ze spannen samen!

Ja echt hoor, ik overdrijf  niet. “Ze ” moeten mij hebben, wie die “ze”ook moge zijn.
Stap ik vanmorgen uit bed om naar de wc te gaan doet het licht het niet.
Lampje kapot denk je dan, kijk ik straks wel naar.
Maar  het licht in de badkamer doet het óók niet  dus gaat er een lampje branden, nee niet in de badkamer natuurlijk maar in m’n bovenkamer. Beneden is licht  zodat ik weet dat het géén grote stroomstoring is.
Ik zeg nog even niets tegen Henk die heel onrustig wordt van zaken die hij niet meer kan behappen en zet de douche voor hem aan.

Oeps…. geen warm water, daar gaat de geheimhouding. Beneden bekijk ik de groepenkast argwanend, inderdaad, één stop doorgeslagen.  Als ik die deskundig….. ja ja dat kán ze, vervangen heb doen alle weigerende lichten het weer, maar het water blijft koud.  De  (nog niet zo oude) CV ketel werkt weliswaar op gas maar is tóch uitgeslagen en de storingscode laat zien dat er iets uitgeslagen is, b.w.v. van  beveiliging,  mwhaah, geen kunst ff de reset knop indrukken toch?  Daar denk het apparaat anders over want, niks, noppes nada…..!

Tjongejonge dan moet er toch iets van stroom te vinden zijn en jawel, ik volg een draadje naar een stekkertje dat in een wandcontactdoos  steekt.  O ja, we leven in 2017 waar de opleidingen voor apparaten die digitaal aangestuurd worden begint met “trek de stekker uit de wandcontactdoos, wacht 30 secondjes, steek de stekker weer er weer in en wacht op het wonder”! En  eureka, het wonder gebeurt waarna ik  euforisch de vlizotrap afdaal,  er voor zorgend Henk niet op de tenen te trappen die  al mijn bewegingen op de voet volgt (zeg maar “op mijn voet”)

Het hoe en waarom blijft een raadsel, er is niets kapot, misschien tóch het onweer dat in de vroege ochtend van zich liet horen. Maar alles werkt, ook de nieuwe was/droog combinatie die vorige week voor een  digitale shock zorgde.
Een dertien jaar oude wasmachine is blijkbaar zwaar verouderd. Een bovenlader ja, net als de oude droger.
Ze pasten perfect naast elkaar in een kast van nog  geen meter breed.
Het is me nog altijd een raadsel waarom je  een voorlader zou willen, ik kán best op m’n knieén gaan liggen om de was eruit te pulken, maar moet dan maar afwachten of ik ooit weer overeind kom zonder hulp.
Toch worden bovenladers nauwelijks verkocht en zijn drogers zelfs niet meer te koop in Nederland  en dus had  ik  een probleem.
Op m’n zoektocht kwam ik wél verhogingen tegen voor een  ónder een voorlader….. paard achter de wagen spannen als je het mij vraagt, maak toch lekker álles bovenlader dan hoef je  niets hoger te zetten  voor bedieningsgemak! ’t Zal wel te moeilijke  huisvrouwenlogica zijn.

Maar daarmee was mijn probleem niet opgelost. tegen heug en meug ben ik gezwicht voor een machine die kan wassen én drogen. Dat is wat kwetsbaarder maar oke, op de motor tien jaar garantie, wie dan leeft dan zorgt zegt een bijna 75 jarige  makkelijk.
Hélp…. wéér een digitale uitdaging met muziekjes en bewegende display ….!

Advertentie

58 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gewoonanneke
  aug 01, 2017 @ 10:39:57

  Veel plezier van je nieuwe apparaat. Ja ik heb twee wasmachines nog een erfstuk van mijn moeder die niemand wilde, kijken welke het eerste opgeeft haha. Drogen doe ik buiten of boven op een rekje. Heb de wasdroger,ook een erfstuk van mijn moeder, aan Peter gegeven, was een hele goede condens droger nog die had er nog geen, gebruikte hem toch nooit.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2017 @ 13:37:28

   Het is wel opvallen hoe hard alles verandert in dit soort machines, ook in energiezuinigheid.
   Dan kun je wel zo’n peperdure Miele kopen die misschien 20 jaar meegaat maar dan heb je technisch gezien een enorme achterstand.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    aug 01, 2017 @ 21:16:34

    Dat is denk ook zo hoor. Maar ik had ooit een date met een wasmachineman haha en die zei dus wel gewoon regelmatig een 90 graden was draaien geeft veel minder vuil en problemen in je wasmachine en minder wasmiddel gebruiken.

    Beantwoorden

 2. Melody62
  jul 26, 2017 @ 13:48:48

  Wat mij altijd weer opvalt…. en vaak ook ontroert… is hoe jij echt van elke nood een deugd maakt en met een kwinkslag van die deugd dan een vreugd maakt…

  Ik vraag me dan vaak af hoe zo’n feest het moet zijn geweest om jullie als vader en moeder te hebben en als kind dus bij zo’n koppel op te mogen groeien. En nee jaloezie ligt godzijdank niet in mijn aard maar die jongelui van jou die boffen maar!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2017 @ 15:59:10

   Nou geloof me, ik heb ok wel eens m’n dag niet en kan best wel eens uit m’n slof schieten. Maar inderdaad, over het algemeen hebben we altijd geprobeerd “er iets van te maken”als het tegenzit.
   Ik merk wel dat nu bij het ouder worden , en vooral, dat de steun van Henk wegvalt, ik tegenslag toch wat moeilijker “wegwerk” , ja achteraf in een logje is het makkelijk “lollig doen” .

   Beantwoorden

 3. cornma
  jul 26, 2017 @ 10:51:21

  Ik zou me geen raad weten bij dat soort problemen. Wasmachines moeten gewoon hun werk doen en niet zeuren. Een twee-in-een-apparaat lijkt me wel handig.
  Trouwens, je kapsel uit het vorige logje staat best wel stoer.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 26, 2017 @ 15:55:41

   Nou ik eigenlijk ook niet hoor, maar je moet wát en ik heb altijd wél meegekeken bij Hank deed in huis. Maar bij stroom houdt het wel snel op, een stop verwisselen en uitzoeken wélk apparaat “stout”is , dan heb je het wel gehad.
   Ja pittig koppie zo hé;-)

   Beantwoorden

 4. Mrs. T.
  jul 25, 2017 @ 19:12:38

  Zo’n wasmachine en droger hadden mijn ouders vroeger ook. Je hebt nu weer een hartstikke hippe zeg!
  En wat goed dat je alles weer aan de praat kreeg.

  Beantwoorden

 5. schrijfselsvanmij
  jul 25, 2017 @ 13:16:55

  Gelukkig laat je je niet uit het veld slaan

  Beantwoorden

 6. margrietspanjaard
  jul 25, 2017 @ 09:50:00

  Ik ben dan nog een paar jaar jonger dan jij, maar ook mij slaat de schrik om het hart als er ergens iets niet gaat zoals zou moeten en ik ben er ook van overtuigd, dat ik sommige dingen veel omslachtiger doe dan zou kunnen, omdat ik al blij ben DAT iets (weer) werkt 😀

  Beantwoorden

 7. John
  jul 25, 2017 @ 07:52:59

  Bovenladers zijn ook een stuk duurder dan voorladers. Dat zou een reden kunnen zijn. EN omdat er steeds minder verkocht worden gaat de prijs ook meer omhoog en opeens zijn er geen meer te koop.
  Veel plezier met je digitaal aangestuurde alles in een.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 25, 2017 @ 08:17:13

   Ja kwestie van vraag en aanbod denk ik, dus zodra iedereen bovenladers gaat kopen zal de prijs vanzelf omlaag gaan. Maar nee hoor, iedereen blijft gewoon flink door de knieën gaan voor een voor lader wat toch heel onhandig is zodra je maar half iets aan rug ,heupen of knieën mankeert. Nou plezier hoef ik niet eens bij te hebben ,als hij maar wast en droogt;-)

   Beantwoorden

 8. AnneMarie
  jul 25, 2017 @ 07:47:52

  Ik hoop tegen die tijd nog net zo met al die digitale dingen overweg te kunnen als jij. Knap hoor, alles weer opgelost.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 25, 2017 @ 08:20:37

   Ach jongere generaties draaien digitaal dan al zoveel langer mee dat het minder problemen zal geven.In mijn generatie, waren nog kind zonder TV en telefoon in huis, heeft menigeen de digitale slag verloren. Ik zal de achterstand ook nooit helemaal in lopen, daarvoor gaat het allemaal té snel , maar omdat ik er lol in heb kon ik nog redelijk wat oppikken .

   Beantwoorden

   • AnneMarie
    jul 25, 2017 @ 08:37:57

    Ja dat lees is steeds weer en vind het ook zo bijzonder en leuk om te lezen. Ken zoveel oudere digibeten en niet eens de domsten hoor.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 25, 2017 @ 10:33:07

     digibeet zijn heeft ook niets met dom zijn te maken, je moet een beetje logisch kunnen denken voor het digitale wereldje. ‘k Heb wel eens horen zeggen dat ” een beetje wiskundig”moet kunnen denken . Toen ik in het volwassen onderwijs ook wiskunde in het pakket had vond ik dat tot mijn grote verrassingerg leuk, misschien is die link er dus inderdaad.

     Beantwoorden

 9. Leidse Glibber
  jul 25, 2017 @ 00:16:43

  Ik heb nog een droger en wasmachine apart en staan keurig op elkaar, maar het kan natuurlijk wel handig zijn alles in een alleen wel storingsgevoeliger natuurlijk. Tja het is altijd haal de stekker eruit en stop hem er weer in, waarom hebben ze dat vroeger niet al uitgevonden 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 25, 2017 @ 08:22:51

   het is gewoon het wondermiddel in de digitale wereld maar ik moet toch nog op zoek naar wat dan wél de storing veroorzaakte.
   Inderdaad heb ik wel meer kans op gedoe met zo’n combi, ik had er lang geleden ook al een, maar de techniek moet nu wel verbeterd zijn.

   Beantwoorden

 10. Koen
  jul 24, 2017 @ 23:30:10

  Je hebt het er maar druk mee … hopelijk hebben ‘ze’ het huis nu voor lange tijd verlaten.

  Beantwoorden

 11. Petr@
  jul 24, 2017 @ 23:29:51

  Wat ben je toch een handige Harry en je hebt gelijk weer een onderwerp voor je blog! Wat makkelijk een wasmachine en droger in een. Werkt dat goed?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 25, 2017 @ 08:27:52

   Nou het is een beetje roeien met de riemen die ik heb. En bij mij is natuurlijk echt álles log onderwerp;-) Ja makkelijk is het wel ,al kun je niet tegelijk wassen én drogen zoals met twee apparaten wél kan. Op dit moment werkt het prima, nadeel is wel dat je niéts hebt op het moment dat één van beiden de geest geeft. Ik ben er geen voorstander van. Maar omdat qua prijs de aanschaf van een bovenlader droger ( via internet in Duitsland nog wél te koop) op hetzelfde neer kwam als deze combi is het wasmachinedeel dus eigenlijk een toegift.

   Beantwoorden

 12. powerpointgreetje
  jul 24, 2017 @ 23:23:23

  Wat ben jij toch handig in al die dingetjes,
  moet maar eens bij jou in de leer komen. haha….
  Voor dergelijke technische dingen heb ik mijn man nodig en ben ik nergens……. helaas…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 25, 2017 @ 08:29:18

   Hier deed Henk dat soort dingen altijd maar ik heb altijd wel opgelet en mee gekeken dus nu hij het niet meer kan pluk ik de vruchten. Evengoed loop ik nog tegen genoeg dingen aan waar ik ook geen raad mee weet.

   Beantwoorden

 13. RenéSmurf
  jul 24, 2017 @ 22:21:02

  Ik heb ook een bovenlader, geen droger, en zou ook niks anders willen.
  En ik los ook alles zelf op, ik kan ook niet anders natuurlijk.
  Toch elk jaar weer goed opletten of ik de juiste meters wel juist invul.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 25, 2017 @ 08:33:48

   Bovenladers zouden gewoon de norm moeten zijn, zóveel meer gebruikscomfort. Op stroomgebied weet ik weinig meer dan een stop wisselen, zodra er meer aan de hand is moet de vakman komen. De meterstand lukt me wel.

   Beantwoorden

 14. ria
  jul 24, 2017 @ 22:12:26

  Ik zou de droger niet willen missen en ben er als de kippen bij als ik hem niet meer hoor. Snel de droge was er uit en meteen de strijkwas eruit en op hangertjes en zie strijken overbodig. 🙂
  Toch handig als je als vrouw ook een beetje van techniek af weet.

  Beantwoorden

 15. Marja
  jul 24, 2017 @ 21:58:01

  Je bent een kanjer om dat allemaal zelf in beheer te hebben. Echt super. Je filmpje is ook hilarisch. Staan daar ordners op de plank met gebruiksaanwijzingen? Ik ben dol op georganiseerde mensen.

  Beantwoorden

 16. matroos
  jul 24, 2017 @ 21:24:59

  Oh je hebt het allemaal wel opgelost,TOP!ik heb een voorlader die op een verhoging staat en daar bovenop de droger,werkt prima en neemt weinig ruimte in beslag.Mijn eerste wasmachine was een bovenlader 25 jaar dienst gedaan,toen begaf de motor het.

  Beantwoorden

 17. Villasappho
  jul 24, 2017 @ 21:15:49

  Wat een handigheid allemaal

  Beantwoorden

 18. Matroos Beek
  jul 24, 2017 @ 20:46:00

  Herkenbaar. Ik ben ook de technieker van dienst wat elektronica betreft. Ben wel heel benieuwd naar je ervaringen met die was- en droogautomaat… Dat zou ik ook doen, er gaan voor zitten en kijken… Leuk je filmpje!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2017 @ 20:56:18

   Nou alleen voor zover het digitale techniek betreft, Henk snapt daar helemaal niets van.
   Ik heb héél lang geleden een was/droog machine gehad en die is niet geweldig lang meegegaan. . Ondertussen is er veel verbetert en krijg je lang garantie op de motor (die dubbel werk moet leveren) en zijn de kinderen de deur uit dus is er minder was. Voor nu ben ik heel tevreden, weinig geluid , ik hoo de wasmachine van de buren beter die van mij.

   Beantwoorden

 19. Regenboogvlinder
  jul 24, 2017 @ 20:31:30

  Wel een uitvinding toch? Wassen en drogen in één machine..
  Op GC had ik ook een bovenladerwasmachine, is daar meer in trek dan de brede voorladers, nog steeds worden ze daar veel meer verkocht. Als mijn wasmachine hier het begeeft (is ook 13 jaar oud) ga ik toch op zoek.. Je weet maar nooit. Een voorlader op een verhoging zetten is ook geen optie hè, stel hij gaat eens aan de wandel, dan ben je nog verder van huis.

  Beantwoorden

 20. Hartelijke Hot Hulk
  jul 24, 2017 @ 19:52:55

  DigiRietz!

  Beantwoorden

 21. De Gans (Marije)
  jul 24, 2017 @ 19:28:26

  Wat dapper. Ik moet wel heel hard lachen om jou op die stoel ervoor. Jou lukt dit gewoon. Sterkte. En vragen gooi je gewoon op de blog, grote kans dat iemand uit het publiek wel weet hoe het werkt.

  Beantwoorden

 22. Zus
  jul 24, 2017 @ 19:23:47

  Mijn wasmachine is ook een bovenlader. Gekocht met het oog op de toekomst, en die was er eerder dan we gedacht hadden. een droger heb ik (nog) niet.Lekker een hele zolder om de was op te hangen. Met wat rekjes erbij gaat dat nog, want ik ben gekrompen,en de bovenste lijnen hebben ‘ze”hoger gehangen daar kan ik niet meer bij. Als ik weet wie dat gedaan heeft….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 24, 2017 @ 19:33:16

   Ik snap gewoon niét dat men niet alléén maar bovenladers maakt, zóveel prettiger. De was ophangen moest ik noodgedwongen weer een paar weken doen en dan valt het toch wel tegen als je het niet meer gewend bent. Misschien dat “iemand”je lijntjes wat kan laten zakken , alles voor je gemak toch?
   Ik hang alleen overhemden op hangertjes aan een deur, de rest gaat lekker in de droger.

   Beantwoorden

 23. majaer
  jul 24, 2017 @ 19:18:38

  Wat ben je toch een goede techneut, voor jouw geen probleem jij lost dit wel even op.

  Beantwoorden

 24. Suskeblogt
  jul 24, 2017 @ 18:35:12

  zolang die machines hun ding doen is er geen vuiltje aan de lucht. Gelukkig kon je het euvel zelf oplossen. Weer enkele euro’s gespaard aan de een of andere hersteller.

  Beantwoorden

 25. Mammalien
  jul 24, 2017 @ 18:28:05

  O wat naar vind ik dat altijd… die puzzeltjes… dingem moeten gewoon werken! Maar je bent er best handig in lees ik.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: