feestje gemist

Yep, we hebben zaterdag een feestje gemist en dat terwijl we éigenlijk zelf ook een klein beetje feestvarken waren.
Er was n.l. een verrassingsetentje voor onze oudste kleindochter die 30 jaar geleden geboren werd.
Ja goed gezien, onze oudste kleindochter, dat betekent dus dat bij haar geboorte onze dochter voor het eerst   moeder werd, wat ze daarvoor nog niet was. En wij opa en oma werden wat we daarvoor óók nog  niet waren.
Natuurlijk is iédere  geboorte  bijzonder maar die verandering in de “titilatuur” is iets dat  je maar één keer  per “titel”mee maakt.
Vandaar dat wij eigenlijk óók een beetje feestvarken waren maar ja, zo’n avond in een roezemoezig restaurant heeft Henk helemaal niets aan en is best een belasting voor hem,  wij zijn dus  vanmorgen een  “bakkie gaan doen”.

Onze drie  “Nederlandse” kleinkinderen zijn allemaal ruim volwassen en dat is iets dat ons “nakomertje”, de Amerikaanse  Sebastian van 13 jaar ineens opviel. Zoons maken je sowieso later grootouders dan dochters maar Ruud  had wel een erg lange aanloop nodig.
Misschien was onze seksuele voorlichting iets té grondig voor onze eerstgeborene. Of niet grondig genoeg, zou óók kunnen.

Sebastian  ( toen hij in december hier was) begreep even niet hoe het kwam dat niet alleen hij, maar   óók de  drie volwassen neven en nichten ons  “oma en opa” noemen.
Enfin, het is niet de eerste keer dat de familierelaties in Nederland voor Sebastian op een rijtje gezet moesten worden, dat hoort wel een beetje bij zijn leeftijd maar gaat bij hem schoksgewijze omdat hij hier niet zo vaak is.

Sebastian is het meest muzikale   kleinkind maar ze spelen, of liever gezegd speelden,  allemaal wel iets, variërend van keyboard tot dwarsfluit en drummen.
Op dit moment bekwaamd iedereen zich ineens in het gitaar spelen, Jennifer kreeg dan ook een gitaar voor haar verjaardag. Nee nog geen filmpjes natuurlijk, er moet nog gelest worden.
Maar van Sebastian kreeg ik weer een filmpje.
Op de  digitale vleugel amuseert hij zich geweldig, eerst zijn eigen spel opnemen en dan dáárop gaan zitten improviseren, altijd beter dan de hele dag aan de computer zitten gamen.

Advertenties

67 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. leidseglibber
  jan 31, 2018 @ 00:20:29

  Je ziet ik bedoel hoort duidelijk het verschil in spelen met een paar jaar geleden.

  Beantwoorden

 2. Spontanity
  jan 30, 2018 @ 19:35:39

  Wat omschrijf je dat mooi…….
  Dat betekent dus dat bij haar geboorte onze dochter voor het eerst moeder werd, wat ze daarvoor nog niet was. En wij opa en oma werden wat we daarvoor óók nog niet waren.
  Gekopieerd en geplakt, dat geef ik toe.
  Nog gefeliciteerd.

  Beantwoorden

 3. majaer
  jan 30, 2018 @ 16:19:19

  Nog gefeliciteerd met je kleindochter van 30 en wat leuk zo’n muzikale kleinzoon. Gelukkig hebben we skype dan kan je hem nog eens horen spelen.

  Beantwoorden

 4. terrebel
  jan 29, 2018 @ 23:13:06

  Dertig is een mooie leeftijd. Net als elke leeftijd eigenlijk. Muziek maken is altijd goed!

  Beantwoorden

 5. gewoonanneke
  jan 29, 2018 @ 20:34:37

  Wat leuk zeg, van harte gefeliciteerd. Dat is het voordeel van jong kinderen krijgen als het dan meezit kan je ook jong oma en zelfs overgrootoma zijn.. En jullie genieten er volop van mee hoe mooi kan dat zijn. Ik heb het ook hoor met mijn zus haar kinderen schelen ook veel met mijn kind in leeftijd en zij is ook al heel lang oma.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2018 @ 20:56:49

   Ik zie er ook alléén maar voordelen in hoor, nooit spijt van gehad.Ook volwassen kleinkinderen zijn erg leuk om te hebben;-)

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    jan 29, 2018 @ 21:28:20

    Ja eigenlijk heb je het dubbel dan, eerst je kleinkinderen en dan nog een keer een generatie. Hoe leuk kan dat zijn toch……..

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 29, 2018 @ 21:33:01

     Precies, en het mooiste is dat je nooit last hebt van het lege nest syndroom want als het spul de deur uit is heb je nog genoeg “in te halen”wat je volgens vele tekort gekomen bent door jong te trouwen. 😉

     Beantwoorden

     • gewoonanneke
      feb 04, 2018 @ 00:31:40

      Nou ik heb volgens mij toen Angela en Peter baby’s waren en daarna helemaal niets gemist hoor, vond het heerlijk elke leeftijd heeft iets moois voor mij. Heb er met volle teugen van genoten.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       feb 04, 2018 @ 09:03:34

       Ja ik ook hoor, maar je hoort dan altijd dat je zoveel mist als je jong kinderen hebt. Ik ben niet reislustig en geen uitgaander dus dát hebben we ook niet gemist. Maar er zijn natuurlijk altijd wel dingen die je makkelijker zonder kinderen doet dan mét.

       Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  jan 29, 2018 @ 20:00:47

  Gefeliciteerd met 30 jaar omaschap. Mijn moeder zegt altijd dat dat de allermooiste titel is.

  Beantwoorden

 7. natasjaslifestyle
  jan 29, 2018 @ 18:52:14

  Wat een leuke kleinzoon hij doet me aan mijn zoon van 15 denken ook zo’n schat. Jammer dat je niet bij het feestje kon zijn, maar de dag daarop was het vast een veel mooier feestje!! Gefeliciteerd!!

  Beantwoorden

 8. willy
  jan 29, 2018 @ 18:33:37

  van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je oudste kleindochter…

  en altijd leuk zo’n filmpje van Sebastian

  fijne avond Riet

  Beantwoorden

 9. Mammalien
  jan 29, 2018 @ 16:29:37

  Had ik al gefeliciteerd geschreven?!

  Beantwoorden

 10. Mammalien
  jan 29, 2018 @ 16:29:21

  Zo leuk, lekker muziek maken. Helaas lutkl het bij onze kinderen niet heel erg goed, het enthousiast maken (die hobbel, eerst moeten oefenen vfoor er een goed geluid uitkomt….)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2018 @ 16:43:14

   De grote kleinkinderen hebben allemaal een tijdje op muziekles gezeten maar toen er partners bij kwamen verdween het muziek maken . Maar Sebastian heeft echt behoefte aan muziek maken, dat is anders natuurlijk dan plichtmatig naar muziekles.

   Beantwoorden

 11. Array
  jan 29, 2018 @ 15:01:28

  Mijn oudste wordt dit jaar ook dertig

  Beantwoorden

 12. Regenboogvlinder
  jan 29, 2018 @ 14:18:08

  Ohhh echt geweldig om dit te zien en te horen! Een heerlijk joch is het ook!
  Alsnog gefeliciteerd met je oudste kleindochter.. tjonge… 30 alweer. En jullie met de status die jullie 30 jaar geleden kregen.
  De tijd gaat zo snel hè, je was wel een heel erg jonge oma Riet, leuk! Blijf genieten van jullie nazaten.. dat vind ik altijd zo grappig. Als ik er niet was geweest waren mijn kinderen en kleindochters er dus ook nooit geweest.. 😉 Kun je je toch niks bij voorstellen..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2018 @ 15:03:22

   Viel wel mee hoor, ik was 45 toen ik oma werd maar oke, voor de huidige begrippen is dat misschien jong. Ik ben er wél heel dankbaar voor want mens wat hebben we nog veel kunnen doen met die kleintjes destijds.
   Ja vreemd idee hé, dat dan zo’n levenslijn zomaar zou kunnen stoppen.
   Ik geniet me te pletter van het nu volwassen spul, gewoon heel leuk dat we daar een fijne band mee hebben.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    jan 29, 2018 @ 18:00:50

    Ja ik was 51.. ook nog lekker jong. Ik heb samen met mijn ex ook heel veel met ze kunnen doen. Hebben ze leuke herinneringen aan en zolang als mogelijk is ga ik rond hun verjaardagen naar ze toe. Heerlijk dat je ook zo’n goede band bet ze hebt! 😊

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 29, 2018 @ 18:48:04

     We zien ze natuurlijk wel minder nu ze op zichzelf wonen maar vooral de oudste zien we toch wel regelmatig. en we appen wat af met z’n allen.

     Beantwoorden

     • Regenboogvlinder
      jan 29, 2018 @ 18:59:37

      Je blijft in ieder geval goed op de hoogte zo. Dat is leuk. Ik app maar af en toe. We hebben met zijn drietjes een grorpsapp(je) haha. Natalia stuurt zo nu en dan opeens een hele sliert hartjes en dan staat er ‘ik hou van je oma’ bij. Zo lief. Maria niet echt maar als ik iets stuur.. zoals met sneeuw of rare weersomstandigheden dan krijg ik wel altijd reacties terug. Dat is dan voor mij al prima 😊

      Beantwoorden

      • rietepietz
       jan 29, 2018 @ 19:06:07

       Appen met Sebastian is ook een zeldzaamheid, maar die heeft natuurlijk daar een heel ander leven door het grote tijdverschil. Nu hij wat oude wordt komt er wat meer ruimte maar daar moet hij duidelijk nog aan wennen;-)Ook de taal werkt niet erg mee want in het Engels moet ik we heel erg denken om te schrijven.

       Beantwoorden

       • Regenboogvlinder
        jan 30, 2018 @ 20:41:31

        Ja,moet is natuurlijk een stuk verder dan Gran Canaria. En dat tijdsverschil. Hij spreekt dus geen Nederlands? Verstaat hij het wel?
        Ik vind het nog steeds knap dat mijn zoon nog steeds Nederlands met de meiden praat.. Ze hebben een flink accent hoor, en hun eerste taal is natuurlijk Spaans. Dat maakt het een stuk gemakkelijker. En Maria appt tegenwoordig in het Engels ☺
        Voor mij is dat geen probleem en het Spaans ook niet. En Natalia spreekt berichtjes meestal in. Dat is helemaal makkelijk.

        Beantwoorden

        • rietepietz
         jan 30, 2018 @ 20:47:43

         Nee Sebastian spreekt vrijwel geen Nederlands, wel redelijks Spaans. Maar we hebben er ook nooit werk van gemaakt omdat vrijwel iedereen wel wat Engels spreekt en Sebastian hier maar zo weinig is. Er is een kans dat hij toch met een paar jaar hier wat jaren een opleiding gaat doen , maar ja, zelfs dan wordt bij veel hogere opleidingen in het Engels les gegeven. Nederland is in die dingen knettergek.

        • Regenboogvlinder
         jan 30, 2018 @ 21:02:11

         Ja met Engels kunnen de meesten hier goed uit de voeten. Nou al die 2talige scholen tegenwoordig. En op Universiteiten is het allemaal normaal dat ze alleen Engels spreken.. pfff

        • rietepietz
         jan 30, 2018 @ 21:26:00

         Gelukkig komt er wat verweer tegen, het is echt te gek voor woorden.

 13. Kakel
  jan 29, 2018 @ 14:00:57

  Van harte gefeliciteerd met jullie jarige kleindochter!
  Jammer dat jullie het feestje gemist hebben maar dat veroorzaakt alleen maar onrust…
  Waanzinnig, wat een talent heeft Sebastiaan. En ook nog humor (-:

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2018 @ 14:45:48

   Dit soort feestjes krijgt Henk maar zó weinig van mee dat ik er dan voor kies niet te gaan, te rumoerig en te weinig aandacht voor hem wat logisch is. Hij is beter af met een bescheiden koffieuurtje.
   Ja humor heeft Sebastian wel, het is een “druif”!

   Beantwoorden

 14. De Gans (Marije)
  jan 29, 2018 @ 13:56:08

  Wat een ZALIG filmpje. Ik wist niet dat jullie al zulke grote kleinkinderen hadden…. Je komt zo jong over. Mooie vleugel, babymodelletje? Veel vleugel en toch past het overal wel. Erg knap gedaan zeg. Lieve groet xx

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2018 @ 14:40:24

   Dat hoor ik ( best leuk) wel vaker, dat ik zo jong schrijf bedoel ik maar Henk is 81 en ik ben 75 , jong aan kinderen begonnen en ook onze dochter was , voor de huidige begrippen, jong moeder. En zo is ’t gekomen;-) We hebben er van genoten om jong grootouders te zijn en hebben daardoor ook een erg leuke band met de nu volwassen kleinkinderen.

   Beantwoorden

 15. cornma
  jan 29, 2018 @ 11:37:07

  Alsnog gefeliciteerd met de kleindochter. Jammer van het gemiste feestje, maar gelukkig kun je genieten van de muziek van Sebastian.

  Beantwoorden

 16. meninggever
  jan 29, 2018 @ 11:17:22

  Jammer dat je dit feestje miste. Maar aan de andere kant, van harte met het driedubbele jubileum op basis van de verjaardag en zo meer. Volgens mij is het wel een heel gezellige club zo samen. Heel veel waard..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2018 @ 14:12:00

   We zijn er heel blij mee al is er, net als overal , wel eens wat hoor, we zijn normale mensen. Maar als het nodig is is iedereen er voor elkaar en daar draait het om. Nu probeert iedereen er voor ons te zijn, zó lief!

   Beantwoorden

 17. Neeltje
  jan 29, 2018 @ 09:46:50

  Geweldig! Alles!

  Beantwoorden

 18. Marja
  jan 29, 2018 @ 08:27:11

  Een dikke proficiat met jullie jarige jet. De pianist zit intussen lekker te snoepen en laat de piano het meeste werk doen. Slimme jongen.

  Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  jan 29, 2018 @ 07:09:51

  Gefeliciteerd met de jarige kleindochter.
  Een mooi stukje muziek erbij.

  Beantwoorden

 20. Koen
  jan 29, 2018 @ 06:02:03

  Proficiat ‘Opa en Oma’ 🙂

  Beantwoorden

 21. Petr@
  jan 28, 2018 @ 23:06:41

  Gefeliciteerd met je kleindochter!
  Kan me voorstellen dat het verwarrend kan zijn voor Sebastian, de familieverhoudingen.
  Wat is hij toch creatief, leuk dat hij zo muzikaal is!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2018 @ 08:27:23

   Dankjewel! Als peutertje was hij op school helemaal van de kaart omdat hij geen “granny and grandpa”had toen de gezinsverhoudingen op school doorgenomen werden. Hij was in tranen. De oma en opa, die hij toen pas twee keer gezien had, werden na uitleg ineens even héél specifiek grand pa en granny”genoemd want dat liet hij zich natuurlijk niet afnemen.

   Beantwoorden

 22. Renesmurf
  jan 28, 2018 @ 22:32:13

  Ik vind het altijd vreemd als mensen zeggen dat ze voor de tweede of derde keer opa of oom zijn geworden, dat kan, vind ik, immers maar één keer. En kinderen krijgen kan zolang men vruchtbaar is, en voor mannen kan dat heel erg lang. Geinig muziekje.

  Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  jan 28, 2018 @ 22:28:26

  Echt leuke pianomuziek! Langs deze weg ook van harte gefeliciteerd met de jarige kleindochter.

  Beantwoorden

 24. AnneMarie
  jan 28, 2018 @ 21:40:33

  Misschien gek maar ik wist niet eens dat er digitale piano’s waren.
  Het swingt iig lekker.
  Jammer van het feestje maar ja anders zit je later misschien met de brokken..

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: