ik snap het (niet)

sorry, ff afreageren!

Hoewel Henk vrijwel niets meer zelfstandig tot een goed eind kan brengen vraagt de zorg voor hem geen medische handelingen. Ik  doe  niets meer dan ik in 57 jaar huwelijk ook voor de (klein) kinderen gedaan heb.
Het enige verschil is dat hij steeds minder dingen begrijpt en ik dus steeds vaker  moet ingrijpen als hij niet, of verkeert, reageert op wat ik vraag .
Probeert bijv. de autogordel in zijn broekzak  vast te klikken, of  plukt aan zijn bretellen  om de gordel vast te maken en kan de echte gordel  niet vinden.
Of als hij zijn glas onderste boven vasthoudt als hij iets in wil schenken enz…..

Op zich allemaal  goed te doen, wat het zwaar maakt is het 24/7  waakzaam zijn. Een week heeft 168 uur en die vul ik grotendeels zelf in. Dát is de reden dat onze casemanager bij de Wmo een “maatwerkverzoek” indiende.
Dat behelst een verzoek  om wel  viér hele uren van die 168 in te laten vullen door één medewerkster  en daarvoor lijkt de Wet maatschappelijke ondersteuning  precies wat ik nodig heb…….zei bieden n.l. o.a.

 • huishoudelijke hulp, woningaanpassingen en vervoer
 • ondersteuning voor jou als mantelzorger, bijvoorbeeld door vervangende zorg
 • begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf

In antwoord daarop  een brief met een afwijzing  én het advies  een aanvraag in te dienen bij  de WLZ voor een 24 uurs zorgindicatie. Ik zal misschien wat overgevoelig zijn maar de brief  heeft een toontje dat me tegen de borst stuit.
Ik citeer enkele zinnen letterlijk:

“Er is besloten telefonisch onderzoek te verrichten omdat er een casemanager in het spel zit.”  (alsof we samenspannen om ze een loer te draaien)

“Vanwege de hoeveelheid zorg die geboden wordt, ook ’s nachts, is echtgenote overbelast. Zij wil graag ondersteund worden in de zorgtaken zodat zij eventueel dingen voor haar zelf kan doen en bijkomen” ( lullig ja,  dat ik bijv. wel eens  een oogmeting wil laten doen o.i.d.)

“Daarnaast valt de zorg die verzocht  wordt niet onder de Wmo. Er is af en toe overname nodig, maar gezien de ziektebeeld zal in de toekomst vaker overname gewenst zijn. Deze zorg kan op grond van begeleiding de Wmo niet bieden. ( wat bedoelt men dan met vervangende zorg in de folder?)
De wmo- begeleiders bieden alleen begeleiding met handen op de rug.Echtgenote gaf aan dat dit niet de bedoeling is.
(
echtgenote weet heel goed dat handen op de rug onmogelijk is) Zij wil juist dat een  aantal ADL-taken overgenomen wordt zodat zij minder zorgtaken heeft en ontlast wordt.” (ja ja, ik ben erg gemakzuchtig )

“De cliënt is nu op de hoogte dat een eigen bijdrage verschuldigd is.” (  alsof ik niet al 2 jaar heel veel kosten uitspaar voor de zorg, zelfs  HH hulp betaal ik zelf )

“Familie is gevraagd bij te springen maar dat is niet voldoende”.( nee die familie deugt niet )

Bij de suggesties  staat dan  dat men de gevraagde zorg wél voor drie maanden als overbrugging kan leveren mits er een indicatieaanvraag gedaan is.
Kortom ik snap ineens hoe de zorg zo duur is geworden.  Je dwingt gewoon af dat men  zwaarder opgeleide mensen in moet huren voor werk dat iedere vrijwilliger  mag doen  zonder er voor geleerd te hebben.
Mantelzorgers kennen hun patiënt van haver tot gort, ze  draaien ongeschoold 24 uursdiensten. Ze  denken te weten met wélke hulp ze het best geholpen zijn,………  lastig die mantelzorgers, dat heeft de briefschrijfster toch zelf wel aan de telefoon geconstateerd!

Advertentie

69 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: te wapen…. | van koninklijk tot knettergek
 2. Trackback: liften | van koninklijk tot knettergek
 3. beaunino
  aug 01, 2018 @ 15:41:22

  Gewoon kwetsend is het, en te krom voor woorden;)

  Beantwoorden

 4. meninggever
  jul 30, 2018 @ 10:59:58

  Welkom in de participatiemaatschappij. Waar zorg een gunst is en geen recht meer. Miischien moet je aangeven dat Henk onlangs met een rubberboot is overgestoken vanuit Lybie en hier asiel heeft aangevraagd. Dan gaan allerie potten en hulpinstanties qua deuren open en krijg je wat je nodig hebt. Gezien het verwijzen van het ene naar het ander loket is het wellicht handig om even een sociaal raadsman op te zoeken. Die kennen de ingangen naar waar je recht op hebt wat sneller te vinden…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 30, 2018 @ 12:11:23

   Praat me er niet van, de zorg is gewoon “handel”en daar moet aan verdiend worden. Ik zóu wel een PGB aan kunnen vragen maar dat is allemaal zo ingewikkeld dat er óók weer bureautjes voor opgericht zijn die er weer een flinke graan van meepikken. Ik weiger daaraan mee te doen. Henk hééft weliswaar 24 uur per dag zorg nodig maar omdat ik die grotendeels lever wil ik géén indicatie aanvragen want dat is de zaak onnodig duur maken. en ik bespaar ze al zoveel geld maar daar is weinig waardering voor, logisch als ik het doe verdiend “het zorgmodel”niets.

   Beantwoorden

 5. minoesjka2
  jul 29, 2018 @ 15:37:52

  Het voorbeeld van het failliet van onze Nederlandse welvaartsstaat en de gezondheidszorg ……………

  Beantwoorden

 6. Neeltje
  jul 29, 2018 @ 09:27:13

  Hoop dat het een beetje oplucht? Met lieve groet van mij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 29, 2018 @ 11:59:33

   Misschien is het wel meer de boel voor mezelf op een rijtje zetten. Al schrijvend zie ik beter waar de knelpunten zitten en wat me stoort. o.a. dat alles altijd makkelijk kan totdat ik erom vraag, zou me niet verbazen dat er weer nieuwe problemen opduiken wanneer ik wél een indicatie aan zou vragen. Dan oordeelt er immers wéér iemand anders die mijn situatie niet uit de eerste hand kent.
   Nou ja, ik laat het voorlopig op zijn beloop , hij slaapt wat beter door in de nachten en dan is het beter te doen.

   Beantwoorden

   • Neeltje
    jul 29, 2018 @ 15:08:48

    Vanuit mijn zichtspunt bekeken beschrijft die briefschrijfster eigenlijk redelijk helder hoe jullie situatie op dit moment is. Dat het confronterend is, dat kan ik meer dan begrijpen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 29, 2018 @ 15:53:29

     Ik snap niet helemaal, of helemaal niet klopt beter, dat ze hulp die mij op dit moment voldoende lijkt wél wil en kán geven als ik een indicatie aanvraag. Indicatie aanvragen kan altijd nog wanneer blijkt dat er structureel méér hulp nodig is. In mijn gevoel willen ze me in een onnodig duur hokje stoppen. Misschien nodig voor iemand die geen mantelzorger in huis heeft . Echt belachelijk om te vallen over “overname”van hulp als het gaat om zaken die iedere kleuterjuf ook doet.Wanneer een vrijwilligst iemand uit een tehuis mee naar buiten neemt is dat toch ook een soort overname.. Ik snap wel waarom de kosten van de zorg zo uit de klauwen lopen. Als dat dan nog ten goede kwam aan de echte verzorgers kon ik er vrede mee hebben maar al die dure tussenstations verdienen het meest. Leuker kan ik echt niet maken. zij helaas ook blijkbaar niet.

     Beantwoorden

     • rietepietz
      jul 29, 2018 @ 16:58:44

      P.S. Bij Marion in het tehuis zag ik dit. Zij had na een ziekenhuisopname extra zorg nodig, indicatie werd opgeschaald, na 2weken was de extra hulp niet meer nodig maar werd de indicatie niét naar beneden bij gesteld. Bij navraag bij de zuster bleek men daar “lastig” over te doen dus dat kon beter niet. . dat is 3x gebeurd waarvan alleen de laatste keer terecht niet meer naar beneden bijgesteld. Sinds die tijd weet ik dat de patiënt “handel”is in de hogere regionen..

      Beantwoorden

 7. Regenboogvlinder
  jul 28, 2018 @ 17:48:28

  Zelfs al de tijd die aan die telefoontjes worden gespendeerd is verloren tijd, wat een communicatie. En die regels zijn gemaakt door mensen die er verstand van hebben? Te gek voor woorden. Dat je dat mens zelfs nog nooit in het echt hebt gezien is van de gekken.. Wat een doolhof zo hè. Ik leef met je mee hoor! Hoe kom je daar ooit uit?

  Beantwoorden

 8. Ferrara
  jul 28, 2018 @ 17:06:21

  Riet, begrijp ik het echt goed. Heb je alleen telefonisch contact gehad met deze dame? Heeft ze jullie samen nooit ontmoet? Hoe kun je dan in vredesnaam tot een goed oordeel komen. Om wanhopig van te worden. Ik kan me heel goed voorstellen dat je een dergelijke brief niet zonder stijgende woede kunt lezen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 28, 2018 @ 17:24:17

   Ja dit was alles dat ze van ons “gezien”heeft. Ze had ook telefonisch contact met onze casemanager gehad die wel regelmatig hier in huis komt en beter weet wat voor ons het beste is. Ik heb echt niet heel veel hulp nodig maar af en toe een “breek” maar volgens “dat mens” kan de wmo me daar niet aan helpen omdat Henk 24uurs zorg nodig heeft. Dat heeft hij ook maar die kan ik hem grotendeels zelf geven, bezigheid, vervoer, hulp bij zijn persoonlijke verzorging enz…. maar ik moet zo nodig een dure klant worden. Ik had waarschijnlijk niet moeten zeggen dat hij hij bij alleshulp nodig kán hebben, maar het is onvoorspelbaar wanneer dingen wel of niet goed gaan en daar wilde ik in zijn belang niet over liegen. Ja de brief laat heel duidelijk zien dat deze mevrouw geen idee heeft wat de zorg bij dementie voorstelt.

   Beantwoorden

 9. schrijfselsvanmij
  jul 27, 2018 @ 20:49:03

  Schoonvader (91) loopt op zijn wenkbrauwen en dan is schoonmoeder nog niet eens heel erg hulpbehoevend of incontinent ….

  Beantwoorden

 10. Petr@
  jul 27, 2018 @ 17:56:00

  Nou daar schiet je lekker wat mee op zeg.
  Het is niet te geloven Riet.
  Hoe moeilijk kan het zijn?
  Zo houden ze elkaar aan het werk, en daar gaat al het geld naar toe!

  Beantwoorden

 11. margrietspanjaard
  jul 27, 2018 @ 16:37:42

  Op de een of andere manier heb ik het gevoel, dat er absoluut geen match is tussen de diverse partijen. Dit schiet geen meter op en geeft enkel heel veel ergernis. Kan de huisarts hier geen hulp bieden ?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2018 @ 18:45:32

   Aan mijn huisarts heb ik helemaal niéts, heeft waarschijnlijk zelf nog nooit iemand met dementie in zijn omgeving gehad, hij vind 3 á 4 keer per nacht eruit moeten best kunnen. Ja dat ik goed voor mezelf moet zorgen…. gelukkig ben ik daar redelijk goed in en pak iedere uurtje dat Henk slaapt aan om even rustig iets leuks voor mezelf te doen. Maar dan kan ik niet wég natuurlijk en daarvoor zou ik graag wat meer mogelijkheden hebben. Hoewel we samen nog veel leuke dingen doen zijn er ook wel dingen waarbij Henk beter rustig thuis zou moeten kunnen blijven want ik heb zelf natuurlijk totaal geen sociaal leven meer.

   Beantwoorden

 12. John
  jul 27, 2018 @ 08:04:51

  Het is allemaal enorm moeilijk geworden, met dank aan VVD en PVDA. En jij hebt die tijd voor jezelf gewoon hard nodig, en niet alleen om een oogmeting te doen, je moet ontspannen. En dit wat jij nu meemaakt, wordt in de toekomst alleen maar erger want die duurbetaalde casemanagers willen ook meer loon.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2018 @ 09:52:38

   Het is zó ingewikkeld geworden dat je zelfs hulp kunt vragen , en krijgen naar ik hoop, om je in dat oerwoud te kunnen handhaven, kost natuurlijk ook weer heel veel geld dat dan weer niet bij de patiënten zorg terecht komt.

   Beantwoorden

 13. gewoonanneke
  jul 26, 2018 @ 23:40:39

  Ik luister tegenwoordig regelmatig naar radio West en dan komt daar een reclame van de gemeente den Haag dat ze mantelzorgers zo waarderen en willen ondersteunen. Ik vind dit eigenlijk te triest voor woorden. Zou je hem volledig willen laten verzorgen heb je waarschijnlijk zo een indicatie.. Waarom is er niets wat jou wat kan ontlasten…. Heel frustrerend hoor.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2018 @ 07:07:16

   Ik erger me mateloos aan die reclame( West staat hier ook altijd aan) als je maar hoeft te vrágen wat je hebben wilt. Volgens deze dame zou hij inderdaad in aanmerking komen voor opname maar ik neem zomaar aan dat wanneer ik dáárom zou vragen weer andere beren uit de kast komen. Zo ging dat ook met dagopvang, álles kon maar toen ik er ging kijken was er een wachtlijst en een overvolle groep van 25 mensen met 2 begeleiders , totaal ongeschikt voor iemand die 1 op 1 begeleiding gewend is. ik doe zijn ver dagbesteding, doe het vervoer en al die andere dingen die de wmo zegt te kunnen regelen. Dat bedankje van die wethouder is dus zeker verdiend kun je wel zeggen.

   Beantwoorden

 14. tagrijn
  jul 26, 2018 @ 23:13:01

  De grootste zorg in ons land is de zorg zelf. Door de overvloed aan regeltjes en voorschriften heeft men meer tijd nodig om verleende zorg en nodige zorg te beschrijven, aan de controle op de naleving enz. dan aan de zorg zelf.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2018 @ 09:48:19

   De mensen “op de werkvloer “werken zich te pletter maar eer je door kunt dringen tot de hulpverleners is er al héél veel zorggeld verspild en in verkeerde zakken verdwenen. Fijn je weer eens te zien.

   Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  jul 26, 2018 @ 22:57:08

  Wat een toon in die brief… erg… Ik leef met je mee en kan me jouw ongenoegen levendig voorstellen. Daar zitten mensen die totaal geen empathie of enige ervaring hebben. Schandalig gewoon.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2018 @ 09:50:18

   De brief voelt gewoon als een trap na in mijn beleving. Maar ik zei het al. misschien ben ik wat overgevoelig op dit punt.

   Beantwoorden

   • Matroos Beek
    jul 27, 2018 @ 09:57:51

    Je gevoeligheid zal zeker gekleurd zijn door je ervaringen. Wat niet meer dan normaal is want wat je allemaal doet is helemaal niet te onderschatten. Alleen al het geestelijk verlies van je partner op zich is een een hard gelag. Bovenop moet je constant allert zijn en helpen. Precies daarom moet een persoon die dit moet behandelen zich daar erg bewust van zijn, maar dat is duidelijk niet zo.
    Ik steek je een groot hart onder de riem.❤️

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 27, 2018 @ 10:08:32

     Je verwoord mijn gevoel heel goed, er blijkt geen enkele waardering of medeleven uit het schrijven terwijl men in reclamespotjes zó begaan is met de mantelzorger. Maar ondertussen kan er meestal niets als je er niet héél hard voor werkt om iets gedaan te krijgen. En daar ontbreekt me de tijd en energie voor, ik geloof het allemaal wel, het is makkelijker om dan maar op een crisissituatie te wacht. Dankjewel, het hart heb ik een plaatsje gegeven.

     Beantwoorden

 16. Villasappho
  jul 26, 2018 @ 21:47:18

  Het is bedroevend slecht geregeld. En eerlijk ik wens je geen vrijwilliger toe maar gewoon een dag rust zodat je bij kan komen zonder je druk te hoeven maken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 22:11:22

   Ik ben al blij dat ik de laatste weken in de nacht war meer rust krijg, dat scheelt heel veel, 2x p.n. trek ik wel redelijk. Door de warmte slaapt hij ook overdag meer en die tijd benut ik echt heel goed door rust te nemen, spelletje doen op lezen.

   Beantwoorden

 17. Jokezelf
  jul 26, 2018 @ 21:03:29

  Dit komt doordat mensen die geen verstand hebben van zorg, de regels maken die opgevolgd worden door mensen die ook geen verstand hebben van zorg. Vroeger was er de wijkverpleegkundige die de indicatie stelde. Die wist precies wat er nodig was. Daarna kwam de casemanager, die meestal ook precies wist wat de mantelzorger nodig had. Maar sinds de zorgverlening over is gegaan in handen van de gemeente is het bar en boos. Nogmaals; niet uit onwil, maar uit onkunde en dat is vele malen erger! Breek mij de bek niet open. Sterkte Riet. Ik wou dat ik iets voor je kon doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 21:33:00

   De casemanager( zij was inderdaad wijkverpleegster) heeft inderdaad goed meegedacht met me maar ook zij loopt tegen de onwil van de briefschrijfster aan.Ik kan echt het meeste wel zelf maar moet wel steeds vaker schipperen als ik ergens heen moet waar hij eigenlijk beter niet mee kan gaan. Ik dit geval was het pure onwil want als ik een indicatie aanvraag kan het ineens wél ter overbrugging. Het is het gevecht uit welk potje er betaald moet worden. Zolang het salaris van mevrouw maar betaald wordt zal het haar zorg duidelijk niet zijn of ik de juiste zorg krijg.

   Beantwoorden

 18. Marja
  jul 26, 2018 @ 20:19:30

  Het is te belachelijk voor woorden. Daar zijn we het allemaal over eens. Hoe komen zulke domme mensen in dat werk terecht? Het is mij een raadsel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 20:49:17

   Bij iedere nieuwe stap verzinnen ze weer iets anders. Dit was hetzelfde mens van de “niet gemaakte ” afspraken. die nu doet alsof ik zware zorg nodig heb. Henk is geen zware patiënt maar wel een veel aandacht eisende patiënt waar ieder moment op gelet moet worden. De dame die nu 1 uurtje in de week mag komen doet het goed met hem maar tóch heeft hij daarna de na ween. Zoals ook een kind dat bij oma mocht logeren bij thuiskomst altijd even onhandelbaar is.

   Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  jul 26, 2018 @ 20:13:57

  Iets dergelijks hebben we ook met onze dochter meegemaakt. Je zou met je hoofd tegen de muur lopen van ergernis.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 20:38:18

   Jullie maken nog veel ergere dingen mee dat weet ik. Ik kan het nog redelijk redden met Henk maar jullie Eva is soms heel gevaarlijk voor zichzelf en anderen. Het is héél erg om dan van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

   Beantwoorden

 20. willy
  jul 26, 2018 @ 19:20:51

  ik heb dit meermaals gelezen Riet

  en ik snap het evenmin

  sterkte !!

  Beantwoorden

 21. Harry
  jul 26, 2018 @ 19:06:50

  Trouwens goed van je dat je het van je afschrijft en deelt.

  Beantwoorden

 22. Harry
  jul 26, 2018 @ 19:05:26

  Lieve Riet,
  Het is om gek van te worden. Reken eens uit wat er al bespaard is door jouw mantelzorgen. Een goede vriendin van mij moest de indicatie dien. Eerst via huisbezoeken maar dat is te duur dus telefonisch. Zij kon er niet meer tegen en heeft ontslag genomen.
  Dit gun je op jullie leeftijd niemand.
  Warme groet en een glimlach,
  PS het is niet alleen van deze tijd ook in de tijd dat ik veel zorg en aanpassingen nodig had voor mijn twee dochters was het al zo

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 19:18:40

   Ja makkelijk is het nooit geweest maar op dit moment is het zo gecompliceerd dat er voor sommige zaken weer aparte hulp in het leven geroepen is, ook dat kost weer geld .
   Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat het voor veel medewerkers een aanslag is op hun medemenselijkheid. De dame die ik trog heeft waarschijnlijk al eelt op de ziel.

   Beantwoorden

 23. Corja
  jul 26, 2018 @ 18:28:44

  Niet gek hoor, dat je het niet snapt. Het IS ook onbegrijpelijk. Ik ben heel benieuwd welk helder licht die brief heeft zitten tikken. (inderdaad vol fouten: een ADL-taken) Te triest voor woorden, dit. Totaal geen inlevingsvermogen en alleen uitgaan van “de regeltjes”. Zo kan niemand meer geholpen worden, lijkt mij. Hopelijk is er toch nog iets mogelijk, want idd een oogmeting is ook gewoon iets dat moet gebeuren. Sterkte en wijsheid, Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 18:45:50

   De casemanager heeft via de zorgverzekering 1 uur in de week kunnen regelen, een lieve vrouw waarmee het wel klikt maar ondanks dat is Henk daarná erg van slag omdat hij zich voor vreemde mensen op zijn manier nog uitslooft. Daarom wil ik ook niet teveel mensen over de vloer en het moet eerst een beetje vertrouwd worden. Tot nu toe kan ik alleen weg als dochter Inge bij hem is. De zorgdame is nu drie keer geweest en ik ben toen zij er was naar de opticien in het dorp geweest. We gaan zo maar even door, heb ik toch wekelijks een uurtje om even iets te doen dat mét hem lastiger is.

   Beantwoorden

   • Corja
    jul 26, 2018 @ 21:42:05

    Er zijn soms dingen die je voor jezelf moet doen, zoals inderdaad een bezoek aan de opticien. En zo zal er nog wel eens iets zijn wat handiger is om alleen te doen. Toch denk ik dat je je dan regelmatig afvraagt hoe het thuis gaat. Dus heel veel rust zal het niet opleveren. Trouwens, nieuwe bril uitgezocht? Voor Henk moet je niet te veel mensen over de vloer hebben. Dat schept alleen maar verwarring. Helemaal niet goed.
    Jij doet het toch allemaal maar! En goed ook! Klasse!

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 26, 2018 @ 22:06:55

     Ja moest nodig aan de multifocaal, drie losse brillen op tafel zijn een uitdaging boor Henk die dan denk dat het zijn bril is en er rustig twee over elkaar probeert op te zetten.
     Als onze dochter bij hem is heb ik geen zorgen maar ja, die kan ik niet voor ieder half uurtje optrommelen, kapper, pedicure enz. Bovendien is het leuk als ze er is en als ik dan altijd weg ben is dat ook niet heel erg leuk..

     Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 18:59:09

   Oeps, dát foutje mag ik haar niet in de schoenen schuiven er was “aantal” weggevallen bij het overtypen door mij. De andere fout staat er echt zo.

   Beantwoorden

 24. Melody
  jul 26, 2018 @ 18:19:42

  Schande….. bespottelijke schande waar ik helaas zelf ook veel ervaringen mee heb.
  Het is om moedeloos van te worden.

  Ik kan helaas niet toveren maar ik hoop echt dat er “gisteren” een oplossing komt !!!”

  Sterkte!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 18:49:30

   Ja ik kán dus voor die 24 uurs zorg gaan maar ik heb eigenlijk alleen maar een vaste “oppas” nodig die met kinderen om kan gaan. Het maakt de zorg zo onnodig duur en als ik teveel verschillende mensen over de vloer krijg heeft hij daar last van, en ik dus ook!

   Beantwoorden

 25. Spontanity
  jul 26, 2018 @ 18:08:37

  Ik snap het ook niet!!!
  En dan nog een tikfout maken ook.
  Maar gezien de ziektebeeld…… 😦
  Lieverd, ik hoop nooit met dat bijltje te hoeven hakken.
  xxx

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 18:39:49

   De stijl is helemaal niet om over naar huis te schrijven als je met mensen om gaat. afspraken zijn ook al niet haar ding, misschien wel door positieve discriminatie aan haar baan gekomen want ik kan me niet voorstellen dat er geen mensen zijn die een beetje menselijke brief kunnen schrijven.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: