niet alle groen is gras

Al bij een paar bloggers las ik dat Photo Bucket (een foto host)  ineens geld wil zien als men foto’s bij hen wil blijven hosten. En inderdaad, ook ik ontving een mail over veranderingen waar ik zeker géén trek in heb.  Zucht……, daar word ik zó moedeloos van. Steeds wanneer ik alles op de rails denk te hebben is er wel weer iets of iemand die roet in het eten gooit.
Heel veel last zal ik gelukkig niet van hebben omdat ik na het web-log debacle al vrij veel logjes had moeten aanpassen.

Toch zal ik de zooi wéér na moeten lopen op Photo Bucket foto’s. Plaatjes is niet zo’n probleem, daar kan  wel een gelijksoortig  plaatje voor gevonden worden maar  foto’s  zijn vaak essentieel voor het verhaaltje  en dus niet te  vervangen in een logje.
Zucht…… daar gaan we weer…….
Gelukkig kon ik nog inloggen om vast te zien of er nog filmpjes bij staan die ik nog niet bij you tube heb ondergebracht want natuurlijk zag ik op het laatst door de bomen het bos niet meer.

Zo kon ik destijds een filmpje niét terug vinden dat ik nu vrijwel metéén tegen kwam. Dat maar  als eerste overgezet én in het logje geplaatst waar het thuis hoort, dat is een logje in 20o9 toen Ruud met het hele gezin hier was. Wacht…..ik kopieer  even een paar stukjes uit  het logje dat bij het filmpje hoort……. over gras dat geen gras bleek, een natte broek en mensen die daar nog om moesten lachen ook!!!!!! ………………………………………….

De camera van Ruud snorde  terwijl “vrouw en kinderen” een beetje op het grasveld rondscharrelden .
Door de lens zag hij dat het voor Sebastian allerminst duidelijk was waar het gras ophield en het eendenkroos begon …….( wel vreemd dat het gras ineens lager lag, nou ja, zal wel soort stoep zijn)

Inderdaad, Sebastian liep door en leerde proefondervindelijk dat over het water lopen slechts aan een enkeling voorbehouden is. ( ’t was niet diep maar hij kon nog niet zwemmen)

Ruud is een regisseur van niets en legde camera in het gras op het moment dat er iets spannends gebeurde. ( ja hoor, ik ben écht een liefhebbende oma)

Omdat er gelukkig nog meer mensen bij waren stond Sebastian alweer op de kant toen Ruud erbij kwam. Ook om het kroos uit de oortjes te peuteren was hulp genoeg zodat hij z’n taak als cameraman maar weer opnam, dit tot grote vreugde van Sebastians grote broer Santiago.

Na die dag heeft het kroos voor Sebastian geen geheimen meer, bij twijfel zoekt hij een takje of een steentje en gooit dat voor zich uit …. …even wachten op een…… BLUP …… om pas door te lopen als er geen Blup komt !

Advertentie

55 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Jokezelf
  jul 18, 2017 @ 20:51:26

  Agossie, oma van niets, je kleinkinderen zo willen exploiteren! Foei! (nee, ik lach niet, echt niet, heus niet) Gniffel 🙂 🙂

  Beantwoorden

 2. meninggever
  jul 16, 2017 @ 15:21:19

  Ik gebruik dat systeem niet. Hou me ook verre van die fotosites die idd zo maar kunnen besluiten dat je mkoet gaan betalen. Kan me gelukkig prijzen met een ruime voorraad eigen materiaal en als ik onderweg ben schiet ik weer de nodige voorraad bij. Er is altijd wel iets wat past of een onderwerp zit in de planning en dan haal ik de beelden er bij vanuit de smartphone of camera. Praat me niet meer over dat gelazer van web-log.nl – ben er nog ziek van…….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 16, 2017 @ 15:38:58

   Ik heb er nu toch mazzel door, zij hebben blijkbaar veel van mijn Bucket foto’s geïntegreerd bij het weer tevoorschijn toveren van m’n blog. Maar ik gebruikte het al nooit om m’n foto’s op te slaan, alleen een tijdje de plaatjes voor m’n logjes.

   Beantwoorden

 3. Melody62
  jul 15, 2017 @ 10:30:40

  Bij de debacle dat jij noemt had ik al problemen met photobucket dus ben er toen al mee gestopt… gelukkig maar als ik dit nu zo lees bij jou en anderen.

  Ik gebruik tegenwoordig Google-foto’s. Is ook geen onverdeeld genoegen kan ik je tot mijn spijt zeggen maar na vele uren zoeken en lezen ben ik er uit en weet ik nu hoe het werkt… zucht….

  (Over afbeeldingen gesproken… het is en blijft evengoed nog steeds heel zinvol om foto’s te verkleinen voordat je ze in een blog plaatst en ook om met regelmaat eens je blogbibliotheek te doorlopen en waar mogelijk op te schonen).

  Ik ben nog steeds blij met het cadeau van Vonnie (inmiddels blogloos) met het eigen domein … heb meer ruimte voor afbeeldingen maar evengoed gebruik ik toch googlefoto’s. Overigens, een eigen domein lijkt moeilijker dan het is hoor.

  Wens je veel toi toi toi en vooral geen ingrijpende ‘foto-drama’s’

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2017 @ 16:30:15

   Nee het val reuze mee , Web-log heeft destijds blijkbaar al Bucket plaatjes of foto’s “vast” in de blog gezet want ik kan er veel niet aanklikken en dat zou wél kunnen als ze bij Bucket opgehaald worden. Ja verkleinen doe ik altijd en die heb ik ook altijd in een mapje op de pc maar dat is dan wel een heel gezoek.
   Ik zou allang een eigen domein hebben als men betalen mogelijk maakt op een voor mij aanvaardbare manier. Ik sta nooit aut. incasso toe en betaal nie via internet en meer smaken hebben ze niet. Dus dan maar de gratis site.

   Beantwoorden

 4. beaunino
  jul 14, 2017 @ 13:51:57

  Och gut, dat arme joch. Zag werkelijk niemand dat nou aankomen? Gelukkig eind goed, al goed, en het heeft wel een heel mooi filmpje opgeleverd. Vorige week landde de trauma heli hierachter in het park, later hoorde ik dat het om een jongetje van twee ging die bewusteloos uit het water werd gehaald.
  Vervelend van die foto’s zeg.

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  jul 13, 2017 @ 22:25:04

  Oh nee, toch. Nog niets gehoord van photobucket, maar een groot deel van de foto’s op mijn blog worden ook via daar geladen.

  En ach arm, wat was dat manneke geschrokken!

  Beantwoorden

 6. ria
  jul 13, 2017 @ 19:19:33

  Als hij het nu terugziet hoor ik hem denken ;wie het laatst lacht lacht lacht het best en dat ben ik nu om jullie domme gelach:-)

  Beantwoorden

 7. willy
  jul 13, 2017 @ 15:28:26

  dat was wel even schrikken Riet..

  Photo Bucket gebruik ik zelf niet

  groeten

  Beantwoorden

 8. Villasappho
  jul 13, 2017 @ 13:34:39

  Geweldig filmpje maar das wel het enige positieve. Ben heel blij met mn eigen website op dit moment.

  Beantwoorden

 9. Neeltje
  jul 13, 2017 @ 10:17:58

  Ook ik kan een (glim) lach niet onderdrukken.

  Beantwoorden

 10. John
  jul 13, 2017 @ 08:02:39

  Voor niets gaat de zon op denk ik dan. Hoe kunnen er zoveel mensen van uit blijven gaan dat een bedrijf eindeloos hun foto’s ergens bewaard zonder daar een vergoeding voor te vragen?
  Beter is het zelf te hosten. Dan ben je er zelf verantwoordelijk voor, maar je hebt dan ook zoveel ruimte dat je het probleem zoals nu met Photo bucket niet hebt 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2017 @ 09:16:59

   dat ben ik grotendeels wel met je eens, ik vind het niet zo’n probleem om te betalen, maar de manier waaróp ik betaal wil ik dan wel graag zélf beslissen en dat kan dan weer niet.
   Ik heb er gelukkig niet heel veel last van omdat ik grotendeels ook wel alles zelf bewaar . Bucket heb ik een tijd gebruikt om filmpjes uit te wisselen met de USA door hen de inlogcode te geven.
   Blijft wel het feit dat de gebruiker hier wel erg voor het blok gezet wordt en gewoon geen tijd krijgt alle inhoud eraf te houden, dat is echt niet netjes.
   Het zou ook netter zijn als nieuwe regels voor nieuwe uploads gelden en voor de oude alles bij het oude blijft, uiteindelijk was men zeer wervend bezig met alles gratis.

   Beantwoorden

 11. Leidse Glibber
  jul 13, 2017 @ 02:35:17

  Schitterend filmpje en ik heb destijds een soort abonnement bij photobucket genomen en tot nog toe gelukkig nog niets gehoord

  Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  jul 12, 2017 @ 22:20:12

  Je moet als weblogger je log steeds bijwerken, tot je zelf niet meer bestaat, dan wordt het op den duur als door het onkruid overwoekerd. Zo zie ik het met onze weblogs voor me.

  Beantwoorden

 13. RenéSmurf
  jul 12, 2017 @ 22:18:12

  Door zulk gedoe, steeds maar weer, komen je oude logjes ook weer tot leven!

  Beantwoorden

 14. terrebel
  jul 12, 2017 @ 22:07:26

  De problemen van de moderne tijd…Stel je voor dat je met een ouderwets foto-album opeens een euro moest betalen, elke keer dat je het open klapte? 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2017 @ 09:30:39

   Nou dat zie toch iets te simpel, die vergelijking gaan niet op. Het is dus meer iets van “ik geef jou mijn fotoalbum in bewaring en jij zorgt ervoor dat ook anderen er in kunnen bladeren” , dan verleen jij me dus een dienst . Ik realiseer me goed dat “voor niets de zon op gaat” maar heb dan iets tegen de manier waarop.
   men geeft niet of nauwelijks de gelegenheid je zaken anders te regelen en zet je dus min of meer voor het blok. Betalen voor een dienst vind ik niet zo’n probleem, maar ik wil wel graag zelf uitmaken hóe ik betaal.
   het is weer “tussentijds de regels veranderen . Ook dat mag, maar dan alleen voor nieuwe uploads zou ik zeggen, het oude deel zou onder de oude regels moeten vallen.

   Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  jul 12, 2017 @ 21:41:29

  Ocharme dat mannetje. Ik zou ook geweldig schrikken. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren… En wat een gedoe met die foto’s zeg. Daar zou ik ook niet kunnen mee lachen… Veel goede moed nog!

  Beantwoorden

 16. Zus
  jul 12, 2017 @ 21:41:28

  Gelukkig heeft hij het overleeft,en ja we leren allemaal met scha en schand. Maar het leedvermaak was er ook bij mij een beetje bij. Was leuk die grote knul nog eens klein te zien.

  Beantwoorden

 17. Regenboogvlinder
  jul 12, 2017 @ 20:30:02

  Een geweldig filmpje zeg… maar uiteindelijk was dat een heel goed foefje!
  Photobucket heb ik ook een account gehad. Maar toen ik het niet meer gebruikte heb ik het opgezegd.. Dus gelukkig geen problemen..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2017 @ 20:39:55

   ja lachen hé!
   Ik had er zelfs drie accounts maar gebruikte ze al jaren niet meer .Eén ervan gebruikte ik nog een tijd om er filmpjes voor Ruud op te zetten en ik gaf hem de inlogcode zodat ook hij er filmpjes op kon zetten .Je kon ze in die tijd niet gewoon in een mail bijsluiten en dit werkte . Maar later heb ik de meeste overgezet naar you tube

   Beantwoorden

 18. gewoonanneke
  jul 12, 2017 @ 20:25:22

  Ach gut dat kind zeg hij gaat er ook helemaal rechtstandig in zeg. Zou zonde zijn als zo’n filmpje kwijt was. Ik ken photo bucket helemaal niet trouwens. Het filmpje deed me wel denken aan onze kat die ging altijd meewandelen als we ’s avonds de hond uit gingen laten. Toen lag er ook dik kroos in de sloot en ze liep net als je kleinzoon zo door. Heb nog nooit een kat zo snel uit de sloot zien komen onder het kroos prachtig gezicht was het.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2017 @ 20:35:57

   ja sneu hé, en dan al die mensen die hun lahen niet kunnen houden als hij weer op de kant staat. Dát had pas een grappig filmpje geweest van die kat onder het kroos, jammer dat je het niet hebt natuurlijk.
   Ik heb het gelukkig niet voor álle logjes gebruikt . dus misschien valt het mee.

   Beantwoorden

 19. Corja
  jul 12, 2017 @ 19:25:43

  Leuk om te zien. Maar ach, het arme kind. Wat zal hij geschrokken zijn! Nou ja, dat was wel te zien natuurlijk.
  Maar wat een vervelend gedoe met die foto’s, zeg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2017 @ 19:40:18

   Ja het is wel duidelijk dat hij écht geschrokken was, zelfs als je kunt zwemmen is het toch schrikken denk ik, en hij kon het toen nog niet.
   ja veel gemopper bij sommige, ik heb er waarschijnlijk niet heel veel last van, afkloppen.

   Beantwoorden

 20. Marja
  jul 12, 2017 @ 18:06:37

  Hilarisch, maar tegelijk traumatisch voor het arme joch. Wat zijn ze allemaal nog piepjong.
  Triest dat jij ook al slachtoffer bent van die bucket ellende. Je kunt ze allemaal nog wel overzetten of downloaden, maar het is zó veel werk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2017 @ 18:12:59

   ja vooral de misbaar die hij maakt werkt op m’n lachspieren, en dan z’n broer die in een deuk ligt, dat maakt het niet beter hé!
   Ik heb waarschijnlijk niet heel veel last ervan. Bij web-log toestand destijds kreeg ik uiteindelijk m’n oude logjes terug en de foto’s lijken toen al grotendeels door web-log op hun eigen server gezet want ik kan ze niet aanklikken ze worden dus niet rechtstreeks bij bucket opgehaald. Maar er zitten wel logjes tussen. Vond er gisteren twee die ik meteen hersteld heb. Maar ik maak er geen drama van als er over een tijdje nog logjes zonder foto’s of filmpjes zijn, jammer maar de oudere logjes leest toch bijna niemand.

   Beantwoorden

 21. Suskeblogt
  jul 12, 2017 @ 17:51:07

  Ik probeer met een ernstig gezicht te kijken maar het lukt niet zo goed.

  Beantwoorden

 22. margrietspanjaard
  jul 12, 2017 @ 16:03:10

  Ik lach niet hoor, zou niet durven 🤣🤣🤣

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2017 @ 16:24:10

   Z’n oudere broer had er weinig moeite mee, die lag in een deuk en vond het geweldig dat het op film stond. Eigenlijk moesten ze op het slachtoffertje na allemaal vreselijk lachen toen hij veilig op de kant stond.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: