nooit té oud…

…. om te leren. Klopt nog steeds hoor, een mens is nooit te oud om iets te leren.
Wie hier al lang leest weet natuurlijk dat niéts mijn humeur zo grondig kan  verpesten als “gedoe met computers” ( banken even daargelaten)
Zo kon ik vorige week ineens niét meer inloggen op de pc boven, het wachtwoord was steeds “niet geldig”.  Nou ben ik ondertussen wel zo slim om dan een nieuw WW aan te kunnen maken maar ook dát werkte niet, en een daarop volgend WW óók niet!

Zucht…. gelukkig deed m’n lappie het wél anders kún je niet eens een nieuw WW aanmaken, kun je de code niet ophalen die je per mail wordt toegezonden.
Je kunt immers niet inloggen!  Nu kan ik natuurlijk gaan beschrijven hoelang ik bezig geweest ben het op te lossen met behulp van de Microsoft hulplijn die toevallig storing heeft, maar daar zit vast niemand op te wachten.
Laat ik het zo zeggen, na drie dagen gedoe liet ik het er even bij zitten om mijn humeur te sparen. Mijn humeur staat toch al vaak genoeg onder druk door “demente zaken” dat ik even lief voor mezelf moest zijn, om lief voor hem te kunnen blijven.

Maar ja, toen ik hoorde dat het zelfde probleem zich voordeed op mijn oude laptop die door  m’n kleinzoon gebruikt wordt móest er wat gebeuren en nam ik de kans waar toen Inge hier was om rustig te kunnen bellen en ja hoor, tóen was in een half uurtje alles voor elkaar. Ga ik toch even met jullie delen want al zijn de meeste van jullie véél minder digibeet dan ik, misschien is er tóch iemand die er iets aan heeft, gaan we dan.

Achteraf weet ik nu dat het toetsenbord verkeerd ingesteld stond, vreemd genoeg dus óók bij de oude laptop bij onze kleinzoon thuis die nog met mijn inloggegevens werkte. Het kan dus bijna niet anders dan dat na een update de  toetsenbord instelling naar fabrieksinstelling werd terug gezet maar…… wie rekent dáár nu op.  Achteraf had ik het kunnen zien aan het linker ikoontje.


Maar goed, wat ik niet wist, jullie natuurlijk allemaal vast wel, is dat het tweede ikoontje van rechts (op het plaatje hierboven) een optie bevat om een toetsenbord op je beeldscherm te laten verschijnen.


Het probleem van die verkeerde instelling van het toetsenbord is dat  je wel “bruineboon5” in kunt toetsen maar dat dan op de plaats van de R een P tevoorschijn komt en dán is het WW ongeldig!


Met het schermtoetsenbord lukte het ineens wél toegang te krijgen…. maar eerst leerde ik nóg iets dat me onbekend was. En dat ging om het vakje waarin het WW geschreven moet worden.


Voor het pijltje  staat  nog een ikoontje, precies, lijkt net een oog en door dat aan te klikken veranderen de balletjes in het WW dat je ingevuld hebt ( ja jij wist dat natuurlijk al maar “ik ben een beetje dom”.  Maar na vandaag toch weer iéts minder dom dankzij de meneer van de Microsoft hulplijn die best wel geduld met me had.
Je begrijpt, mijn dag kon niet meer stuk!

Advertenties

60 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  Mrt 25, 2018 @ 11:04:28

  Updates, hoe nuttig ook, zijn soms een ramp. Ook ik heb telkens hetzelfde. Men doet een update en verdraaid ik zit in een Nederlands toetsenbord-instelling, terwijl dat Engels moet zijn. Onlangs deed Facebook een update op mijn iPhone. Resultaat, ik kon bepaalde groepen waar ik actief in ben niet meer terug vinden. Wel een heleboel troep die FB interessant voor me vindt. Na een dag of twee klooien vond ik een opweg en kon weer bij die groepen komen. Maar je moet er wel op afgestudeerd zijn. Kennelijk denken die upgraders zelden na over het effect van hun handelen voor de gebruikers….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 25, 2018 @ 16:45:02

   Gelukkig bleek dit uiteindelijk een kleinigheid en zal ik daar voortaan wel op letten. Maar het is natuurlijk waanzin dat men dingen verandert zonder dat te melden, dáár reken ik niet op.

   Beantwoorden

 2. Spontanity
  Mrt 24, 2018 @ 19:19:09

  Volgende keer gewoon mij bellen 🙂

  Beantwoorden

 3. hanscke
  Mrt 23, 2018 @ 19:37:42

  Dit is voor mij HOGERE wachtwoordkunde en ik hoop dat de ellende die jij beschreven hebt mij bespaard blijft.

  Beantwoorden

 4. ria
  Mrt 22, 2018 @ 16:04:46

  Ik heb ook vaak problemen zoals met reageren. Bij sommigen lukt dat niet zoals moementeel bij Marja en Christiene. Om te bewijzen dat ik geen robot ben moet ik tig plaatjes inklikken en dan lukt het nog niet. Daar baal ik flink van.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 22, 2018 @ 16:09:59

   O ja, ook zo fijn, dat kom je meestal bij blogspot tegen, daar moet je van tijd tot tijd laten zien dat je geen robot bent. Op zich is een beetje beveiliging wel goed natuurlijk maar bij andere site’s blijkt dat minder omslachtig te kunnen.

   Beantwoorden

 5. majaer
  Mrt 22, 2018 @ 16:02:54

  Het is wat met die computers. Ik heb ook windows 10 en na updates gaat er altijd veel mis vind ik.De laatste update een paar dagen terug kreeg ik alleen maar een zwart beeld en kwam er niet meer op. Alleen een melding dat hij mijn persoonlijke gegevens niet kon vinden…..Ik ben toen naar mijn gast gegaan en toen kwam ik er weer op.
  Toen ging hij nog eens updaten en was het weer goed. Je moet wat proberen

  Beantwoorden

 6. Yova
  Mrt 22, 2018 @ 06:53:53

  Soms kunnen verpesten met de pc. Moet wel tijd voor nemen om te doen. Maar sommige mensen begrijpen ook niks van. IK ook niet. Ferry doet het allemaal. Hij weet ook alles van. Hij doet al vanaf kind al. Heel lang geleden. Als nu gaat beginnen. Dan zouden niet weten hoe moet. Wij hebben Windows 10. Het is ook ergernis van update. Daar heb je gelijk in.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 22, 2018 @ 08:21:51

   Ja die up date’s van windows 10 zijn vaak lastig. Maar je moet ze wel toelaten omdat anders je beveiliging niet voldoende meer is op den duur, nou ja, ik weet nu waar ik zijn moet als het fout gaat.

   Beantwoorden

 7. Kakel
  Mrt 21, 2018 @ 21:00:37

  Mijn dochter heeft een tijd geleden iets vergelijkbaars gehad. Maar als jij je probleem aan mij had voorgelegd (wat je nooit zou doen, want ik ben een nóg grotere digibeet) had ik niet geweten hoe je het op zou moeten lossen. Ik zou het wel aan m’n dochter kunnen vragen natuurlijk. En die zou zonder meer bereidwillig zijn om je te assisteren.
  Bedank Inge ook namens mij. Want als je je blog niet kwijt kunt, is dat niet goed voor een mens (-:

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 22, 2018 @ 08:20:15

   Je weet op zo’n moment niet waar je de fout moet zoeken. Geen idee waarom dat toetsenbord ineens verandert, het staat ook nu nog iedere morgen weer verkeerd maar nu weet ik waar ik op moet letten dus is het geen probleem meer. Nog maar eens bij de instellingen zoeken om het definitief te veranderen.

   Beantwoorden

 8. schrijfselsvanmij
  Mrt 21, 2018 @ 10:14:15

  Laptop van mijn man heeft Duits toetsenbord, dus dat is altijd even nadenken

  Beantwoorden

 9. Koen
  Mrt 21, 2018 @ 10:06:58

  Het zijn die kleine compu-ergernissen die zomaar je dag kunnen verpesten.

  Beantwoorden

 10. leidseglibber
  Mrt 21, 2018 @ 01:33:15

  Ik kan daar ook helemaal door van slag raken. Zat in mijn vakantie afgelopen zomer ruim anderhalf uur online met een medewerkers van microsoft om mijn laptop in orde te krijgen. Gek kan ik daar van worden.

  Beantwoorden

 11. gewoonanneke
  Mrt 20, 2018 @ 23:46:26

  Nou ja je hebt het in ieder geval wel zelf opgelost die dingen. Heb ook wel eens zitten puzzelen met dingen hoor, denk iedereen wel. Het is inderdaad handig dat je kan zien wat voor ww je ingetikt heb. Toetsenbord verkeerd ingesteld is mij ook wel eens overkomen.

  Beantwoorden

 12. Renesmurf
  Mrt 20, 2018 @ 23:20:04

  ja, waarom maken ze die dingen toch altijd zo ingewikkeld he, als alles nou gewoon een beetje standaard was went iedereen daar wel aan.

  Beantwoorden

 13. Ferrara
  Mrt 20, 2018 @ 21:52:46

  Oh, wat ben ik dan gezegend met mijn eigen hulpdesk op fluisterafstand.
  Zo maakte ik een paar dagen geleden een foute beweging en raakte mijn hele fotomap van OpenRonddeDeur kwijt. Was er misselijk van, gelukkig vond meneer F. na enig puzzelwerk de hele handel terug. Ik heb hem maar eens flink geknuffeld.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 21, 2018 @ 12:37:42

   Oooo daar ben ik altijd zo jaloers op . Ik heb niemand in m’n directe omgeving waar ik op terug kan vallen. Soms kan een van m’n lezers me uit de brand helpen maar dit keer heb ik het dus met behulp van de Microsoft hulplijn gedaan en dat is , na aanvankelijk daar ook gedoe, toch geweldig opgelost. Wees maar zuinig op je “hulpdesk”

   Beantwoorden

 14. Mrs. T.
  Mrt 20, 2018 @ 21:32:36

  Ik heb dat ikoontje helemaal niet. Gossie …

  Beantwoorden

 15. Zus
  Mrt 20, 2018 @ 21:22:06

  Wat kun je er mee tobben als er iets totaal anders gaat ineens. qwerty ken ik maar van azerty had ik zelfs nog nooit gehoord.Maar jij bent zo snugger om de juiste hulp te vinden, ik moet altijd wachten tot mijn zoon eens langs komt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 20, 2018 @ 21:26:27

   Op hulp van mijn zoon kan ik natuurlijk lang wachten dus dan zoek ik naar een oplossing. Microsoft blijkt dus een hulplijn te hebben die je kunt bellen, wél veel gedoe met menuutjes en je moet er de tijd voor nemen. 020 500 1500 is het nummer voor het geval je het ooit nodig hebt.

   Beantwoorden

   • Zus
    Mrt 23, 2018 @ 15:34:03

    Dank je wel Riet voor het nr. van de helpdesk want ik moet af en toe wel heel lang wachten op de zoon. Zoals nu, mijn skype doet het niet. En ik mag zo graag beppen met vrienden die door het hele land wonen. Maar met een beetje geduld komt het allemaal goed. Groetjes

    Beantwoorden

    • rietepietz
     Mrt 23, 2018 @ 15:52:28

     is nog wel een beetje gedoe eer je door de menuutjes bent. Als ik het goed onthouden heb moet je na het 1ste menu de 1 intoetsen bj het volgende de 3 daarna de 2 en in het laatste menu ook een 2 . Dan krijg je “een mens”aan de lijn.

     Beantwoorden

 16. Suskeblogt
  Mrt 20, 2018 @ 19:42:02

  Ik heb een qwert klavier maar mijn pc staat ingesteld op azerty. Voor mij geen probleem, ik ben het zo gewend met de tijd.

  Beantwoorden

 17. willy
  Mrt 20, 2018 @ 19:13:24

  ik werk altijd met met een azerty toetsenbord, en bij na een update werd dat ongevraagd omgevormd naar een qwerty bord..

  mijn paswoord werd derhalve ook niet geaccepteerd

  en dat ik ook niet meteen door… Riet

  en sinds kort moet je moet je de numlock toets niet meer gebruiken om een cijfer te typen…

  maar wat je hierboven toont, wist, ik ook niet..

  en dat heb je duidelijk uitgelegd

  waarvoor dank

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 20, 2018 @ 19:29:07

   Het is gewoon héél vervelend als je niet weet waardoor de boel hapert. Vooral ouderen , zoals ik, hebben een eeuwig durende inhaalslag te maken omdat we niet met die pc opgegroeid zijn. En de veranderingen gaan altijd wéér sneller dan ik bij kan leren.

   Beantwoorden

 18. Marja
  Mrt 20, 2018 @ 18:12:21

  Ik ben zo blij met Linux. Die doet nooit van dit soort gekke dingen. Dat is typisch windowsgedrag.

  Beantwoorden

 19. Regenboogvlinder
  Mrt 20, 2018 @ 18:00:56

  Eerlijk gezegd ben ik daar ook pas achter gekomen hoor Riet. Het wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt viel mij op, zodat je gewoon kunt zien wat je tikt. Ik heb bv geen lampje of andere waarschuwing op mijn CapsLock staan en dat is soms best lastig! Goeie optie hè.. Fijn dat het allemaal weer gelukt is! Maar wat kun je ermee stoeien hè.. 🙂

  Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  Mrt 20, 2018 @ 17:55:41

  Bij mij gebeurt dit vaak, maar ik werk dan ook met een azerty ipv qwerty toetsenbord omdat ik op een azerty blind leerde typen. In België, waar ik werk, is alles nog azerty. In NL is alles qwerty. Zolang ik werk, blijf ik azerty gebruiken, maar mijn toetsenbord durft weleens het noorden kwijt zijn…

  Beantwoorden

 21. Neeltje
  Mrt 20, 2018 @ 17:19:10

  En dan kun je nu ook met dit bijltje hakken.

  Beantwoorden

 22. Villasappho
  Mrt 20, 2018 @ 16:40:11

  Aegh ik heb het nooit met mn computer gehad je hebt wel eens dat het vraagteken opeens een = is. Dat los je op met ctrl shift. Wel eens zitten klieren met een Frans toetsenbord daar zitten de letters anders.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 20, 2018 @ 16:48:23

   Ja er meerdere mogelijkheden voor een toetsenbord, vroeger veranderde dat nooit als je het niet zelf deed. Nu zie ik wel eens vaker dat het verkeert staat, geen idee hoe dat dan komt.

   Beantwoorden

 23. matroos
  Mrt 20, 2018 @ 16:26:42

  Dat heb ik ook een keer gehad lang geleden,na contact met onze prive i tejer was het zo opgelost.Maar tis wel lastig dat Windows zomaar de instellingen veranderd.Ik heb het nu zo ingesteld dat Windows het eerst moet ‘ vragen’,dan weet ik in ieder geval dat er een update aankomt.Maar jij kunt weer je gang gaan gelukkig.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 20, 2018 @ 16:29:42

   Gebeurt wel vaker dat er iets veranderd is na een update, van mijn oude PSP programma moest ik vaak weer éérst de schijf er in zetten. Ik krijg wel een seintje als ze gaan up-daten maar dáár reken ik dan toch niet op want dat is nooit eerder voorgekomen. Een hoop ergernis om niets.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: