nee, dan mijn oma

Wat waren de reacties op het vorige logje waren weer hartverwarmend, dat wil ik toch even gezegd hebben, hartje, hartje, hartje!
Gelukkig waren de weken rond kerst en oud en nieuw niet alléén maar zorgelijk. We konden toch ook af en toe genieten van het feit Ruud dit keer kleinzoon Sebastian mee bracht.
Die kon helaas niet zo lang blijven als Ruud en moest  gisteren rond het middaguur helemaal in z’n uppie (gelukkig wel onder begeleiding van een chaperonne) terug vliegen. Hij is ondertussen  goed aangekomen.
Wel ff jammer dat het dáár nu net sneeuwde en hij  nog  niet naar school hoefde. Lekker voor de jetlag maar jammer, had hij later terug kunnen gaan!

Hij heeft het réuze naar z’n zin gehad met helemaal niets bijzonders, spelletjes gedaan… vooral aan barricade had hij goede herinneringen.
En als hij verloren heeft wil tante Inge hem natuurlijk wel even troosten.

 

 

 

Wat hij zo geweldig van Nederland vindt is het feit  dat je makkelijk even op de fiets kunt springen om ergens een bezoekje te brengen al is naar Zoetermeer fietsen toch net even wat minder in de winter, maar er is altijd wel iemand die met de auto meewil.
Hij is ook graag bij de kleintjes van kleindochter Jennifer en met het hele gezin werd er een fikse wandeling gemaakt. Zó lief, hij nam al zijn play mobiel mee voor de kleintjes.

  Maar er is ook iets dat voor hem niét gewoon is. In Amerika is  er tijdens de jaarwisseling alleen groot, georganiseerd, vuurwerk te zien.
In Nederland is het ( gelukkig) nog niet zo ver en Sebastian is volledig overrompeld door wat hij tijdens de jaarwisseling hoort en ziet ; “it looks like war”. Gelukkig heeft hij vroeger op de dag al kennis gemaakt met  vuurwerk zoals wij dat gewend zijn.
Geen zakken vol maar  hij moet natuurlijk wel even leren hoe hij er mee om moet gaan om niet zonder handjes naar de USA terug te moeten. Hij heeft de nacht van z’n leven al schrikt hij menigmaal van vuurwerk dat in zijn omgeving wordt afgestoken.Nieuwjaarsmorgen gaan ze nog kijken naar de nog na brandende vreugdevuren op het Scheveningse strand.
Oud en nieuw in Nederland is duidelijk wel iets voor Sebastian. Nou ja, welke 13 jarige Hollandse knul vindt het  niét een groot avontuur!
Ik ben blij dat hij  toch nog met stoere verhalen bij z’n vriendjes aan kan komen. Daar heeft hij zich  zorgen over gemaakt toen hij mijn “kerstklok”hier zag staan. Net als iedereen die hier van de week  was ging  hij er mee op de foto.
Tante Inge liet hem op de laptop nog wat van de m’n andere kerstcreaties zien waaronder Rietepietz als kerstboom, als kerstster en als kersttafelstuk.  Met een ( naar ik hoop) gespeelde  radeloze  uitdrukking op zijn gezicht zei  hij iets van  “heb ik dat”  en vervolgde ;
“ál mijn vrienden hebben  stoere oorlogsverhalen over hun opa’s en oma’s,  en ik kan ze slechts vertellen dat mijn oma met  planten op haar hoofd uit een tafel omhoog komt”!
Misschien vraagt  Sebastian wel  asiel aan  in Nederland! Mij heeft hij!

 

Advertenties

62 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. hanscke
  jan 10, 2018 @ 14:35:18

  Oh Barricade, helemaal vergeten, hebben wij ook, had ik ook kunnen spelen met kleine dochter.

  Beantwoorden

 2. Petr@
  jan 07, 2018 @ 23:57:20

  Wat leuk dat jullie weer zo’n heerlijk bezoek hebben gehad!
  En die laatste foto, geweldig! Daar zullen ze raar van opkijken in Amerika als hij die aan zijn vrienden laat zien.

  Beantwoorden

 3. VoorHetBlogGezet
  jan 07, 2018 @ 13:09:39

  Wat een heerlijk blog. En wat kan ik me Sebastiaan zijn *help* me gevoel wel voorstellen. Ook mijn kleinkids zijn *gezegend* met een oma van hetzelfde soort. Maar het leuke van deze ervaringen is wel dat ze het opslaan in hun bolletjes en er later met veel warmte aan terug denken. En wat fijn om ze met oud en nieuw bij jou te mogen hebben. Wat is Sebastiaan ook al een hele kerel aan het worden! 😊

  Beantwoorden

 4. meninggever
  jan 07, 2018 @ 13:06:11

  IK denk dat hij hartstikke trots is op zulke grootouders. En terecht!

  Beantwoorden

 5. gewoonanneke
  jan 07, 2018 @ 12:51:12

  Wat heerlijk he dat hij en jullie die dingen ook hadden deze dagen de familie zo samen. Ja dat vuurwerk ik toch wel leuk eigenlijk vind ik tenminste hoor dat geknal zo heel de ouderjaarsdag al ik vind het altijd wel wat hebben dus. …..Ach dat verhaal met die klok wordt later vast een successtory…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 07, 2018 @ 13:15:32

   We hebben er echt van genoten in de goede momenten. Gelukkig denkt iedereen mee zodat we zoveel mogelijk mee kunnen pakken. Het grappige is dat mijn logjes vroeger onder de familie nauwelijks bekend waren , daar begint nu een kentering in te komen;-)

   Beantwoorden

 6. leidseglibber
  jan 07, 2018 @ 02:35:26

  Wat een heerlijke blog, genoten. Barricade vind ik een van de mooiste spellen. Tien keer zo gemeen en pesterig als mens erger je niet, dus heerlijk.

  Beantwoorden

 7. Zus
  jan 05, 2018 @ 16:57:33

  Fijn dat je ook zoveel goeie dagen had.
  Wat zal je trots zijn op Sebastian, wat een lieve knul wordt het toch.
  dat de plannen voor Nederland maar door mogen gaan ,ze wat dichter in de buurt hebben is erg leuk. Daar heb je als je ouder wordt toch behoefte aan hé?

  Beantwoorden

 8. willy
  jan 05, 2018 @ 10:04:32

  leuke familiefoto’s zijn dat Riet..

  “it looks like war”…

  dat dacht ik ook toen ik die reportage in” Nieuwsuur” over oudejaarsavond zag

  prettige dag

  Beantwoorden

 9. John
  jan 05, 2018 @ 09:36:16

  Eerlijk gezegd mogen ze het van mij hier ook afschaffen zoals het nu is. De ellende en overlast die men geeft is dan in een klap over. Of, ze moeten eens een keer doordringen en dat lui gaan nadenken voor ze vuurwerk afsteken. Leuke foto Riet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 05, 2018 @ 09:48:59

   Men moet domweg beter handhaven, wie in het én jaar ellende veroorzaakt het andere jaar ruim van te voren preventief vastzetten, geldt ook voor relschoppers. Ze komen er allemaal veel te makkelijk mee weg er is niet dat ze af kan schrikken. De rotzooi trappers zullen altijd wel een ander object vinden als je één ding gaat verbieden.

   Beantwoorden

 10. Neeltje
  jan 05, 2018 @ 08:41:12

  ❤verwarmend blog!

  Beantwoorden

 11. Villasappho
  jan 05, 2018 @ 04:51:49

  Geweldige foto van jullie

  Beantwoorden

 12. Renesmurf
  jan 04, 2018 @ 23:00:40

  ja, door de ogen van mensen uit andere landen krijg je een betere kijk hoe raar de gewoontes alhier zijn. Ik vind het maar niks, dat vuurwerk.

  Beantwoorden

 13. Kakel
  jan 04, 2018 @ 21:28:12

  Wat een rijkdom dat Sebastian met “weinig” zo tevreden is. Heel sociaal om aan zijn kleine neef en nichtje te denken. Volgens mij is dat laatste een familietrekje ♥
  Heel sneu dat hij niet trots op zijn opa en oma kan zijn (-:

  Beantwoorden

 14. Michel
  jan 04, 2018 @ 21:11:20

  Leuk dat hij zich zo goed vermaakt heeft, lekker ‘ouderwetse’ spelletjes zo te zien en een klok om nooit te vergeten 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 04, 2018 @ 21:51:49

   Ik hoop dat hij geen nachtmerries krijgt vaan die klok;-) Hij voelt zich lekker bij onze “gezelligheid” , ze zijn daar niet gewend dat je even zonder auto bij elkaar kunt binnenwippen.

   Beantwoorden

 15. Mrs. T.
  jan 04, 2018 @ 21:04:10

  Wat hebben jullie het fijn gehad zeg.

  Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  jan 04, 2018 @ 20:11:27

  Hartverwarmend.
  En heeft hij geen verhalen over de oorlog, hij heeft er in ieder geval over het vuurwerk!

  Beantwoorden

 17. Suskeblogt
  jan 04, 2018 @ 20:03:19

  Niet iedereen heeft zo’n leuke familie in het verre Nederland. Daar zal hij veel over kunnen vertellen.

  Beantwoorden

 18. Regenboogvlinder
  jan 04, 2018 @ 19:49:54

  Hij is ongetwijfeld supertrots op zijn oma en opa! Een oma die dit soort dingen doet, heeft toch niemand? Apart hè dat hij ons vuurwerk eigenlijk gewoon eng vindt. Maar ja, ’s lands wijs, ’s lands eer natuurlijk! Heerlijk dat je ze weer even een poosje regelmatig om je heen had..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 04, 2018 @ 20:02:53

   Hij was reuze knuffelig dit keer, en dat voor een knul van 13. Hij wil ook graag hier naar school als hij de middelbare in de USA gedaan heeft.
   Ruud oriënteert zich ook wat meer op in twee landen werken In de wetenschap zijn er wel wereldwijde banen. Had ik nooit gedacht maar hij werkt er aan.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    jan 04, 2018 @ 22:39:43

    Echt leuk ja, maar dat komt vast ook omdat hij jullie niet zo vaak ziet.
    Lijkt me een enig joch! Nou wie weet hè.. Zou Ruud dan terug naar Nederland komen om te wonen?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 05, 2018 @ 14:53:13

     Voorlopig zeker ( nog) niet maar hij gaat wel werken aan in beide landen een onderkomen. Veel van zijn werk kan hij “waar dan ook” doen dus dat hoeft geen probleem te zijn. Maar waarschijnlijk doet Sebastian ( net als zijn oudere halfbroer) het laatste middelbare schooljaar eerst nog in Colombia. Het mannetje weet gelukkig nit beter dan dat zijn leven veel uit afscheid nemen bestaat. Hij had het er dit keer toch iets moeilijker mee dan anders.

     Beantwoorden

     • Regenboogvlinder
      jan 05, 2018 @ 19:54:35

      Dat zou geweldig zijn zeg.. Misschien ook wel goed als hij daar die school afmaakt. Dan kan hij in Nederland aan iets nieuws beginnen. Och gossie.. zo’n joch hè.. Ja, hij ziet natuurlijk ook wel dat zijn opa achteruit gaat en het is geen echt klein jochie meer natuurlijk… Ja dat afscheid nemen, waar mijn kleindochters ook van alles afweten. Niet makkelijk voor kinderen. De eerste jaren huilden ze altijd als wij weer weggingen na een vakantie. Opeens ging het beter en dat was een hele opluchting.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       jan 05, 2018 @ 20:04:11

       Omdat in Amerika iedereen altijd van wat verder weg moet komen is is het daar eigenlijk altijd afscheid nemen, ook van zijn halfbroer die deels bij zijn moeder en deels bij zijn vader opgroeide. Wel in goede harmonie maar toch, steeds weer dat afscheid.Ook de beide ouders reizen veel , Sebastian weet eigenlijk niet beter dus. Hij huilt nooit maar trekt zich dan een beetje terug en wij gaan het hem niet moeilijk maken natuurlijk.

       Beantwoorden

 19. Marja
  jan 04, 2018 @ 19:44:39

  Gaaf dat hij ons echte vuurwerk zo spannend vond. Daar kan hij zijn vrienden prachtige verhalen over vertellen. En zo’n unieke oma heeft natuurlijk niemand.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 04, 2018 @ 19:59:38

   Ruud wilde ook heel graag dat hij het een keer meemaakte, over een paar jaar is het hier ook vast allemaal anders. Hij zal het zeker uitbuiten in de verhalen bij z’n vrienden.
   Hij had ook een grijns van oor tot oor toen hij vertelde wat hij z’n vrienden zou moeten vertellen over z’n oma!

   Beantwoorden

 20. AnneMarie
  jan 04, 2018 @ 19:33:10

  Die kerstklok is ook wel heel gaaf hoor. Hij weet niet half wat een supergranny hij heeft. Hoop fat het met Henk een beetje goed gaat op het moment.

  Beantwoorden

 21. Corja
  jan 04, 2018 @ 19:28:29

  Wat een heerlijk lichtpuntje! En wat is die klok toch mooi gemaakt!
  En ik wens dat jullie dit nieuwe jaar nog vele gelukkige momenten mogen meemaken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 04, 2018 @ 19:53:50

   Het was heel bijzonder ze hier te hebben tijdens de feestdagen , dat gebeurt zelden. We gaan het zeker proberen en kinderen en kleinkinderen helpen mee. Ook zijn biljartmaatjes en onze werkgever zijn geweldig .

   Beantwoorden

 22. Hartelijke Hot Hulk
  jan 04, 2018 @ 19:18:47

  Superleuk!
  Geweldig zo’n oma?

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: