orde op zaken

Tja, autobiografisch bloggen heeft het voordeel dat je nooit om onderwerpen verlegen zit.
Maar het heeft ook één nadeel. Hoewel ik natuurlijk niet te diep in de levens  duik van de mensen die deel uitmaken van ons leven komen ze zo af en toe wel voorbij.
Dan is sóms een summiere uitleg nodig.  De oplettende lezer  zou gemerkt kunnen hebben  dat de moeder van Sebastian de laatste 2 jaar wel érg weinig in de verhalen opduikt, en  de lezer met  plakkerige  voelsprieten zegt nu “de moeder van Sebastian? ” eh….  niet je schoondochter?
Precies, dat wás ze ,  maar al een tijdje  niet meer!

Het is één van de redenen ( wij zijn de andere)  dat zoon Ruud de laatste anderhalf jaar vaker in Nederland was temeer omdat Sebastian nu, net als zijn halfbroer destijds, een jaar naar school gaat in Colombia. dat was al de afspraak en de ouders stellen  uiteraard zijn belang  voorop.
Spaans is een belangrijke wereldtaal en  aan Sebastians Spaans moet nog wel gewerkt worden. Dat ging dus gewoon door  en voor Sebastian is het fijn dat ook zijn moeder  en halfbroer nu in Colombia wonen.

Voor Ruud was Colombia geen optie, het is zelfs niet onmogelijk dat hij  tussen “nu en later” weer kiest voor wonen in Nederland, dáár zouden wij dan weer helemaal niets op tegen hebben.
Met Sebastian gaat het goed, hij was eigenlijk altijd al gewend dat hij niet iedereen waar hij van houdt  tegelijk om zich heen heeft, zijn halfbroer zag hij ook echt maar de helft van het jaar, en van zijn ouders was er vrijwel altijd wel één onderweg. Grootouders, tantes, ooms neven en nichten, hij moet er altijd maar weer voor lange tijd afscheid van nemen  en hij wéét dus eigenlijk niet beter.

Nog steeds niet leuk maar het maakt dit soort moeilijk dingen toch iets draaglijker, én hij heeft zijn muziek want ook daarmee is rekening gehouden bij de keuze van de school.
Natuurlijk is zijn trompet mee en heeft hij een vervangend “iets” voor zijn piano maar ik zou me toch voor kunnen stellen dat hij de school waar hij het vorige seizoen op zat qua muziek wel zal missen.
Ze hadden er een grote band en bij de laatste  regionale wedstrijden van scholen wonnen ze op alle onderdelen. Volgens mij ook helemaal terecht, maar ja, ik zal wel weer bevooroordeeld zijn.

Het filmpje is te veraf om Sebastian te herkennen, volgens mij zit hij op de laatste rij zesde van links……

Advertenties

43 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  aug 07, 2018 @ 10:04:45

  Als kind uit een gezin met gescheiden ouders weet ik wat dit voor je kan betekenen. Het geeft emoties die je niet wilt. Zeker als de scheiding er ook nog een was/is van de vechtsoort. Jij als kind wilt gewoon rust in je leven, omdat jij zelf de belangrijkste bent in dat leven. Maar helaas. Soms gaat het niet meer en is korte pijn beter dan lange…IK wens de betrokkenen wijsheid bij de verwerking en oplossing van alle praktische en/of emotionele zaken…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 07, 2018 @ 14:55:03

   Klopt, vooral bij een vechtscheiding krijgt een kind ook nog loyaliteitsproblemen omdat de ouders vaak het kind gebruiken als bliksemafleider. Dat zijn wel de meest treurige zaken. Gelukkig is er geen sprake van Sebastian inzetten, zijn welzijn is hoofdzaak bij het “expaar. “

   Beantwoorden

 2. beaunino
  aug 04, 2018 @ 14:56:48

  Hij is het natuurlijk gewend dat hij jullie niet veel ziet, maar de rest is natuurlijk best lastig voor hem. En ook voor Ruud natuurlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2018 @ 16:44:27

   Ze hebben ondertussen alles alweer een beetje op een rijtje, dat is één van de redenen dat ik geen haast maakte om er over te schrijven. Als het ook bij mij nog erg vers is schrijf je er misschien te betrokken over en dat wil ik liever niet.

   Beantwoorden

 3. hanscke
  aug 03, 2018 @ 22:21:20

  Dat zijn inderdaad moeilijke zaken. Zo heb ik de afgelopen tien dagen kleindochter uit Roemenië en haar vader, mijn zoon hier gehad. Zoonlief gaat nu echt een andere koers varen, heeft een huis in onze omgeving gekocht en zegt Amsterdam vaarwel.

  Beantwoorden

 4. Gewoonanneke
  aug 03, 2018 @ 12:02:17

  Nou ik had het ne inderdaad wel eens afgevraagd van hij komt altijd alleen nooit wat over schoondochter. Moeilijk genoeg zeker als je zo ver weg woont om daar een weg in te vinden. Blijkbaar zaten je antwoorden over je schuur en je blogs over familie zo in mijn hoofd dat ik er vannacht van droomde Ik heb met Henk samen de schuur opgeruimd bij je. We konden het goed samen redden en jij kon even wat voor jezelf doen . Met jou en je achterkleinkinderen gewandeld en veel gepraat. Wat een leukedroom was het. Werd lachend wakker 😂😂😂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 03, 2018 @ 12:36:44

   Blijft lastig om over dit soort onderwerpen te schrijven dus ik laat dat dan op zijn beloop zolang het me niet hindert met schrijven. Maar zodra het me gaat remmen zoek ik wel gaatje dan is het ook voor de betrokkenen niet zo vers meer .
   De band met deze schoondochter was al nooit heel sterk, deels een taal/afstand barrière en deelt toch ook wat andere inzichten over wat belangrijk is in het leven…

   Beantwoorden

 5. Regenboogvlinder
  aug 03, 2018 @ 09:29:15

  Het is heel mooi dat er zoveel aandacht aan zijn interesses wordt geschonken door zijn ouders. En hij is al lang aan dit leven gewend en weet niet beter. Dus Ruud ziet hem dan ook niet meer zo vaak.. Maar het is goed voor zijn Spaans en die tijd is ook weer zo om!

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  aug 02, 2018 @ 18:02:20

  Kinderen zijn flexibel en zo te lezen pakken zijn ouders het goed aan. Het lukt me voor jullie zoon wel heel erg heftig hoor. Sterkte.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 02, 2018 @ 18:05:16

   Dat is het ook natuurlijk, hij hangt erg aan zijn zoon maar zijn ex heeft het met de zoon uit het vorige huwelijk altijd netjes gedaan dus ik neem aan dat ze ook nu het belang van het kind voorop stelt

   Beantwoorden

 7. Neeltje
  aug 02, 2018 @ 12:57:58

  Wonderlijk hoe flexibel kinderen kunnen zijn.

  Beantwoorden

 8. John
  aug 02, 2018 @ 08:29:46

  Volgens mij zit hij op de tweede van rechts laatste rij, maar ik ken hem minder goed dan jij Riet,
  Tja, mensen zijn vreemde beesten. We zijn volgens mij de enige die hechten aan banden en dergelijke. Maar als je zo opgroeit zal het wellicht een stuk makkelijker zijn

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 02, 2018 @ 08:42:03

   Nee de tweede van rechts op de laatste rij speelt dwarsfluit en Sebastian speelt trompet
   Sebastian groeit inderdaad wel op als een “wereldburger” en is van jongst af aan gewend om steeds weer afscheid te moeten nemen. Hij weet dus niet beter en wij doen ons best dingen niet onnodig moeilijk voor hem te maken door al teveel uiterlijk vertoon bij afscheid nemen.

   Beantwoorden

 9. terrebel
  aug 02, 2018 @ 00:07:20

  Familiebanden zijn vaak ingewikkeld, Riet. Daar is niets aan te doen want vaak hebben wij daar geen invloed op. Gelukkig is de liefdesband tussen een oma en haar kleinkind ijzersterk!

  Beantwoorden

 10. leidseglibber
  aug 01, 2018 @ 23:30:07

  Kan me indenken dat dit best wel moeilijk is en jammer dat een verhuizing deze kant op er waarschijnlijk nog niet in zit.

  Beantwoorden

 11. Renesmurf
  aug 01, 2018 @ 22:42:27

  ja, mensenlevens kunnen maar raar lopen, maar we genieten van de fijne dingen, dat maakt het de moeite waard! Het lijkt me allemaal best lastig, met zulke afstanden.

  Beantwoorden

 12. Matroos Beek
  aug 01, 2018 @ 21:07:35

  Heel apart zo’n lange afstandsrelatie met je zoon/kleinzoon. Het lijkt me niet ideaal, maar het zal vast ook z’n voordelen hebben. Je mag terecht trots zijn op je muzikale kleinzoon!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2018 @ 21:30:45

   Wat mij betreft heeft alleen maar nadelen maar als je het niet kunt veranderen zul je ermee moeten leren leven. En fat hebben we ook gedaan maar ik ben zeker in voor een verhuizing deze kant op , maar dat heeft nog wel war haken en ogen natuurlijk.

   Beantwoorden

 13. Marja
  aug 01, 2018 @ 20:59:27

  Ik hoop zó dat hij zijn draai weet te vinden in zijn “nieuwe” land. Hij zal zijn vader best missen. Prachtig als hij in december naar Nederland kan komen. Ik duim voor jullie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2018 @ 21:27:46

   Hij zag het zelf erg zitten omdat zijn, ondertussen volwassen, halfbroer ervoor kiest om dáár zijn leven op te gaan bouwen. . Maar hij zal Ruud zeker missen omdat die de laatste paar jaar vanuit huis werkte en er dus meestentijds wél was. Dat was hij niet zo gewend. We hopen dat het lukt.

   Beantwoorden

 14. petrasplaatjes
  aug 01, 2018 @ 20:25:31

  Wel fijn dat hij ook daar zijn muzikale ei kwijt kan!
  Jammer dat hij nu nog verder weg is en dan voor een jaar, maar hij en jullie zijn er inmiddels aan gewend. Wie weet, als zijn vader weer hier woont, zullen jullie hem vaker zien.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2018 @ 20:37:52

   Met een beetje geluk komt hij met kerst en op zulke lange reizen maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit in vlieguren. Vanuit hun laatste adres moeten ze meestal met een tussenlanding vliegen en dat vraagt vaak veel tijd. Ja wij zijn het gewend vanaf zijn geboorte dus je leert ermee omgaan.

   Beantwoorden

 15. omabaard
  aug 01, 2018 @ 18:24:04

  Het moet moeilijk zijn voor een oma je kleinkind zo ver weg te weten…..
  Maar dat hij muzikaal talent heeft is een feit.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2018 @ 18:37:20

   Ja het blijft lastig een echte band op te bouwen, steeds als je weer vertrouwd met elkaar bent moet hij weer weg. En hij is natuurlijk Engelstalig opgevoed met Spaans als tweede taal. Toen hij klein was kon ik me nog goed redden met mijn Engels maar nu hij 14 jaar is blijven de gesprekken dus oppervlakkiger dan met de hier wonende kleinkinderen toen die zijn leeftijd hadden.

   Beantwoorden

 16. Melody
  aug 01, 2018 @ 18:21:46

  Zo zie je maar… elke medaille heeft 2 kanten.
  En qua muziek… hoeft hij zich geen zorgen te maken, de goede kunnen overal terecht dus hij ook.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: