allemaal natuur

Ja het voelt weer als vakantie natuurlijk nu het voorjaar zich van z’n zomerse kant laat zien!
Hoewel we dicht tegen Den Haag aan wonen kunnen we toch altijd makkelijk stukjes natuur vinden. We gaan dagelijks op pad  en dan  heb ik de camera altijd binnen handbereik.
Gewoon maar raak knippen terwijl ik al weet dat ik meestal niets met de foto’s doe.
Foto’s als deze bijv. uit het Zoetermeerse  Westerpark waar altijd wel een zonnige wandeling te maken is.


Behalve de vrij steile bruggen is het park reuze rolstoelvriendelijk, de wildroosters hébben natuurlijk aan de zijkant een sluisje met hekken, Je kent ze wel, die scheef hangende hekken die zó zwaar zijn dat ze vanzelf weer dichtvallen. Niet héél handig met een rolstoel maar dáár hebben ze iets op gevonden, kijk…..


Perfect toch? Twee aluminium stroken over de ronde balkjes en je kunt er met rolstoel gewoon overheen. Nu maar hopen dat de schapen niet zo slim zijn  dat ze “wijdbeens”  tóch de oversteek wagen want schapen zien we genoeg, zowel in het park als op de dijk dichtbij waar Inge woont.


Met heel veel jong spul natuurlijk, dat hoort bij het voorjaar al is een enkele meerkoet nog druk doende een nest bij elkaar te sprokkelen, hard werken hoor zo’n halve boomstam in de snavel mee zeulen. Maar wat zal vrouwtjelief er blij mee zijn, zie je het hem denken?!


Anderen hebben het gezin al compleet zoals deze eendensoort, ( de muskus eend waar ik al eerder over schreef  ” die soms in een boom hun kuikens uitbroeden.


Op dezelfde plaats in Rijswijk waar ik ze in dat eerdere logje in de boom zag broeden en of dat héél slim is betwijfel ik.
Deze waterpartij ligt n.l. voor het gebouw van Don Bosco…..

Precies , de plaats waar deze moeder druk doende is met gezinsuitbreiding.
En tja….. ook dáár moet gegeten worden…. zal niet moeilijk zijn met een drie sterren restaurant voor de deur.
Dit keer hebben dus een aantal foto ’s het gehaald, om te laten zien dat we genieten van het mooie weer en de oogjes niet in de zak hebben.
We werden ook nog ingehaald door een wandelende dame die jaloers op ons was.
Ze stortte  haar hart uit, haar man kon nog nauwelijks lopen maar wil geen rolstoel, ach die man weet niet wat hij mist!
Ik hoop dat ik z’n vrouw hebben kunnen overtuigen om maar gewoon een rolstoel aan te schaffen, je mist zóveel als je niet meer samen naar buiten kunt.

Advertentie

57 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  mei 11, 2018 @ 09:51:22

  Juist nu is het prachtig in de natuur. Die geuren en kleuren. Prachtig. Ook wij liepen er op verschillende plekken doorheen en genoten. De camera in de smartphone klikte en die beelden zijn ook om aan te geven hoe fraai ons land in deze periode eigenlijk is. Gelukkig hoeven wij ons om obstakels als jij ze schetst nog geen zorgen te maken. We wandelen er wat aan af. Heerlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 11, 2018 @ 10:54:28

   Ja geweldig hé, wij genieten ons te pletter binnen de mogelijkheden. Er is voor rolstoelers best wel aardig wat geregeld al kan natuurlijk niet álles. Dat hoeft ook niet er is genoeg mogelijk. Had gisteren nog een bofje, de toegang voor Blijdorp is voor iemand die een rolstoel begeleider is maar liefst 10 euro goedkoper.

   Beantwoorden

 2. beaunino
  mei 09, 2018 @ 17:53:30

  Nou, zeker! Weet je nog hoe een aversie mijn moeder eerst had. Later was ze zo blij met haar ‘Scotty’

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 09, 2018 @ 19:49:37

   Ja dat herinner ik me nog wel, was misschien wel meer angst dan aversie. . Henk maakt zich hoogstens wel eens zorgen dat ik moet duwen maar verder stapt hij er makkelijk in gelukkig.

   Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  mei 07, 2018 @ 23:40:11

  Heel handig die stroken voor de rolstoel, daar is duidelijk eens een keer goed over nagedacht.

  Beantwoorden

 4. hanscke
  mei 07, 2018 @ 22:28:53

  Ik word er zo blij van als ik getuige ben van al dat nieuwe leven.

  Beantwoorden

 5. matroos
  mei 07, 2018 @ 19:15:07

  Heel wijs om gewoon er op uit te gaan nu het nog kan en zeker is er hier in het westen nog veel te zien en ja ook te horen.

  Ik zag laatst iemand in een rolstoel met ondersteuning,net als zo’n e bike,vond het echt een reuze uitvinding.Degene die er achter liep hoefde niet zo hard te duwen en ook als je er in zit kun je evt zelf bedienen.We hebben hier ook fietsmaatje bij het verzorgingshuis,de fiets is een lage duofiets ook met ondersteuning en zo fietsen koppels nog samen of met een vrijwilliger.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 07, 2018 @ 19:40:50

   Ja er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden gelukkig. Hij is graag buiten , daar kan hij gewoon lekker om zich heen kijken en af en toe een stukje lopen. Thuis wordt hij vaak onrustig omdat hij , behalve biljarten, verder geen hobby’s meer heeft die hij nog kan doen.

   Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  mei 07, 2018 @ 19:04:58

  Wat een mooie plaatjes!

  Beantwoorden

 7. Neeltje
  mei 07, 2018 @ 16:07:09

  Zeker mooie sfeerfoto’s van deze zomerse lentedagen! En Henk op het goede spoor. Top!

  Beantwoorden

 8. Melody
  mei 07, 2018 @ 09:48:41

  We hoeven ons land niet uit om mooie dingen te zien, het enige dat men nodig heeft is de wil om te kijken.
  Jah….veel mensen schamen zich voor hulpmiddelen, totdat ze beseffen dat ze zichzelf daardoor veel ontzeggen…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 07, 2018 @ 10:22:28

   En niet alleen zichzelf. ook hun partner, die mevrouw zei nog dat het ook niet goed voor je relatie is dat je geen dingen meer samen doet.
   O ja, hoor Nederland heeft zélfs in de randstad nog heel veel mooie plekjes.

   Beantwoorden

 9. John
  mei 07, 2018 @ 08:35:18

  Ik ben echt veel buiten, maar nu met dit zomerse voorjaarsweer ben ik nog meer buiten te vinden. Volgens mij ben ik nog nooit zo vroeg in het jaar al zo bruin geweest.
  Wie weet, als er maar één slim schaap tussen zit… 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 07, 2018 @ 08:45:59

   Zelfs bbij mij begint er al een kleurtje op te komen en ik bruin niet snel. Maar juist in het voorjaar moet je een ondergrondje zien te krijgen om niet op de eerste zomerse dag te verbranden. Ik denk dat schapen nét even te smal “geschapen”zijn om hun poten op de stroken te kunnen zetten.;-) met koeien is het een andere zaak natuurlijk maar die lopen daar niet.

   Beantwoorden

 10. margrietspanjaard
  mei 07, 2018 @ 07:49:13

  En de weergoden blijven nog een paar dagen aardig, dus lekker doorgaan 😁

  Beantwoorden

 11. RenéSmurf
  mei 06, 2018 @ 23:50:20

  Met dit weer zoveel mogelijk lekker buiten genieten van het leven, dat gun je toch iedereen! Jammer dat sommige niet willen.

  Beantwoorden

 12. ria
  mei 06, 2018 @ 22:06:38

  Fijn genieten samen zolang het kan. Hier ook veel jong grut buiten en daar geniet ik volop van. Ik genoot van jou foto’s 🙂

  Beantwoorden

 13. Zus
  mei 06, 2018 @ 21:35:11

  `Wat een uitvinding die looppaden over de roosters.Zo kom je nog eens ergens.Want echt buiten zijn is toch wat anders dan in de tuin zitten.Maar als het niet anders meer gaat, dan is in het zonnetje zitten,wat lezen puzzelen met wat lekkers erbij, met af en toe lieve vriendjes die ons bezoeken, ook goed. Theo heeft een scootmobiel. Maar daar zitten 3 wielen onder en hij is bang dat hij omkiept, dus die staat ongebruikt.En een rolstoel heeft hij gehad maar die moet ik duwen en dat kan ik niet meer, wil hij ook niet.Dus ons wereldje is vrij klein, maar ik ben tevreden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 06, 2018 @ 21:49:12

   Dan is het inderdaad al heerlijk dat je een tuin hebt. Op een hoge flat ben je afhankelijk van een eventueel balkon. Marion had destijds een scoot met 5 wielen die was heel stabiel en ze deed er álles mee. Nee een rolstoel is niets als je zelf al niet meer zo goed ter been bent , maar jammer is het wel natuurlijk.
   Ik ben blij dat ik ook nog auto rijd, zo komen we nog eens ergens al gaan we nooit héél ver uit de buurt.

   Beantwoorden

   • Zus
    mei 08, 2018 @ 20:21:19

    Wij komen ook nog wel waar we zijn willen. Gisteren naar de senioren bios geweest ,en daarna uit eten met 4 stellen. Maar dan gaan we met 4 in een auto en worden we gehaald en gebracht. De meeste van onze vrienden zijn jonger dan wij. Da’s mazzel hebben. Daar genieten wij dan dubbel van. Behalve de natuur in dat gaat moeilijker.

    Beantwoorden

 14. Kakel
  mei 06, 2018 @ 20:49:57

  Je kan maar beter niet gedronken hebben als je achter de rolstoel dat “smalspoor” moet nemen. Naar buiten gaan is zo goed voor een mensch. Even uit de huiselijke beslommeringen wat frisse lucht happen. En als je geluk hebt maak je ook nog wat mee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 06, 2018 @ 21:12:31

   Ik hád gedronken…… maar er zat geen alcohol in en dan komt het wel goed;-)
   Helemaal met je eens , en we maken altijd wel iéts mee. Vandaag was het reuze druk op het water en dat ziet er leuk uit, én die mevrouw met een praatje.

   Beantwoorden

 15. Marja
  mei 06, 2018 @ 19:32:44

  Geweldig. Ik zie al een kudde wijdbeenschapen oversteken. Wat is het allemaal mooi buiten. Stel dat je dan achter de geraniums blijft zitten. Doodzonde.
  Wij genieten dagelijks van onze tuin. Al werkend en wiedend met mijn gat op een mat of zoals manlief op zijn knietjes.

  Beantwoorden

 16. Regenboogvlinder
  mei 06, 2018 @ 19:31:11

  Zolang jullie maar samen kunnen genieten Riet. je foto’s zijn prachtig! En zeker slim die rolstoelrails.. slim bedacht!

  Beantwoorden

 17. willy
  mei 06, 2018 @ 19:21:19

  de schapen wijdbeens over het rooster…

  ik zou het niet uitsluiten Riet…

  je weet nooit hoe een koe een haas vangt., als je begrijp wat ik bedoel

  groeten

  Beantwoorden

 18. Ferrara
  mei 06, 2018 @ 19:08:42

  Oh, ik zag de schapen natuurlijk wijdpoots over dat hulpmiddel lopen en kon een glimlach niet onderdrukken. Wat heerlijk dat jullie zo genieten. En wat ontzegt die man die niet in de rolstoel wil zichzelf toch veel. Zo jammer!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 06, 2018 @ 19:24:21

   Je weet maar nóóit hé;-)
   Ja zeker én zijn vrouw die het er echt moeilijk mee had. Ze vroeg van alles, of zo’n stoel in de auto kon als je niet zo’n grote auto hebt en of het zwaar was. Heb haar even stukje laten duwen en gezegd “gewoon een 2dehands kopen dan kiest hij wel eieren voor zijn geld. Wij benutten de stoel echt ten volle want Henk loopt met dit warme weer ook minder makkelijk en minder ver.

   Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  mei 06, 2018 @ 18:34:20

  Mooie foto’s. Ik dacht hetzelfde als de matroos toen ik die stroken zag. Gelukkig valt het reuze mee.

  Beantwoorden

 20. Mrs. Brubeck
  mei 06, 2018 @ 17:15:18

  Heerlijk! Wij houden ontzettend van de natuur, net zoals jullie!

  Beantwoorden

 21. Villasappho
  mei 06, 2018 @ 16:49:04

  Mooi daar en wat fijn dat er zo wordt meegedacht of komt dat door de vergrijzing? Ik ga vanavond pas echt wat doen. Een briesje pootjes omhoog parasol en een boek.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 06, 2018 @ 17:06:24

   Ja fijn hé, ik weet niet of het door de vergrijzing komt maar het valt je natuurlijk pas op als je het zelf goed kunt gebruiken. We kunnen nu nog de zon opzoeken maar als het echt warmer wordt zoeken we natuurlijk meer de schaduw, dat weten we ook wel te vinden hoor.

   Beantwoorden

 22. Matroos Beek
  mei 06, 2018 @ 16:22:01

  Het lijkt me wel knap lastig om over die smalle stroken te rijden. Je moet wel heel vast rechtdoor sporen.
  Een prachtige omgeving!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 06, 2018 @ 16:32:30

   Dat viel reuze mee hoor, het is ook materiaal met noppen erin zodat je niet makkelijk weg glijdt. De sluishekken zijn een lastiger te nemen hindernis , tenzij er meerdere wandelaars zijn want dan is er altijd wel iemand zo bereidwillig om voor portier te spelen. 😉

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: