personeel…

De ware poezen liefhebber wéét natuurlijk  dat poezen “personeel”hebben. Het botert wel met Beau die ons genadig als personeel heeft aanvaard.
Maar ja, er kómen toch nog wel situaties voor waar we door de mand vallen als (nog) niet doorgewinterde personeelsleden  en we elkaar niet helemaal begrijpen. ” miauw…. niet willen begrijpen”

Neem nou dat gedoe met muizen….. heus, als ik liever muizen  in een glazen bakje zou willen houden dan zou dat een kleine moeite zijn geweest. Veel goedkoper dan een kat natuurlijk en muisje zijn zonder meer schattige beestjes mits ze niet eerst door een riool gekropen hebben.
Maar ja, dan vind ik op een ochtend  dit op de mat voor de op de kier staande serredeur.


Dan bof ik nog dat er echt geen leven meer inzit,  “miauw, daar heb ik reuze m’n best op gedaan ja, maar een beetje waardering ,ho maar”.  Onze vroegere siamees kwam  bij voorkeur een slechts half gesloopte muis  aan mijn voeten leggen. Het is, eh was,  een piepjong beestje dat  de open deur waarschijnlijk té uitnodigend vond. Ik spreek Beau dus even vermanend toe, zo’n klein schatje,  ga je schamen.
Miauw,dat je daar nou niet blij van wordt, ik wist niet dat je boos werd, ik ga me wel schamen.…”

Maar je doet wat je kunt voor je huisdier, als Beau een muis wil als speelkameraadje dan  koop ik toch een muis. “miauw…. wie denk je hier mee  voor de gek te houden, hier schrikt alleen de hulp Sjaantje van “


Het muisje was al snel onvindbaar en toen onze Sjaantje van de week een dweiltje door de kamer haalde slaakte zij een gil “miauw, zij wel ja” toen met de swiffer de muis met een ferme haal onder het dressoir vandaan kwam.
Maar Beau trapt daar dus niet in, al schrikt hij wél als ik het muisje laat piepen.


miauw,  ja sorry hoor, daar trapt geen kat in  hoor,  daarom ben ik ook ineens alert, durf je wel, een arme kat in de maling nemen
Nee de muis was geen succes Beau, gaat kennelijk voor het echte werk, ik zal jullie een foto van heel dichtbij maar besparen. Waar is moeder ooievaar als je haar nodig hebt.
En Beau is sportief, hij laat uitbundig merken dat hij zo’n blikje met  iets van kip of kalkoen ook weet te waarderen.

39 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  jun 24, 2018 @ 13:18:12

  Ooit, lang geleden alweer, wandelde hier ook een veldmuisje naar binnen. Hij was niet weg te jagen door ons mensen, maar we lieten het verder maar over aan de drie huiskatten die we toen nog hadden, Die maakten er in een nacht jacht op en gehakt van. Verkeerde huis uitgezocht…

  Beantwoorden

 2. beaunino
  jun 23, 2018 @ 19:16:55

  Wat geef jij Beau voor voer😁 Gerookte zalm of zo?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 23, 2018 @ 20:22:13

   Nou ik moet zeggen dat het best lekker ruikt als ik zo’n blikje open maak, Maar hij schreeuwt nét zo hard voor de brokjes die hij in de ochtend krijgt, hij staat soms net als een hond op zijn achterpootjes te dansen.

   Beantwoorden

 3. Mrs. T.
  jun 22, 2018 @ 21:41:54

  Heerlijke beesten!

  Beantwoorden

 4. willy
  jun 22, 2018 @ 19:20:14

  Beau heeft in ieder geval geen hondenleven Riet

  ondanks of dank zijn personeel

  groeten

  Beantwoorden

 5. Petr@
  jun 22, 2018 @ 15:10:37

  Ja wat een leuke kadootjes zijn dat toch he?
  Hier vangt Pip ook af en toe muizen, of kikkers, die kunnen gillen! Want ze speelt er mee, heel zielig. Ik probeer dan de kikker te redden, maar je doet er niets aan verder. Aard van het beestje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 22, 2018 @ 17:22:20

   Ja het is natuurlijk , maar dat hoeven we niet leuk te vinden;-( zolang ze dood zijn weet ik wel raad mee maar zo’n aangeslagen slachtoffertje vind ik zeker geen leuk cadeautje, brrr,

   Beantwoorden

 6. powerpointgreetje
  jun 22, 2018 @ 15:03:30

  Heel leuk verslag heb ik hier gelezen,
  groetjes van mij

  Beantwoorden

 7. Regenboogvlinder
  jun 22, 2018 @ 14:27:30

  Op zulke verrassingen zit geen enkele vrouw op te wachten… wees blij dat hij geen vogels vangt, dat is helemaal een ellende met al die veren. Oh dat schaam-videootje, geweldig! Zonder dollen, hij heeft het goed bij jullie!!! 🙂

  Beantwoorden

 8. Mammalien
  jun 22, 2018 @ 10:06:05

  O help. Ik ben niet zo van die “cadeautjes”. Gemiddeld 1 per jaar hier, laatst weer een dode jonge merel op de bank. Ik vind het niet zo tof…

  Beantwoorden

 9. Neeltje
  jun 22, 2018 @ 09:17:17

  Ja, ik ben nu met kattenpensioen. Tis wel wennen.

  Beantwoorden

 10. John
  jun 22, 2018 @ 08:08:17

  Dit valt nog mee. Mijn oude kat ( die ook nog eens best oud werd ) kwam met ratten en hazen thuis. Daar hebben we best wel eens bij staan slikken. Wat een kracht had die kat.
  En ja, wij zijn ook personeel voor mijnheer Poes die hier momenteel de dienst uitmaakt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 22, 2018 @ 10:01:49

   Hé, getsie, ja dat wil je niet meemaken als dierenvriend maar ja, het is toch de aard van het beestje. Als het dan maar doodgebeten is kun je er vrede mee hebben maar was doe je met zo’n half dood beest, dat vind ik moeilijk al ging het dan maar om een muis in het verleden. Dit keer had ik gelukkig geen dilemma. Dat het muisje rusten in vrede;-)

   Beantwoorden

 11. Yova
  jun 22, 2018 @ 07:59:19

  Ik weet helemaal niks van katten. Maar poezen zijn wel slim om muizen te pakken. Vaak pakken poezen ook vogels. Dan kleine vogels. Hoewel toen mijn onze ouders ook hond had. Pakken muis in zijn bekje. Ook keer gebeurt. At zo op. Gadverdamme. Hoort gewoon kraken. Het was al te laat. Wat heb jij mooie poes.Leuk filmpje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 22, 2018 @ 09:58:04

   Poezen zijn instinctief toch jagers al zullen ze hun prooi vaak niét op eten omdat ze geen honger hebben. Dan zien ze hun prooi meer als speelgoed. Gruwelijk verhaal, dat wil je niet meemaken natuurlijk.

   Beantwoorden

 12. Villasappho
  jun 22, 2018 @ 04:13:56

  Das wel een heel klein muisje maar die worden ook groot. Deze niet meer. Hier ook veel muizencadeaus maar wel allemaal voor Frans. En soms krijgt ie maar een stukje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 22, 2018 @ 09:55:52

   Ik denk dat je het niet heel erg vindt dat de poezen jou geen cadeautjes brengen;-) Getsie in delen zelfs, nou ja als het maar door is heb ik er net zoveel moeite, “aangeschoten wild” vind ik moeilijk , komt gelukkig vrijwel niet voor omdat Beau een echte binnenkat is.

   Beantwoorden

 13. Ria
  jun 21, 2018 @ 23:15:55

  Twee jaar heb ik voor de katten van mijn dochter gezorgd toen ze in Amerika waren. Het duurde een poosje eer ik geaccepteerd werd en toen bracht de ene mij een levend piepend jong vogeltje. Ik begreep het niet en werd boos tegen hem. Ze ging weg en kwam even later weer binnen en legde een dode muis voor mijn voeten. Was bedoeld als cadeautje. Nadat hij merkte dat ik boos was heb ik nooit meer cadeautje gekregen.:-)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 22, 2018 @ 09:53:12

   Alleen maar prettig toch dat je dit soort cadeautjes “niet waardig bevonden bent”. Vooral vogeltjes… je moet er toch niet aan denken! Beau komt gelukkig niet buiten dus vogeltjes blijven me bespaard.

   Beantwoorden

 14. Matroos Beek
  jun 21, 2018 @ 22:50:35

  Op het eerste zicht lijkt Beau heel erg op mijn kat. Heel grappig hoe hij om zijn eten roept. Wat een verschil met die van mij. Die is zo stil als hij eten krijgt. Vreemd. En wat de muis betreft: ook hij moet niet weten van al die namaak. Hij gaat voor échte muizen. Deze winter hadden we er eentje in huis. Hij kon zijn lol niet op, terwijl ik hysterisch was gevlucht naar de slaapkamer. Op muizen ben ik echt niet dol.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 22, 2018 @ 09:50:22

   Het zou wel welkom zijn als Beau iets minder enthousiast op eten reageerde;-)
   Van muizen ben ik gelukkig niet bang, al kan ik er wél van schrikken doordat ze altijd onverwacht opduiken. Maar zo’n half dood exemplaar heb ik echt niets mee, wat doe je ermee;-( Een tamme witte muis wil best beetpakken maar dit soort muizen toch liever niet omdat je niet weet waar ze in gezeten hebben.

   Beantwoorden

 15. Marja
  jun 21, 2018 @ 21:37:08

  Fanatiek, hongerig en slim. Je weet het mooi vast te leggen. Soms mis ik het dat we geen katten meer hebben. Helaas wonen hier veel duivenmelkers die gif strooien en vallen zetten. Katten worden hier niet oud.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 21, 2018 @ 22:13:09

   Beau is een echte binnen kat dus zou daar geen last van hebben. Maar het is inderdaad gezellig een kat in huis. Ik zou er zelf niet meer voor gekozen hebben maar omdat Beau een probleem gaf bij onze kleindochter was fit een oplossing, en de muizen hebben dus nu het nakijken;-)

   Beantwoorden

 16. gewoonanneke
  jun 21, 2018 @ 20:57:29

  Ja bij mij in de tuin zitten ook muisjes die ik zo nu en dan zie, ooit zelfs zwemmend in mijn vijver en dat zonder zwembroek aan foei…… maar gelukkig komen ze niet binnen. En zeker niet half opgevreten getver zeg…… wel een slimme kat dat ie zich niet voor de gek laat houden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 21, 2018 @ 21:19:52

   Dat is gewoon puur nudisme daar bij jou in de tuin. Nou ja, zolang ze niet binnen komen is het geen probleem. Ik had nooit verwacht dat Beau een muis te pakken zou nemen, het is zó n angsthaas, en ook heel lief, heeft nog nóóit z’n nagels uitgeslagen of zitten blazen, gewoon een goedsul en dan dit!

   Beantwoorden

 17. RenéSmurf
  jun 21, 2018 @ 20:53:18

  ja, honden doen zoiets niet! Gelukkig maar, ieder zijn dier!

  Beantwoorden

 18. omabaard
  jun 21, 2018 @ 20:35:42

  Onze kater brengt soms fier jonge vogeltjes. Miauw, maar dat vind ik echt verschrrrrrikkelijk. We hebben er ook al uit zijn klauwen bevrijd. Het is en blijft een ‘roofdier’

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 21, 2018 @ 20:54:46

   O jakkie, dat is nóg erger, vooral als ze nog leven, verschrikkelijk. Gelukkig komt Beau nooit buiten dus de vogels zijn wel veilig bij ons. Dan ligt hij alleen maar met een zwiepende staart voor het raam te kijken;-)

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: