bijna sleur….

Geweldig hoor dat heerlijke weer al zou voor de natuur een flinke bui mogen van mij, voor mij hoéft het niet!
Het zou bijna sleur worden dat je iedere dag maar weer zo naar buiten kunt lopen.
Ik herinner me een periode in de jaren 70 dat we ook een paar geweldige zomers achter elkaar hadden. De kinderen zaten nog op de “lagere school” en  het schoolhoofd mocht natuurlijk géén toestemming geven de kinderen ’s middags thuis te houden. Er waren al veel werkende moeders maar de BSO moest nog uitgevonden worden.
We hadden  een stilzwijgende afspraak dat ik de kinderen thuis hield als  “het Haagse bleekneus virus”  de kinderen  te pakken had. In de middag werd er op school ook weinig gedaan.
We gingen naar het strand, lagen op het strand, of kwamen ván het strand.
En dan ben ik j.l. vrijdagmorgen rond 10 uur op de boulevard van Scheveningen, het is héérlijk weer én schoolvakantie en dan kan ik deze foto maken……..


Op de terrassen nog nauwelijks beweging en  het zand zou best een stukje Sahara kunnen zijn! Uitgestorven ……. en dat terwijl je vroeger  een plekje moest zien te veroveren tussen de krioelende menigte…. geen levende ziel…..
Hoewel… als ik wat inzoom zie ik wel  levende zielen……


Maar waar zijn de badgasten? Durven ze niet meer door alle alarmerende berichten? Of zijn ze in de war door alle activiteiten i.v.m. 200 jaar Scheveningen badplaats. Je moet naar de Haase binnenstad voor het feestelijke WK “zand”sculpturen, en naar het Haagse Zuiderpark voor het WK “beach”volleybal, ik bedoel maar, voeg daar de tropische temperaturen bij en je hersenen kronkelen in het rond als meelwormen in een bakje.

Maar misschien  wordt de boulevard wel gemeden omdat er na de megaverbouwing een aantal jaren geleden alwéér van alles op de schop gaat.
Het laatste deel boulevard is zelfs afgesloten, in het midden wordt gebouwd aan LEGO land en het deel richting haven gaat ook al op de schop.


Zelfs de vuurtoren ontsnapt niet aan een grote beurt……


Waarom vermaakt niet iedereen zich op het strand, zoals ik vroeger met m’n kinderen deed,  en later mocht ik het nog eens dunnetjes over doen  toen mijn dochter “groot was” en zelf met haar drie kinderen naar het strand trok.


Een paar extra ogen was natuurlijk nooit weg met die drie boefjes. Ik heb er allemaal prachtige herinneringen aan. Nou ja, misschien is het mooie weer gewoon een beetje sleur geworden en zitten moeders nu met de kinderen te knutselen of zo, dat kán toch? Ik wéét het niet, missen de moeders én de kinderen niet een heleboel?

Advertentie

49 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Regenboogvlinder
  aug 03, 2018 @ 09:09:07

  Vreemd hoor, wel leuke foto’s!
  Wij gingen vroeger met mijn ouders ook altijd al heel vroeg. Met de kinderen en later waren we ook altijd al om 9 uur op het strand. En dan rond 3 uur naar huis, kinderen in bad, iets makkelijks eten en dan lekker slapen! En eenmaal zonder kinderen in een strandtent wat eten en dan na de drukte terug. Heerlijke dagen!

  Beantwoorden

 2. meninggever
  jul 30, 2018 @ 11:07:20

  Wij zijn ook zeldzaam actief door deze mooie zomer. Warm, heet, en toch fietsen, wandelen of met de auto. Belgie bezocht, bij 37 graden. Net gek. Maar ja, later lachen we er om…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 30, 2018 @ 12:19:49

   Vroeg op de dag is het allemaal nog wel te doen en als je een beetje rekening houdt met waar je ook schaduw kunt vinden is het allemaal goed te doen. Nou ja, die 2 smoorhete dagen dan misschien iets minder maar met de rest hebben wij ook geen moeite hoor.

   Beantwoorden

 3. Spontanity
  jul 26, 2018 @ 09:52:32

  Het weer is echt genieten!!!
  Slapen af een toe een beetje een probleem.
  Soms jammer dat je bij reacties geen foto’s kunt achterlaten.
  Wij waren gisteren een uurtje met de jongetjes bij de stoomtreintjes in het Zuiderpark. Ze konden er geen genoeg van krijgen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2018 @ 09:56:11

   Maar gelukkig heb je zelf een blog waar je de foto’s kwijt kunt. Ik ben al heel lang niet in het Zuiderpark geweest en wist niet dat er stoomtreintjes Slapen lukt hier wel, wij laten het badwater staan en gaan voor we in bed stappen nog even met de voeten, of helemaal, in het dan bijna koude bad. Koel je heerlijk van af.

   Beantwoorden

 4. gewoonanneke
  jul 25, 2018 @ 13:04:55

  Ik hoorde op radio west dat bij Kijkduin het helemaal stil was. Ik snap wel dat mensen niet naar het strand gaan. Er ligt geen gras. Dan zou ik ook wel eens gaan. Ik ben niet zo dol op zand. Maar denk dat het ook een soort verzadiging is met al dat mooie weer

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 25, 2018 @ 13:58:11

   Kijkduin heeft een ander probleem, het terrein voor het strand ligt overhoop, ook daar door het strand nauwelijks te bereiken is en de parkeermogelijkheden nog minder dan normaal.

   Beantwoorden

 5. leidseglibber
  jul 25, 2018 @ 00:09:17

  In onze tijd was je om 10 uur al te laat of in elk val aan de late kant om nog een plelkkje te vinden en parkeren was na tienen al helemaal uitgesloten.

  Beantwoorden

 6. Happy Hulk
  jul 24, 2018 @ 22:06:10

  De kinderen appen ipv zand scheppen.

  Beantwoorden

 7. Neeltje
  jul 24, 2018 @ 19:57:16

  Strandmoe, daar zeg je zo iets. Ik kan mij er weinig bij voorstellen. Maar het zou zomaar kunnen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2018 @ 21:47:39

   Het overkwam ons vroeger wel eens als we dágen achter elkaar naar het strand konden. Als je er wat verder voor moet reizen doe je dat meestal niet en verveelt het zeker niet snel.

   Beantwoorden

 8. Suskeblogt
  jul 24, 2018 @ 16:56:17

  Veel op het strand zul je me niet zien. Liever wandelen op de dijk en even rust houden voor een natje en een droogje.

  Beantwoorden

 9. Mrs. T.
  jul 24, 2018 @ 16:39:21

  Wat bijzonder zeg. Ik had ook verwacht dat het daar heel druk zou zijn nu. En ook ’s ochtends al.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2018 @ 17:00:18

   Misschien is het toch een beetje “strandmoeheid”. Ik herinner me wel van vroeger dat als je een paar weken vrijwel dagelijks naar het strand kon je een dagje thuis ook ineens weer lekker vond. Juist vroeg is het er heerlijk en nu de temperaturen zo hoog zijn.

   Beantwoorden

 10. Zus
  jul 24, 2018 @ 16:37:58

  Vroeger was ik gek op strand. Maar was wel ver weg. Een dag in de vakantie gingen we toch wel naar Scheveningen, en dat was feest kwamen altijd met een fikse zonnebrand thuis. wisten wij veel. t Was meestal lekker weer in de vakantie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2018 @ 16:58:16

   Wij komen op dit moment ook niet verder dan de boulevard, met de rolstoel het zand op naar het water is geen doen en lopend trekt Henk dat mulle zand niet meer, jammer.
   Verbranden hoeft echt niet maar ja, als je maar één dagje gaat wil je er ook alles uit halen dat snap ik.

   Beantwoorden

 11. Ferrara
  jul 24, 2018 @ 12:38:04

  Riet, je roept jeugdherinnering op met het Scheveningse strand. Wij logeerden met gezin (3 pers) en een bevriend echtpaar bij een tante die, voor die tijd, heel riant op kamers woonde aan de Groot Hertoginnelaan. De huisbaas vond het prima, we sliepen in het souterrain en overdag lagen we op het strand dat toen voor een groot gedeelte uit gegraven kuilen bestond … 14 was ik en voor mij was het een groot feest. Zee en strand hadden we in het oosten des land niet. Of de volwassenen er ook zo over dachten betwijfel ik nu. Zo’n vakantie deed je niet van de rijkdom, maar dat wist ik toen nog niet. Ik praat hier over begin jaren zestig van de vorige eeuw.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2018 @ 13:38:18

   Mooie huizen daar en nog steeds een goede wijk hoor.In die tijd woonde jonge mensen vaak op kamers met gebruik van keuken wegens het gebrek aan woningen. Best lekker dicht bij het strand daar , Ik trouwde in 61 en voor ons was het strand ook een heerlijk uitstapje in het weekend maar natuurlijk nóg meer toen we kinderen kregen. Lekker aan de rand van het water speelden ze urenlang met zand en water en met af en toe even onderdompelen in de zee was het goed uit te houden, ook zonder warmtecode;-).

   Beantwoorden

 12. willy
  jul 24, 2018 @ 10:01:59

  10 h is wel vrij vroeg, Riet..

  men blijft toch geen uren op het strand..

  deze lange zomerse periode zorgt er ook voor, dat we niet met zijn allen tegelijk naar zee trekken…

  zelf zul je me niet op het strand zien liggen, ik verkies een wandeling langs de waterlijn..

  prettige dag

  Beantwoorden

 13. John
  jul 24, 2018 @ 08:21:50

  Die liggen allemaal in Zeeland Riet. Ik kon gister niet eens zwemmen zo druk was het. Zelfs op het schelpenstrandje waar nooit iemand wil komen behalve wij. Het is bar en boos. Als het nu nog iets warmer wordt blijven al die toeristen hopelijk binnen 😆 en kan ik gewoon zwemmen in mijn eigen provincie 😛

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2018 @ 08:42:40

   Ja dat las ik al, ik heb ze echt niet gestuurd hoor;-) Aan de boulevard zie je tegenwoordig meer publiek dat na het werk komt en dan in één van de strandpaviljoens een hapje eten.
   Misschien moet je er een bordje neerzetten dat er zandvlooien zitten of zo, dat schrikt ze wel af;-)

   Beantwoorden

 14. Koen
  jul 24, 2018 @ 07:43:42

  Inderdaad een vreemde constatering op een zomerse dag. Ik zit ook redenen te bedenken … ik ken de Zeeuwse stranden beter dan Scheveningen. Ik vind het daar druk – dicht bij de strandpaviljoenen – maar je 200 meter loopt er plek zat. De files richting Zeeuwse stranden (en dat lees ik ook over Zandvoort, Bloemendaal) weerhoud mij (en vast ook anderen) om naar het strand te gaan. En wij worden natuurlijk veel meer gewaarschuwd voor het ‘gevaar’ van de zon … huidkanker en zo.
  En nog een laatste mogelijkheid … omdat het vele zomers ‘prut weer’ is geweest hebben veel mensen al vakanties geboekt in ’t buitenland en liggen dus op Franse, Spaanse, Kroatische, Portugese, Italiaanse, Griekse stranden …

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2018 @ 08:39:35

   Allemaal redenen die zeker van toepassing zijn. Wij gingen zelf ook altijd bij een van de duinpaden naar het strand juist omdát het strand aan de boulevard zo druk was. Wat mij betreft is de boulevard ook zeker niet de meest aantrekkelijke strandlocatie.
   Als je uitsluitend voor het weer naar het buitenland trekt kun je je natuurlijk nu de haren wel uit het hoofd trekken;-)

   Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  jul 23, 2018 @ 23:06:01

  Ook hier vrij veel plaats op het strand. Vreemd.

  Beantwoorden

 16. Villasappho
  jul 23, 2018 @ 22:33:21

  Binnen is het koeler en daar werken alle schermen. Of het badje in de achtertuin of iedereen werkt gewoon. Misschien is 10 uur te vroeg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2018 @ 08:34:02

   Nee 10 uur is zeker niet te vroeger. wij gingen vroeger bij voorkeur heel vroeg om dan om 12 uur, voor het echt heet werd, weer lekker naar huis te vertrekken. Ik denk eerder dat Scheveningen een beetje uit de gratie is met al zijn bouwplaatsen , slechte bereikbaarheid en parkeer ellende.

   Beantwoorden

 17. Renesmurf
  jul 23, 2018 @ 22:19:59

  ja, ik zou toch verwachten dat de stranden vol liggen, ook vol toeristen!

  Beantwoorden

 18. Marja
  jul 23, 2018 @ 22:08:30

  Dapper van je. Hoe kon je al die kinderen in de gaten houden? En hoe hield je het vol in die hitte? Ik liep in 1976 op alle dag en zat de hele dag in de schaduw met mijn voeten in een bak water.
  Dit weer is me echt te gortig. En het wordt nog erger.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2018 @ 08:30:15

   We zijn er nooit één kwijt geweest maar we gingen dan ook echt voor de kinderen. Speelden meestal aan de waterkant waar het goed toeven is op warme dagen. Ik kan er nu ook wat minder goed tegen dan vroeger maar red het wel want we wandelen alleen vroeg op de dag en dan is het nog heerlijk.

   Beantwoorden

 19. Mrs. Brubeck
  jul 23, 2018 @ 21:58:43

  Wij waren en speelden altijd buiten, in alle seizoenen. Spendeerden lange warme zomers aan zee met de hele familie en smeerden ons in met de blauwe nivea-doos… 😎

  Beantwoorden

 20. matroos
  jul 23, 2018 @ 20:46:38

  Naar het strand ging ik niet vaak,maar ja wij lagen de boot vlakbij op een meer waar ook een strandje was.Hele dagen buiten en op het water,werken en naar school gaan deden we ook nog tussendoor.Tegenwoordig zitten kinderen veel te veel binnen,ouders ook trouwens.

  Beantwoorden

 21. Melody
  jul 23, 2018 @ 20:00:39

  Tja…. zijn er heden ten dage nog “niet-buitenshuis-werkende” moeders dan?

  Tja strand…. ik zat er nooit met mijn kroost…dat er geen strand in de buurt was was 1 vd redenen…
  De andere redenen van toen zijn in het niets opgelost inmiddels.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 23, 2018 @ 20:16:25

   Vast wel, ik werkte in die tijd ook hoor, maar had een naai ateliertje aan huis en als ik het werk niet overdag af kreeg kon ik het nog in de avond doen. Dat kunnen veel thuiswerkers nu natuurlijk ook doen. Ik heb er erg van genoten al zal niet iedereen naar het strand willen of kunnen.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: