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 08:51:59

   Nou ik heb ondertussen natuurlijk wel opgepikt wat ik moet weten om te kunnen bloggen maar verder ben ik makkelijk van slag te brengen als er weer eens “vernieuwingen” zijn hoor, dat blijf ik verschrikkelijk vinden. Moet altijd even diep ademhalen voor ik me er in wil verdiepen.

   Beantwoorden

 19. margrietspanjaard
  okt 10, 2018 @ 08:38:05

  Grappig Rietepietz, ik begon ook in 2005. Time flies. Ik weet alleen nog steeds niet hoe ik linkjes op mijn homepage plaats 🤣🤣🤣

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 08:56:06

   Oude rotten zijn we;-) met linkjes plaatsen bedoel je zoiets al ik het gedaan heb? dus een aparte pagina met gelinkte site’s? Is niet moeilijk hoor en geef maar een gil als ik je ergens mee kan helpen( voor zover ik het zelf weet natuurlijk) Het lukt meestal wel om uit te leggen hoe iets moet, desnoods met screenshots. Laat maar weten wat je precies wilt dan probeer ik je te helpen als dat nodig is.

   Beantwoorden

 20. Marja
  okt 10, 2018 @ 08:34:29

  Ik zie je al die kopjes koffie serveren en daarna kunnen ze jou afserveren. Geheel gevloerd.
  Nee, laten we het maar bij virtuele bezoekers houden. Daar heb je het al druk genoeg mee. Vooral omdat jij trouw blijft reageren op de reacties.
  We zijn blij met jou!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 08:59:35

   Ik ben ook héél erg blij met mijn lezers hoor, ze vertegenwoordigen de laatste paar jaar de buitenwereld voor me en houden me in het gewone leven. Onbetaalbare afleiding en dan heb ik het nog niet eens over medeleven. zo fijn dat je er weer bentXXX

   Beantwoorden

 21. Jeanne van Sjannesblog
  okt 10, 2018 @ 08:29:27

  Leuk om eens te lezen hoe een ander omgaat met ‘de kijkcijfers’ en het fenomeen bloggen. Ik doe het ook al sinds 2005.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 09:02:40

   Zo grappig dat juist de bloggers van het eerste uur eigenlijk nog steeds bezig zijn, veel anderen verdwenen naar de snellere media als face book en dat soort gedoe. Ik heb daar m’n draai nooit kunnen vinden, te onecht met dat gedoe over “vrienden”die natuurlijk totaal geen vrienden zijn. Op mijn site heb ik echte vriendschappen gevonden, daar kan FB niet aan tippen toch?

   Beantwoorden

 22. Neeltje
  okt 10, 2018 @ 08:04:42

  Grappig, we zijn in hetzelfde jaar begonnen met bloggen.

  Beantwoorden

 23. Yova
  okt 10, 2018 @ 07:32:05

  Het was toen meer in Nederland. Gewoon je zelf doen wat je wilt. Dit doen wij ook. Leuk eens vere landen om te zien. ER zijn ook mensen die overleden zijn. Dit vind heel erg. Waren leuke mensen die ons reageren. Toch gewoon je zelf wat doen wilt Rietepietz.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2018 @ 09:09:08

   Ja natuurlijk doet iedereen uiteindelijk wat hij /zij leuk vindt. Lezers komen en gaan maar altijd verdrietig als dat komt doordat er iemand overleden is. In de loop der jaren heb ik dat al een keer of 7 meegemaakt en bij het weblog debacle uit 2011 verdwenen de sites die ik destijds gelinkt had staan daar had ik zelf geen keuze meer in.

   Beantwoorden

 24. leidseglibber
  okt 10, 2018 @ 02:10:08

  Heel herkenbaar dat tijdprobleem. Trouwens besef je wel dat wij ondertussen bij de groep oudste bloggers behoren en dan bedoel ik niet leeftijd maar het aantal jaren dat we bloggen.

  Beantwoorden

 25. omabaard
  okt 09, 2018 @ 22:41:58

  Ik heb ook vragen bij anonieme, muisstille volgers uit verre, vreemde landen.

  Voorlopig beperk ik het aantal blogschrijvers dat ik volg, om eigen leestress te vermijden.
  Misschien komt er ooit, later, in de verre toekomst meer tijd vrij?

  Chapeau dat jij het al zo lang volhoudt, ik leerde het ‘fenomeen’ amper twee jaar geleden kennen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2018 @ 22:47:09

   Ik volg zelfs helemaal niemand, zou gek worden van al die mailtjes;-). Heb al jaren een eigen systeem, bezoek uiteraard wie er een reactie zet, blijft iemand reageren zet ik op den duur een linkje bij mezelf en al die linkjes bezoek ik allemaal zodra ik een zelf een nieuw logje heb gezet. De laatste jaren zet ik om de andere dag een logje want regelmaat is wel prettig.

   Beantwoorden

   • omabaard
    okt 09, 2018 @ 22:54:09

    Je hoeft niet echt per mail worden verwittigd. Kan ook gebeuren via de reader in WP.
    Maar eerlijk gezegd, mijn kennis ivm blogmogelijkheden is nog sterk ondermaats, ik geraak vaak niet wijs uit die statistieken en mogelijkheden. Heb dringend nood aan privéles 🙂
    Tijd brengt raad???

    Beantwoorden

    • rietepietz
     okt 10, 2018 @ 08:47:17

     Nee niet de tijd weer raad maar de medebloggers weten meestal wel raad is mijn ervaring. Vooral in de begintijd heb ik héél veel geleerd van medebloggers.
     In een logje op raad vragen levert altijd wel oplossingen op waarbij vooral in het begin vaal de lamme de blinde hielp;-) De statistieken interpreteren snap ik ook niet veel van maar dit soort dingen is gewoon uitlezen. Gelukkig is alles wel veel eenvoudiger geworden dan zo’n 13 jaar geleden, toen verspeelde je erg makkelijk je hele site met één druk op een toets en er moest nog heel veel in htmlcodes wat héél nauw luisterde. Maar gewoon vragen wat je wilt weten werkt prima hoor.

     Beantwoorden

 26. Matroos Beek
  okt 09, 2018 @ 22:33:06

  Leuk hé die volgers in die verre landen… ik stel mij er ook altijd vragen bij…
  En ja, het moet te behappen blijven, dat vind ik ook, anders is het niet leuk meer. Dat houd ik ook in de gaten.

  Beantwoorden

 27. ria
  okt 09, 2018 @ 22:23:05

  Gewoon doen wat jij zelf het fijnst vindt 🙂

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: