jongens en meisjes

Nu ik toch bezig ben  over jongens en meisjes…., het dubbeltje is gevallen voor wat betreft  de huidige genderneutrale toestanden.
Ik snap hélemaal waar het vandaan komt. Kijk, tot mijn grote vreugde brengen “onze” voetbal jongens er  al een paar jaar  niéts van terecht.

Heerlijk rustig wat mij betreft, geen straten vol met in de wind klappende oranje plastic vlaggetjes, ik juich het toe hoor. Géén idioten met toeters die in  de tuin tekeer gaan, mij hoor je klagen!
Maar nu blijken “we” ineens ook voetbal meisjes te hebben die voor de jongens niet onder doen, althans ze doen niet onder voor de voetbaljongens  uit de vorige eeuw. Daarom  mochten ze zelfs vandaag bij Rutte op bezoek  en ontvingen een ridderorde.
Nou waren ridders in vroeger tijden zonder uitzondering “jongens” dus word je als meisje ook nu nog  ridder in “weet ik veel welke orde”. Geef toe, ridderes, ridderin , ridster, het bestaat allemaal niet en klinkt ook voor geen meter.

De voetbalmeisjes hebben nu het licht gezien , voetbaljongens die niets presteren maar zich klem verdienen…. waar blijft de gelijkheid/ broederschap  in de portemonnee, je bent ridders onder elkaar of niet.
Kortom   lastig die verschillen tussen  jongens en meisje, het zou me ábsoluut niet verbazen als dáár  het gender neutrale gedoe vandaan komt, kunnen “we” trots zijn op “onze” voetbaljongelui,  zonder dat opvalt dat de voetbaljongens er geen chocola meer van maken, gevalletje gezichtsverlies  minimaliseren, dát zal het zijn.

plaatjes van internet
Advertenties

40 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  okt 29, 2017 @ 16:39:27

  Mogen ridders eigenlijk nog wel??? Ik las van de week over een groep die een klacht heeft ingediend tegen een cowboyfeestje voor kinderen afgelopen zomer. 🙂

  Beantwoorden

 2. meninggever
  okt 29, 2017 @ 15:27:48

  Dat genderneutrale komt vanzelf als je de geaardheid van de dames niet wilt betrekken in het onderwerp. Maar dat ze aardig voetballen is zeker een feit. Nu ben ik niet zo van het voetbal, wel van de prestatie en/of vechtlust. En dat vind ik wat meer bij die dames, bij de waterpoloploeg, de volleyballers, schaatsers en zelfs Max Verstappen. Die verwende nesten die zich topvoetballer noemen maar niks presteren krijgen mij niet meer in het oranje. Die lol is er wel vanaf…

  Beantwoorden

 3. RenéSmurf
  okt 27, 2017 @ 22:42:01

  Ach ja, laatst zijn mijn nichtjes met opa en zijn andere zoon naar het stadion geweest om naar het dameselftal te kijken, en ze hebben zeer genoten. En dat gun ik ze van harte. Ikzelf heb dus helemaal niks met sport.

  Beantwoorden

 4. Leonoras life
  okt 27, 2017 @ 17:31:08

  Ik heb ze toegejuichd 🎉🎉 die kanjers.. en het feest van heeeel dichtbij meegemaakt. 😍

  Beantwoorden

 5. majaer
  okt 27, 2017 @ 15:44:00

  Ik ben geen voetbal liefhebber maar ik vind ze geweldig, en van mij mogen ze er wel een beloning voor hebben dat verdienen ze zeker, en de mannen wat minder

  Beantwoorden

 6. cornma
  okt 27, 2017 @ 11:14:17

  Het voetbal zelf interesseert me niet, niet van de mannen en niet van de vrouwen. Ik ben meer van het principe: loon naar werken. Voetbal is in mijn ogen geen werk, hoezo dan al die miljoenen voor een spelletje?

  Beantwoorden

 7. ria
  okt 26, 2017 @ 17:12:02

  Laat maar vallen die ballen

  Beantwoorden

 8. Regenboogvlinder
  okt 26, 2017 @ 15:43:49

  Of ze nou ridder of ridderes zijn, ik vind dit toch wel een beetje overtrokken. Maar goed, het zal wel. Maar dat de mannen in verhouding veel te veel verdienen is verschrikkelijk. Onze spelspeelster Lieke Martens is tot de beste voeltbalster van de wereld benoemd door de Fifa. https://www.1limburg.nl/lieke-martens-beste-voetbalster-ter-wereld … Toch verdient ze bij Barcelona waar ze speelt máár € 200.000.-. Echt niet eerlijk..

  Beantwoorden

 9. schrijfselsvanmij
  okt 26, 2017 @ 14:54:24

  Ik vind het leuk dat de voetbalvrouwen presteren waar de voetbalmannen alleen maar steken hebben laten vallen.

  Beantwoorden

 10. Neeltje
  okt 26, 2017 @ 11:33:54

  Gevalletje opvallen met ballen is bevallen.

  Beantwoorden

 11. Willy
  okt 26, 2017 @ 11:15:41

  onze voetbalvedetten ” krijgen” veel te veel geld..

  maar dat “verdienen” ze in feite niet.. Riet

  sommigen gaan dan naast hun schoenen lopen… 🙂

  nadat een paar wedstrijden van onze voetbaldames op tv uitgezonden werden, kregen ze wel veel hogere premies, maar het verschil blijft enorm..

  die vedettes mogen uiteraard goed verloond worden, maar de huidige toestand is niet normaal…

  Beantwoorden

 12. Petr@
  okt 26, 2017 @ 09:44:11

  Ja de dames presteren heel goed, en dat zonder klagen of onsportief gedrag.
  Daar kunnen de mannen nog wat van leren.
  Ik denk dat het niet lang duurt hoor, voor het salaris hoger zal worden. Ze “verkopen” goed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 26, 2017 @ 15:12:19

   Ik volg het niet en heb er geen verstand van, maar inderdaad, bij gelijkwaardige prestatie zou gelijke beloning moeten kunnen. Alleen krijgen die mannen veel te veel, zelfs als ze wél goed zouden presteren.

   Beantwoorden

 13. gewoonanneke
  okt 25, 2017 @ 21:56:59

  Ja die dames verdienen bij de heren vergeleken echt niets. Maar dat zal ook wel een lange termijnwerk zijn als het er ooit van komt want als ik die verslaggevers van het mannenvoetbal hoor dan vinden ze het nog steeds een soort ondergeschoven kindje……. terwijl die mannen niets presenteren.

  Beantwoorden

 14. Kakel
  okt 25, 2017 @ 21:30:09

  Ik vind het geweldig en lach me rot. Het hele vrouwenelftal krijgt samen nog niet het salaris van één mannelijke voetballer. De hoogste tijd dat er dingen veranderen. Alles moet met zijn tijd meegaan.
  De Nederlandse wielrensters hebben het ook geweldig gedaan dit jaar!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 25, 2017 @ 21:47:09

   Ik volg helemaal geen sport en wat mij betreft moeten niet de voetbaldames veel méér gaan verdienen maar de voetbalmannen veel minder, het is volkomen buiten proporties wat ze krijgen, laten we het vooral niet over verdienen hebben.

   Beantwoorden

 15. Marja
  okt 25, 2017 @ 21:04:18

  Ik onthoud me nog even lekker van een mening. Het is hier heerlijk rustig onder de radar.

  Beantwoorden

 16. Suskeblogt
  okt 25, 2017 @ 20:49:39

  Goed dat de aandacht tegenwoordig ook naar de meisjes in sport gaat. Alleen hopen dat ze rap net zoveel verdienen als de mannen. Daar zit nog een groot verschil.

  Beantwoorden

 17. Melody62
  okt 25, 2017 @ 20:29:24

  Tja…hopelijk waait ook hier de onzin snel over….
  Gelijkheid…. zal wel een utopie blijven denk ik

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: