over…onder

Categorie taal(on)wijs, nou ja, dat moet je niet al te letterlijk nemen , het is meer dat ik weer iets ophang aan een spreekwoord.
“Over de brug komen” !
Je weet wel, je hebt een klant die de rekening maar op laat lopen en maar niet met de centjes “over de brug komt”.
Maar ik bedoel het eigenlijk letterlijk dit keer, gewoon hiér overheen zien te komen maar dan mét rolstoel natuurlijk.


Dan moet ik met spierballen  over de brug komen  want dit is toch een geniepig bruggetje in ’t Delftse hout. Het bruggetje is me goed bekend uit de tijd dat ik met Marion wel eens daar wandelde. Marion probeerde zich dan altijd heel schattig zo klein mogelijk te maken en wat voorover te hangen om het voor mij zo makkelijk mogelijk te maken.
Maar ja, Marion woog nog geen 45 kilo  en al is Henk niet echt zwaar, hij is toch zo’n 20 kilo zwaarder.
Als het écht zou moeten kan Henk wel zelf  “over de brug komen”  maar tot nu toe lukt het me altijd wel.
Ja ja ja, dat laat ik heus wel zien , kijk maar…..

Écht niet,  ik ben niet terug gerold maar je moet altijd stoppen op je hoogtepunt toch?
Nee hoor, het lag even anders. Ik kon natuurlijk niet zélf filmen, ja duh…. ik moet toch die kar duwen. Dus ik geef Henk de camera in zijn handen en vraag of hij hem alleen maar zó vast wil houden.
Hij vraagt een beetje paniekerig op welk knopje hij moet drukken maar hij hoeft niéts te doen zeg ik, de camera loopt al als ik hem aangeef. Henk reageert heel traag, en doet ook vaak  precies het tegenovergestelde van wat ik vraag.
Ik leg nog een keer uit dat hij alléén maar de camera  rechtop vast hoeft te houden als ik hem aangegeven heb, hij hoeft niéts te doen en niét op knopjes te drukken.
Als ik bijna bovenop de brug bent heeft hij een knopje gevonden en drukt erop…. en zet daarmee de camera uit…….
Twee jaar geleden zijn we nog ónder  dit  bruggetje door gegaan, met een waterfiets!
Dat laten we nu maar over aan onze kleinzoon die met onze achterkleinkinderen ( zijn neefje en nichtje onder een bruggetje door vaart, ik weet niet wie er meer plezier had op die zonnige voorjaarsdag.

Advertenties

54 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Regenboogvlinder
  Mei 27, 2018 @ 13:57:16

  Och die Henk… en hij vroeg nog wel zo lief.. gaat het?
  Maar je bent een kanjer, want je hebt het vast heel geduldig uitgelegd. Maar ja, dat is ie dan natuurlijk voor je de brug op komt alweer vergeten.. 😉
  Leuk filmpje met de kleintjes!

  Beantwoorden

 2. meninggever
  Mei 23, 2018 @ 10:24:29

  Hoe je een letterlijk en figuurlijke hindernis onderweg zo weet te beschrijven dat humor en ook een stukje emotie meespelen blijft knap. Overigens is stoppen op je hoogtepunt wel tot frustraties leidend hoor…maar dit terzijde…:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 23, 2018 @ 12:11:20

   Gelukkig ging het slechts om het filmpje dat op het hoogtepunt stopte, ik had niet graag in dat park willen overnachten zo op die brug, dát had zeker frustaties gegeven ja.;-)

   Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  Mei 23, 2018 @ 09:24:25

  Eigenlijk zijn blooperfilmpjes het leukste toch haha. Ik had het ook hoor zonder zwemvest wat dat betreft ben ik een vreselijke muts. Heb natuurlijk jaren gevaren en we liepen wel eens in een stadje dat Peter nog zijn zwemvest aan had.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 23, 2018 @ 12:05:41

   Ach, het ligt er een beetje aan hoe goed je het water kent, tegenwoordig moet alles zó overdreven “veilig”. Vroeger had je amper zwemvesten .Ja als Henk filmt heb ik aan bloopers geen gebrek, had het al eens eerder geprobeerd toen liet hij de camera op zijn schoot zakken, had ik een mooi stukje blauwe lucht;-)

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    Mei 23, 2018 @ 22:54:21

    Klopt hoor maar vroeger (en nog trouwens) verdronken er best veel kinderen in de sloten. Misschien omdat ik zelf bijna verdronken ben als 2 jarige dat ik altijd heel voorzichtig ben geweest. Heb nog twee kinderzwemvestjes op de zolder liggen dus voor Yenthe is er ook vast een haha…… (mijn ex heeft nl nog steeds een boot)

    Beantwoorden

    • rietepietz
     Mei 24, 2018 @ 08:21:51

     O maar zeker in onbekend water moet je ook voorzichtig zijn. Vooral als je urenlang op een grote boot verblijft waar je de kinderen niet altijd onder controle hebt. In dit geval was even een rondje op bekend terrein waar de kleintjes niet ander dan goed goed in beeld waren. Oom in de boot en moeder op de kant.

     Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  Mei 23, 2018 @ 02:09:50

  Sorry dat ik zit te lachen, wat zal je gebaald hebben dat hij precies de camera uitzette toen je bijna boven was 🙂

  Beantwoorden

 5. cornma
  Mei 22, 2018 @ 10:54:16

  Goeie regisseur is Henk, hij weet dat ie het filmen moet stoppen bij een echte cliffhanger, of in dit geval, een brughanger.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 22, 2018 @ 14:23:04

   Whahaha, jij weet hoe dat werkt! Je hoort hem nog vóór we bij de brug zijn vragen “kan die” toen wist ik al dat hij het niet begrepen had en dacht dat hij ergens op moest drukken. Gelukkig reageert hij zó traag dat ik net boven was toen hij de camera uit zette met het idee dat hij de filmoptie aan had gezet.;-)

   Beantwoorden

 6. RenéSmurf
  Mei 21, 2018 @ 23:55:45

  ja, nergens aan komen, maar een knopje zien is er op drukken, zo maakt hij het wel spannend, en je hebt een verhaal waarom de film stopt.

  Beantwoorden

 7. Kakel
  Mei 21, 2018 @ 21:56:58

  Wat is drie jaar verschil dan ineens veel…
  Rietepietz, wat zul jij een biceps hebben! Ik heb bewondering voor je dat je er elke dag even op uittrekt ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 21, 2018 @ 22:03:05

   Ik ben altijd sterk in m’n armen geweest door het werk dat ik deed. Dar is nu een fijne bijkomstigheid.Al merk ik soms wel dat ik weer wat ouder ben geworden en dat Marion de bijna de helft lichter was. En aan haar had ik natuurlijk een leuke gesprekspartner onderweg , dat wordt bij Henk steeds minder. Maar hij geniet er wel van dat zie ik wel.

   Beantwoorden

 8. Ilse van Kreanimo
  Mei 21, 2018 @ 19:14:54

  Wel knap zeg, dat het nog gaat.
  Ik weet nog dat die ene leerling in de rolstoel die ik moest duwen in Brussel op studiereis al een hele opgave was… zo goed voorzien voor rolstoelgebruikers daar 🙄

  Beantwoorden

 9. willy
  Mei 21, 2018 @ 18:33:05

  onder de brug was hier geen optie Riet….

  wie aangewezen is op een rolstoel, komt meer obstakels tegen die men zou denken…

  gelukkig wordt daar nu de nodige aandacht aanbesteed,

  maar soms lijkt het op een hindernissen, parcours

  groeten

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 21, 2018 @ 18:54:14

   Nee voor ons dáár even niet. maar er kan best veel hoor met een rolstoel. Je leert snel in gebruik. En er zijn vaak wel aanpassingen maar ook dán is het toch vaak even tegen een bescheiden helling opduwen. Maar beter iets dan niets.

   Beantwoorden

 10. Ferrara
  Mei 21, 2018 @ 12:44:52

  Zo te lezen voor jou geen brug te ver. Je maakte flink tempo, ook al zo knap.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 21, 2018 @ 14:29:38

   Nou ik doseer het wel hoor, wat ik makkelijk links kan laten liggen láát ik ook liggen maar zonodig neem ik iedere brug. Moet je inderdaad wél een beetje vaart hebben om niet halverwege in de problemen te komen. Maar dat was ook de reden om een rolstoel te nemen, zo kan ik ook vaak stukken in een stevig tempo lopen om zélf niet teveel conditie te verspelen, die heb ik immers hard nodig.

   Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  Mei 21, 2018 @ 12:10:08

  Zo ben je letterlijk over de brug geraakt.

  Beantwoorden

 12. Melody
  Mei 21, 2018 @ 11:59:55

  bruggetjes ….schitterende objecten voor fotografie maar met een beperkt lijf is dat een geheel ander verhaal inderdaad, gelukkig ben ik niet, en jullie al helemaal niet, voor 1 gat te vangen 😉

  Beantwoorden

 13. Array
  Mei 21, 2018 @ 10:15:46

  Zo houd Henk het wel spannend, een open einde. Daar kan een vervolg op komen.

  Beantwoorden

 14. omabaard
  Mei 21, 2018 @ 09:57:41

  Je hebt hem letterlijk én spreekwoordelijk over de brug geholpen! Hoedje af!

  Beantwoorden

 15. Koen
  Mei 21, 2018 @ 09:43:28

  Ik ben benieuwd welk bruggetje je zult maken naar je volgend logje. Ik ben benieuwd.

  Beantwoorden

 16. Yova
  Mei 21, 2018 @ 09:29:44

  Met de rolstoel gaat wel erg moeilijk om overheen brug te gaan. Moet wel heel erg sterk wezen om te doen. Moest heel vaart achter zetten met de rolstoel. Moeite…Toch is je gelukt. Rubberbootje filmpje is leuke film om te zien., Het is ook mooi weertje om te doen. Je bent ook toen met de waterfiets doorheen gegaan. Dan zie weer eens terug. Je bent eroverheen brugje gegaan. Fijne dag gewenst.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 21, 2018 @ 13:27:45

   Gelukkig ben ik tamelijk sterk want ja. dát is wel nodig om over de brug te komen. Verder is het best te doen hoor want als een rolstoel eenmaal rolt is het verder niet heel zwaar.
   Waterfietsen is ook leuk maar dát durft ik niet meer met Henk, hij is te wiebelig op z’n benen om veilig in te kunnen stappen.

   Beantwoorden

 17. John
  Mei 21, 2018 @ 08:34:11

  Wat ook kan helpen is tegen Henk z’n rug blazen om meer vaart te krijgen.. Maar voorlopig lukt het je nog prima. Oké misschien moest je na het nemen van de helling even uitblazen, maar dat is dan bijzaak. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 21, 2018 @ 08:47:27

   Whahaha, dát ga ik uit proberen, maar je hebt gelijk ,ik hoef niet echt uit te blazen na zo’n brug maar even niet praten helpt natuurlijk wel;-)
   Deze rolstoel heeft gelukkig handremmen aan het stuur zodat de brug áf gaan minder inspannend is dan zonder.

   Beantwoorden

 18. schrijfselsvanmij
  Mei 21, 2018 @ 08:23:32

  Ik moest mijn vader ook duwen, en als ik dan zo’n aanloopje nam zei hij altijd heel lief ‘wacht maar, ik help je wel’ terwijl hij geen stap meer kon lopen

  Beantwoorden

 19. Villasappho
  Mei 21, 2018 @ 07:21:45

  Pff toch fijn dat het nog gaat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 21, 2018 @ 08:32:35

   Zeker weten want zo komen we nog eens ergens, gelukkig ben ik een tamelijk sterk “meisje” want de stoel in en uit de auto halen is ook niet iedereen van mijn leeftijd gegeven.

   Beantwoorden

 20. ria
  Mei 20, 2018 @ 20:07:39

  Wat vroeger een fluitje was van een cent wordt nu moeilijk. Kom over de brug maar blijf er onderuit.

  Beantwoorden

 21. Marja
  Mei 20, 2018 @ 20:06:49

  Ik schrok eigenlijk toen ik de kleintjes zonder zwemvest in het bootje zag zitten. Oeps.
  Maar jouw brugbeklimming is een echt huzarenstukje hoor. Daar krijg je zeker van die stevige balletkuiten van.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 20, 2018 @ 20:33:02

   Het is een vijver in het park waar onze kleindochter dichtbij woont en het is daar niet diep en zowel Maikel als Jennifer zijn goede zwemmers.
   Gelukkig hád ik al spierballen want die heb ik regelmatig nodig, in vrijwel ieder park zijn wel bruggetjes Voor deze zou ik om kunnen lopen maar dat is een flink stuk om en dat had ik op de heenweg al gedaan.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: