volle vriezer

Nog niet bij mij hoor, dat gaat misschien niet eens gebeuren want tegenwoordig kun je zelfs met Kerstmis  nog winkelen. Wat mij betreft onzin maar ja, ik kom nog uit de tijd dat de flessenmelk in de winter buiten op het balkon stonden. Normaal werd de melk dan meestal in een pan “getapt” maar voor op het balkon waren flessen natuurlijk beter afgesloten.  Vlees werd zo snel mogelijk gebraden en onder het vet óók op een plank op het balkon bewaard, niet écht een diepvriezer maar in de jaren 50 waren de winters ook nog echte winters.

Oeps, ik dwaal weer eens af. Ik bedoel onze  tuin, en de tuin van de buren die voorraadkasten zijn voor  vogels van div. pluimage. Nou is de temperatuur even niet van dien aard dat ik een uurtje buiten ga zitten om foto’s te maken, dit ondanks dat er ondertussen een nieuw  dik kussen op de tuinstoel lag. Maar zo af en toe zie ik vanuit de serre  wel actie in de struik van de buren tegen onze kant van de tuin die stikvol zit met kleine rode “appeltjes”.
Wel weer even jammer dat dan meestal nét de camera in de buurt ligt, zodra ik die heb heeft de beweging achter glas de beestjes al opgeschrikt.
Soms kan ik nog net  afdrukken al zal ik zeker niet in de prijzen vallen met het resultaat.
Zoals die merel die hier (ter hoogte van de dak nok aan de overkant) zichzelf voorziet van een appeltje voor de dorst.
Proberen de deur zachtjes open te doen is zinloos, dan vliegen ze geschrokken weg. ( en de ramen waren bijna matglas weet je nog?)
Ik was ook weer nét te laat toen een groepje halsbandparkieten schetterend neer streek om zich te goed te doen aan al dat lekkers.

Eén held  liet zich nog verschalken toen ik met de camera aan kwam hollen.
De foto doet totaal geen recht aan de prachtige felle kleuren van de halsbandparkiet maar het moet maar zo.
De rest  vloog bij mijn nadering weg met het steeltje van een appeltje tussen de kiezen…. eh, snavel!

Je begrijpt, wij voeren nog niet bij, de tafel is nog royaal gedekt voor onze gevederde vriendjes, ze kunnen nog best voor zichzelf zorgen.

Advertenties

52 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  Dec 17, 2017 @ 13:41:16

  Die parkieten zijn hier in Amsterdam ooit losgelaten heb ik wel eens begrepen en vestigden zich toen met een paar in het grote Vondelpark. Van daar uit vlogen ze uit over de stad, provincie en land. Maar ook in Dusseldorf zijn ze een grote plaag geworden. Ze zetelen daar met honderden in de bomen van de KuDam tot grote ergernis van winkeliers en bezoekers aan die dure en chique straat. Maar daar trekken vogels als deze zich niets van aan. Grote kans dat ze op enig moment door heel Europa heen zullen zitten want ze passen zich prima aan bij ons klimaat…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 17, 2017 @ 16:33:56

   Ja dat heb ik ook wel eens gelezen, ze zijn in randstad ook zeker niet zeldzaam meer. Ze vallen ook nogal op met geschreeuw dat best hard is vooral omdat ze meestal met een groepje zijn.

   Beantwoorden

 2. Melody62
  Dec 16, 2017 @ 11:13:29

  Al is bijvoeren hieir ook niet nodig, er staat nog genoeg … toch doe ik het wel want het lokt meer vogels naar de tuin en dat vind ik prachtig

  Ik doe het trouwens ook bij mijn maandagmeneer op zijn balkon, in 1e instantie wimpelde hij mijn idee af omdat hij dacht dat vogels het toch niet zouden zien/inden… inmiddels weet hij beter en vraagt hij me elke dag meermalen of ik ervoor zorg dat er ‘ voorraad’ is ;-0

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 16, 2017 @ 14:43:46

   Ja je lokt er soms ook andere soorten mee dan de soorten die op wat je in de tuin hebt staan afkomen.
   Zeker voor mensen die niet meer zelf makkelijk de deur uit kunnen geeft dat “gedoe”met vogels toch wel héél veel leuke afleiding.

   Beantwoorden

 3. ria
  Dec 15, 2017 @ 23:04:07

  Hier ook veel vogeltjes. Soms zie je de meesjes enkele dagen niet en dan zijn ze er weer massaal. De roodborstjes zijn het trouwst. Elke dag meerdere keren komen ze om om de havermout, lekkerder kun je het niet voor ze maken.
  Hier geen halsbandparkieten.

  Beantwoorden

 4. schrijfselsvanmij
  Dec 15, 2017 @ 21:21:30

  Geblutste appels gaan de tuin in voor die paar merels die hier scharrelen. Verder hangen er vetbollen en (speciale) pindakaaspotten. Weet niet of dat bijvoederen zin heeft maar het ziet zo gezellig uit.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 16, 2017 @ 14:46:46

   Als alles een beetje op is hangen we ook vetbollen en pindakaas op. Vorig jaar was de winter niet streng, de pot was niet eens leeg.
   Maar leuk om te zien is het altijd wel natuurlijk.

   Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  Dec 15, 2017 @ 19:36:31

  Wij voeren wel bij inmiddels. Vind het wel gezellig al die vogels in de tuin.

  Beantwoorden

 6. Suskeblogt
  Dec 15, 2017 @ 19:21:43

  Hier weinig vogels te zien in onze tuin en degen die het aandurven onze tuin te betreden zijn meestal merels. Ik denk dat de katten uit de buurt hier voor tussen zitten. Die van ons komen niet veel buiten en zijn niet geinteresseerd in het vangen van vogels wegens lekker eten binnen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 15, 2017 @ 19:48:39

   De meeste katten jagen ook niet op vogels om ze op te eten, maar gewoon uit jachtinstinct , meer als een soort spelletje. Alleen katten die helemaal buiten leven zien het voedselvoorziening, die moeten wel.
   Maar een gezonde vogel is meestal te snel om door de poes te grazen genomen te worden.

   Beantwoorden

 7. Zus
  Dec 15, 2017 @ 18:46:28

  Bij ons weinig vogels te zien in de tuin.Het kontje van een brood vinden ze ook maar niks. Ik denk dat hier te veel katten zijn. Heb het ook geprobeerd met vetbollen maar iets zegt me dat het elders beter is. 😦 Je foto’s zijn best goed, doe het maar eens, heel vlug en met koude vingers.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 15, 2017 @ 19:00:41

   Ik had geen koude vingers hoor want ik stond binnen, er zit dus ( vuil) glas tussen;-) Maar dat kan natuurlijk ook, dat ze in andere tuinen dingen vinden die ze lekkerder vinden. En katten zijn inderdaad vaak een probleem al trekken de vogels zich er volgens mij niet héél veel van aan ,tenzij ze een nestje hebben. .

   Beantwoorden

 8. AnneMarie
  Dec 15, 2017 @ 18:25:16

  Een superkussen, ziet er uitnodigend uit. Die appeltjes zijn leuk om naar te kijken, nou ja de vogeltjes die erin zitten dan.

  Beantwoorden

 9. margrietspanjaard
  Dec 15, 2017 @ 18:08:01

  De appeltjes vinden hier ook gretig aftrek bij de merels. Ik heb toen alles onder de sneeuw zat op de yuintafel onder een overkapping een blad met vogelzaad en wat rozijnen gezet, waar na enige aarzeling de koolmezen er een behoorlijke bende van maken. Diemplek is eigenlijk te dicht bij het raam, zodat foto’s niet aan de orde zijn 😨

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 15, 2017 @ 18:35:43

   Het lijkt wel of ze een camera ruiken hé, zodra ik heel voorzichtig met de camera aankomt zijn ze weg. Viel me nog mee dat ik er twee kon verschalken al is het dan niet geweldig.

   Beantwoorden

 10. Petr@
  Dec 15, 2017 @ 16:47:10

  Altijd leuk als je vogels in de tuin hebt.
  Ik had al vetbollen opgehangen en er kwam al snel een zwerm mussen op af!
  Mussen zijn tegenwoordig zeldzaam dus ik was helemaal blij.
  Ik moet ze alweer vervangen want nu hangen er lege netjes 😉

  Liefs en een fijn weekend

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 15, 2017 @ 17:05:14

   Wij zien hier altijd wel musjes, zo zeldzaam zijn toch niet dacht ik. Die halsband psrkieten zijn ondertussen ook niet zeldzaam meer, we zien er ieder jaar meer. Maar het ziet er altijd gezellig al die vogels in te tuin. Als de natuur niet meer te bieden heeft gaan wij ook bijvoeren natuurlijk. Jullie ook een fijn weekend.

   Beantwoorden

 11. willy
  Dec 15, 2017 @ 14:30:48

  als ik vogels wil fotograferen, voel ik me eerder een pechvogel Riet….

  prettige dag

  Beantwoorden

 12. Neeltje
  Dec 15, 2017 @ 12:24:26

  O, leuk zeg, die parkietjes. Hier alleen koolmeesjes, musjes, eksters, duiven, merels en spreeuwen. En ik voeder al wel, zo gezellig al die levendigheid in de tuin.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 15, 2017 @ 15:34:39

   Halsband parkieten zijn een stuk groter dan gewone parkieten en eigenlijk uitheems. Ze zijn iets kleiner dan een ekster denk ik maar best een flinke vogel die behoorlijk opvalt door z’n gifgroene “jas”. Ze komen hier toch wel ook al voeren we nog niet, er is teveel lekkers in de natuur!

   Beantwoorden

 13. cornma
  Dec 15, 2017 @ 10:54:11

  Als je snel naar de laatste foto kijkt, is het net of er een grote kat op het dak zit. Kijk, dat vind ik nou knap gefotografeerd.:-)

  Beantwoorden

 14. John
  Dec 15, 2017 @ 10:27:57

  Wij hebben altijd wel wat in de vriezer maar het volst, als ik flink vis vang. Voor kerst doen we nooit zo overdreven, dus daar raakt hij ook niet propvol van. Dat de winkels open zijn met kerst vind ik prima. Er is een industrie die voor ons gemak 24 uur per dag, 7 dagen per week, en elke dag van het jaar doorgaat. Dus de winkels kunnen ook wel open.

  Beantwoorden

 15. Regenboogvlinder
  Dec 15, 2017 @ 10:21:07

  De natuur heeft gelukkig ook nog wel wat voor de vogeltjes!
  Ja, als je beweegt achter de ramen dan zijn ze weg…
  Wij voeren wel bij en zo nu en dan komen er zelfs ook kleine vogeltjes inmiddels.
  En ook het vogelhuisje waar in gebroed kan worden wordt héén af en toe eens onderzocht.. zo leuk om te zien!

  Beantwoorden

 16. Villasappho
  Dec 15, 2017 @ 01:51:04

  In Vlaardingen en in Blijdorp zag ik ze ook vliegen. Zouden dat dezelfde parkieten zijn? Ze redden zich prima zo te zien

  Beantwoorden

 17. Leidse Glibber
  Dec 15, 2017 @ 00:21:03

  Op dit moment is bijvoeren inderdaad nog niet nodig daar worden ze alleen maar lui van 🙂

  Beantwoorden

 18. powerpointgreetje
  Dec 14, 2017 @ 23:23:54

  erg mooie foto’s en een leuk verslag,
  welterusten en slaap lekker

  Beantwoorden

 19. matroos
  Dec 14, 2017 @ 23:14:46

  Die halsbandparkieten zijn wel een plaag aan het worden.Hier voeren we vrijwel nooit bij of het moet hard vriezen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 15, 2017 @ 13:51:33

   Wij hangen wat verder in de winter soms wel wat zaadballen op, gewoon omdat het leuk is ze bezig te zien maar in de huidige winters kunnen de vogels zich eigenlijk prima redden als je een groenen tuin hebt.

   Beantwoorden

 20. gewoonanneke
  Dec 14, 2017 @ 23:06:18

  Mooi hoor ja ik ga soms inderdaad wel eens voor het raam zitten fotograferen maar als ik per ongeluk tegen het raam stoot is alles weg. Vorig jaar kreeg ik ook halsbandparkieten in de tuin. Mooie vogels maar in een dag hadden ze alle zonnepitten op. Dus daar maar mee gestopt en weg bleven ze gelijk haha. Ze kunnen bij jou nog wel ff vooruit zie ik.

  Beantwoorden

 21. RenéSmurf
  Dec 14, 2017 @ 21:56:45

  ja, die redden zich wel, ze gaan naar daar waar ze zich het beste kunnen redden! Net mensen.

  Beantwoorden

 22. Marja
  Dec 14, 2017 @ 21:07:35

  Je talenten zijn fenomenaal. Zelden zulke mooie foto’s gezien ….

  Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  Dec 14, 2017 @ 20:54:03

  Hier viel de vriezer in panne deze week… hij is nog in garantie, maar zal de eerste week nog niet vervangen of hersteld zijn… dus geen probleem, voorlopig ook geen volle vriezer. We verzinnen wel wat voor kerst.

  Beantwoorden

 24. Mirjam Kakelbont
  Dec 14, 2017 @ 20:49:13

  Malusappeltjes! Daar ben ik ook gek op. Niet om op te eten maar om ze aan kransen te prikken met een cocktailprikker. Bij de bloemist moet je daar nog aardig voor in de buidel tasten.
  Wat een toevalstreffer die foto met de halsbandparkiet! Hè, dat klinkt nou net of je geen kwaliteiten als fotograaf hebt en dat is niet de bedoeling.
  Die foto van het kussen op de stoel is geweldig (-:

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 14, 2017 @ 21:23:13

   De boom zit aardig vol hé, Maar je hebt gewoon gelijk, Het hele groepje lukte al niet en zelfs voor die enen kreeg ik amper de kans om scherp te stellen. Misschien komt er nog wel eens een herkansing.
   Maar het is leuk de etende vogels af te loeren.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: