een échte …

Mwah…. niks niet knuffel hé die slak uit het vorige logje, ik heb ook beetje op de ziel getrapt van een écht knuffelbeestje dat sinds kort het gezin van onze oudste kleindochter completeert ….
Kijk dit is Bailey., nou als dát geen knuffel is weet ik het ook niet meer.


Is dat aaibaar of is dat aaibaar? En het lijkt nog heel wat door die krulletjes maar, slechts 8 weken oud, is het meer haar dan hond.
Was natuurlijk héél even wennen zo zonder z’n moeder maar hij leert snel en  die kindjes zijn hartstikke leuk om mee te spelen.


Gelukkig zijn er in het park dicht bij z’n nieuwe thuis ook veel hondenvriendjes, alleen zijn ze allmaal véél groter…… best wel héél groot vond ik deze eerlijk gezegd….. maar ja, kleindochter Jennifer is beslist, Bailey moet het leren.


Waar natuurlijk,  maar áls zo’n grote hond niet goed in z’n vel zit (lees niet goed opgevoed is)  maakt hij van dit droppie in een paar seconde een broodje tartaar. Gelukkig is er een verstandig baasje bij die ook een oogje op z’n hond houdt en  de lobbes is  goed gesocialiseerd.  Als een verstandige pup betaamd gaat Bailey “op de rug”.  PPPfffftttt, angstig hoor dat socialiseren van z’n knuffeltje.


Nee  ik zal  waarschijnlijk géén oppas teefje  hoeven zijn, daar zijn  liefhebbers  genoeg voor die er allemaal dicht in de buurt wonen, maar natuurlijk wandelen we soms wel mee om te zien  dat hij al “takken” leert sjouwen!


Op de dijk ziet hij iets dat even bestudeerd moet worden….. ze hebben óók vier pootjes maar wat zijn het nou…..!Ja koeien zijn een maatje te groot , gelukkig zit er een slootje tussen maar spannend lijkt het wél!.


Hij mocht zelfs al mee naar een mega grote zandbak en gedroeg zich daar keurig. Gaat ábsoluut een modelhond worden wat ik je brom! En zóveel leuker dan een slak!


Alleen moet hij nog wél even boven het gras uit groeien, óf het gras moet korter gemaaid worden, dat kan ook natuurlijk.

Advertenties

54 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gewoonanneke
  Sep 11, 2017 @ 09:56:55

  Ach als ik dat zo weer zie zo’n droppie dan zou ik er zo weer voor gaan zo’n hondje alleen mijn veel weg zijn is geen goede combinatie met een hond. Is het een labradoedel???

  Beantwoorden

 2. meninggever
  Sep 10, 2017 @ 15:42:15

  Wat je noemt een schattig diertje. En dat socialiseren en omgaan met grotere honden leren ze vanzelf. Als die maar niet toebehoren aan types die van een lijn of discipline nog nooit hebben gehoord…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Sep 10, 2017 @ 16:04:51

   Nou het gaat niet helemáál vanzelf, de baasjes moeten er wel oog voor hebben en aan mee werken anders komt er niets van te recht. Henk vind het altijd doodeng zo’n grote hond bij een pup en zou een ontmoeting altijd proberen te mijden, tja, dan komt het niet goed met de pup.

   Beantwoorden

 3. minoesjka2
  Sep 10, 2017 @ 15:19:04

  Wat een heerlijk beestje zeg!! En ja, ik denk persoonlijk dat het toch tijd word dat daar op dat filmpje het gras wat korter gemaaid gaat worden, want ook kinderen kunnen er in verdwalen hahahahaha

  Beantwoorden

 4. cornma
  Sep 10, 2017 @ 11:50:24

  Oh wow, wat een droppie. Het fijne van deze honden is, dat ze niet of nauwelijks verharen. Nadeel is dan weer, dat de fokker bepaald dat zo’n beestje gecastreerd of gesteriliseerd moet worden, omdat ze bang zijn dat je er anders mee gaat fokken en hun het brood uit de mond steelt.

  Beantwoorden

 5. Melody62
  Sep 10, 2017 @ 10:21:42

  ahhhhhh wat een scheetjeeeeeeeee…. nou nemen we uit diverse overwegingen nooit puppies maar jij tart nu wel die beslissing van mij hoor 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Sep 10, 2017 @ 14:58:41

   Het fijne van een pup is dat je dan je hondje van haver tot gort kent.Wat jij altijd doet is heel moeilijk, je moet altijd maar zien te herstellen wat andere verpest hebben. Heel nobel werk maar in een gezin met kleine kinderen geen haalbare kaart.

   Beantwoorden

 6. Mammalien
  Sep 08, 2017 @ 11:10:32

  IK ben dus een vreselijke bangerd op hondengebied, maar deze ziet er inderdaad behoorlijk knuffelbaar uit!

  Beantwoorden

 7. schrijfselsvanmij
  Sep 08, 2017 @ 08:56:51

  Wat een leuk snuitje! Nu ben ik een kattenliefhebber die ook nog eens bang is voor honden ….

  Beantwoorden

 8. Neeltje
  Sep 08, 2017 @ 08:53:23

  Leuk, leuk, leuk!

  Beantwoorden

 9. John
  Sep 08, 2017 @ 08:50:34

  Oh dat is inderdaad een dotje. Hahahaha die zal wel genoeg aandacht krijgen. Net als Bentley altijd. Alhoewel het bij Bentley niet vanwege zijn krullen is.
  Het is ook een erg leuk en vriendelijk ras dit. Veel plezier er mee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Sep 08, 2017 @ 14:52:19

   Ja zeker weten, aan aandacht geen gebrek, iedereen is gek op het beestje.
   De fokker heeft heel zorgvuldig het beestje bij het gezin gezocht en het blijkt ook heel goed te gaan, hi j is ondertussen al een maand of drie en luistert perfect.

   Beantwoorden

 10. Regenboogvlinder
  Sep 08, 2017 @ 08:03:45

  Dat is wel een leuk huisdier. Mijn buren aan de overkant gebben ook een labradoodle. Moeten ontzettend sociale en lieve dieren zijn. In eerste instantie gefokt om te kijken of ze geschikt zijn als hulphond. Geloof ook dat dat aanslaat. Wat een schatje zeg.. Hoop dat ze er veel plezier mee zullen hebben en jullie ook!

  Beantwoorden

 11. Leidse Glibber
  Sep 08, 2017 @ 02:40:35

  Jennifer heeft helemaal gelijk, Bailey moet gelijk leren met elke hond om te gaan. Het voordeel met honden is dat ze vaak veel socialer en oplettender dan mensen zijn. Ze weten precies wat ze doen en zeker met pups zijn ze echt voorzichtig. Bailey zal best een keer een verkeerde tegenkomen, maar ook dat hoort erbij en leert ze van.

  Beantwoorden

 12. Mrs. T.
  Sep 07, 2017 @ 22:33:58

  Oh wat een schatje!

  Beantwoorden

 13. RenéSmurf
  Sep 07, 2017 @ 22:04:17

  Wat een prachtig knuffeldiertje! Als het goed is doet een volwassen hond een pup niks! En meestal is het goed.

  Beantwoorden

 14. ria
  Sep 07, 2017 @ 21:36:01

  Gisteren nog geknuffeld met een volwassen labradoedel . Hij heet Moos en logeert 3 weken hier in de buurt. Het zijn heel sociale honden.

  Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  Sep 07, 2017 @ 21:33:33

  Wat een dotje! Zo schattig.

  Beantwoorden

 16. Michel
  Sep 07, 2017 @ 20:40:26

  Ha geweldig die foto met die grotere hond 😂 en dan om te bedenken dat kleine hondjes vaak pittiger zijn en grote wat rustiger. Maar Bailey lijkt me een schatje 😍

  Beantwoorden

 17. Villasappho
  Sep 07, 2017 @ 19:53:12

  Walgelijk geweldig fotogeniek zou er mee bezig blijven. Groot zijn die ook nog zo fotogeniek. Wat een droppie.

  Beantwoorden

 18. Marja
  Sep 07, 2017 @ 19:42:34

  Wat een schatje. Is dat een labradoodle? Wel verwarrend dat de naam van zijn kleine baasje bijna klinkt als zijn eigen naam.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Sep 07, 2017 @ 19:47:32

   Ja klopt, is een labradoedel en zó lief. Niet heel fotogeniek omdat je z’n ogen bijna niet kunt zien door al dat haar maar het is een dotje.
   De naam schijnt geen probleem te zijn , het beestje luistert al perfect. Hij is ondertussen al bijna drie maanden.

   Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  Sep 07, 2017 @ 19:37:07

  Wel ervoor zorgen dat hij niet onder de grasmachine geraakt als je het gras maait.
  Een snoepje is het in ieder geval.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: