discreet

Of ik zelf nou wel discreet ben is een misschien wel een dingetje, ik slinger de halve familie het internet op, tja je hebt wel een punt.
Maar daar wou ik het helemaal niet over hebben. Mijn oog viel op een advertentie van  “discreet verpakte sigaretten”,  ik raap natuurlijk eerst  m’n oog op, en dáár wil ik natuurlijk meer van weten!

Het is me uiteraard niet ontgaan dat de gemiddelde grote crimineel meer aanzien geniet  dan “de roker”. En dat sigaretten ondertussen zó duur zijn dat het misschien niet verantwoord meer is ze open en bloot te vervoeren. Maar toch, voor zover ik weet zijn de enige internet bestellingen  die in discrete  verpakking  lees blanco verzonden worden  aankopen voor andersoortige genotsmiddelen.
Ik begrijp wel dat het gene oproept  mocht mijn buurvrouw niet thuis zijn wanneer het pakje  bij mij afgeleverd zou worden wanneer  op de doos melding wordt gemaakt dat dit “de blije doos” is van seksshop ” de hete nacht”.
Zelfde probleem voor  een andere buurman wanneer op het doosje zou staan
” hier is Uw pil voor als Uw rakkertje  niet wil”.

De enige andere categorie   discreet verpakte spullen is die voor mensen  “die niet van ophouden weten” , precies ja, bepaald geen genotsmiddelen  maar spullen voor hen die het “noodgedwongen in de papieren  laten lopen”.
Uiteindelijk  maakt natuurlijk juist de discrete verpakking de  spullen herkenbaar.
Gelukkig voor de beide aangehaalde buren zul je een  pak met incontinentie spullen   qua afmetingen niet verwisselen met een bescheiden doosje blauwe pilletjes, ténzij  buurman met vrienden uit de jaren 60 een flowerpower  partnerruilfeestje  op touw wil zetten,  tachtigers zullen niet allemáál even goed zijn in zonder hulpmiddelen  “de poot stijf houden”.

Ik ben geloof ik een beetje afgedwaald, oke, oke,  de sigaret in  discrete verpakking!  Bij even zoeken blijkt het om een wietsigaret te gaan…….

De cannabis sigaretten van Cranfords  stellen cannabisliefhebbers in staat om discreet en gemakkelijk van een als sigaret vermomd jointje te genieten. Ze komen per tien stuks verpakt in een luxe blik. Ieder blikje kost tussen de 50 en 60 dollar per stuk en bevat in totaal zo’n 7 gram wiet.”

Zal wel “kierewiet” in zitten denk ik , en dat ben ik al van mezelf dus dat heb ik niet nodig. En van die incontinentie spullen blijf ik ook liever verschoond. Hé,  waarom klinkt dát nou weer zo tegenstrijdig.


Advertenties

45 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  Nov 23, 2017 @ 09:52:30

  De enige zaken die ik bestel zijn hobby gerelateerd en komen dan vaak van overzee. Pillen en poeders nooit besteld. Net zo min als sigaretten. Want die zaken zijn zo slecht voor je fysiek dat daar weer geen andere pillen tegen helpen. Overigens verpakken sommige verzendhuizen hun kleine spullen in dermate grote dozen dat je wel erg goed moet zijn in raden naar de inhoud wil je als vreemde of buur kunnen schatten wat er in zit…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Nov 23, 2017 @ 13:08:20

   Nee pilletje zou ik zéker nooit zomaar via internet bestellen, maar ik ben sowieso nog van “gewoon winkelen.
   Dat verpakken loopt inderdaad soms behoorlijk uit de hand, daar is nog flink winst te behalen qua verspilling.

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  Nov 21, 2017 @ 23:00:14

  Ze verzinnen het maar allemaal….. pfff. Nou ja vooruit voor alles blijken toch wel klanten te zijn niet waar. En dat laatste hoopt ik ook verschoond van te blijven….

  Beantwoorden

 3. Suskeblogt
  Nov 21, 2017 @ 19:56:59

  Hier komen regelmatig pakjes toe voor de zoon. Het ene pakje al groter dan het andere. Toen ik hem onlangs discreet vroeg wat er in de pak zat kreeg ik als antwoord : een matras.

  Beantwoorden

 4. Kakel
  Nov 21, 2017 @ 16:06:15

  Een half jaar geleden was op het journaal het bericht dat er veel juwelen gestolen werden tijdens de verzending. Wat bleek? Er stond met koeien van letters op elke verpakking dat het afkomstig was van een juwelier.
  ‘Dat ze dat niet anoniem verzenden,’ zeiden m’n man en ik tegen elkaar. Maar als argeloos burger hebben wij daar natuurlijk geen verstand van (-:
  Je antwoord op de Hulk, haha!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Nov 21, 2017 @ 16:16:50

   Dat gaat natuurlijk wel voor meer dingen op, dure elektronica enz. Maar zo’n blanco verpakking geeft dan ook weer te denken. Maar inderdaad, nu winkeliers zich beter beveiligen zoekt de crimineel gewoon andere opties, het zou beter zijn als ze achter slot en grendel zaten.

   Beantwoorden

 5. Regenboogvlinder
  Nov 21, 2017 @ 14:57:50

  Oh wat een heerlijk ondeugend logje Riet en de reacties niet te vergeten…
  Je hebt je weer lekker uitgeleefd zal ik maar zeggen 😀
  Wat ze al niet ‘discreet’ versturen hè.. Ik wist niet van het bestaan van die sigaretten af. 10 voor $ 60 ? Duur grapje, zeker als zoiets kwijtraakt. Ik wil eigenlijk helemaal niet dat mijn pakjes bij de buren worden gebracht, maar soms kan het niet anders en dan is er altijd wel iemand die ze aanpakt. Ik ook trouwens hoor, maar gebeurt niet vaak.. Maar tekenen voor een pakje van iemand anders zal ik nooit doen.

  Beantwoorden

 6. ria
  Nov 21, 2017 @ 12:36:18

  Hahahaha een leuk logje om op zo’n saaie dag te lezen. Ik word er helemaal high van 😉

  Beantwoorden

 7. Willy
  Nov 21, 2017 @ 10:38:39

  leuk geschreven Riet..

  nu weet tenminste, wat post.NL hier allemaal in de buurt levert..

  prettige dag

  Beantwoorden

 8. Jokezelf
  Nov 21, 2017 @ 09:00:36

  Je hebt je roeping gemist Riet; je had in de reclame gemoeten, ‘lekkere’ slogans bedenken of pakkende reclame uitingen/ Je bent van alle markten thuis (en je bent niet voor niets van koninklijke tot knettergekke bloede) 😉

  Beantwoorden

 9. John
  Nov 21, 2017 @ 08:14:32

  Tegenwoordig wordt er meer en meer discreet verpakt. Ook om diefstal onderweg tegen te gaan. Maar Toen ik nog bij de post werkte zo’n 30 jaar geleden, wisten we precies wat er in de anonieme pakjes zat. Zo anoniem waren ze dus niet 😆

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Nov 21, 2017 @ 14:36:46

   Precies, juist door de anonimiteit zijn er niet zo heel veel mogelijkheden en het rormaat van het pakje geeft dan vaak de echte indicatie.
   Grappig, ik heb ook nog een jaar of bij de postsorteerafdeling gewerkt, parttime laat in de middag maar dat is ook al weer minstens 20 jaar geleden. Veel gelachen daar en inderdaad…ook weer de énige vrouw op de werkvloer, je begrijpt, ik ben niet héél snel in de war van wat mannen zeggen 😉

   Beantwoorden

 10. Leidse Glibber
  Nov 21, 2017 @ 02:20:56

  Omdat wij veel thuis zijn worden bij ons zo’n beetje alle pakketjes van het hele appartementencomplex bij ons afgeleverd. Soms ben ik best wel nieuwsgierig wat er nu in zit als ik zie waar het vandaan komt 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Nov 21, 2017 @ 14:40:09

   Hier item, soms voor 3 buurtjes tegelijk en dat in een straatje van nog geen 20 adressen. Nee nieuwsgierig ben ik daar nooit naar maar vaak vertellen ze zelf wel wat er in het pakje zit zo van, hé daar is m’n keukenhulp.

   Beantwoorden

 11. Villasappho
  Nov 21, 2017 @ 00:07:23

  Hij is weer leuk Riet maar ik geloof niet dat dat de enige pretmiddelen zijn die verzonden worden.

  Beantwoorden

 12. Marja
  Nov 20, 2017 @ 21:37:19

  Spannend logje hoor. Ik heb weer van alles bijgeleerd.

  Beantwoorden

 13. Renesmurf
  Nov 20, 2017 @ 21:26:59

  Ik vind dat altijd alles discreet verpakt moet zijn, het gaat een ander niks aan wat er in zit. Er worden wel meer drugs per post verzorgd, dit verbaast me niks.

  Beantwoorden

 14. Michel
  Nov 20, 2017 @ 21:11:56

  Hier in Veendam zit een bedrijf die allerlei ‘spannende’ spullen verkoopt, over de hele wereld. Ik heb daar een rondleiding gehad en je staat versteld van de grootte van het met spullen volgestopte magazijn. De dame die ons rondleidde zei dat ze sinds ze daar werkt een heel ander beeld van mensen heeft gekregen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Nov 20, 2017 @ 21:17:49

   O gewéldig , een soort “insite information” !
   daar kan ik me wel iets bij voorstellen, zodra je in zo’n bedrijf werkt zie je mensen van een heel andere kant. Uiteindelijk is het succes van een boek als 50 tinten grijs toch wel veelzeggend!

   Beantwoorden

 15. Melody62
  Nov 20, 2017 @ 20:29:11

  Tja ach… maak je niet dun dik is de mode 😁

  Mij maakt het echt niet uit hoe iets verpakt is… nu ik erover nadenk… integendeel zelfs… stel je voor (jij kunt dat als geen ander) hoe het zou zorgen voor burencontact, mensen gaan weer met elkaar in gesprek.. . Jeetje 😂

  Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  Nov 20, 2017 @ 20:21:17

  Wat je allemaal niet kan kopen via internet. Ik sta versteld… niet dat ik iets van deze spullen wil of nodig heb…

  Beantwoorden

 17. leegschrift
  Nov 20, 2017 @ 20:21:16

  Er worden wel blije dozen afgeleverd bij jonge stelletjes. Nou je kan het weer mooi vertellen. Ik heb weer een boel opgestoken. Eens zien waar die opblaaspop van me weer uithangt. Mariaaaa!

  Beantwoorden

 18. Hartelijke Hot Hulk
  Nov 20, 2017 @ 19:16:12

  Als we dan toch bezig zijn, kiererietz!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: