dansje?

Geef maar toe, jij was het  die eindelijk  de  choreografie  in elkaar hebt geknutseld voor  een perfecte regendans. Er werden zelfs zware geluids-  en lichteffecten toegevoegd om de voorstelling nog aantrekkelijker te maken….. al zal niet iedereen dat met me eens zijn.

Ik was toevallig bij Inge in haar noten winkeltje toen ik  nattigheid voelde, gelukkig niet letterlijk omdat we natuurlijk  in de winkel bleven wachten, hier was zeker géén sprake van “even een buitje voor het stof”.
Dat zou daar ook niet nodig zijn want de winkel is  spic en span, nergens een stofje te bekennen maar dit terzijde.

Ik herinner me zo’n bui van toen ik  als zevenjarige  net onderweg van school naar huis was. Van de codes geel, oranje en rood had nog niemand gehoord en in die tijd was ik dóódsbenauwd voor onweer. Thuis kroop ik weg in het donkerste hoekje om maar niets te hoeven horen en zien van het onweer.

Moederziel alleen liep ik die keer op straat toen de bui losbarstte en de donder en bliksem  me de stuipen op het lijf joegen. Ik zette het op een schreeuwen en gelukkig was er moederlijke vrouw die medelijden met me had. Ze deed de deur open, troostte me en liet me binnen de bui afwachten.
Voor onweer ben ik daarna nooit meer bang geweest. Dat wil niet zeggen dat ik niet kan schrikken van een harde donderslag, dát is wel te zien aan het eind van het in elkaar geknutselde filmpjes van Inge en mezelf.
Dondersnogantoe, wat een weer,  alsof de brandweer een demonstratie geeft.

Advertentie

69 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Melody62
  jul 22, 2017 @ 23:06:44

  Ik heb van de week een filmpje naar kennissen gestuurd die in de wijk naast de onze wonen…. zij geloofde nl niet dat er op zo weinig afstand zulke grote verschillen konden bestaan….
  Terwijl het hier donderde, weerlichtte en hoosde….was het bij haar prachtig weer en zat ze buiten in de schaduw onder de parasol….
  Hoezo plaatselijk… 😉

  We hebben weer genoeg water gehad, dat dan weer wel, hoefde niet de boel buitn te bewateren noch de vijver bij te vullen, elk voordeel hep sun nadeel 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 23, 2017 @ 12:06:43

   O ja hoor, dit soort buien zijn altijd heel plaatselijk, Waarschijnlijk is de bui wat later wél bij haar aangekomen maar dat hoeft niet, soms waait het gewoon over.
   Aan de tuin hebben we inderdaad even geen omkijken.

   Beantwoorden

 2. minoesjka2
  jul 22, 2017 @ 17:04:38

  Hahahaha ………. wat een leuk eind van dat filmpje ……. je schrikt je een doodje hahahaha ………
  En nee, ik ben ook helemaal niet bang voor onweer, mijn moeder daar in tegen was het wel, als kind was de boerderij waar ze woonde afgebrand door blikseminslag…… als kind werden wij ook stee vast uit bed gehaald als het onweerde.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 22, 2017 @ 17:10:45

   Dat was vroeger eerder regel dan uitzondering, kinderen uit bed en alle glimmende voorwerpen wegbergen .
   Meestal begint zo’n onweer met wat gerommel in de verte met veel tijd tussen bliksem en klap, ging dit keer dus anders en daar was ik niet op voorbereid dus schrok me te pletter;-)

   Beantwoorden

 3. Willy
  jul 22, 2017 @ 15:40:44

  onweer..

  ik lig er niet wakker van, maar naar uitkijken doe ik zeker niet Riet..

  je weet maar nooit…

  groeten

  Beantwoorden

 4. meninggever
  jul 22, 2017 @ 11:51:35

  Het blijft een afschrikwekkend fenomeen. En ik heb het in veel plekken of omstandigheden meegemaakt. Ook in het vliegtuig. Best bijzonder. Onlangs onweerde het ook in de nacht weer eens. Denderende klappen, de ruiten trilden. Het maakt meteen ook duidelijk hoe nietig de mens is bij dat geweld vergeleken…

  Beantwoorden

 5. iverhoeven
  jul 22, 2017 @ 03:30:02

  Wij werden hier in China verrast door een subtropisch onweer tussen de bergen. De meisjes sprongen een meter hoog van het verschrikken…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 22, 2017 @ 07:47:35

   Oeps…. dat lijkt me echt schrikken maar wat doet een Nederlands sprekende familie ook in China. Ik haal altijd een beetje m’n schouders op wanneer bij de statistieken zie dat ik een bezoeker uit heel ver weg op. Vergeet daarbij dan natuurlijk dat er Nederlanders over de hele wereld wonen en/of werken. Grappig om te weten.
   Ik zie geen site gelinkt dus kan geen tegen bezoekje brengen maar wie weet, waai je nog eens langs.

   Beantwoorden

 6. beaunino
  jul 21, 2017 @ 23:04:42

  Ik zal onweer denk ik voor altijd blijven associeren met de nacht dat mijn moeder stierf.

  Beantwoorden

 7. Villasappho
  jul 21, 2017 @ 18:23:59

  Het was hier vanancht volgens m’n vriend. Ik denk dat ik me veilig voelde naast hem want ik ben er goddelijk doorheen gesnurkt.

  Beantwoorden

 8. Hartelijke Hot Hulk
  jul 21, 2017 @ 16:30:38

  Dat buitje viel wel mee.
  Ik telde maar 723 regendruppels.

  Beantwoorden

 9. Petr@
  jul 21, 2017 @ 12:35:45

  Wat kan het dan tekeer gaan he?
  Ik moest wel lachen dat je schrok haha.
  Die bui was hier om ongeveer kwart over 1, ik was gelukkig binnen 😉
  Voordeel Riet, we hoeven de tuin niet te sproeien!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2017 @ 15:17:55

   In Zoetermeer kwam de bui rond half 1 over , was ook weer zo droog maar ik was toch blij dat we niet op de snelweg naar huis zaten, daar zijn geen ruitenwissels tegenop gewassen.
   Voor de tuin inderdaad heerlijk, voor ons ook wel omdat er altijd lekker van opfrist.

   Beantwoorden

 10. schrijfselsvanmij
  jul 21, 2017 @ 12:22:35

  Haha ja, daar zou ik ook van schrikken 🙂 Gisternacht heb ik er gewoon doorheen geslapen terwijl de rest van het gezin wakker was en naar buiten keek

  Beantwoorden

 11. cornma
  jul 21, 2017 @ 10:59:38

  Wij hebben er hier maar bar weinig van meegekregen. Gelukkig maar, want ik ben als de dood voor onweer, al zo lang ik me kan herinneren. Je hebt er wel een leuk filmpje van gemaakt en je schrikreactie is geweldig.

  Beantwoorden

 12. Suskeblogt
  jul 21, 2017 @ 10:35:38

  Gelukkig was je binnen anders ben je in minder dan geen tijd doorweekt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2017 @ 14:59:43

   had ook niet héél erg geweest kwestie van thuis even onder de douch en dan droge spullen aan. we smelten niet van zo’n bui. En in onze bebouwde randstad moet je wel héél veel pech hebben wil je door de bliksem getroffen worden.

   Beantwoorden

 13. John
  jul 21, 2017 @ 08:38:46

  Vroeger heette dat een wolkenbreuk. Nu zijn dat buien als gevolg van de klimaatsverandering. We hadden er ook heel wat gister, en ze zijn wel intenser dan vroeger. En veel frequenter natuurlijk. Ik heb iig weer gevulde regentonnen dus het kan weer een maand droog zijn 😆

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  jul 21, 2017 @ 01:00:52

  mooi filmpje en het ging echt even goed te keer he.

  Beantwoorden

 15. RenéSmurf
  jul 20, 2017 @ 23:19:50

  ja, erg altijd, die hoosbuien, het maakt wel altijd indruk.

  Beantwoorden

 16. Corja
  jul 20, 2017 @ 23:11:07

  Oké, het is indrukwekkend, maar het is echt helemaal niks bij wat ik drie weken geleden meemaakte in Drachten! Daar stond het water bijna kniehoog in de straten. Spectaculair! En dan jongetjes die er met hun fietsjes doorheen sjeesden. Auto’s die elkaar passeerden zorgden voor hele vloedgolven. Daarna zag ik (op tv, weliswaar) hetzelfde in Berlijn en Moskou. Drachten spreekt een woordje mee, op Europees weerniveau! 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2017 @ 07:36:44

   Ik zag ook dat soort toestanden op TV voorbijgaan. Gelukkig maken we dát soort toestanden hier nooit mee. waarschijnlijk zitten we in een regio die z’n afwatering aardig op orde heeft óf zijn de buien te kort, ik kan er mee leven hoor;-)

   Beantwoorden

 17. Mrs. T.
  jul 20, 2017 @ 23:07:27

  VAnnacht ging het hier zo verschrikkelijk tekeer dat ik er zelfs, door mijn oordopjes heen, wakker van werd. 😉

  Beantwoorden

 18. ria
  jul 20, 2017 @ 22:21:28

  Hier was het vannacht tegen half zes heel heftig. Het onweer viel mee maar de regen. Eens heb ik een boom doormidden zien splijten door de bliksem, dus nóóóóóit meer buiten bij onweersbuien.

  De bowlingbaan dat is zeker 30 jaar geleden:-)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2017 @ 07:39:29

   Ja dat is indrukwekkend wat de bliksem kan doen. Vreemd genoeg zijn de meeste mensen banger voor het gedonder dan de bliksem terwijl juist dié het meest kwaad kan.
   Jammer, tijd om nog eens een baantje te gooien?

   Beantwoorden

 19. gewoonanneke
  jul 20, 2017 @ 21:33:25

  Wil je de komende week even geen regendans meer doen, ik wil namelijk wel een beetje lekker weer en niet zoals vanmorgen dat het met bakken uit de hemel kwam, loodrecht naar beneden. Meteen mijn vijver weer lekker bijgevuld, dat dan weer wel. Ben nooit bang geweest voor onweer alleen zal ik het ook niet opzoeken en heb er wel respect voor. Vroeger nam mijn vader ons mee naar buiten om te kijken. We moesten wel allemaal opkomen. Messen onder een doek en scharen en dat soort dingen…. Ook gezien dat de bliksem in een boom sloeg dan weet je wel dat je er ook niet mee moet spotten zeker niet in de polder in het open veld.

  Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  jul 20, 2017 @ 21:17:42

  Zeer verfrissend die regen… maar van dat onverwachts gedonder ben ik niet gediend… angst voor onweer. Ik heb het nu eenmaal… Blij te zien dat je toch ook schrikt.

  Beantwoorden

 21. Regenboogvlinder
  jul 20, 2017 @ 20:09:10

  Nou dat was aardig heftig zeg.. Hier ook een giga bui vanmorgen rond half 11. Wat er niet naar beneden kwam aan water, niet normaal. Van onweer en bliksem ben ik nooit bang geweest. Mijn vader ging met ons op zijn arm voor het raam staan. Ik hoor het ook zelden als ik eenmaal slaap. Mijn moeder was doodsbang. Ze is als kind heel erg bang gemaakt, zij en haar zusjes en broertjes werden dan uit bed gehaald, alles wat glom moest in laden.. verschrikkelijk. Maar hoewel ze met ons vaak alleen is geweest heeft zij het niet aan ons overgebracht.. heel knap vond ik..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2017 @ 20:19:30

   Hier bleef het vandaag bij af en toe een bescheiden buitje. Inderdaad ging dat vroeger bij ons thuis ook zo, alle stekker eruit, glimmende spullen weg en de gordijnen dicht. Bij Henk thuis werd er ook nog wijwater rond gesprenkeld . Henk is er nooit bang voor geweest. Nu slaap ik er ook makkelijk door heen en er niet bang meer voor. Schrikken is een ander verhaal, het zat ineens pal boven ons en zó snel had ik niet op die klap gerekend, ik schrok me rot;-)

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    jul 20, 2017 @ 23:40:00

    Goh.. moet je voorstellen hoeveel jaar dat toch nog scheelt. Mijn moeder zou nu 90 zijn geweest. Dat het bij jou thuis ook zo ging…
    Haha dat was te zien ja dat je schrok.. maar misschien had je de bliksem niet te gezien? Of je verwachtte die klap nog niet…

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 21, 2017 @ 07:33:34

     Ja toch een vrijwel hele generatie, mijn moeder zou nu 109 geweest zijn maar ze was al half in de 30 toen ik geboren werd. Dat soort dingen gebeurde nog wel toen ik klein was maar ze verdwenen toen langzamerhand wél .
     Ja precies, ik had niet verwacht dat de klap al zo snel na de bliksem zou vallen omdat het maar heel kort onweerde .Het zat er dus metéén recht boven.

     Beantwoorden

 22. Neeltje
  jul 20, 2017 @ 18:48:51

  Donders! 😉

  Beantwoorden

 23. Mrs. Brubeck
  jul 20, 2017 @ 16:24:45

  Hier ook vannacht overgetrokken. Ik ben er niet happig op, kweet niet goed waarom, de sfeer mss?
  Oudste moest “de nacht” doen op haar werk en is altijd bang geweest. Ze heeft niet goed geslapen!

  Beantwoorden

 24. Marja
  jul 20, 2017 @ 16:07:03

  Hahaha. Jij schrikt je inderdaad te pletter. Hier was het rond 3 uur vannacht. Robbert vertelde vanmorgen dat overal lichten aangingen bij buren. Ik sliep er gewoon doorheen. Zzzzzzzz.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2017 @ 16:25:38

   Als het in de nacht is slaap ik er ook meestal doorheen hoor. Maar ik schrok me te pletter van die klap omdat ik in de deuropening stond , Inge was net gestopt met filmen dat is wel jammer.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: