op een koopje

Natuurlijk hádden we best “een bakkie kunnen doen”in het statige  hotel des Indes, zelfs al zóu een kop koffie daar onbeschoft duur zijn,( waar ik geen zekerheid over heb) is dat als eenmalige ervaring wel te doen. Maar zou ik me  er op m’n gemak voelen?
We kiezen er dus voor om tot 10 uur  een ommetje te maken en gaan i.p.v. over het schelpenpad  langs de vijverberg richting het binnenhof langs de zijkant van het Mauritshuis.
Sinds de verbouwing nog niet binnen geweest en verhip, als we het passeren is het er een drukte van belang voor voor de deur.


Een partytent voor de deur en overal mensen die met koffie en gebak rondlopen.


Voor de deur een wagen van “maison Kelder”, een banketbakker met grote faam  wegens z’n overheerlijke hazelnoottaarten. Daar moet “deze taart”natuurlijk het fijne van weten.
Voor wie is die koffie met gebak die, zo te zien, gratis is.


Tja, stiekem aansluiten met een “bloedende neus” is niet zo mijn stijl en bovendien, met een rolstoel  is “niet opvallen” alleen mogelijk tijdens een rolstoelvierdaagse. Ik schiet een toevallig naar buiten komende suppoost aan en vraag wat er te vieren valt, en vooral wie er mee mag vieren of dat het een bobo feestje is.

Meneer Rembrandt van Rijn blijkt zijn 412de geboortedag te vieren en is zelf aanwezig, hij ligt op tafel uitgestrekt en laat zich (een soort van) vierendelen.


En ook wij zijn welkom om ( gratis) mee te vieren. Helaas niet de befaamde hazelnoottaart maar ook deze taart is heel prettig om Rembrandt’s laatste oortje te mogen helpen versnoepen.
We hoeven er zelfs geen toegangskaartje voor te kopen, als dát geen koopje is ?


In een kartonnen bekertje  maar oke, je kunt niet alles hebben. En geen tafeltjes en stoeltjes maar Henk heeft toch zijn eigen stoel dus het gaat prima.
Best een mooi gebouw trouwens dat Mauritshuis als je er zo voor staat. Voor de nieuw uitbreiding moest men uitwijken naar een gebouw aan de overkant en de verbinding is ondergronds.

Een grote glazen cilinder op het voorplein blijkt een lift ( of was het toch een trappenhuis) te bevatten  zodat het gebouw helemaal zichtbaar blijft, daar is over nagedacht, al is de oude ingang vast nog wel in gebruik als hoofdingang via het souterrain.


Volgende keer toch maar eens binnen kijken, maar voor deze zondag hangen we  de profiteur uit en vertrekken als koffie en gebak op zijn.
Via één van de poorten van het binnenhof, waar mijn alter ego Beatrix maar net onderdoor kon in haar gouden koets,  rijden we over het binnenhof naar de tramhalte terug.


De “kinderhoofdjes” in die poortjes laten Henk bijna uit de rolstoel stuiteren en hij vraagt me bij de volgende poort een zijpoortje te nemen, daar liggen gewone klinkertjes. We hebben alsnog medelijden met Trix in dat gouden kreng waarvan de vering “nul”was. Gelukkig wordt er voor een paar centen aan verspijkerd, beter voor de billetjes van Maxima.

 

Advertentie

57 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gewoonanneke
  jul 22, 2018 @ 22:40:45

  Nou jullie vielen met je neus in de boter dus…… leuk toch zo onverwacht koffie met gebak en nog gratis ook……

  Beantwoorden

 2. meninggever
  jul 21, 2018 @ 12:59:03

  Dat is nog eens een leuke verrassing. Zo wil je over onze Hollandse helden (ook in de kunst komen we er veel tegen en laten we ze koesteren voor de LTB ook deze kuinst tot ongewenst verklaard om de een of andere onbewezen reden..) worden geinformeerd en ook meevieren met wat voor jublieum ook. En als het nog leker smaakt…heerlijk. Hadden ze ook thee trouwens?? 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2018 @ 14:28:15

   Ja hoor, er was thee én een glaasje vage vruchtenlimonade voor wie geen koffie wilde.
   Laten we het maar niet over dat drammerige groepje hebben, ik ben niet van plan daar m’n oren naar te laten hangen.

   Beantwoorden

 3. margrietspanjaard
  jul 21, 2018 @ 11:44:44

  Wat leuk, dat je nieuwsgierigheid zo gastvrij beloond werd 😁

  Beantwoorden

 4. leidseglibber
  jul 21, 2018 @ 00:58:14

  Ik zou de datum onthouden als ik jou was dan heb je misschien elk jaar een gratis bakkie en taart 🙂

  Beantwoorden

 5. Spontanity
  jul 20, 2018 @ 19:44:17

  Op het juiste moment op de juiste plaats dus.
  Volgende keer even bellen 🙂

  Beantwoorden

 6. minoesjka2
  jul 20, 2018 @ 17:38:32

  Oei, moet er inderdaad niet aan denken om in mijn rolstoel over die kinderhoofdjes geduwd te worden ……… voel mijn billen haast al ……….

  Wel leuk zeg die gratis koffie met gebak, had ik ook genomen hoor, anders bleven ze er maar mee zitten hahahaha

  Beantwoorden

 7. John
  jul 20, 2018 @ 08:35:21

  Zo onverwacht een stuk taart en een bak koffie zijn natuurlijk altijd welkom. Dat de jarige zelf op zijn feestje is is leuk, maar om dan gelijk maar een legpuzzel van je zelf te laten maken vind ik overdreven 😛

  Beantwoorden

 8. Koen
  jul 20, 2018 @ 06:48:37

  Ik heb de laatste jaren het (verbouwde) Mauritshuis verschillende keren bezocht. Ik vind het een aanrader maar of het erg rolstoel-vriendelijk is, durf ik te betwijfelen. Ik zou eerst eens informeren

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2018 @ 12:11:05

   Ik heb ook mijn twijfels, dat soort gebouwen heeft vaak op de gekste plaatsen een paar treetjes. Of, zoals in het gemeentemuseum, over deuren die dicht moeten blijven wegens de brandveiligheid maar die knap zwaar opengaan.

   Beantwoorden

 9. Renesmurf
  jul 19, 2018 @ 23:01:16

  Een taart is pas echt lekker als je hem krijgt! Wat een geluk om dat mee te mogen maken!

  Beantwoorden

 10. Zus
  jul 19, 2018 @ 22:30:51

  Hahaaaa Wat een avontuur Rembrandt eten! Niet alleen maar kijken en niet aankomen. Zo zie je maar er gewoon op uit gaan en er gebeuren weer leuke dingen. Wat fijn dat Henk het ook leuk vond.

  Beantwoorden

 11. Ferrara
  jul 19, 2018 @ 22:27:08

  WOW, een Rembrandt om je vingers bij af te likken.

  Beantwoorden

 12. Hetty (@HettyT2503)
  jul 19, 2018 @ 21:43:04

  Wat een leuke toevalstreffer. Het meisje met de parel hangt daar, mijn favoriet!

  Beantwoorden

 13. Suskeblogt
  jul 19, 2018 @ 20:26:33

  Dit was inderdaad een meevaller.
  En dan heb ik het nog niet over die “kinderkopjes”. 🙂

  Beantwoorden

 14. willy
  jul 19, 2018 @ 20:22:57

  bij je vorig logje vroeg ik me af of je iets tegen “des Indes” had Riet

  een gebouw dart ik me goed herinner, niet dat ik daar zelf op de koffie was

  het was wel boffen met die verjaardag Rembrandt

  en dat van die gouden koets begrijp ik niet

  hebben jullie geld te veel, vraag ik me af

  prettige dag

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2018 @ 20:30:49

   Nee hoor, ik ken het zelf niet van de binnenkant , weet alleen dat het een hotel is “in het peperdure en luxe segment”, dat past eigenlijk niet zo heel er bij me. Ik zou het wél eens van binnen willen bekijken, het moet erg mooi ingericht zijn.
   Die gouden koets stamt uit andere tijden , toen dit soort dingen in die kringen onderscheidend werkte. Of die restauratie nou wel zóveel geld moet kosten vraag ik me ook af al kan ik dan nog wel wat begrip opbrengen als men historische spullen goed wil bewaren.

   Beantwoorden

 15. ria
  jul 19, 2018 @ 19:56:06

  Trix veerde wel mee in de kussens. Moet mi9j ook maar eens gebeuren met de neus in de taart vallen:-)

  Beantwoorden

 16. Regenboogvlinder
  jul 19, 2018 @ 18:24:57

  Vielen jullie dus gewoon met jullie neus in een taart??? Bofbipsen!
  Leuk toch dat onverwachte? Hotel des Indes lijkt chi

  Beantwoorden

 17. Rebelse Huisvrouw
  jul 19, 2018 @ 18:01:21

  Er stond al heel lang op het programma van moe en mij een High Tea in Des Indes maar ik weet zeker dat we een kopje koffie voor de deur net zo gezellig zouden vinden!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2018 @ 18:32:45

   En dat zal zéker beter te betalen zijn,heel verdrietig dat het nu niet meer kan, ik zóu me als plaatsvervangende “moe”aan kunnen bieden maar ik weet een betere oplossing. Jouw dochter vindt het misschien wel fijn om dat met háár moe te doen. Dat is natuurlijk óók anders maar toch, een moeder en een dochter die beiden herinneringen hebben aan die andere moeder die zo gemist wordt. Lijkt mij best een goed idee toch? Niet te lang mee wachten hoor!

   Beantwoorden

 18. omabaard
  jul 19, 2018 @ 16:30:54

  Onverwacht een stukje Rembrandt proeven moet heerlijk zijn.
  Het Mauritshuis is een heel mooi gebouw, en staat nog op ons (vooral dat van mijn man) lijstje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2018 @ 16:59:25

   Normaal mag je natuurlijk nóóit met je vingers aan Rembrandt komen, maar dit keer mocht het;-) . Wij zijn er ook nog niet in geweest sinds de verbouwing. Ik heb het oude deel binnen ook niet heel goed op mijn netvlies i.v.m. rolstoelgemak. Het vreemde is dat je daar nooit op let als het niet aan de orde is!

   Beantwoorden

 19. Villasappho
  jul 19, 2018 @ 16:06:12

  Ondergetekende vind de koets een lelijk ding. Die taart daarentegen vind ik een knap en ludiek.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2018 @ 16:28:10

   De koets is hoogstens mooi van lelijkheid, een beetje protserig , oke, een beetje veel protserig maar gezien in het tijdsbeeld waarin hij gemaakt is kan het er mee door;-)
   Digitaal kan er veel hé tegenwoordig, ook dit soort printen op een taart, de smaak was trouwens ook prima.

   Beantwoorden

 20. Yova
  jul 19, 2018 @ 16:00:18

  Dit is zeker onverwachte traktatie. Wat leuk dat daar gratis koffie met stukje gebak kregen. Het was daar gezellig geweest voor jullie. Den Haag zijn wij ook keertje geweest. Ook daar. Wij hebben steeds foto’s liggen. Alleen komt niet van. Pffff… Wij hebben zoveel foto’s. Mooie foto’s. Gisteren hebben wij een leuke dag gehad. Wel vermoeiend. Fijne dag verder.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2018 @ 16:25:13

   Het was inderdaad heel onverwacht en gewoon erg leuk dat we daar toevallig tegenaan liepen. We komen er niet zo vaak meer al wonen we er heel dicht bij. Maar dit was een heel gezellig uitstapje.

   Beantwoorden

 21. Matroos Beek
  jul 19, 2018 @ 15:19:04

  Wat leuk én lekker!

  Beantwoorden

 22. Jeanne van Sjannesblog
  jul 19, 2018 @ 15:16:04

  Wat een leuk verslag van dit Haagse uitstapje! Ik kom vaker bij je lezen!

  Beantwoorden

 23. Melody
  jul 19, 2018 @ 15:09:17

  Lekker joh….onverwachte traktatie dus.

  Hotel Des Indes… ergens begin jarig 80 was ik daar bij een tv-opname… was wel helemaal super moet ik zeggen al herinner ik me niet meer wat alles daar kostte 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2018 @ 15:17:37

   Het moet héél mooi en luxe zijn dus daar zal ongetwijfeld een prijskaartje aan hangen. Maar een kop koffie moet toch wel kunnen denk ik al zet je voor die prijs waarschijnlijk thuis koffie voor een weeshuis;-)

   Beantwoorden

 24. Marja
  jul 19, 2018 @ 13:27:28

  Wat heerlijk dat jullie zomaar mee mochten snoepen van de koffie en taart. Tof van die lui. Die arme Trix zal wel door elkaar zijn geschud in de gouden caravan. Ik hoop dat nieuwe vering ook bij de renovatie hoort.
  Het was weer een mooi verslag.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2018 @ 13:30:45

   Alsof we drie dágen van huis waren hé! Dat was bijna met je neus in de boter vallen, maar met je neus in de taart vallen is natuurlijk ook prima. 😉 Ja die keien is echt ongelooflijk hobbelen, Henk vond het maar niets.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: