lekker gewerkt

Ja Mevr. Huppeldepup hééft gebeld, met een hoop bla, bla, geleuter over
dat de wmo  die  zorg niét mag overnemen van me maar Henk slechts mag adviseren als ik er niet ben omdat hij 24 uur per dag “toezicht” nodig heeft ( wie vertel je het) . Dus als hij niet begrijpt dat hij beter niet over kan steken als er een auto aankomt mogen ze alleen zeggen “niet doen” en als hij dat niet begrijpt en doorloopt  mogen ze hem niet beet pakken, “zorg met de handen op de rug”.  Ik zal wel een heleboel verkeerd begrepen hebben, het zij zo. Ik leg het voorlopig allemaal naast me neer, geen zin om me er nog in te verdiepen.

De casemanager had op voorhand al een zorgdame geregeld die een uur  in de week voor Henk mag zorgen. Om aan elkaar te wennen want een dementie patiënt geef je niet zomaar aan een vreemde mee.
Het doel was dat op te voeren naar 2x in de week een paar uur ( zodat ik wat uurtje kan opladen) maar ik heb geen idee uit welk potje dat moet komen, “kees” had de aanvraag bij de wmo ingediend dus ik vrees dat zij  er van uit gaat dat dit goed gaat komen met de wmo. Lieve vrouw hoor die zorgmedewerker, zit ook boordevol vragen over het waarom van de huidige manier van werken.

Voorlopig laat ik het allemaal achter me, ik heb er geen zin in, geen energie voor, geen tijd voor, en al helemaal geen begrip voor. We zijn gewoon lekker aan het werk , dat kwam als geroepen. Domweg  lekker mappen vouwen waar met een stukje dubbelzijdig tape een flap  dichtgeplakt moet worden. Een deel doen we in de drukkerij , gezellig, de rest nemen we mee naar huis want héél veel kan Henk er niet aan doen.
Maar toch zijn we sámen bezig .
Ik plak de stripjes tape erop  en als ik een hele stapel heb kunnen we samen aan de slag.
Dan peutert Henk de ruggetje van de tape los en trekt het eraf zodat ik daar geen oponthoud meer mee heb, even alle dubbele rillen vouwen, flapje vastplakken en in no-time hebben we toch mooi samen de doos,  die Henk van te voren( precies, toen ik de stripjes plakte)  in elkaar heeft gezet,  volgemaakt!

Weet je wát….? Ik druk een rol dubbelzijdig tape achterover en draai  mevr. Huppeldepup zo zwaar in de tape dat niemand een beginnetje van het ruggetje kan vinden, dát zal haar leren.

Advertenties

50 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Suskeblogt
  jul 11, 2018 @ 13:53:03

  Goed idee, daar wil ik aan meehelpen ! 🙂

  Beantwoorden

 2. beaunino
  jul 11, 2018 @ 12:01:20

  Mijn idee👏

  Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  jul 10, 2018 @ 20:58:04

  Het is toch eigenlijk ongelooflijk dat er zoveel mensen/coördinatoren en weet ik wat voor mensen werken in die zorg en de praktische oplossingen zo moeilijk lijken te zijn….. Te gek voor woorden. Wel fijn dat jullie nog zo aan de slag kunnen natuurlijk even je verstand op wat anders. Maar toch, het is te gek voor woorden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 10, 2018 @ 21:17:04

   De zorg loopt over véél te veel schijven die ook nog behoorlijk langs elkaar heen werken. Iedereen levert weer verschillende dingen . Ik las vanmorgen een column in de krant waarin de schrijver beschrijft wat er allemaal moest gebeuren om medicijnen voor zijn moeder te regelen die even niet waren waar ze zouden moeten zijn. Alsof je als mantelzorger al niet genoeg aan je hoofd hebt.

   Beantwoorden

 4. willy
  jul 08, 2018 @ 19:22:24

  hopelijk zorgt het werk van de drukkerij voor wat afwisseling Riet…

  jammer dat mevr huppeldepup op jullie weg kwam

  groeten

  Beantwoorden

 5. Yova
  jul 08, 2018 @ 10:50:20

  Blabla dat is toch te erg allemaal. Dit moet doen. Pfff… Tape….Het is zo triestig dat de bezuinigd word. Waar zijn nou mee bezig. Dit is toch zwaar voor jullie?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 08, 2018 @ 12:12:16

   Nou niet alles heeft met bezuiniging te maken, dat dit mens gewoon afspraken naast zich neer legt is alleen háár aan te rekenen. Mevrouw hééft blijkbaar een secretaresse die haar afspraken regelt maar daar wenst mevrouw zich niet aan te storen.

   Beantwoorden

 6. meninggever
  jul 08, 2018 @ 10:34:12

  Deze verhalen zijn meer schering dan inslag. Zorg wordt niet verleend waar het nodig is, de ambtelijke molens en zo meer. Regels, protocols, ambtenarij. Veel mensen bezig om het zo lastig mogelijk te maken. Om rechten te ontzeggen die toch echt zijn vastgelegd. In jouw geval meer dan duidelijk. En ook dat particpatie iets anders is dan 24/7 als verpleegster en verzorgster actief te moeten zijn, naast alles wat je verder allemaal doet in en om het huis. Een schande is het! Echt een schande!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 08, 2018 @ 12:06:36

   De ARBO wet schijnt op mij gewoon niet van toepassing te zijn, overal de erkenning dat je dat niet jaar in jaar uit vol kunt houden maar de hulpvraag doorschuiven naar een volgend loket. Voor de huishouding heb ik ondertussen zelf hulp gezocht en betalen we ook zelf want daar kom ik inderdaad niet voldoende aan toe met mijn 24 uursdienstje.

   Beantwoorden

 7. Regenboogvlinder
  jul 08, 2018 @ 10:09:54

  In wat een wereld leven we… Je hebt gelijk dat je het eventjes achter je laat. Ik zou me er ook vreselijk kwaad om maken, zogenaamd ‘zorg’ bieden. Lijkt nergens op.
  En 1x in de week eerst een uurtje wennen? Jouw Henk zal er elke week weer opnieuw aan moeten wennen, dat schiet echt niet op hoor! Voltapen die troela!

  Beantwoorden

 8. Ferrara
  jul 07, 2018 @ 21:40:34

  Een en al bureaucratie, verstand van zaken 0,0 en samenwerken met die ‘Cees’ nooit van gehoord. Ik kan me je tapeplan heel goed voorstellen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 07, 2018 @ 21:50:24

   Ze hád contact gehad met “Cees”
   zei ze, Ik zal haar verhaal wel horen bij de volgende afspraak. Maar het is op z’n minst “heel frustrerend” dat je tegen dit soort dingen aanloopt bij mensen die van de hoed en de rand zouden moeten weten.

   Beantwoorden

 9. Renesmurf
  jul 07, 2018 @ 21:22:39

  Ja, in plaats van makkelijker maken ze het je juist moeilijker, onverschillig wordt men er van. En zonder geld kan men helaas niet.

  Beantwoorden

 10. Leonoras life
  jul 07, 2018 @ 20:49:17

  En haar mond 😂😂

  Beantwoorden

 11. mammalien
  jul 07, 2018 @ 19:52:47

  Geeft voldoening, lekker werken, denk ik? Bezig zijn, althans…

  Die zorg, dat is me een verhaal. Ik ken het van mijn ouders. Niemand weet meer hoe of wat. Dat moet toch anders, zou je denken.

  Hoop voor jou dat er op de een of andere manier toch wat geregeld kan worden, want het is enorm zwaar om dat allemaal maar alleen te doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 07, 2018 @ 20:30:30

   Ja zeker weten, vooral omdat ik het zelf kan regelen wanneer en waarmee hij kan helpen. En vooral wanneer want zodra hij moe wordt lukken zelfs de eenvoudigste handelingen niet meer. Maar altijd zinvoller dan de dagopvang.

   Beantwoorden

 12. Spontanity
  jul 07, 2018 @ 16:37:59

  Riet toch!!!
  Ik zeg het net tegen Hans, “zorg met de handen op de rug”.
  Belachelijk!!!!
  Als ik je eens kan helpen.:
  xxx

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 07, 2018 @ 16:52:32

   Zo zei dat mens het letterlijk. Jij hebt genoeg zelf aan je hoofd zeg, dát gaan we niet doen. Maar hartstikke lief natuurlijk. Ze moeten er maar in de zorg een mouw aan passen zodra ik me wat beter kan concentreren om die zooi te lezen.

   Beantwoorden

 13. margrietspanjaard
  jul 07, 2018 @ 11:18:12

  En dan zie ik ineens die lachende tronie van onze minister president voor me en dan krijg in plaatsvervangende door-het-lint-gaan neigingen

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 07, 2018 @ 11:41:11

   Ik ken het gevoel, ik mag álles zelfs 24 uur per dag, en bevlogen personeel “op de werkvloer”wordt door allerlei regeltjes het werken belemmert omdat het hoger opgeleid personeel voor ingezet moet worden , praktijk ervaring zegt helemaal niets meer.

   Beantwoorden

 14. John
  jul 07, 2018 @ 08:43:53

  De WMO is goed om zeep geholpen door de VVD en de PVDA. EN het wordt er niet beter op. Ik vind het triest dat er zoveel weg is bezuinigd. Zo als jullie zijn er zoveel, en het is gewoon zwaar. Zet dat weg tegen het belastingvoordeel van Shell……

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 07, 2018 @ 11:48:49

   Als ik het goed heb is de WMO in de plaats gekomen van de AWBZ ( algemene wet bijzondere ziektekosten) maar het moest
   “beter”!! Ik kan bést pittig zijn als ik ergens door wil dringen maar daar heb ik nu even niet de energie noch de tijd voor.

   Beantwoorden

 15. leidseglibber
  jul 07, 2018 @ 02:58:04

  Heerlijk dat jullie dat werk voor de drukkerij nog kunnen doen. Mevr huppeldepup komt helaas overal voor. Ik heb haar onlangs kunnen tekkelen door gewoon met wat namen te strooien, toen kreeg ik opeens binnen en paar uur de hulp die we nodig hadden. Het is natuurlijk te gek dat we in een rijk en ontwikkeld land als Nederland geen tijd, geld en mensen hebben om te zorgen voor onze ouderen als ze echt hulp nodig hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 07, 2018 @ 11:53:08

   Het is allemaal één ondoorzichtig web waar ik tijd en energie , die ik beter kan gebruiken, in zou moeten steken . Temeer omdat ik ook niet teveel verschillende mensen over de vloer wil, dat is niet goed voor hem. Ergens hoop ik toch dat ik zoveel mogelijk zonder inmenging kan want dan krijg je weer met allerlei aanpassingen te maken vanwege de ARBO wet. Waar niemand zich druk om maakt als ik hem verzorg

   Beantwoorden

 16. Ria
  jul 06, 2018 @ 21:55:35

  Ja zo,n blablablamadam kun je wel missen pfff.

  Beantwoorden

 17. Matroos Beek
  jul 06, 2018 @ 21:44:54

  En toch … ze weten inderdaad niet waar ze mee bezig zijn.

  Beantwoorden

 18. waarloopjijwarmvoor
  jul 06, 2018 @ 21:19:18

  Gewoon lekker stout doen.

  Beantwoorden

 19. Michel
  jul 06, 2018 @ 20:52:15

  Blabla kun je inderdaad het beste oplossen met tape. Frustrerend is het wel.

  Beantwoorden

 20. Melody
  jul 06, 2018 @ 20:39:39

  Als het niet zo triest.. te schandalig voor nette fatsoenlijke ladylike woorden…
  Zou het hilarisch zijn…

  Ik vind je een moordwijf en geef ruiterlijk toe dat ik jaloers ben op jouw humor en doorzettingsvermogen….zeker na een hels en verdrietig gebeuren gisteren in mijn dementie-situatie

  Beantwoorden

 21. Marja
  jul 06, 2018 @ 20:14:22

  Briljant!

  Beantwoorden

 22. AnneMarie
  jul 06, 2018 @ 19:45:51

  Vergeet haar mond niet te tapen. Kan ze iig niet meer blaten .

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: