heen en weer….

De veerbootdienst  gaat natuurlijk heen en weer maar ze varen met boten van verschillende afmetingen. Op de heenreis  zaten we op de laat in de dienst gezette boot die een stuk kleiner was dan de Friesland waar we mee terug konden varen.

Evengoed konden er op die kleine boot nog een aantal auto’s met caravan mee  én nog een flinke rij personenauto’s, maar er werd gewoekerd met de ruimte.
De zijkant was zó volgestouwd met fietsen dat ik aan de bestuurderskant de auto niet in kon toen we verzocht werden in de auto te stappen. Wat nou oude botten……


De mensen stonden tegen de auto aan om bij hun fiets te komen, en in de spiegel kun je de fietsen ook nog zien.


Ook weer  “Rietepietzlogmomentjes” op de boot, ik haalde de auto iets te vroeg van de handrem, daardoor maakte we een klein hupje toen de boot aanmeerde, kon ik dat nog als blijdschap van Suus verkopen?  Ik vrees van niet.
We hebben vrijwel de hele overtocht aan dek doorgebracht wat iedereen een kapsel windhoos opleverden.


Inge zorgde ook voor stuntwerk door met die stevige bries haar camera op de smalle leuning van een bank te zetten voor een timer opname. De camera waaide uiteraard om en viel in de nek van een jongeman die op het andere deel van de rug aan rug-bank zat. Hélemaal spontaan bood de jongeman aan  zélf een foto van ons vieren te maken. Ook al zo’n verwaaid plaatje.


Maar natuurlijk had ik weer de stomste stunt. Toen we twijfelden of we Vlieland of Terschelling in zicht kregen zei ik “shit”, nee dit keer geen meeuw al cirkelden die volop boven ons.
Nee ik had thuis al vroeg in de week de verrekijker in de auto gestopt, echt zoiets om te vergeten en als die érgens goed van pas komt dan wel in het waddengebied waar je vaak zeehonden kunt spotten.


Ik was er zó trots op, wel ff jammer dat  ik hem in de auto liet liggen en tijdens de vaart mag je niet op het autodek komen…..zucht, daar ging m’n momentje glorie! Het zou me nog véle malen gebeuren dat de verrekijker in de auto lag als hij van nut had kunnen zijn…..

Oke, ik neem meteen even de terugreis mee, we zitten nu toch in de boot maar dat is ábsoluut geen garantie dat er dan géén Terschelling logjes meer komen. De Friesland heeft zelfs 2 autodekken en dit keer stonden wij als eerste auto op het bovendek, best bijzonder want nu hadden we bij het aanmeren zicht op alles dat er dan zoal gebeurt. Heel fijntjes werd ik op de grote borden met rode letters gewezen door mijn reisgenoten.


We vragen ons af hoe het met dat hek zit, zo te zien zitten er nergens scharnieren en naar ik hoop is achteruitrijden geen optie. Er klautert een meneer langs een laddertje naar dit laboratoriumachtige hoekje.


Via een luik in de zijwand is er contact met de wal en komt er  een lullig dun touwtje naar binnen.


Ondertussen gaat de  grote boegklep al open, wordt toch wel tijd dat we ontdekken hoe we er straks uit kunnen rijden.


Aan de andere kant zien we  ineens hoe het werkt, je krijgt  een soort  “afzakketje” aangeboden. De rode hekken worden er gewoon uitgetild. Als de linkerkant leeg is zijn wij aan de beurt en Inge snapt wel dat ik dáár natuurlijk graag een stukje film van heb.

Advertentie

34 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. RenéSmurf
  aug 23, 2017 @ 23:32:21

  ja, ik ben ook met die boot geweest! Leuk eiland wel, dat Terschelling.

  Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  aug 20, 2017 @ 20:23:21

  Wij gaan natuurlijk lopend dus geen auto…… lijkt me op zich al meteen vakantie als we gaan varen. Gaan met de langzame boot…. Mijn zoon had in zijn vorige appartement een lift voor de auto naar de parkeerplaatsen die ze daar hadden, zo apart was dat ook.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 20, 2017 @ 20:25:26

   Dan zie je het meest hoor zonder meer. Lijkt me héél apart zo’n autolift, ben dat niet tegengekomen maar konden wél gratis parkeren bij het hotel, nergens trouwens een parkeermeter gezien;-)

   Beantwoorden

 3. hanscke
  aug 14, 2017 @ 10:53:26

  Prachtige blogjes over Terschelling. Ik heb ze allemaal gelezen hoor schat, dit keer met de goede klinker. En ja, met welke boot je ook gaat, er wordt altijd gewoekerd met de ruimte om zo veel mogelijk auto’s en fietsen mee te kunnen nemen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 14, 2017 @ 17:16:33

   Ja mensen die in het onderwijs hebben gezeten weten natuurlijk wel hoe het zit met die klinkers;-) Op de grote boot hadden we helemaal niets met de fietsen te maken, op die bovenlaag staan staan uitsluitend auto’s.
   dat kan ook niet anders omdat het bovendek een soort open lift is en het zou fout gaan met lossen fietsen.

   Beantwoorden

 4. ria
  aug 13, 2017 @ 21:53:15

  Heerlijk te lezen dat jullie zo hebben genoten en ook Henk ziet er heel ontspannen uit. 🙂

  Beantwoorden

 5. Zus.
  aug 13, 2017 @ 20:43:48

  Wat ’n leuke foto’s van een leuke reis, het plezier spat er vanaf. Het is ook onbetaalbaar dat dit zo goed gelukt is. Zelfs Suus huppelde van plezier. Dat zijn pas herinneringen, die worden alleen maar meer waard.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2017 @ 20:51:14

   Sterker nog, in mijn gevoel zit ik nog steeds op Terschelling. Héél stiekem denk ik “wat zou het leuk zijn om het in mei nog eens over te doen”maar ja, ik weet niet of allebei de kinderen dan kunnen en zonder hen zou het niet hetzelfde zijn. Zonder hen is het niet haalbaar meer.

   Beantwoorden

 6. Willy
  aug 13, 2017 @ 18:31:58

  met de veerboot is altijd wat een avontuur Riet..

  en die foto van jullie vier samen, is om in te kaderen toch..

  prettige zondag

  Beantwoorden

 7. beaunino
  aug 13, 2017 @ 13:06:25

  Heerlijk uitgewaaiden op zo’n boot. Alle muizenissen en zorgen overboord. Leuk voor je Riet, lekker even een paar dagen weg.

  Beantwoorden

 8. meninggever
  aug 13, 2017 @ 12:52:09

  Je maakt er wel een mooi verslagje van. Maar wat me vooral op valt is hoe vrolijk en ontspannen je op de foto staat. Dat is echt leuk om te zien. Genoten….moet wel!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2017 @ 13:26:00

   Ja dat viel mij ook op, klopt ook helemaal. er was natuurlijk ook veel meer afleiding dan thuis waar ik niet de hele dag mensen over de vloer heb en Henk niet zoveel verhaal meer heeft. Nu was er ook van de kinderen aandacht voor hem waardoor ik ook wat meer aan mezelf toekwam. Het was echt geweldig.

   Beantwoorden

 9. cornma
  aug 13, 2017 @ 12:12:42

  Al met al is het een geslaagde onderneming geweest dus. Mooi, die foto waar jullie met z’n vieren naast elkaar zitten.
  Goh, je bent toch leniger dan je dacht, hè?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2017 @ 12:20:52

   Zeker weten, natuurlijk wél met z’n beperkingen maar daar hadden we vooraf al rekening mee gehouden dan heb je geen tegenvallers en dat is fijn.
   Waar een wil is is een weg;-)

   Beantwoorden

 10. Regenboogvlinder
  aug 13, 2017 @ 11:39:17

  Windhooskapsels horen bij boottochten! Prachtige foto van jullie viertjes! En leuk dat je zoveel mee kunt kijken als je vooraan staat hè. Haha die handrem.. seniorenmomentje Riet.. mag wel af en toe hoor 😉
  Op naar het volgende logje!

  Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  aug 13, 2017 @ 11:13:22

  Zo’n veerboot is een avontuur op zich. Een tunnel heeft die charmes niet.

  Beantwoorden

 12. John
  aug 13, 2017 @ 08:51:43

  JA, je auto niet te vroeg van de handrem afhalen hè. Dat kan compleet verkeerd aflopen natuurlijk.
  JA, als er wind staat aan dek zie je dat als eerste aan het haar van mensen 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2017 @ 09:58:43

   Het is gelukkig goed gegaan, een automaat zal gelukkig ook niet zomaar starten en gaan rijden. Het was een piepklein hupje en natuurlijk trok ik meteen de handrem weer aan.
   Gelukkig vind ik dat uitwaaien heerlijk maar je krijgt er wél een ragebol van;-)

   Beantwoorden

 13. Melody62
  aug 13, 2017 @ 06:30:38

  Nou was het natuurlijk een totaal onvergetelijk geheel maar indien toch heb je gelukkig nog foto’s en filmmateriaal genoeg om dat genieten volop terug te halen. Wat een feest, het spat ervan af\\\\\\\\11

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  aug 13, 2017 @ 02:55:53

  Ik ben gelukkig niet de enige die nog regelmatig in een lift denkt of zegt 2e etage hoeden en petten en damescorsetten 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2017 @ 09:54:46

   Zijn we al zó oud Glibber, maar het klopt, vroeger was er nog een liftboy en die riep inderdaad af wat je op de eerstvolgende verdieping kon kopen. Ik denk dat de Bijenkorf het langs een liftboy hadden.

   Beantwoorden

 15. Marja
  aug 12, 2017 @ 20:17:07

  Wat een avontuur. Jullie zijn een heerlijk stel.

  Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  aug 12, 2017 @ 19:59:20

  Wat leuk. De veerboot is altijd bijzonder en een beetje avontuur.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: