ik niet….

Nee ik loop niét mee in de vierdaagse, het verslavingsvirus sloeg niet toe nadat ik in 2008 met het echt verdiende kruisje naar huis ging.
Zeg nooit nooit natuurlijk want éigenlijk wil ik ooit nog dat kroontje op het kruis verdienen dat je pas bij de tweede keer krijgt.

Maar dit jaar ben ik toch wel heel blij dat ik niét mee liep, en niet alleen omdat het best wel warm is geweest deze vier dagen maar meer omdat ik weer kans zag een kraakje in mijn voet te organiseren.
Sommige dingen gaan nou eenmaal niet opzij als ik er met mijn kleine teen tegenaan stoot. Zou zómaar een breukje in kunnen zitten, zou niet voor het eerst zijn en dus weet ik dat het weinig zin heeft er naar te laten kijken, rusten en vastplakken aan een andere teen kan ik  ook best wel zelf bedenken.
Gelukkig is het de linker voet  dus met autorijden geen probleem dankzij de automaat van Suus.
De rolstoel geeft steun tijdens het lopen dus die doet nu dubbel dienst, het moet niet gekker worden hé!

Vanzelfsprekend denk ik aan de twee dames onder mijn lezers die wél meelopen dit jaar. De dames zijn goed getraind en ik ga ervan uit dat Annemarie en Hanscke  het zonder al te veel problemen gaan redden.
Waar ik wel van schrik is dat ik in de interviews van de laatste dagen vrij veel mensen hoor die de tocht proberen uit te lopen “op pijnstillers”.
Pijn is naar mijn idee een graadmeter die grenzen aangeeft, maar bewust een paar dagen over grenzen heengaan wanneer daar niét je leven van afhangt lijkt mij geen goede zaak.
Uiteraard  heb ik tien jaar geleden ook wel af en toe een pijntje hier en daar gevoeld maar daar is geen pijnstiller aan te pas gekomen. Aan het eind van de dag rust geven, dan maar niet feesten, eventuele blaren behandelen, spieren masseren en natuurlijk een goede nachtrust moet eigenlijk wel voldoende zijn om door te kunnen.

Natuurlijk hang ik vandaag veel voor de buis want de intocht van al deze kanjers  beleef ik toch graag een beetje mee. Er is een kleine kans dat ik volgend jaar de intocht in Nijmegen ga bekijken. Dochter Inge heeft het plan opgevat volgend jaar mee te lopen om met haar schoolvriendinnetje  hun veertigjarige vriendschap te vieren.
De dames vinden 4x veertig kilometer lopen een mooie bekroning van 40 jaar vriendschap door dik en dun.
Je begrijpt, áls het echt gaat gebeuren en ze lopen hem ook uit sta ik zéker op de via gladiola om ze te verwelkomen, maar dit jaar proef ik de sfeer dan maar  via de TV uitzending.

50 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gewoonanneke
  jul 22, 2018 @ 22:36:03

  Met mijn zo nu en dan krakende knie zou ik niet verder komen dan een km of 10 denk ik zomaar. Ik heb ooit ook een teen gebroken doen ze inderdaad niets aan. Aan elkaar tapen maar wel lastig hoor. Had er best nog lang last van. Beterschap er mee. Heb je geen last van die bult ? En kijken naar de intocht zeker doen, lijkt me leuk eens mee te maken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 23, 2018 @ 10:49:38

   Nou op de fiets heb je eigenlijk ook last van krakende knieën denk ik.
   Ligt er een beetje aan wélke teen, ik zat ooit wel in het gips omdat de grote teen gebroken was en die heb je nodig voor je evenwicht en dan gipsen ze wel. Maar lastig is het inderdaad.
   Die bulten ( op de andere voet ook zo’n lievert) geven sinds het gewricht vast zit alleen nog problemen met schoenen kopen maar áls ik goede schoenen heb loop ik er dus ook de vierdaagse mee uit;-) ik wikkel alleen de voet nu niet goed af doordat het gewricht niets meer doet maar voordeel is wel dat ik met de juiste schoenen nu geen pijn meer aan heb, dat was vroeger wel anders.

   Beantwoorden

 2. wandelervaringen.nl
  jul 21, 2018 @ 13:52:26

  Jammer het is zo leuk volgend jaar misschien wel?

  Beantwoorden

 3. meninggever
  jul 21, 2018 @ 12:55:46

  Toen vrouwlief en ik afgeloipen week even 22 km en de volgende dag 17km hadden gelopen tijdens de hittegolf die ons nu teistert uh koestert, bedacht ik me ook dat het best een eind verder is als je die vierdaagse-afstanden moet lopen. In de hitte en over bloedheet asfalt. Kanjers zijn het zeker en oefening zal wel kunst baren. Maar neemt niet weg dat ik me er niet (meer) aan zal wagen. Met de huidige prestaties kan ik aardig leven. De leeftijd, de afstand en de conastatering dat ik na afloop nauwelijks moe ben. Zal aan de goede schoenen liggen (Rieker’s)….

  Beantwoorden

 4. margrietspanjaard
  jul 21, 2018 @ 11:36:32

  Ook van mijn kant alle respect, maar mij krijg er zelfs met de mooiste beloning niet naar toe 😁

  Beantwoorden

 5. Regenboogvlinder
  jul 21, 2018 @ 10:06:32

  Het zijn allemaal kanjers, een vriendin van mij liep ook mee. Voor zover ik het weet, ze antwoordt niet altijd op al mijn vragen, is ze er zonder blaren en kleerscheuren doorheen gekomen, de 4e keer. Ik vind het zo knap. Maar die schoenen gaan nu voorlopig de kast in op zijn minst 2 maanden 😉
  Leuke herinnering voor jou ook dat je echt meegedaan hebt en daar hebt gelopen. Ik was het ooit van plan in 2007 maar helaas gooiden mijn klutsknietjes roet in het eten.
  Pffff die tenen kunnen ook niks hebben zeg.. ik heb het ook een keer gehad, hij staat nog krom, want inderdaad aan een gebroken teen in niet veel anders te doen dan een beetje intapen. En die knobbel ziet er raar uit. Is geen hallux valgus he, dit is wat anders. Nou het beste met je teentje!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2018 @ 11:49:41

   Klopt, als je één keer meegelopen hebt kijk je anders naar die intocht al vond ik zelf de eerste dag het meest indrukwekkend.
   Die knobbels heb ik al vanaf dat ik nog jong was, wél iets groter geworden in de loop der jaren. Ik kan ermee leven hoor, zolang je er een vierdaagse mee uit kan lopen mag ik niet klagen;-)

   Beantwoorden

 6. John
  jul 21, 2018 @ 08:31:16

  Ja, als je pijn hebt moet je beslist stoppen. Het is een signaal van je lichaam dat er iets aan de hand is. Doorgaan is dan gewoon compleet stom. Ik zou het zelf nooit doen. Ik sport echt graag en veel, maar heb ik ergens pijn dan doe ik echt een dag niets. Of twee als dat nodig blijkt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2018 @ 09:40:02

   Zo zie ik dat ook, een open blaar kan best pijnlijk zijn maar om daar nu pijnstillers voor te slikken gaat me te ver. Ik had destijds zelf spullen bij om m’n voeten te verzorgen, is ook een keer nodig geweest en had aan het eind van de rit wel wat “rommel”aan de voetjes maar dat hoort erbij en is best te verdragen zonder pilletje.

   Beantwoorden

 7. Yova
  jul 21, 2018 @ 06:34:02

  Nogal wat grote knobbeltje aan de zijkant van je voet. Dit is geen pretje als je schoen aantrekt. Lijkt wel vervelend zo. Bij mijn vader had vroeger ook gehad. Laten weg halen geen last van meer. Je tenen ziet wel pijnlijk uit. Vierdaagse lopen moet zeker niet van hebben. Brrr…. Echt geweldig dat volgende jaar weer mee doet. Fijn weekend.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2018 @ 09:36:31

   Klopt, schoenen kopen is een ramp, ik ben blij met de zomer omdat ik dan sandalen aan kan die zijn makkelijker goed passend te vinden. Nee ik zie niets in een operatie, ze geven geen garantie dat het goed komt en vaak komen die bulten gewoon weer terug. Op dit moment kan ik me helemaal niet eens permitteren zoveel weken te moeten revalideren.

   Beantwoorden

 8. leidseglibber
  jul 21, 2018 @ 01:00:43

  ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren dat je de vierdaagse liep, wat leefden we met zijn allen mee. OT: de wandelpaden moeten de verschillende parken langs de 7 Singels verbinden waardoor het langste aaneengesloten park van Nederland ontstaat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2018 @ 09:33:54

   Het was ook een beetje spannend toen omdat in in april pas uit het gips kwam na óók al een flinke kraak in een voet. Het hing erom of ik tijd voldoende gerevalideerd was.
   Ik herinner me dat je er eerder over schreef en op zich natuurlijk heel mooi maar toch stellen die paden me wat teleur. Maar misschien valt het mee als alles klaar is en het groen gegroeid is.

   Beantwoorden

 9. Hetty (@HettyT2503)
  jul 20, 2018 @ 21:38:29

  Ik vind iedereen die de vierdaagse uitloopt een topper. Heb er zelf ooit voor getraind en moest toen ivm een botvliesontsteking al voor het begin afhaken. Baalde als een stekker.
  Beterschap!

  Beantwoorden

 10. omabaard
  jul 20, 2018 @ 20:15:07

  Die bobbel ziet er lastiger uit dan de verbonden tenen. Hallus falgus? (of zoiets?)

  Bewondering voor de lopers!, ik mag er niet aan denken…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2018 @ 20:59:54

   Toch geeft op dit moment de hoek van de kleine teen meer pijn, De bobbels zitten er al zo lang dat ik er aan gewend ben, kan daardoor helaas geen elegant schoeisel dragen maar een stevige stapper stelde me toch in staat 10 jaar geleden de vierdaagse mee te lopen.

   Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  jul 20, 2018 @ 20:11:06

  Hopelijk kun je de sfeer ooit nog eens proeven.

  Beantwoorden

 12. Spontanity
  jul 20, 2018 @ 20:04:09

  Geen probleem met schoenen kopen??

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2018 @ 21:03:08

   Práát me er niet van, dat gewricht zit vast dus een pump kan ik vergeten kom ik niet eens in.Nee helaas, altijd alleen logge wandelschoenen of stevige sandalen. De enkele keer dat ik iets bruikbaars tegenkom met énige élégance neem ik metéén een paar in alle kleuren die er zijn;-)

   Beantwoorden

 13. willy
  jul 20, 2018 @ 19:00:56

  een lelijke bobbel Riet l

  voor zo’n vierdaagse moet je wel goed getraind zijn..

  zelf zou ik dat niet zien zitten…

  hier zijn er ook wel 4-daagse tochten, maar de dodentocht van Beernem is wel de grootste wandelklassieker

  je moet het parcours afleggen in een tijdspanne van minimaal 8 en maximaal 24 h, en het aantal deelnemers is beperkt tot 13000

  onmogelijk om zich nu nog in te schrijven

  groeten

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2018 @ 19:12:08

   Die bobbel is op dit moment het probleem niet , die zit er al jaren en heeft me met zijn broer aan de andere voet niet belet 10 jaar geleden de vierdaagse uit te lopen. Daarvoor had ik inderdaad wel de nodige kilometers gemaakt in het jaar ervoor.
   Maar normaal wandel ik liever ongeorganiseerd en niet in zo’n grote menigte. Om 1x mee te doen is wél een beleving.

   Beantwoorden

 14. minoesjka2
  jul 20, 2018 @ 18:03:00

  Ja, ik hoor van iedereen die een keer heeft meegelopen (goed getraind) dat het een verslavingseffect heeft. En dat hoor ik er bij jou ook wel een beetje in, je kijkt er toch met een ander gevoel naar dan ik, die hem nog nooit gelopen heeft en ook niet weet hoe die sfeer is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2018 @ 18:10:19

   Alleen heb ik niét de verslaving om het steeds weer te willen lopen. Het is heel vermoeiend door de massa mensen. Maar de sfeer is echt héél bijzonder en zal ik inderdaad nooit meer vergeten en altijd een beetje voelen als ik mee kijk!

   Beantwoorden

 15. Marja
  jul 20, 2018 @ 17:00:12

  Och, arm teentje. Ik hoop dat de pijn te harden is.
  Geweldig als de dames volgend jaar de 40 km gaan lopen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2018 @ 17:11:31

   Ja hoor, ik slof er al een dag of tien mee rond, beperk het lopen zoveel mogelijk maar ja, de wandelingetjes moeten toch een beetje doorgaan. Ik hoop dat de meisje voldoende tijd vrij kunnen maken om te trainen want het zijn druk bezette dames.
   Maar het zou wel héél leuk zijn.

   Beantwoorden

 16. Jeanne van Sjannesblog
  jul 20, 2018 @ 16:10:42

  Alles op zijn tijd. Voor nu is kijken alleen ook leuk, toch?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2018 @ 16:37:38

   In ieder geval heeft het virus me niet te pakken gekregen, ik wandel liever wat rustiger in de natuur. Maar als beleving is het geweldig en bijna niet vóór te stellen hoe leuk het is.

   Beantwoorden

 17. Matroos Beek
  jul 20, 2018 @ 16:07:36

  Ai, ik krijg zelf een pijnscheut als ik die gemene bobbel zie. Sterkte ermee Riet. Hou het rustig en hou het bij kijken naar de moedige wandelaars.

  Beantwoorden

 18. Villasappho
  jul 20, 2018 @ 15:58:30

  Geloof dat je dan een dag vroeger moet gaan om daar een plek te bemachtigen. Gister heb ik er een glimp van opgevangen maar ik voel de roeping niet zeg maar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2018 @ 16:31:41

   Gelukkig voelt niet iedereen die roeping, met 40.000 deelnemers is het weliswaar een beleving maar voor de échte wandelaar veel te druk. Ik wandel ook liever alleen of in een heel klein groepje. Maar de sfeer van de vierdaagse moet je één keer ondergaan, dat is echt héél bijzonder.

   Beantwoorden

 19. Petr@
  jul 20, 2018 @ 15:48:17

  Dat ziet er pijnlijk uit Riet!
  Ja knap he, al die mensen die de vierdaagse lopen, zeker met die warmte, pffff.
  Leuk idee van je dochter om hem volgend jaar met haar vriendin te lopen.
  Kunnen ze een jaar trainen!

  Beantwoorden

 20. Neeltje
  jul 20, 2018 @ 15:06:05

  Soort van Zevenheuvelenvoetje? 😕

  Beantwoorden

 21. Koen
  jul 20, 2018 @ 14:21:30

  Hulde aan al die 4-daagse-lopers 🙂

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: