over zomerstops….

Niet te vroeg juichen hé,  ik overweeg helemáál geen zomerstop, integendeel, met regelmatig een lawine aan log inspiratie overweeg ik eerder om tijdelijk af te wijken van “om de andere dag een logje” en er gewoon dagelijks een logje in te knallen…… bij wijze van spreken dan he, want ook voor mij lokt het mooie weer en ben ik vaker op stap dan anders.
Hoewel….eigenlijk best een goed plan om eens een logje méér te schrijven nu half logland op vakantie is, voor die dappere volhouders die gewoon blijven lezen en schrijven.
En weet je wát?  Het gaat over muziek dus ik ga nóg een keer van m’n geloof en link hem bij Trees, ik zal wel wat in de war zijn door al dat mooie weer!

Ik kom er op door een logje op villasappho waarin 25 ideetjes aangereikt worden  om bloggers te helpen die blogvakantie  houden door gebrek aan inspiratie. Tja, geen gebrek aan inspiratie, geen vakantie…. duidelijk niet voor mij bedoelt en tóch moest ik gisteren aan één van 25 onderwerpen denken.

“Welke muziek van je ouders kan je nu wel waarderen?” Natuurlijk verbouw ik de vraag op z’n Rietepietz.
Muziek speelde in het leven van mijn ouders niet zo’n grote rol  wat in  die tijd niet heel ongewoon was omdat ze  maar net radio hadden en zijzelf geen instrument bespeelden. Er was dus geen muziek die ik toen niet begreep.

Ik verplaats de vraag naar  de tijd dat onze eigen kinderen tieners waren, zo eind jaren 70 .
Precies eigenlijk de tijd van de discomuziek voor jonge mensen maar onze kinderen konden zich meer vinden in de zestig- en zeventiger jaren muziek die wij in huis hadden.

Al waren er natuurlijk wel kleine verschillen, niemand ergerde zich aan de muziek van de andere generatie. Henk kocht als Country and West liefhebber op zeker  de LP Country roads van John Denver, de plaat werd grijsgedraaid en dat kregen de kinderen uiteraard wel mee. Hoezeer bleek gisteren……..

Ik wist dat zoon Ruud  een weekje  in Collorado verblijft,  hij is in Denver en wanneer we elkaar een app sturen blijkt dat hij zich deze LP nog heel goed herinnert .

ik vraag hem zonder inleiding: En….? Is  John thuis?


Ruud: …Ik heb de hele coutryroad van ’t vliegveld naar Colorado springs afgereden, maar geen John!

38 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gewoonanneke
  jul 22, 2018 @ 22:30:11

  Ik juich niet als jij een zomerstop hebt hoor…. en heel eerlijk heb ik ook geen tips nodig om te bloggen….. ja dit is ook wel een zomers nummer zo……en die John die zal wel weggevlogen zijn ……

  Beantwoorden

 2. leidseglibber
  jul 22, 2018 @ 21:25:20

  We blijven rustig doorgaan he Rietepietz, ik dacht ook ik doe het iets rustiger aan maar dat lukt niet echt. Natuurlijk was John niet thuis, hij zingt niet voor niets “take me home” alleen niemand heeft dat ooit gedaan.

  Beantwoorden

 3. Paul
  jul 22, 2018 @ 10:58:43

  Ik schreef al eens een stukje over muziek die ik nu, als volwassene, iets beter weet te waarderen: http://www.metropaul.nl/enya/

  Fijn dat je doorschrijft in de zomer, Riet!

  Beantwoorden

 4. John
  jul 22, 2018 @ 08:50:39

  Nee, ik zit ook gewoon hier in Ellesdiek. LOL, Bij ons thuis was wel altijd veel muziek. Waarschijnlijk om alle ellende te verbloemen, maar goed, dat is weer een ander verhaal. Ik kan nu Johnny Cash wel waarderen. Niet alles van de goede man natuurlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 22, 2018 @ 09:19:00

   Vakantie thuis is met dit heerlijke weer goed te doen hoor , is zelfs al een naam voor “stay vacation”als ik het goed onthouden heb.
   Kijk dáár zien we dan de generatiekloof;-) jij bent van de leeftijd van mijn kinderen die dus ook met muziek opgroeiden ! Blijf ik heel grappig vinden dat in de blogwereld leeftijd veel minder een rol speelt dan in het gewone leven.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 22, 2018 @ 09:20:45

   p.s. Henk is een groot liefhebber van Johnny Cash, mits niet een hele dubbel lp achter elkaar vind ik dat ook wel lekker..

   Beantwoorden

 5. Renesmurf
  jul 21, 2018 @ 23:08:11

  ja, altijd genoeg te vertellen, en er is altijd meer op de wereld! Wat ons bezig kan houden, op de leuke manier,

  Beantwoorden

 6. Yova
  jul 21, 2018 @ 21:52:04

  Wij doe ook deze reis geen zomerstop. John Denver kan heel goed zingen. Wat leuk dat je doet. Fijne avond. Heerlijk muziek is dit. Vandaag lekker uitje geweest. Wel warm.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 22, 2018 @ 08:46:56

   Ook als ik wél met vakantie ga blog ik meestal gewoon door, al is het maar om voor mezelf de herinneringen vast te leggen. Maar met dit heerlijke weer is het hier ook vakantie hoor.

   Beantwoorden

 7. Zus
  jul 21, 2018 @ 20:30:45

  Dank je wel Riet,,Was weer grandioos om te lezen. Jullie moeten wel een heel hechte band hebben,om zo elkaar te begrijpen.

  Beantwoorden

 8. Ferrara
  jul 21, 2018 @ 17:21:33

  John Denver, grijs gedraaid en nog hoor ik hem graag.

  Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  jul 21, 2018 @ 14:37:21

  Bij mij thuis stond de radio dagelijks aan op één van de zeezenders. Zo heb ik vele soorten muziek meegekregen. Countryroads past bij deze warme zomer. TIjdloos nummer dus.

  Beantwoorden

 10. meninggever
  jul 21, 2018 @ 12:52:00

  IK stam uit het tijdperk van Fourio’s en Elvis. Beatles, Stones en The Who. Maar nu is ook Metallica wel lekker en nog zo wat van die moderne bands. Maar ook klassiek kan mij ontroeren. Meer breed dan diep. De hele dag staat de radio aan, ook in de auto. Meezingen aan de orde van de dag. En dat is logisch want we zijn juist nu vaak onderweg. Uurtje, middag, avond. Het is een hete zomer. Gekoesterd ook al mag het dan af en toe wel even regenen. Omwille van de druk op de nek schrijf ik een blogje wekelijks minder. Ook al omdat er ruimte moet zijn voor het zondagse levensverhaal. Maar zeker ook omdat het anders wat veel wordt. Veel mensen juist nu vakantie aan het vieren. Ik merk het ook op de andere sociale media. Dus mag ik zelf ook even rust nemen. Behalve op zondag….dan zing ik bij het teruglezen van mijn eigen verhaall….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2018 @ 14:25:13

   Ik kan tegenwoordig ook heel goed een tijdje zonder muziek, zéker als ik niet zelf kan kiezen wat er speelt. Klassiek volg ik jouw lijn, breed maar niet te diep en zeker te verkiezen boven de meeste hedendaags rampestamp toestanden.
   Ik blog gewoon om de dag, ook in vakantietijd, dat is een prettige regelmaat die ook voldoende ruimte laat voor andere dingen, zeker met dit heerlijke weer.

   Beantwoorden

 11. Marja
  jul 21, 2018 @ 12:44:38

  Tof dat je meezwijmelt met zo’n lekker nummer. Geniet van de reacties.

  Beantwoorden

 12. Joanne
  jul 21, 2018 @ 12:14:28

  Zo leuk dat je mee doet! En met een geweldig nummer. Genoten.
  Volgende week weer? Ik reken op je hoor.

  Liefs Joanne

  Beantwoorden

 13. Villasappho
  jul 21, 2018 @ 11:48:57

  Ha lekker hoor dat nummer. En zo leuk dat je zoon het ook waardeert.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2018 @ 12:05:50

   Voor Ruud is het ongetwijfeld jeugdsentiment maar volgens mij heeft hij Denver niet in zijn CD in die tijd collectie. Maar de LP hoorde destijds niet bij de platen die ik zijn kamer moest zoeken als ik hem kwijt was, dat gebeurde wél met Pink Floyd bijv.;-)

   Beantwoorden

 14. gewoonzoalsikben
  jul 21, 2018 @ 11:38:33

  Ook hier is zijn muziek eindeloos gedraaid en heel af en toe kijk ik de prachtige Wild Life DVD Ik heb gehuild toen ik las dat hij verongelukt was met zijn vliegtuig iets wat me nog nooit gebeurd is .Een geweldige zanger en een mooie keuze
  Gr Elisabeth

  Beantwoorden

 15. margrietspanjaard
  jul 21, 2018 @ 11:30:07

  Ohhhhhh…John Denver…die is hier ook grijs gedraaid 😁😁😁

  Beantwoorden

 16. willy
  jul 21, 2018 @ 11:13:06

  muziek die Ruud ook bijgebleven is Riet…

  leuk dat hij zich dat herinnert

  groeten

  Beantwoorden

 17. Regenboogvlinder
  jul 21, 2018 @ 10:20:51

  Riet!!! Wat hartstikke leuk al is het misschien een eenmalige aanbieding dat je meedoet met Zwijmelen! En wat een leuke herinnering waar Ruud dan meteen op in kan haken. Ja Denver, Colorado en John Denver is gewoon een associatie die je kan hebben en nooit meer kwijtraakt. Een heerlijk nummer en bedankt dat je mee hebt gedaan!

  Beantwoorden

 18. Melody
  jul 21, 2018 @ 10:19:32

  Ohhh heerrrlukkk dit.

  Maar ehhh… als jij ons gaat laten wennen aan een blog per dag…. hoe moet dat dan met onze afkickverschijnselen als jij dat weer gaat veranderen dan???

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2018 @ 11:51:55

   O ja, dat kunnen we niet hebben natuurlijk;-) Maar ik laat het dan maar bij deze ene keer al zou ik makkelijk dagelijks een logje kunnen schrijven. Alleen in de drukkere periodes zou ik dan misschien in de problemen komen met bij lezen bij anderen dus daarom blog ik altijd om de andere dag en dat bevalt me prima.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: