je blijft leren

Ja zeker weten, een mens blijft leren en het meest van z’n fouten. Maar dát wisten jullie al. Bij het kopen van een laptop kijk je natuurlijk wat hij technisch gezien kan nou ja, je doet .alsof want je hebt er de ballen verstand niet van. Je vergelijkt een beetje met wat je had en dan komt het wel goed, uiteindelijk wordt de techniek alleen maar beter.

Maar dán de soft – en hardware ( ik doe écht alsof ik er iets van weet hé)  die wordt steeds verder versobert.  Zat er vroeger (wat is vroeger als we het over computers hebben)  meestal  standaard word,  norton  en een brandprogramma op, dát moet je nu allemaal apart kopen.  Ze waren ook standaard voorzien van minstens één CD drive en het geluid werd verzorgd door uitwendige speakertjes die een prima geluid voortbrachten.

Eén van de redenen dat ik de niet zo oude Lenovo lap wilde vervangen bij een wel te repareren mankement was het  gruwelijk slecht geluid. Oke, ik gebruik dat meestal niet om muziek te luisteren maar in logjes komen wel eens filmpjes voorbij én soms muziek en dat was vaak nauwelijks te horen , de nieuwe HP lap presteert wat geluid betreft véél beter.

Waar ik voortaan ook beter op moet letten is  “de bedrading” bleek toen ik thuis de spullen naast elkaar had liggen.  De hele laptop voelt veel robuuster aan dan de oude  maar  als ik de twee adapter snoeren naast elkaar leg is wel duidelijk dat het Lenovo  spul wat magertjes is.


Een zielig stekkertje rechtstreeks aan de adapter i.p.v. een “aarde stekker” zoals bij de HP, het snoertje is ook duidelijk dunner  dus logisch dat je er makkelijk een breuk  in trekt.
Ook het kleine stekkertje van de HP is wat robuuster en tja, als het goed in een klein gaatje klem moet zitten is dat een pre!
Al met al ben ik dus al een beetje blij met de nieuwe laptop al moet ik nog de nodige hindernissen nemen.
In ieder geval kan ik er op bloggen en m’n post binnen halen.
Ik doe gewoon iedere dag iets, vandaag lukte het me m’n oude psp schijf te  installeren, ik héb een nieuwe versie maar die werkt me te ingewikkeld, werd er helemaal gek van als ik ff snel een foto wilde bewerken.
Met de rest heb ik geen haast, alles staat al op een externe harde schijf dus dat komt wel.
“So far so good” toch?

 

 

Advertenties

56 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  Apr 26, 2018 @ 10:08:03

  Toen onze zoon me adviseerde om van de oude Desktop-computer over te stappen op een laptop was ik niet zo overtuigd. Maar na een paar jaar snap ik dat advies. Scheelt ruimte en het spul draait sneller. Maar ik mis mijn brand-mogelijkheden voor dvd’s, het geluid komt via stereoboxen gelukkig, voor het cammen is er een ingebouwde camera (desktop was externe nodig) en ik draai op Win10 waar ik gewend was om op XP te werken. Maar dat is allemaal nu. Ik gruwel al bij de gedachte dat ik opnieuw alles zou moeten vernieuwen en installeren…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 26, 2018 @ 15:28:52

   Dat is zeker waar, en lappie laat zich op schoot nemen zodat je niet apart in een werkhoekje hoeft te zitten, dat is toch wel veel gezelliger als je tenminste niet echt voor “werk”bezig bent.
   Nee blij word ik er ook niet van maar ja soms ontkom je er niet aan en dan haal ik maar even diep adem.

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  Apr 24, 2018 @ 21:11:18

  Heb nooit een laptop gehad en wil die ook niet dus heb ook geen last van snoertjes omdat die altijd blijven zitten. Moet ook nog steeds wat dingen uitzoeken komt er gewoon niet van omdat ik via omwegen toch weer overal kom…. pure luiheid. Veel plezier er mee en gezellige blogjes…..

  Beantwoorden

 3. Ria
  Apr 24, 2018 @ 16:03:28

  Knap hoor. Ik ben gewoon een grote oen en alles wat ik uitprobeer wordt niks.

  Beantwoorden

 4. Suskeblogt
  Apr 23, 2018 @ 17:36:56

  Gaaf dat je dit allemaal zelf doet.
  Soms probeer ik wel eens iets uit, maar meestal krijg ik raad van mijn zoon.

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  Apr 23, 2018 @ 17:23:07

  Ik vind het stoer dat je het allemaal zelf uitzoekt. Kom zelf niet verder dan mijn neef bellen.

  Beantwoorden

 6. Spontanity
  Apr 23, 2018 @ 15:18:11

  Als het maar werkt allemaal weer.
  Het is toch een belangrijk lijntje met de buitenwereld voor veel mensen.

  Beantwoorden

 7. Ferrara
  Apr 23, 2018 @ 13:57:32

  Een eigen helpdesk mag dan plezierig zijn, het betekent ook dat je snel iets uit handen geeft. Als ik jouw inspanningen zo lees zit ik hiet toch met schaamrood op de kaken. Je doet en kunt veel!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 23, 2018 @ 14:41:40

   Dat is zeker waar, van zelf doen leer je natuurlijk veel meer. Ik heb in de begintijd héél veel geleerd van een mede blogster met engelengeduld;-) Dat was nog in de tijd dat je veel zelf met html codes kon doen op de logjes maar het daardoor óók heel makkelijk kwijt speelde. Het geeft wél voldoening als het weer allemaal op de rails ligt;-)
   En het is reuze grappig dat ik soms bij het jonge spul langs de neus een probleempje op kan lossen voor ze. Maar het is toch wel zo dat iedereen weer net even andere dingen weet , dat is maar net waar je belangstelling ligt.

   Beantwoorden

 8. Regenboogvlinder
  Apr 23, 2018 @ 13:30:28

  Je hebt er wel weer een lekker klusje aan.. ik vind zoiets altijd leuk. En inderdaad, haast heb je niet. Dat geluid is wel een heel verschil zeg! Heb je nou die HP gekocht van dat voorbeeld wat je gaf? Dat je deze dingen tegenwoordig kaal koopt is soms jammer. Maar er is zoveel gratis te downloaden als je oplet waar je de software vandaan haalt. Maar wat fijn dat je je oude PSP weer kunt gebruiken! Op die nieuwe zitten ook zoveel extra’s denk ik, die je toch nooit gebruikt. Ik wens je héél véél meer geluk met deze nieuwe HP.

  Beantwoorden

 9. Hartelijke Hot Hulk
  Apr 23, 2018 @ 13:17:52

  Van soft- en hardware heb ik de ballen verstand van. Enkel van het soft-en hardware in mijn onderboek.
  Gefeliciflapstaart met je HaPee!

  Beantwoorden

 10. Yova
  Apr 23, 2018 @ 12:00:05

  Het moet altijd even wennen hoe het moet. Komt wel goed. Nieuwigheid is begin moet je dan even uitzoeken. Succes ermee. Hopelijk komt wel eruit. Groetjes,

  Beantwoorden

 11. margrietspanjaard
  Apr 23, 2018 @ 11:49:24

  Zeker…zo far so good. Het belangrijkste werkt en de rest lekker in stapjes op je af laten komen. Dat werkt bij mij het beste 😁

  Beantwoorden

 12. cornma
  Apr 23, 2018 @ 11:02:48

  Wat grappig, ik ben juist van HP overgestapt naar Lenovo. HP is volledig gecrasht bij het installeren van Windows 10 en het geluid was zoals bij jouw Lenovo. Mijn Lenovo heeft juist een prachtig warm geluid. Zijn enige probleem is, dat hij dienst weigert als we in ons hutje zijn, daar heeft ie het slechts twee keer gered met het internet, maar dat vond ie maar niks, dus laat ik hem daar verder met rust. Ik word namelijk bloednerveus van dat geëmmer.;-)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 23, 2018 @ 12:24:05

   Je kunt met iéder merk pech of geluk hebben natuurlijk. En soms verbeteren ze iets dat als slecht uit de publieke opinie naar voren komt, je hoort hoe slecht het geluid van de mijne was. Maar dan kan een probleem van juist die serie geweest zijn.
   Dat het in je hutje niet lukt ligt waarschijnlijk meer aan de beschikbare verbinding dan aan de laptop.

   Beantwoorden

 13. John
  Apr 23, 2018 @ 10:12:55

  Als je echt met een dringende vraag zit, mag je altijd bij me aankloppen. Als ik advies kan geven doe ik dat. Dat mag via mail, maar ook telefonisch.
  In ieder geval veel plezier met je nieuwe laptop.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 23, 2018 @ 12:20:42

   Dankjewel , en ik wéét dat het zou mogen, zou ik zeker doen als ik met iets zit waar ik echt geen oplossing voor weet. Ik ben al heel blij dat ik nu weer een beetje hebbelijk geluid heb.

   Beantwoorden

 14. Petr@
  Apr 23, 2018 @ 09:11:35

  Ik weet zeker dat jij dat weer heel snel onder de knie krijgt!
  Het is altijd even puzzelen met zoiets nieuws, zeker met een laptop, je bent toch aan je oude gewend. Maar Riet je bent bijdehand genoeg, dus dat gaat zeker goed komen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 23, 2018 @ 12:19:08

   Ja het blijft lastig omdat er steeds weer dingen anders gaan dan de laatste keer dat ik het deed. Dus altijd veel lezen en koppie erbij vóór je ergens op klikt. Dan komt het wel goed.

   Beantwoorden

 15. Melody
  Apr 23, 2018 @ 08:58:40

  Wat een prachtig log.. en zo bemoedigend ook voor de velen die jonger zijn dan jij en niet kunnen/ dúrven wat jij wel kunt/durft/ doet. Ik zeg t vaker maar meen t nog steeds heel oprecht. Ik neem mijn petje voor je af!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 23, 2018 @ 12:16:42

   Ja het is wel bekend dat lang niet alle jongeren zonder hulp een nieuw apparaat kunnen installeren . Maar mijn eerste pc moest je nog alles zelf via schijven en/of floppy installeren en dat heb ik toen ook uit gepuzzeld. Het is veel beter om het zelf te doen want dan weet je beter hoe het werkt. Maar er is nog genoeg te leren voor me hoor, de achterstand blijft;-)

   Beantwoorden

 16. Marja
  Apr 23, 2018 @ 08:24:10

  Wat een enorm geluidsverschil. Zo leuk om mijn eigen blog hier voorbij te zien komen. Je hebt een heel goede beslissing genomen. Goed merk.
  Liefs uit Ravels.

  Beantwoorden

 17. Neeltje
  Apr 23, 2018 @ 08:16:10

  Je kan zo de verkoop in. 🤣🤣

  Beantwoorden

 18. willy
  Apr 23, 2018 @ 07:56:04

  het is altijd even wennen Riet….

  maar dit komt beslist goed

  succes met je HP

  groeten

  Beantwoorden

 19. Leidse Glibber
  Apr 23, 2018 @ 02:22:44

  Het vervangen van een laptop of pc vind ik de grootste nachtmerrie die een mens kan hebben.

  Beantwoorden

 20. RenéSmurf
  Apr 22, 2018 @ 23:24:25

  ja, alles komt wel goed, je doet wat je kan en wat je er mee wil, ik ook.

  Beantwoorden

 21. waarloopjijwarmvoor
  Apr 22, 2018 @ 21:46:31

  HP is toch een klasse beter. Of Apple of HP

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: