(hope-)hulpeloos

We krijgen al ruim een jaar zo om de zes weken bezoek van een casemanager ,”kees” die de “de zorg” vertegenwoordigd.  Zij houdt een oogje in het zeil óf er hulp nodig is, en zo ja wélke hulp er moet komen. Heel veel heil verwachtte  ik niet van deze stap  maar dochterlief had een goed argument;
“áls er iets met jou gebeurt is papa niet bij de zorg bekend en hij  kan écht  niet meer zelfstandig functioneren.”

In de opgestelde zorgovereenkomst  staat; ” mevrouw  neemt de zorg op zich ” dat de medicatie ( 1 pilletje p.d.) tijdig in huis is, en  op tijd aan hem verstrekt wordt”, en mevrouw “ondersteunt” meneer.
“That’s it” , volgens de papieren, …. eh…. de  onontbeerlijke hulp bij wassen, aankleden, toiletbezoek, nachtzorg,  rolstoel duwen  enz enz, niet terug te vinden.
Terugkerende raad van Kees aan mij;  “zorg goed voor Uzelf mevrouw”  aarzel niet om hulp te vragen, daar zijn we voor.

optie 1. Leert  dat  dagopvang weinig te bieden heeft, misschien omdat Henk verwend is, je weet wel, 24/7  één op één opvang. Hij heeft ook wat specifieke problemen die extra zorg vragen , 2 zorgverleners op 25 patiënten? .  Maar al zou hij willen, er is een flinke wachtlijst.

“Lossen we op” zegt Kees, “doen we   een vrijwilliger thuis, een paar uurtje in de week. Roept U maar als U dat graag wilt”.  Maar zodrá ik roep blijkt na 6 weken  nóg niemand beschikbaar, nog tien wachtende voor me.
Maar Kees weet raad, een zorgkracht….. moet kunnen, zelfs beter wegens zijn lastige sanitaire probleem. Op welke middag zou ik dat willen?
Middag? In de middag slaapt Henk, dán heb ik geen hulp nodig.
’s morgens…..dát kan niet,  beroepskrachten zijn ’s morgens  op pad, mensen wassen, prikken, kousen aantrekken  en medicijnen uitdelen. Maar in de middag is dat klaar.

Zucht……  hij slaapt de laatste tijd vaak al in de ochtend een uurtje op de bank, dan moeten we maar wat proberen te schuiven
Dan maar van 1 tot 3 drie uur  Kees ?  Maar nu zegt Kees, ” éérst maar eens vragen óf er wel een beroepskracht beschikbaar is, dat is  blijkbaar ineens niet meer zeker.   Aanvragen als er niemand voor handen is heeft geen zin…… “zegt Kees…….!
Hulp vragen moet blijkbaar wél in de zorg passen.

Tja,  ik vraag me ondertussen  af of welke hulp  dan ook vragen zin heeft, heel veel blabla over wat er allemaal mogelijk is maar zodra áls je ergens om vraagt is de hulp niet voorhanden,  zijn er wachtlijsten  en is er niéts te regelen op tijden waar ik het meest mee geholpen zou zijn, in de ochtend, en bijv. af en toe in de nacht want 2 tot 4 x p.n. zorg verlenen is niet niks.
Ik red me overdag aardig  met hem,  maar na een paar slechte nachten (en die zijn er nogal vaak) is m’n geduld wel eens op!
Maar…..,  nachthulp kan uitsluitend als de levensverwachting niet meer dan een week of zes is.

Ja, ja Kees, zeg het maar, “ik moet goed voor mezelf zorgen”, én voor hem, want de “papieren” zorg zal het (g)een zorg zijn, Ik begrijp dat zinnetje ineens helemaal! Nog niets gehoord van Kees over beschikbaarheid…….

 

77 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. beaunino
  jun 17, 2018 @ 11:20:00

  Verdories Riet, nu geef je het aan en krijg je nul op request. Je voelt vast zó in de steek gelaten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 17, 2018 @ 12:32:17

   Nou ik had weinig verwachtingen, de hulp die ik éigenlijk nodig heb ik alleen tegen héél veel geld in te huren. Maar ondertussen is wel wat beweging, ga ik nog wel logje over maken.

   Beantwoorden

 2. Spontanity
  jun 12, 2018 @ 19:35:38

  De zorg, om te huilen af en toe!!!

  Beantwoorden

 3. Jokezelf
  jun 06, 2018 @ 18:37:16

  Heel herkenbaar. Het is bij de wilde spinnen af. Dit lukt alleen maar als je in een zorgwoning woont, zoals mijn ouders. En dan nog… Toen mijn vader overleed, hebben twee van mijn zussen en ik mijn moeder letterlijk overeind gehouden en dat kon alleen omdat mijn moeder naar de dagopvang kon die in hetzelfde gebouw zat, want wij hadden natuurlijk ook onze eigen gezinnen en werk. Mijn vader vond dagopvang nooit nodig, maar ook mijn moeder kon echt niet meer alleen wonen. Het is ons nog anderhalf jaar gelukt, maar toen moest ze worden opgenomen. Gelukkig ook in hetzelfde gebouw, maar toen kon ze weer niet naar de dagopvang en hing ze hele dagen op de bank in een huiskamer waarvan ze vond dat al die mensen maar eens moesten ophoepelen, want het werd veel te druk met al dat volk. (het was een kleinschalig woonproject – op zich een geweldig concept, maar in de praktijk blijkt het toch moeilijk.).
  Enfin, ik snap je frustratie, want sindsdien is het alleen maar lastiger geworden de juist hulp te krijgen en ‘goed voor jezelf te zorgen’. Sterkte! Dat is alles wat ik je kan wensen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 06, 2018 @ 19:40:13

   O ja, in het verleden heb ik met de ouders ook wel het nodige meegemaakt. Práát me er niet van. Nogmaals, de niets mis met de zorgende mensen maar de laar daarboven zou je af en toe wurgen. Men vindt het doodnormaal dat ik 24 uur per etmaal paraat ben, daar is blijkbaar géén “inducatie” bepaling voor nodig , ik ben z’n vrouw ook maar, een zorgindicatie blijkt pas nodig als iemand opgenomen moet worden, belachelijk want het zorg niveau is hetzelfde alleen doordat hij een mantelzorgen heeft hoeft hij niet opgenomen te worden, hoe krom kun je het maken. Maar er komt wat beweging in al zal het nog maar voor een paar uurtjes per week zijn en helaas niet in de nacht.

   Beantwoorden

 4. Kakel
  jun 06, 2018 @ 15:00:14

  Regels, regels, regels…Kennelijk zijn die belangrijker dan mensen. Het is om te janken. Mijn schoonzus werkt in de zorg. Zorgen zit in haar systeem. Vaak gaat ze na haar diensturen vrijwillig terug naar patiënten omdat ze vindt dat die hulp te kort komen. Ook zij ergert zich wild aan die administratieve bende.
  Doe Kees vooral niet de groeten van mij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 06, 2018 @ 15:57:41

   Dat is wel heel wrang dat je schoonzus als werknemer moet constateren dat er niet genoeg zorg verleent kan worden binnen haar uren, Dat betekend dus gewoon dat er véél te weinig zorgverleners ingeschakeld zijn. En dan zijn er ook nog vrijwilligers ingeschakeld. De zorg is helaas aan de top de naam niet waardig.

   Beantwoorden

 5. minoesjka2
  jun 05, 2018 @ 17:56:58

  Tja, op papier hebben ze het wel mooi voor elkaar, maar wij zijn niet van papier, en dat zijn de regelaars van die papieren vergeten …………….
  Merk er zelf de laatste weken alles van …………
  Sterkte, want als ik het zo lees valt het allemaal niet mee, zeker als Kees je dan nog eens blij maakt met een “dooie mus”

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 05, 2018 @ 18:30:16

   Gelukkig heb ik veel ervaring met dit soort dingen dus ik verwacht niet al te veel. Ik weet hoe het werkt en dat je ze achter de vodden moet zitten als je iets gedaan wilt hebben.

   Beantwoorden

 6. De Gans (Marije)
  jun 05, 2018 @ 17:40:04

  Tja…. vragen mag altijd…. Wat belachelijk. Ik heb er geen ander woord voor. En ‘pas op jezelf’ … Wat een nutteloze kreet is dat toch. Blijven roepen, vragen en aangeven dus en dan hopen dat je de gevraagde hulp nog nodig hebt als het ein-de-lijk zo ver is en niet nog weer onderop een ‘wil nog meer hulp’ lijstje belandt…… 😦

  Beantwoorden

 7. RenéSmurf
  jun 02, 2018 @ 23:17:48

  Het wordt dus aangeboden tot je er om vraagt, dan kan het niet. Tja, zo is het dweilen met de kraan open.

  Beantwoorden

 8. Petr@
  jun 02, 2018 @ 17:18:26

  Pfff om moedeloos van te worden.
  Dat ze zich niet schamen zeg! Wat heb je hier nu aan!
  Ik hoop dat er binnenkort toch iemand tijd heeft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 02, 2018 @ 17:30:12

   Het blijft sowieso niet de de hulp waar ik het méést aan zou hebben. Ik zou er even wat tijd voor mezelf mee krijgen maar eerlijk gezegd is de tijd dat we dingen samen doen geen opoffering voor me, dan hebben we het gewoon gezellig samen. Ik heb meer aan hulp in de nacht maar dát kan dan weer niet.

   Beantwoorden

 9. Yova
  jun 02, 2018 @ 13:49:32

  Gewoon heel triest te worden. Wij hebben ook meegemaakt met onze ouders. Hoop drama geweest. Zelf hun huisarts deugen helemaal niet. Thuiszorg werd eindelijk aangevraagd. Pfffff… hoop gedoe….Het ging allemaal zo slecht met onze ouders. Vader Alzheimer. en moeder slecht ter been. Weeg haast niks meer. Open wonden aan haar benen.Ze ging helemaal achteruit. Uiteindelijk kreeg allebei verzorgingshuis.Met vader werd steeds erger met zijn alzheimer. Het gaat niet goed met hem. Zeker 20 kilo afgevallen. Ik weet alles van. Maar ik ben wel verdrietig om. Dat zo moet gaan. Bezuinigingen door regering in Den haag. Het voor jou te gek te worden. Ik hoop dat je hulp krijgt. Het is voor ook geen doen. Sterkte!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 02, 2018 @ 14:26:59

   Ja ik herinner me er over gelezen te hebben op je site, verschrikkelijk. Ze gaan er maar van uit dat je als partner álles aan kan en al ben ik gelukkig nog redelijk fit, ik ben ook geen 40 meer . Ze wéten dat het belangrijk is dat een mantelzorger fit blijkt maar laten diezelfde mantelzorger gewoon stikken.

   Beantwoorden

 10. meninggever
  jun 02, 2018 @ 13:37:35

  Wat ik zo akelig vind is dat jij in de praktijk laat zien waar het in de zorg om gaat. OP papier zal het wel deugen, maar in de praktijk van alle dag is het waardeloos. Met wachtlijsten, met regels, met protocollen. Maar het gaat om mensen! En jouw situatie is er ook een om toch even over na te denken. Je doet ook wat aanslagen op jouw eigen welzijn. Participatie-maatschappij….jaja!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 02, 2018 @ 14:18:43

   Er zijn twee dingen die me bijzonder storen, nr. 1 dat men mij blijft bestoken met “U moet goed voor uzelf zorgen maar ondertussen géén ruk doet om me daarbij te helpen en misschien is nog wel erger nr. 2 , dat er nog geen minúút wezenlijke zorg verleend is maar dat er wél al flink verdiend wordt. Als het niet was om onze dochter en Henk die de slachtoffers worden als ik uit zou vallen schopte ik het hele zorgsysteem eruit.

   Beantwoorden

 11. margriet spanjaard
  jun 02, 2018 @ 10:49:25

  eigenlijk ben je zonder casemanager beter af. Bespaart een hoop teleurstelling, irritatie en wurgneigingen 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 02, 2018 @ 11:44:55

   Dat had ik zelf ook liever , maar mocht ik uitvallen zou mijn dochter alles op moeten starten omdat hij écht helemaal niet meer alleen functioneert. Dan krijg je met crisis opvang te maken .

   Beantwoorden

 12. Hartelijke Hot Hulk
  jun 02, 2018 @ 09:25:11

  Ik zit verdomme te janken bij het herhaaldelijk lezen van je koptekst.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 02, 2018 @ 11:42:30

   Dat moet je niet Hulkie, ik ben niet hopeloos maar de zorg staat er hopeloos voor . Ik wist waar ik aan begon en heb m’n bekkie bij me. áls ik Henk opgenomen zou willen zien weet ik heus wel door de linies te breken, maar ik wil hem thuis houden maar moet natuurlijk wél zorgen dat hij bekend is bij de zorg voor het geval mijn gezondheid me in de steek laat.

   Beantwoorden

 13. Hartelijke Hot Hulk
  jun 02, 2018 @ 09:21:54

  Pffffffff Rietz, wat voel ik met je mee.

  Ik heb heel wat ‘Kezen’ versleten.
  Op een twee uitzonderingen na waren het een soort ‘hulp Kezen’, zoals je ook ‘hulp Sinterklazen’ hebt.

  Ooit een vrouwelijke ‘Kees’ gehad die wilde met mij ‘kezen’. Zwaar gevalletje van ‘me too’! De SECREET! Daar zit je dan met je grote psychische stoornis met al je problemen en krijg je zoiets ook nog eens te verwerken bovenop al je ellende.

  Ik kreeg hier in Zeist ook een vrouwelijke ‘Kees’.
  In het begin van het 2e gesprek met haar, heb ik haar meteen ontslagen.
  Doe mij maar een mannelijke ‘Kees’.

  Jij hebt natuurlijk weinig ervaring met dit soort hulpverleners.
  Ik ben gepokt en gemazeld daarin.
  Ik kan je raden, vraag om een mannelijke ‘Kees’ en met de nadruk op MANNELIJK.
  Er lopen daar n.l. genoeg verwijfde types rond, die altijd zeggen, “zorg goed voor jezelf” en “je doet het goed”.
  Leer van mij, je herken de goede ‘Kees’ aan degene die zonder papier bij je komen, dat zijn de besten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 02, 2018 @ 11:39:53

   Ik heb ook al een “kees” de deur uit gezet, die was helemaal te beroerd om te reageren op een mail of telefoontje. Dit is een tamelijk nuchtere vrouw waar het redelijk mee klikt.
   Ik heb genoeg in de zorg meegemaakt om weinig valse hoop te hebben. Maar dat neemt niet weg dat het nuttig is dit soort dingen te signaleren.

   Beantwoorden

 14. John
  jun 02, 2018 @ 08:42:30

  Dat is onze topzorg! Of wat er nog van over is. Door de VVD en de PVDA vakkundig om zeep geholpen. Je moet inderdaad ook goed voor jezelf zijn, maar dat wordt lastig als je geen hulp krijgt. Sterkte Riet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 02, 2018 @ 11:34:07

   Gelukkig let m’n dochter ged op me , al heeft die natuurlijk ook werk en gezin, maar ze doet wat ze kan. En kan kan goed “stof zien”dus de momenten dat Henk overdag slaapt neem ik m’n rust en ga niet als een gek lopen werken. Ik bespaar ze héél veel geld maar dáár staat niets tegenover.

   Beantwoorden

 15. leidseglibber
  jun 01, 2018 @ 23:55:40

  Ja stom he als je aangeeft zelf wel een hoop te kunnen, maar specifieke hulp voor bepaalde tijden zoekt kan het opeens niet. Gek word je van die instanties.

  Beantwoorden

 16. Ria
  jun 01, 2018 @ 22:40:07

  Het is te triest voor woorden.

  Beantwoorden

 17. Zus
  jun 01, 2018 @ 22:06:21

  Lieve Riet, Wat is dat in het moeilijk in jou deel van het land. Het lijkt of ze het hier in het Noorden toch wat beter geregeld hebben. Ik werd ontslagen uit het ziekenhuis en daar werd er verteld dat ik HHulp kreeg van 3 uur in de week. Voor het zware werk met bukken en zo. Prima gelukt, op een enkele keer in de vakantietijd na. Mijn man kreeg er nog 1uur bij ,voor 6 weken, maar het klopte altijd. Ik ben zo blij met haar. want ik kan nog maar weinig ik heb totaal geen conditie meer. En ik heb lieve buren die de kliko buiten aan de overkant zetten. Een buurman kwam de afvoer van het dak schoonmaken, en onze zoons springen af en toe in de tuin. Hoeven we allemaal niet om te vragen. Zou dat ook aan de noaberplicht liggen die hier toch nog bestaat ? Ik heb het hier goed getroffen.

  Beantwoorden

  • Zus
   jun 01, 2018 @ 22:23:35

   Veel heel veel sterkte wens ik je. Ik hoop dat die Kees van jou gauw met wat beter nieuws komt. Liefs van Zus.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 22:25:02

   Dat is fijn dat jullie het goed hebben daar. Ik heb ook wel lieve buren hoor maar ja, dementie patienten hebben toch weer andere hulp nodig en reageren vaak niet goed op vreemde gezichten om ze heen.
   Ik heb gelukkig nu ook mijn HH hulp, wel voor eigen rekening maar Henk heeft de héle dag aandacht nodig want hij doet veel vreemde dingen. en heeft hulp nodig bij alles dat hij doet. En dié hulp is lastig.Maar inderdaad is buiten de randstad de zorg vaak nog beter geregeld. Ik ben blij voor je dat het zo goed gaat.

   Beantwoorden

 18. terrebel
  jun 01, 2018 @ 21:19:08

  De Zorg kan helaas nog veel hulp gebruiken. Je zou mogen verwachten dat men na honderden jaren zorgverlening iets geleerd heeft. Sterkte met de situatie, Riet!

  Beantwoorden

 19. AnneMarie
  jun 01, 2018 @ 20:32:23

  Wat een geblaat van Kees. Ze wisten dat al hoor voordat ze gilden goed voor jezelf te zorgen. Ze beginnen er ook al van terug te komen dat de bejaarden huizen afgeschaft zijn. Was toch niet zo heel slecht. Maar daar hebben we nu niets aan. Er moet gewoon zorg komen en niet nog meer managers die komen vertellen dat alles kan behalve als je erom vraagt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 21:35:02

   Ik zou met Henk nu niet meer naar een bejaardenhuis kunnen verhuizen, vertrek uit de vertrouwde omgeving zou de genadeslag zijn voor hem. Maar het was inderdaad een domme zet want natuurlijk is al dat tussen patiënten heen en weer reizen verloren tijd. En dan moet dat ook nog allemaal met minder mensen. En maar beloven dat het allemaal kan.

   Beantwoorden

   • AnneMarie
    jun 01, 2018 @ 22:23:04

    Nee dat kan ook niet, zou nu geen oplossing zijn. Maar ze hebben al zoveel goede zorg om zeep geholpen alleen om te bezuinigen. Dat begrijp ik ook nog wel, bezuinigingen. Maar ze stellen dan 3 managers aan om personeel te ontslaan en het andere personeel effectiever te laten werken. Die 3 managers kosten net zo veel als het personeel wat aan het bed staat. Wij zitten al jaren met de neus bovenop al die veranderingen in de zorg en hebben tot nu toe nog niets goeds eruit kunnen halen.
    Jouw probleem is met mijn gemopper nog niet opgelost, maar ik wordt er steeds weer zo boos om. Al die zorgwekkende verhalen van mensen die zorg echt nodig hebben.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 01, 2018 @ 22:31:15

     Ja zo is het precies, aan managers geen gebrek maar weinig mensen die iets voor de patiënt kunnen betekenen.
     Participatie was het toverwoord maar ze vergeten dat mensen vroeger 12 kinderen hadden waarvan de meeste dicht in de buurt woonden. Nu wonen de gemiddeld 2 kinderen vaak ver weg én hebben een baan, net als de buren in de straat. Die ga je dus niet onnodig lastig vallen.

     Beantwoorden

     • AnneMarie
      jun 01, 2018 @ 22:40:18

      En diegene die dan toch naast hun baan proberen te mantelzorger lopen het risico een burn-out te krijgen (sorry voor je dochter) Zorg goed voor jezelf hoor (alle mantelzorgers) maar hoe je dat doen moet vertellen ze er niet bij.

      Beantwoorden

 20. Suskeblogt
  jun 01, 2018 @ 20:28:05

  Iets gelijkaardigs komen we ook met onze dochter tegen. Er is ook weinig in de aanbieding waar zij iets aan heeft. Soms zou je er de moed bij verliezen.

  Beantwoorden

 21. schrijfselsvanmij
  jun 01, 2018 @ 20:27:44

  Bij mijn schoonouders gaat het gelukkig heel goed vwb casemanager (sinds aantal maanden iedere zoveel weken) en hulp bij persoonlijke verzorging (sinds een week pas, dat wel).

  Beantwoorden

 22. Villasappho
  jun 01, 2018 @ 19:53:22

  O dit is zo herkenbaar. Mn vader liep op zijn tandvlees opa was niet lekker Mn vader niet en geen plek voor opa om even opgevangen te worden. Sterkte Rietepietz misschien toch dichter bij huis zoeken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 20:23:28

   Ik krijg van m’n dochter eigenlijk al meer hulp dat eigenlijk goed is voor haar gezondheid. Ze steekt er veel van haar vrije uurtjes in. Maar een week heeft natuurlijk 168 uur . Ik ben zeker bereid door te gaan tot ik erbij neerval maar wordt doodziek van die praatjes in de zorg die nergens op slaan maar iedereen moeten overtuigen dat de zorg voor ons zorgt.

   Beantwoorden

 23. Regenboogvlinder
  jun 01, 2018 @ 19:02:28

  Een standaardzin van alle Kezen… wel om hulp vragen hoor, maar als je het nodig hebt zijn ze er opeens niet. Ik snap dat je dat ook wel frustreert, want je bent heel flexibel maar soms kan het elastiekje zomaar strak staan hè.. en dan moet je uitkijken dat het niet knapt.. Wat jij al niet uitspaart aan zorgkosten omdat je alleen voor Henk zorgt is helemaal niet aan de orde.. Sterkte lieve Riet!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 19:22:38

   Ja klopt, het klinkt allemaal als muziek wat ze zeggen( gelukkig wist ik al beter) ze zegt ook vaak” U kunt dat aanvragen maar door het eigen huis val je dan in de categorie veel bijbetalen” , zoals bij HH hulp. Ja klopt, dat steekt mij ook behoorlijk, ik bespaar ze mega veel geld en er kan gewoon niéts van alles dat zou móeten kunnen. Ja zodra ik in elkaar val en dán heb ik niet op tijd hulp gevraagd natuurlijk. En dan kan ik misschien wel door gaan drammen maar dán heb je kans dat ik heel veel verschillende mensen over de vloer ga krijgen om me tevreden te stellen. Dat geeft dan weer onrust. Bovendien is de hulp die ik eventueel overdag zou kunnen krijgen hem overnemen op tijden dat we normaal gewoon samen gezellige dingen doen dan héb ik eigenlijk geen hulp nodig.Ik zou er meer aan hebben om af en toe een nacht door kunnen slapen hebben.

   Beantwoorden

 24. Matroos Beek
  jun 01, 2018 @ 15:31:15

  Het is erg gesteld met de zorg. Op papier kan alles, maar in de praktijk… Ik vind dit zo erg… en dat met de grote vergrijzing… men is er helemaal niet op voorbereid. Niet in de zorginstelling en niet in de thuishulp.
  Inderdaad, men heeft makkelijk praten ‘draag goed zorg voor jezelf.’ Je moet er wel de kans toe krijgen. Kees zal het wel goed bedoelen, maar blatende schapen geven geen wol. Het is de daadkracht en concrete aanpak die telt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 16:29:56

   Er zijn in de loo de laan der jaren zóveel “zorgende” de laan uit gestuurd dat er nu schreeuwend gebrek is.Het moet gedeeltelijk maar opgevangen worden door vrijwilligers wat toch lang niet altijd de beste oplossing is omdat vrijwilligers weliswaar van goede wil zijn maar demente mensen kunnen zelf niet zoveel aangeven.Het is dus maar afwachten of zo’n de juiste ingang kan vinden. Ik zou zeggen ook demente mensen hebben recht op” zorg die ervoor doorgeleerd heeft.”

   Beantwoorden

 25. Melody
  jun 01, 2018 @ 12:07:59

  Afschuwelijk en helaas maar al te herkenbaar. Ik snap dus wel waarom mijn maandagmeneer, al hoe “dwars” hij soms ook ligt… mij met regelmaat de hemel in prijst… waar ik overigens nog steeds niet goed mee om weet te gaan maar dat terzijde.

  Woonde ik maar dichterbij *diepe spijt-zucht*

  Is er niet iemand in de familie- & / of kennissenkring met wie je een afspraak kunt maken voor een paar uurtjes per (2?) week? Dat wordt dan wel niet vergoed door de zorgverzekering maar zou jou wel enorm kunnen verlichten.

  Ik mail je nog even…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 13:48:29

   Mijn dochter doet zoveel ze kan en ook de kleinkinderen proberen me bij te staan. Maar waar ik over val is dat men op papier doet alsof alles mogelijk is terwijl dat helemaal niet zo is. Ik kan Henk ook niet zomaar aan iedereen meegeven . Maar gelukkig kan ik zelf veel met hem naar buiten .

   Beantwoorden

 26. cornma
  jun 01, 2018 @ 11:10:14

  In een land waar alles van de wieg tot het graf geregeld is, is de zorg voor mensen die het nodig hebben nog in het stadium van een derdewereldland. Schandalig!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 13:44:27

   Ze roepen heel hard dat je tijdig hulp moet accepteren om te voorkomen dat je overbelast raakt maar die hulp ook krijgen is toch een iets ander verhaal. Meestal komt die hulp toch pas als de mantelzorger ingestort is.

   Beantwoorden

 27. willyfotoblog
  jun 01, 2018 @ 10:39:45

  niet te begrijpen Riet..

  jammer dat alles zo stroef verloopt

  groeten

  Beantwoorden

 28. willy
  jun 01, 2018 @ 10:39:14

  niet te begrijpen Riet..

  jammer dat alles zo stroef verloopt

  groeten

  Beantwoorden

 29. Mrs. Brubeck
  jun 01, 2018 @ 10:29:11

  Ik kan me herinneren dat wij, toen mama thuis op haar ziekbed lag, het wel vlot ging om familiehulp (zo heet dat hier) in te schakelen. Het was broodnodig, schrijnend dat het blijkbaar niet meer zo vlot loopt!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 13:39:57

   De zorg is de laatste jaren behoorlijk uitgekleed. Dat weet ik maar als je de wervende zorgreclames leest lijkt het alsof alles mogelijk is , dat is zéker niet waar. Eigenlijk is de zorg er alleen nog voor urgente gevallen, als ik uitval bijvoorbeeld.

   Beantwoorden

 30. Ferrara
  jun 01, 2018 @ 09:54:57

  Zorg goed voor uzelf en aarzel niet om hulp te vragen, dat is zo onderhand een loze zin die begripvol moet lijken.
  Hulp bieden is blijkbaar van een andere orde. Zo te lezen zijn ze zo flexibel als een blok beton. Waarom kunnen die beroepskrachten ook niet ’s morgens bij jou worden ingezet? Ik kan me hier zo over opwinden, ook een loze zin want jij bent er niet mee geholpen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2018 @ 10:24:21

   Gelukkig heb ik al zóveel gezien in de zorg dat ik nergens op reken én ik begrijp ook nog wel dat niet alles zomaar kan. Maar waar je me écht mee de kast op krijgt is zeggen”je moet ook wel hulp aanvaarden” . De hulp die ik écht zou kunnen gebruiken zit blijkbaar niet in het pakket en de hulp die ik eventueel op termijn zou kunnen krijgen is schijnhulp .

   Beantwoorden

 31. omabaard
  jun 01, 2018 @ 09:43:57

  Hoe erg!

  Pure bewondering voor jou, jij en je man VERDIENEN het om geholpen te worden!

  Beantwoorden

 32. Marja
  jun 01, 2018 @ 09:28:01

  Om gek van te worden. Je zou ze toch allemaal achter het behang plakken.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: