helemaal vergeten..

Schande, hélemaal  vergeten te vertellen dat we al binnen 2 weken ook echt de invalide kaart af konden halen. Gáát het is een keer goed zeg ik niets, foei!
Bovendien had ik nog een heel prettige verrassing want in Rijswijk wordt je dan meteen aangemeld voor álle parkeerplaatsen in Rijswijk  waarvoor  we dan niét hoeven te betalen ( parkeergarages uitgezonderd natuurlijk.)
Er moest natuurlijk wél voor de vergunning betaald worden en dat is ook niet helemaal niets.
Maar oke,  we krijgen er dus veel voor terug want het is écht veel makkelijker nu om ergens te komen. Wat wel jammer is dat de regels in iédere gemeente weer anders zijn, moet je dus zelf uitzoeken als je ergens heen gaat maar voor ons is dat niet zo erg omdat we niet écht globetrotters zijn.

Het is een passagierskaart op Henk z’n naam, mag dus alleen gebruikt worden als Henk mee rijdt (of gehaald of gebracht wordt) maar dat is geen probleem, we zijn vrijwel altijd samen op stap.
We hebben géén aanvraag gedaan voor een parkeerplek  op kenteken voor de deur, dat hebben we niet nodig omdat er eigenlijk altijd wel een parkeerplek in de straat vrij is.
Bovendien staan we  langs de stoeprand dus de rolstoel in en uitladen is dan geen probleem.

Het lijkt me niet héél sympathiek naar de buren toe  om nóg een parkeerplek ( er is er al één)  te bezetten als we weg zijn. Op de tijden dat de school aan en uit gaat zijn er altijd even veel kortparkeerders en dan krijg je weer gedoe met mensen die “even” op de verkeerde parkeerplek gaan staan. Niet netjes natuurlijk als iemand  écht afhankelijk is  van zo’n plaats dicht bij  huis, bij ons is dat gelukkig niet zo en dan maken we  liever geen gebruik van die optie.

Wij hebben genoeg aan deze kaart al komen we óók wel invalide plekken tegen  waar we niets aan hebben. Dan staat er een heg strak langs de zijkant  terwijl aan de andere kant het verkeer aan je voorbij raast, ff niet nagedacht.
De ergernis over  mensen die hun auto onterecht op een invalide parkeerplaats zetten heeft  mensen blijkbaar creatief gemaakt zoals op het  plaatjes links en rechts te zien is , ik vond ze op het internet.

Advertenties

54 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Narda
  feb 12, 2018 @ 21:53:18

  Wat fijn voor jullie. Het is dan zoveel makkelijker voor jullie. Schandalig dat mensen met die kaarten frauderen.

  Beantwoorden

 2. minoesjka2
  feb 05, 2018 @ 17:24:34

  O, fijn zeg, dat het nu geregeld is, hoop dat jullie die kaart nog veel kunnen gaan gebruiken en mooie uitstapjes kunnen maken,

  Beantwoorden

 3. Petr@
  feb 05, 2018 @ 15:36:27

  Wat fijn Riet, dat jullie zo’n kaart hebben!
  Je moet wel echt stekeblind zijn als je niet ziet dat je op een gehandicaptenparkeerplaats parkeert, dus ik denk dat menigeen die dit doet inderdaad iets aan zijn bovenkamer mankeert.

  Beantwoorden

 4. schrijfselsvanmij
  feb 05, 2018 @ 13:43:44

  Goed geregeld Riet!

  Beantwoorden

 5. Yova
  feb 05, 2018 @ 08:00:30

  Als personen invalide kaart hebt. dan mag op invalide plek zetten. Gewone mensen die niet hebben zet ook op invalide plek. dit mag ook niet doen. Vaak worden toch controleert dan krijg hier 340 boete. Het is ook gemak zucht voor de mensen. Denken ook lekker dichtbij. Alleen die zo invalide kaart hebben hebben recht op. Vaak doen ook verkeerd neer zetten. Bah… vervelende mensen die geen kaart hebben. Fijne week.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 05, 2018 @ 14:16:09

   Precies, hélemaal niet netjes omdat al “gewone chauffeur te parkeren want je krijgt zo’n vergunning alleen als het nodig is. Maar mensen die geld genoeg hebben zegt zo’n vette bekeuring helemaal niets.

   Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  feb 04, 2018 @ 19:34:12

  Gisteren was ik het theater en zei de cabaretier dat hij iemand zag parkeren op twee (!) gehandicaptenplaatsen tegelijk. Een patser was het. Toen hij er iets van zei was de reactie: dan betaal ik toch gewoon de boete. Mentaliteitsprobleem inderdaad!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 04, 2018 @ 19:55:32

   ja klopt, het zijn er gelukkig niet héél veel maar er lopen mensen rond die denken dat je met geld álles kunt doen. Die zou je eigenlijk toe willen wensen dat ze terecht op zo’n plek moeten parkeren.

   Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  feb 04, 2018 @ 11:39:34

  Ik ga nooit op een plaats voor gehandicapten parkeren. Dit hoort niet.
  Gebruik die kaart maar zoveel als nodig is. Je hebt er recht op.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 04, 2018 @ 13:29:29

   Dat doet geen normaal mens gelukkig, ik gebruik hem zelfs nu nog niet als er geen noodzaak is omdat er altijd mensen zijn die harder nodig hebben dan wij nu, al kan dat natuurlijk nog veranderen.

   Beantwoorden

 8. AnneMarie
  feb 04, 2018 @ 10:54:01

  Voor onze dochter hebben we al heel lang een invalide kaart. Heel handig. We maken ook niet altijd gebruik ervan. Als parkeerplekken ruim genoeg zijn of de parkeerplaats is bijna leeg zetten we hem niet op de invalide plek. Wel lullig als je dan langs de invalideplaats wandelt en een van die petjes zijn auto er razend snel op kwakt en weg loopt omdat hij haast heeft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 04, 2018 @ 13:27:40

   Het is gelukkig maar een klein percentage dat zich zo aso opstelt maar wel heel triest als dan iemand misgrijpt die het heel erg nodig heeft. Dat soort aso’s moet natuurlijk wel stevig aangepakt worden.

   Beantwoorden

 9. Villasappho
  feb 04, 2018 @ 10:28:45

  Heb wel eens gezeur gehad omdat ik nog in de auto zat terwijl opa mijn oma ophaalde. Niet van zo’n nepagent maar van iemand die invalide was. Gezellig mens was dat, hield wel dr muil toen ze m’n oma zag. Ik hoop dat jullie nog lang gebruik mogen maken van die kaart.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 04, 2018 @ 13:24:41

   Een beetje leven en laten leven is ook hier van toepassing, en dan wel graag van 2 kanten. De enige invalide plaats in de straat is van iemand die de auto daarvoor zelden gebruikte omdat ze ander “haar plekje” kwijt was. Ze loopt zonder rollator en nog goed genoeg om met twee boodschappentassen van de supermarkt op 500 meter te lopen. Het maakt mij niet uit’wélke plaats er vrij is, in een straatje van 20 huizen hoef je nooit héél ver te lopen en er is áltijd wel plaats..

   Beantwoorden

 10. meninggever
  feb 04, 2018 @ 10:01:15

  Fout parkeren is niet voorbehouden aan de genoemde plekken waar je uiteraard ook voor hebt betaald. Nee, men ploft de auto neer omdat het ‘grotere goed’, IK daar naar hunkert. Zeker bij scholen zie je dit gedrag. Mijn schoonmoeder woont op haar leeftijd nog steeds onafhankelijk in een flat. Maar lopen moet met rollator. Geen probleem. Tot blijkt dat ouders die hun kindjes (hun prinsjes en prinsesjes) komen halen van school die niet zo ver van de flat af ligt. Met draaiende motor al append staat men dan op voet- en fietspaden, blokkeert de ingang naar de entree etc. In onze kleine straat is het zo dat ieder huisnummer een parkeerplaats beschikbaar kreeg indertiijd toen de huizen werden gebouwd. Niet op nummer, maar op basis van het feit dat mensen toen niet zo vaak een auto hadden. Nieuwe bewoners hebben er nu twee, soms drie. Die komen allemaal geparkeerd te staan, sommige van die tweede auto’s een week lang. Toen we hier kwamen wonen was de norm dat je dat niet deed bij een ander voor de deur. Nu niet meer. Hij staat! Dus jammer voor jou. Ik kan me daar best aan ergeren. Maar ja, er valt niets te claimen, slechts te mopperen….wat ik dan ook vaak doe….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 04, 2018 @ 13:11:31

   Hier is ondertussen het vergunningsysteem van kracht, betekend dat je één auto betaalbaar kunt parkeren. Wie er meer heeft betaalt een flinke prijs voor zo’n vergunning, honderden euries.
   Ik mag niet mopperen bij ons in het straatje, we hebben eigenlijk altijd wel plaats. Soms rond de schooltijden heel even niet, dan zet ik hem even op de stoep en ga naar binnen . Dat duurt nooit lang en dan zet ik ‘m even weg. Heb ik niet zo’n probleem mee.

   Beantwoorden

 11. willy
  feb 04, 2018 @ 09:21:28

  dat hebben ze goed geregeld in Rijswijk Riet…

  en die laatste afbeelding heb je mogelijk niet nodig..

  de boetes voor het parkeren op die plaatsen zijn hier terechte heel hoog
  groeten

  Beantwoorden

 12. Marja
  feb 04, 2018 @ 08:48:53

  Fijn dat jullie nu veilig kunnen parkeren. Het zijn echte aso’s die op zulke plaatsen gaan staan. Inderdaad mentaal gehandicapt. Goed bedacht!
  Ik hoop dat je nog lang plezier mag hebben van de nieuwe aanwinst.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 04, 2018 @ 08:59:36

   We kunnen in ieder geval 5 jaar vooruit met déze kaart. We kunnen zo nodig altijd nog gaan voor een vaste plek in de straat. Nu niet nodig, we hebben aan deze kaart wél heel veel.

   Beantwoorden

 13. Regenboogvlinder
  feb 03, 2018 @ 23:52:14

  Een grote zorg minder, geen schade veroorzaken met de rolstoel uit- en inladen, en veel dichterbij uitstappen waar je wilt zijn! Verdiend hoor Riet, al is het toch een heel bedrag wat je ervoor moet betalen. Ik hoop niet dat dat per jaar is… 🙄

  Beantwoorden

 14. gewoonanneke
  feb 03, 2018 @ 23:24:54

  Op zich is er over dingen die misgaan misschien meer te schrijven haha maar wel fijn voor jullie dat het allemaal zo goed verlopen is en terecht. Scheelt een hoop sores toch om een parkeerplek te zoeken zo.

  Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  feb 03, 2018 @ 22:52:01

  In ieder geval heel goed dat jullie die kaart hebben. Handig, mijn moeder heeft ze ook maar vaak vergeten we ze mee te nemen (wisselende auto’s en chauffeurs).

  Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  feb 03, 2018 @ 22:49:59

  Ik hoop dat je niet te vaak de strafkaart moet trekken voor onbeschofte mensen die alsnog jouw plaats inpikken.

  Beantwoorden

 17. Kakel
  feb 03, 2018 @ 22:38:28

  Toch fijn dat de kaart zo snel in orde gemaakt is. Dat zijn we niet gewend van ambtenaren, hè (-: Jammer dat het nodig is maar ik hoop dat jullie veel gemak van de kaart mogen hebben.

  Beantwoorden

 18. natasjaslifestyle
  feb 03, 2018 @ 22:17:50

  Mijn ouders hebben dat helaas wel moeten doen, een eigen parkeerplaats aanvragen nadat mijn vader door een ongeval met fiets zijn linkerbeen kwijtraakte, de buurtjes zijn namelijk niet zo sympathiek en als ze de kans zouden krijgen parkeerden ze voor de deur van mijn ouders.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 04, 2018 @ 09:19:28

   Ja als het echt nodig is is het fijn dat het ook kán. Ik woon in een klein straatje waar iedereen elkaar kent en rekening houdt met elkaar. Maar Henk kan ook goed genoeg lopen als de auto een niet pal voor de deur staat, dat scheelt.

   Beantwoorden

 19. Zus
  feb 03, 2018 @ 22:04:51

  Riet, Mijn man heeft ook zo’n kaart, en dan is het soms nog moeilijk om een plaatsje te vinden dat niet te ver van de winkel is waar we naar toe moeten. Bij ons kost die kaart 80 euro, en dan moeten we overal nog gewoon betalen. Dat verschilt dus ook per stad.Maar het is wel fijn er een te hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 03, 2018 @ 22:10:49

   Klopt, er zijn natuurlijk maar weinig parkeerplaatsen voor invaliden. In Rijswijk betaal je wel meer, 135,–Euro maar dan is dus wél het parkeren overal gratis waar het vergunningparkeerplaatsen betreft.
   Als ik dichtbij kan parkeren hoeft de rolstoel er niet uit dus kan ik ook een gewone plek gebruiken.

   Beantwoorden

 20. Renesmurf
  feb 03, 2018 @ 21:43:08

  Ja, ik ben dan weer zo dat ik zou pakken wat ik pakken kan, gemak dient immers de mens, en anderen parkeren maar elders. En kinderen moeten niet met de auto gehaald worden, dat kan ook wel met de fiets, of lopend, zo ver zijn scholen nooit, als het basisscholen zijn. Middelbare is weer een ander verhaal.

  Beantwoorden

 21. Hartelijke Hot Hulk
  feb 03, 2018 @ 21:31:11

  Fijn
  Om geen parkeerplaats zoeker te zijn

  Beantwoorden

 22. powerpointgreetje
  feb 03, 2018 @ 21:21:59

  Heel handig zo’n kaart,
  mijn man heeft er al enkele jaren een,
  fijne avond toegewenst

  Beantwoorden

 23. Melody
  feb 03, 2018 @ 21:17:51

  Alweer een aantal jaren geleden was ik vrijwilliger bij het gehandicaptenplatform … als ik zo’n foutparkeerder aantrof….stopte ik een kaartje onder de ruitenwissers met daarop….

  U neemt mijn parkeerplaats… neemt u ook mijn handicap erbij ?

  Het id triest hoe er meer en meer narcisten in onze maatschappij opduiken
  Gelukkig zijn er ook anderen.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: