incorrect grootje

Dan heb ik het over mezelf ja, zo incorrect als de gemiddelde Nederlander van pakweg een halve eeuw geleden. En dat wil ik graag zo houden!  Welke zonde ik dan begaan heb? En tegen wat ik gezondigd heb?
Ja het kán eigenlijk niet meer  maar Oeps…  wij  gaan  één van onze nazaten niét gender neutraal tegemoet treden, verschrikkelijk hé.
Niet respectvol ten aanzien van kinderen die er geen prijs op stellen voor  jongen, dan wel meisje aangezien te worden, die voor  de “diversiteit” gaan zal ‘k maar zeggen.

Ons achterkleinkind Amber dat van een  XX chromosoom voorzien is, dat lijkt me de veiligste omschrijving omdat  X en Y  chromosoom  écht  de enige geslachtschromosomen zijn,  wordt binnenkort alweer 3 jaar en dan moet er natuurlijk een cadeautje komen.
Ze wil een badpak en dat hebben we gevonden……
Als dit niet helemaal X-chromosoom is weet ik het ook niet meer.
Vreselijk rolbevestigend ja,  ik schaam me natuurlijk te pletter om zoiets voor het arme schaap te kopen en  haar met haar XX chromosoom om de oren te slaan.
Het is ook nog voorzien van een enorme glitterrand zodat er echt niémand op het idee zal komen zij  over een Y chromosoom zou kunnen beschikken.

Maar je moet wát als grootje van Amber als het kind helemaal van de kook is van sprookjes figuren.
Natuurlijk heeft ze echt álle verkleedspullen, inclusief de nep vlecht, om  zich Ariël  of welke prinses dan ook te voelen.
Wie ben ik dan om met een gender neutraal  effen  rode swimsuit  aan te komen. Ik loop dan wel een paar keer extra over een regenboog zebrapad, daar schijn je op andere gedachten  te komen waar het diversiteit betreft.
En Amber….? Die  denkt gelukkig nog niet na over “wie zij is”  maar is helemaal zichzelf, bij voorkeur als prinses of Ariël.

Advertenties

53 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  feb 04, 2018 @ 10:09:11

  Laten we hopen en bidden dat onze kleinkinderen nog gewoon jongen of meisje mogen zijn. Dat ze later gewoon hetero of homo mogen zijn. Dat er geen ongelijkheid tussen de seksen ontstaat. Terwijl een klein deel van de mensheid druk is met dit soort zaken, worden elders meiden nog steeds besneden, jongens opgevoed met het idee dat meiden ‘hoeren’ zijn en homo’s van daken gegooid mogen worden. Elk klein kind dat ik bij familie of vrienden tegen kom krijgt van mij speelgoed of andere cadeau’s die het geslacht bevestigen. Jongens dus vanaf hun nulde een auto of vliegtuig, meiden direct een Barbiepop. En dus is een roze badpak een prima uitgangspunt om al die flauwekul meteen de kop in te drukken. Maar ik vrees dat wij behoren tot de laatsten der Mohikanen….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 04, 2018 @ 13:18:25

   De huidige trend bevéstigd eigenlijk meer dat er verschillen zijn dan dat het iedereen gelijke kansen geeft. Dommigheid waarschijnlijk, of overijverig willen laten zien hoe nobel men wel is.
   Een verjaarscadeautje moet vooral de jarige plezieren is mijn uitgangspunt, mocht Amber graag een auto willen hebben koop ik die ook gerust. Maar omdat zij een broer heeft zal ze dat nooit vragen al speelt ze natuurlijk best wel samen met Levi met de treinbaan.

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  feb 04, 2018 @ 00:00:00

  Je moet je schamen hoor, mijn Hema is tenminste genderneutraal haha…..schattig badpak hoor daar kan ze lekker mee gaan zwemmen.

  Beantwoorden

 3. Ferrara
  feb 02, 2018 @ 13:19:17

  Wat heerlijk, een gewoon meisje en wie weet blijft ze dat wel. Niets leukers dan een kleinkind blij maken. .

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.
  jan 31, 2018 @ 21:06:21

  Wat een bofferd dat meisje!

  Beantwoorden

 5. Suskeblogt
  jan 31, 2018 @ 19:58:53

  Zolang het kind zich met dit pakje gelukkig voelt is er niets aan de hand.

  Beantwoorden

 6. natasjaslifestyle
  jan 31, 2018 @ 19:23:25

  Hahaha heerlijk toch, lekker incorrect? Als zij zich maar gelukkig voelt het mooie prinsesje.

  Beantwoorden

 7. willy
  jan 31, 2018 @ 18:58:13

  gender neutraal..wie zou dit bedacht hebben, vraag ik me af..

  moest iedereen altijd en overal neutraal zijn

  dan zou het pas saai worden

  maar “voorlopig” zal het Amber een zorg wezen

  groeten

  Beantwoorden

 8. margrietspanjaard
  jan 31, 2018 @ 13:48:51

  Hoewel ik besloten heb om me er niet meer aan te ergeren heb ik grote moeite met de invloed van die ieniemienie groepjes zeikerds, die de wereld willen veranderen 😨😨😨

  Beantwoorden

 9. cornma
  jan 31, 2018 @ 11:33:04

  Haha, heerlijk log! En wat ben ik het met je eens.

  Beantwoorden

 10. Neeltje
  jan 31, 2018 @ 11:10:17

  Ik zeg: “Laat het los, niks meer aan doen!” Super kado!

  Beantwoorden

 11. Petr@
  jan 31, 2018 @ 09:41:04

  Haha Riet, wat ben je een slechte grootje, geef haar een ridderpak 😉 dat zou pas echt correct zijn!
  Schattig filmpje, wat is het een blij kind!

  Beantwoorden

 12. Bertie
  jan 31, 2018 @ 08:57:59

  Hahaha, leuk stukje. En wat zal Amber blij zijn!

  Beantwoorden

 13. Marja
  jan 31, 2018 @ 08:26:47

  Doe jij maar lekker incorrect. Ze is veel blijer met dat mooie badpak. Wat ziet ze er prachtig uit. Ze lijkt wel een echt prinsesje. Alvast gefeliciteerd.

  Beantwoorden

 14. Hartelijke Hot Hulk
  jan 31, 2018 @ 08:15:00

  Lief GROOTJE!
  Wat een mooi woorden zijn dat eigenlijk.

  Beantwoorden

 15. leidseglibber
  jan 31, 2018 @ 00:21:40

  Dit valt me zwaar van je tegen hoor 🙂 🙂 🙂

  Beantwoorden

 16. Regenboogvlinder
  jan 30, 2018 @ 23:43:08

  Het is allemaal heel erg overdreven hè.
  Houd jij je maar aan die x chromosomen dan komt het helemaal goed. Ze is een heel erg meisje-meisje, zo schattig. Of ze dat blijven zal weet je nooit..was Maria ook maar daar is niet veel meer van over 😏

  Beantwoorden

 17. Renesmurf
  jan 30, 2018 @ 23:04:48

  Je kan het natuurlijk ook prima vinden dat ze elders op aarde homo`s ophangen of neerknallen en het maar onzin vinden dat ze het hier in het openbaar kenbaar maken dat het hier wel mag. Haters blijven haten natuurlijk, maar juist daarom moet je ze die zebrapaden tonen en ze vooral niet weghalen omdat jij ze onzin vindt. Ik vind een potenrammer pas onzin, zo`n zebrapad niet.

  Kinderen moeten het kadootje krijgen ( ik weiger Frans te schrijven) wat ze willen. En als een meisje een auto wil en een jongetje een pop, dan vind ik dat prima. Ik wel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 31, 2018 @ 08:25:29

   Je zin is niet helemaal duidelijk, zoals het er nu staat lijkt het alsof homo’s neerknallen hier wél mag, maar ik ken jouw opvatting dus ik begrijp je bedoeling. Je hebt helemaal gelijk met “haters blijven haters” dáár zijn we het over eens, alleen geloof ik dan weer niet in het nut van dat regenboog gedoe , al loopt een homohater een marathon over regenboog zebra’s , dat zal hem niet veranderen. Ook jongens en meisjes géén jongen of meisje meer noemen is zo’n uiting van valse oplossingen en alleen maar een op hol geslagen uiting van “kijk eens hoe goed wij ermee om gaan” terwijl men verder niets doet om bij de twee geloven ( t.w. het streng Christelijke en de Islam die in Nederland alleen maar meer aanhangers krijgt i.t.t. het Christelijke ) waar de verminderde acceptatie vandaan komt aan de bel te trekken. Tot slot… denk je écht dat men in andere landen nadenkt over de regenboogzebra’s hier?

   Beantwoorden

 18. Villasappho
  jan 30, 2018 @ 21:35:39

  Ik word moe van al die ellende over genderneutraal. Kinderen kunnen vanaf een bepaalde leeftijd zelf zeggen wat ze aan willen en als ze in het verkeerde lichaam zitten dan komt dat er ook wel uit. Hoeven we niet constant op tv te zien.

  Beantwoorden

 19. Matroos Beek
  jan 30, 2018 @ 21:00:15

  Wat is het toch allemaal moeilijk geworden… waar doet een mens nog goed aan?… Mocht je dit roze pakje aan een jongentje hebben gegeven, dan werd je misschien de hemel in geprezen omdat je werkt maakt van de ontwikkeling van zijn roze kant.
  Het moet niet gekker worden…

  Beantwoorden

 20. Kakel
  jan 30, 2018 @ 20:45:58

  Schandalig dat jullie rolbevestigend denken! Zo kortzichtig en klein begeesterd. Nou ja, Prinses Ariël kan later altijd nog op een tractor of vrachtwagen gaan rijden. Of piloot (-:

  Beantwoorden

 21. Mrs. Brubeck
  jan 30, 2018 @ 20:29:51

  Schitterend hoe je beschrijft dat tegenwoordig alles in extremen moet…en wat een fantastisch badpak, het had nóg rozer mogen zijn! 🙂

  Beantwoorden

 22. AnneMarie
  jan 30, 2018 @ 20:14:48

  Denk dat we een beetje te ver doordraaien met al dat genderneutrale gedoe. Maar om alles en iedereen te vriend te houden gaan we blijkbaar ver, heel ver. Kleine kinderen geven vanzelf aan wat ze willen. daar zit geen sturing op en dan lijkt het badpak helemaal op zijn plaats.

  Beantwoorden

 23. Zus
  jan 30, 2018 @ 20:10:09

  gos Rietz, jullie dwingen haar op deze manier wel om een meisje te worden.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: