naweeën

O ja, die scherven en dat geluk weet je nog? Soms moet je geluk een beetje helpen, ja hoor eens, zelfs in de bijbel staat  dat de grote baas slechts hén helpt die zichzelf helpen. Zo kort na Pasen past zo’n bijbel citaat nog naadloos..
Dus toen ik op de regionale radiozender hoorde dat er  (op de meeste onverwachte tijden)  voor gratis theaterkaarten gebeld kon worden zat ik op het puntje van m’n stoel.
Het ging om een toneelvoorstelling van “in de Vlaamse pot” gemaakt naar een hilarische TV serie uit de jaren 90.

Helaas had ónze baas een ander idee over “helpen” en riep ons op om met  wat karweitjes te  helpen en zo gingen de kaarten aan m’n neus voorbij…… dacht ik!
Ach misschien maar goed ook dacht ik,  Henk en theaterbezoek wordt er  niet makkelijker op. Zijn doofheid krijgt dan wel ondersteuning van een ringleiding maar dat wil niet zeggen dat hij begrijpt wat er gezegd wordt. Het gaat allemaal te snel vooral bij cabaret. Dit soort komedie zóu nog te proberen zijn , geen ingewikkelde zinnen of diepzinnige inhoud,  en kijk, dát dacht dochter Inge nou ook.

Volkomen argeloos voldeed ik aan haar verzoek even iets voor haar uit te printen, haar printer deed het niet  en toen…… rolde er twee kaarten voor die voorstelling uit m’n printer voor j.l. vrijdagavond.
Een voorstelling die volkomen aan de verwachting voldeed, wie de serie kent van vroeger   verwacht  hilarische dubbelzinnige onzin en dié was er.
Reden voor een recensent de voorstelling de grond in te boren wat toch zeker niet terecht was. Je moet bij dit soort humor nou eenmaal geen  “literaire” insteek verwachten.

Henk kreeg evengoed  lang niet alles mee, zijn aanstekelijk lach van vroeger was niet te horen,  maar hij amuseerde zich duidelijk wel met wat er dan wél binnen kwam.
Een latertje voor hem en ondanks de “extra na het eten tuk” toch een aanslag op zijn “systeem”  en het levert dus wel wat naweeën op …oeps en we waren óók nog op de paasbrunch bij Inge uitgenodigd.

Té leuk natuurlijk even bijna de hele club bij elkaar dus…. dán maar de naweeën. We  komen   dan pas  binnen  als iedereen al aan tafel zit zodat we niets mee krijgen van de drukte als iedereen binnenkomt met zijn of haar aandeel van het buffet, duh…we komen  écht alleen voor “de gezelligheid” .
En het was héél gezellig……,
Met, hoe bijzonder,  aan de kopse kanten van de tafel respectievelijk de oudste  en de jongste generatie van de familie Rietepietz, overgrootvader en achterkleinkinderen.
Naweeën of niet, dit wil je toch niet missen?

Advertenties

56 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  apr 09, 2018 @ 15:24:25

  En veel later zullen de jongste generaties terugdenken aan deze momenten. Zoals wij dat nu doen als we terugkijken in de tijd en met vijf generaties aan vrouwskant op een bankje foto’s maakten. Intussen zijn daarvan nog maar drie generaties over en worden ook die aardig op leeftijd….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 09, 2018 @ 17:30:53

   Het is zó leuk dat we hier allemaal nog zo leuk bij betrokken worden, echt genieten.
   Ik heb zelf nooit iets meegekregen van de oudere generaties van mijn familie, best jammer

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  apr 05, 2018 @ 20:31:05

  Dat zijn de krenten in de pap Riet die je zo hard nodig hebt op zijn tijd. Wat een super dochter heb je toch zeg. Fijn dat jullie er nog zo van hebben genoten. Ik vond het vroeger ook zo’n leuke serie. Mag dat niet meer ongecompliceerde humor…. toch…

  Beantwoorden

 3. hanscke
  apr 05, 2018 @ 11:11:07

  Nee zeker niet, dat wil je niet missen, dat zijn gouden momenten, onbetaalbaar.

  Beantwoorden

 4. Hetty (@HettyT2503)
  apr 04, 2018 @ 21:43:04

  Rijkdom zo’n tafel vol.

  Beantwoorden

 5. Yova
  apr 04, 2018 @ 19:01:23

  Jullie hebben met Pasen erg leuk gehad. Wat ziet paasbrunch mooi uit. Gezellig!!Het was genieten geweest. Leuke foto van je familie.Fijne avond.

  Beantwoorden

 6. Zus
  apr 04, 2018 @ 18:31:57

  He, heerlijk Riet dat Pasen voor jullie ook leuk was. Geweldig die dochter van jullie.En de rest van de familie heeft ook ’n leuk aandeel in de feestvreugde gehad.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 04, 2018 @ 18:42:11

   O ja zeker, Inge heeft ook een druk leven en zo heeft iedereen één onderdeeltje van de brunch gemaakt, Inge de zoek en die leuke kuikentjes voor de kinderen, wij een vruchtenbowl en zo had iedereen iets meegenomen. Daardoor was het natuurlijk wél veel drukte bij het binnenkomen dus was later gaan het beste.

   Beantwoorden

 7. Neeltje
  apr 04, 2018 @ 16:32:31

  Voor geen goud ter wereld! Heerlijk!

  Beantwoorden

 8. cornma
  apr 04, 2018 @ 11:52:08

  Oh, wat leuk, een dubbele verrassing. Volgens mij, lijkt jouw dochter qua karakter heel erg op jou. Het is toch fijn om te lezen dat Henk toch nog best wel het een en ander mee krijgt, al zal het zeker moeilijk zijn om alles te verwerken. Na zulke fijne momenten, neem je de naweeën graag op de koop toe.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 04, 2018 @ 15:46:00

   Volgens mij heeft onze dochter kans gezien de beste trekjes van haar beiden ouders te verenigen, het is een goud meisje.
   Hij krijgt nog wel wat mee ja, maar merkt juist dan zelf dat er dingen niét goed gaan en wordt daar heel onzeker van. Dat maakt hem dan weer minder “handelbaar”.

   Beantwoorden

  • Neeltje
   apr 05, 2018 @ 16:37:25

   Ik heb veel geleerd van partners en kinderen van iemand met dementie. Niet iedereen is in staat om steeds opnieuw zich maar weer aan te passen aan de achteruitgang en de belevingswereld van hun dierbare. Voor wie het wel lukte, ontstonden vaak de mooiste momenten. En niet dat er geen verdriet was, natuurlijk is die er. Maar die goede herinneringen bleken later zo kostbaar. Wat ik lees bij jou, kan ik zo meebeleven. Ik hoop dat het een beetje tot steun kan zijn, wanneer ik reageer op wat ik ervaar. Pluk het moment, dan heb je steeds een prachtig boeket. Met lieve groet van mij.

   Beantwoorden

 9. De Gans (Marije)
  apr 03, 2018 @ 23:43:13

  Wat een prachtige paastafel met jullie bij elkaar ❤

  Beantwoorden

 10. terrebel
  apr 03, 2018 @ 22:50:29

  Geweldig, Riet! Dit pikken ze niet meer van jullie af. Veel plezier met nagenieten!

  Beantwoorden

 11. Ferrara
  apr 03, 2018 @ 22:48:08

  Super zo’n dochter. Wat zul jij blij met haar zijn.
  Je antwoord aan Trees waarin je over blijvende achteruitgang schrijft komt wel binnen. Ik schreef het al eens eerder. Diep respect!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 04, 2018 @ 15:52:07

   Inge is mijn steun en toeverlaat, een heerlijke meid die veel mogelijk maakt. het gaat inderdaad vrij constant achteruit, er kan alweer zóveel minder dan vorig jaar Pasen.
   Maar we roeien met de riemen die we hebben in de wetenschap dat het niet makkelijker zal worden . Ik zou niet anders willen al is mijn “beste kunnen”toch niet altijd genoeg en laat m’n geduld me regelmatig in de steek.

   Beantwoorden

 12. leidseglibber
  apr 03, 2018 @ 22:39:58

  Die naweeën neem je op de koop toe dit was toch geweldig zo’n mooi weekend.

  Beantwoorden

 13. willy
  apr 03, 2018 @ 22:22:28

  theater en een paasbrunch.. Riet

  puur genieten..

  die tweede foto is om in te lijsten

  fijne avond

  Beantwoorden

 14. Matroos Beek
  apr 03, 2018 @ 21:59:23

  Dat was echt genieten, ik geniet mee wanneer ik dit lees. Zo mooi het samenzijn en de verrassing.

  Beantwoorden

 15. RenéSmurf
  apr 03, 2018 @ 21:51:01

  ja, ik ken die serie nog wel van vroeger, achterlijke belachelijke kutzooi, en in het theater zal dat vast niet anders zijn. Ieder zo zijn smaak. Pasen doen wij gelukkig niet aan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 03, 2018 @ 22:09:18

   Ja zo is het, smaken verschillen , ik kon, en kan er erg om lachen. pasen is , net als veel andere feestdagen een leuke reden om iets gezamelijks te doen. Althans bij ons in de familie maar ook dát is niet overal zo natuurlijk.

   Beantwoorden

 16. Petr@
  apr 03, 2018 @ 21:28:43

  Wat een mooie verrassing! Wat hebben jullie toch een lieve dochter!
  De foto van de Paasbrunch ziet er heel gezellig uit, van jong naar “oud” haha, heerlijk genieten hoor, kan me voorstellen dat je dat niet wilt missen en er wel wat “weetjes” voor over hebt

  Beantwoorden

 17. Marja
  apr 03, 2018 @ 20:17:23

  Wat een prachtige foto van jullie familie aan de paasbrunch.
  Inge is een schat. Super van haar om die kaarten te regelen.

  Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  apr 03, 2018 @ 19:56:19

  Het was voor Henk toch nog genieten in dat theater.
  En natuurlijk wil niemand zo’n gezellige familiebijeenkomst missen.

  Beantwoorden

 19. Regenboogvlinder
  apr 03, 2018 @ 19:53:47

  Leuk Riet, een avondje theater. Hopelijk heeft Henk zich wel vermaakt.
  En nee zeker wil je die brunch niet missen. Wat een leuke foto zeg.. Een mooi stel hoor, jullie nazaten..
  Hoop dat Henk het alweer een beetje heeft ingehaald. Wat een leuke verrassing van Inge, wat is ze daar ook goed in hè..

  Mijn dochter is ook met iets bezig. Ik moet opeens 20 en 21 april even vrij houden.. ik in ieder geval zei ze. Dus peinzen en peinzen, wat is ze van plan. En.. ik denk dat ik het weet haha. SvO in Katwijk… Wordt vast mijn verjaardagscadeautje. Misschien heb ik het helemaal mis, maar dan heb ik het hier toch even geuit. We zouden met zijn drietjes naar die musical gaan, want Jan wilde niet mee. Dus 1 en 1 is twee! 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 03, 2018 @ 20:23:29

   Meestal is er dan toch weer wat blijvende achteruitgang maar ja, zolang het kan willen we toch blijven “leven” .

   Heerlijk hé dat soort dochters, zou wel erg leuk zijn voor je als je gelijk hebt. Maar ze kent je natuurlijk goed genoeg om sowieso iets leuks te bedenken. Je hoeft niet lang te wachten gelukkig dat is al over minder dan drie weken;-)

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    apr 03, 2018 @ 20:41:03

    Nou dat snap ik heel hoed hoor, jij bent er ook nog, als gaat Henk nu natuurlijk wel voor qua verzorging nodig hebben.

    Ja wat lief hè zijn ze. Je hoort het hoor! ☺️

    Beantwoorden

    • rietepietz
     apr 03, 2018 @ 20:46:42

     Ja dat zeker maar het is ook afwegen, of het opweegt tegen een paar woelige dagen erna want dáár draai ik natuurlijk ook zelf voor op.
     Zijn onzekerheid als hij “onder de mensen is” maakt hem dan best “bewerkelijk” .

     Beantwoorden

 20. margrietspanjaard
  apr 03, 2018 @ 19:22:53

  Nee natuurlijk mag je dit niet missen en jij vooral ook niet hoe Henk geniet en daarmee jij ook ♥️

  Beantwoorden

 21. Mrs. Brubeck
  apr 03, 2018 @ 17:33:38

  Ontroerend vind ik dat, dat wil je NIET missen!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: