eh… dispenser?

Met sommige zaken lopen wij oudjes toch wel een beetje achter, oke, een hangend toilet hébben we, maar aan de muur hangt nog steeds zo’n ouderwets zeepbakje….iéks!
Kan natuurlijk helemaal niet meer, niet hygiënisch om met z’n allen hetzelfde stuk zeep te gebruiken.
Daar moet dus nodig een “zeep dispenser” voor komen zodat ieder z’n eigen klodder zeep kan tappen.
Waarom dat dan weer een zeep dispenser moet heten  is me niet helemaal duidelijk want uiteindelijk zou zeep- houder of automaat wél zo duidelijk zijn.

Maar  wij dus óp naar een  “badstore” waar zoiets wel  te koop is, helaas  voor prijzen waarvan het je spontaan dun door de broek loopt en dat kun je nou net niet hebben zonder zeep dispenser.   Gelukkig heeft de bouwmarkt ze óók, en veel betaalbaarder (al kún je er ook wel voor “duur” terecht).
Maar dan moet het nog even opgehangen worden…… oéps!

Henk denkt dat hij dat niet meer kan maar om nou voor ieder wissewasje andere lastig te moeten vallen ….? We hebben altijd wel veel samen geklust maar boren was toch meestal wel Henk z’n klusje, zéker met de zware, grote  boor  die de enige is die we nog hebben.
Ik denk aan  medeblogster Anneke die daar haar hand niet voor omdraait en besluit Henk tóch te motieveren om samen aan de slag te gaan.

Het zou bést snel gegaan zijn als……. ik iets minder eigenwijs zou zijn……….
We hebben niets aan de gaatjes waar het zeepbakje hing,  dat hing niet boven het fonteintje  en een dispenser kun je beter wél boven fonteintje hangen om te voorkomen dat bij ál te enthousiast op de knop rammen de tegelvloer in een balletvloertje verandert.
Henk wil graag dat ik aanteken waar de gaatjes moeten komen, komt helemaal goed. Er zitten 2 schroefje mét plugjes bij en ik help even een passend boortje uitzoeken want Henk zoekt een boortje uit waar je volgens mij een gat mee maakt waar de hele dispenser in verdwijnt.

Weet ik véél,  Henk boort braaf met een dunner boortje dat ik aan geef, hij ziet dat de boor op terug draaien staat, ( is wist niet eens dat kón) en we zoeken samen hoe dat weer terug gezet kan worden. Ik wil de plug er wel even in slaan voor hem, zijn commentaar “het gaatje is echt te klein” wordt door mij overruled “die plug is flexibel en moet een beetje strak zitten”……. en sla vervolgens de plug aan gort, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!!
Als boetedoening ga ik in de schuur zoeken of er nog passende plugjes in huis zijn ….. die zijn er gelukkig!

Met het boortje dat Henk al eerder uitzocht boort hij de gaatjes verder uit, plugjes erin en dan zal ik de schroefjes er wel even in draaien…….. helaas laat  ik het eerste schroefje  uit m’n handen  vallen…ploep zó door de gaatjes  het zwanenhalsje in!
Nog maar eens naar de schuur voor een passend schroefje dat  gelukkig óók  te vinden is.
Zoals ik al zei, Henk zou het zó gepiept hebben als ik niet zo “geholpen had”, als eerste steekt hij z’n handen onder de dispenser  en wast z’n handen geheel terecht  in onschuld, ik  moet eerst nog even m’n  handen  in  de eigen boezem steken, bij deze !
En natuurlijk krijgt hij daarna een dikke knuffel van me, zó verdiend met zo’n eigenwijze muts om zich heen!

 

Advertenties

78 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. hanscke
  Apr 23, 2017 @ 19:49:29

  Prachtig verhaal, ik heb genoten.

  Beantwoorden

 2. meninggever
  Apr 23, 2017 @ 12:43:21

  IK vind het wel iets zo’n zeepautomaatje. Heb zelf een staand exemplaar in mijn werkkamer. Lekker geurende zeep. Maar om daar nu meteen gaten voor in de tegels van de badkamer te boren. Voor je het weet maak je zoveel stuk dat er een grootschalige verbouwing van die badkamer nodig is. En dat laatste wil ik nog even vermijden…

  Beantwoorden

 3. minoesjka2
  Apr 22, 2017 @ 17:13:15

  Nou, dat is het begin dus van een vruchtbare samenwerking, als jij nu nog minder eigenwijs wordt, worden jullie een topteam hahaha ………. maar gelukkig zijn jullie nu wel van de zeepbakje verlost.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 22, 2017 @ 17:15:20

   Nou we hebben altijd wel samen geklust hoor maar boren was toch meer zijn ding. Maar eigenlijk help ik hem op dit moment meer met fouten maken dan met dingen beter doen dan hij blijkt uit dit verhaal;-)

   Beantwoorden

 4. schrijfselsvanmij
  Apr 22, 2017 @ 17:10:58

  Topblog!

  Beantwoorden

 5. Ingrid Mooren-Roovers
  Apr 21, 2017 @ 11:45:31

  Jullie mogen trots zijn op jezelf!

  Beantwoorden

 6. Leidse Glibber
  Apr 21, 2017 @ 03:32:33

  Hoe herkenbaar dat heen en weer lopen naar de schuur. Fijn dat Henk dit nog zelf heeft kunnen doen, versterkt zijn zelfvertrouwen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 21, 2017 @ 12:39:41

   Hij doet nog best veel hoor, alleen moet ik dan altijd wél een oogje in het zeil houden om hem over door “het ff niet weten”te slepen. Dat is gewoon de grootste plus bij deze ziekte, nog een partner hebben die ongemerkt een beetje kan sturen, daardoor unnen veel dingen véél langer goed gaan dan wanneer ze alleen zijn.

   Beantwoorden

 7. beaunino
  Apr 20, 2017 @ 23:59:16

  hahaha, wat een heerlijk stel blijven jullie toch. En wat een heerlijke woordspelingen. Genieten!

  Beantwoorden

 8. Villasappho
  Apr 20, 2017 @ 14:39:30

  Ach je weet het iig dat scheelt.

  Beantwoorden

 9. majaer
  Apr 20, 2017 @ 14:25:19

  Jullie hebben het toch maar weer mooi voor elkaar gebracht saampjes, ondanks jouw goede adviezen!!!

  Beantwoorden

 10. margrietspanjaard
  Apr 20, 2017 @ 13:02:07

  Uuuhhhhhh…ik zeg niks 😆😆😆

  Beantwoorden

 11. Regenboogvlinder
  Apr 20, 2017 @ 12:52:55

  Een geweldig logje en wat een eerlijkheid van jouw kant. Jan las het gisteren al en kwam niet meer bij van het lachen. Hij zag het helemaal voor zich en ik nu ook!
  Ach.. Henk kan best nog veel hoor, dit zijn ook dingen die een mens niet zo snel verleert denk ik. Heerlijk dat je nu kunt zeepklodderen! 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 20, 2017 @ 13:01:18

   Ik heb er nooit moeite mee dat ik nét niet helemaal volmaakt ben;-)
   En in dit geval maakte het het voor Henk makkelijker omdat ik nou juist dingen fout deed die hij wél wist. Hij teert nóg een beetje op z’n glansochtend, echt waar. Het is gewoon zoals ik zo vaak zeg, voorkom waar het kan dat hij fouten maakt en maak voorál zelf ook fouten en meet die een beetje dik uit!

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    Apr 20, 2017 @ 20:39:36

    Oh wat heb ik een respect voor jou Riet! Echt geweldig zoals je ermee omgaat. Maar het is de beste manier, klopt echt. Ik gaf mijn moeder in alles gelijk. Mijn zus niet.. die kon er niet mee omgaan. Dat botste dus nogal eens en vooral mijn moeder was dan heel verdrietig. Dat vond ik zo erg.
    Ach die Henk.. dat weet hij dus nog wel hè.. laat hem nog maar even genieten! XXX

    Beantwoorden

    • rietepietz
     Apr 20, 2017 @ 21:08:21

     het is gewoon zó de moeite waard om hem “erbij”te houden. En geweldig als het dan ook lukt.Maar het lukt ook wel eens niet natuurlijk. Zowel hij als ik heben wel eens “ons dag niet”!

     Beantwoorden

 12. willy
  Apr 20, 2017 @ 11:26:35

  dat noemt men dan samenwerken..

  heerlijk beschreven Riet

  groeten

  Beantwoorden

 13. Marja
  Apr 20, 2017 @ 11:04:33

  Super knap van jullie. Dat wordt genieten.

  Beantwoorden

 14. John
  Apr 20, 2017 @ 08:51:12

  Samenwerken is zo ontzettend fijn als dat kan binnen een relatie. Ik ben gek op zeepbakjes. Waarom weet ik niet maar een dispenser vind ik 10 keer niets. Trouwens, als ik iets boven een wasbak moet doen, stop ik de plug er in of dek op een andere manier de afvoer af. Zo raak je niets kwijt.

  Beantwoorden

 15. Petr@
  Apr 19, 2017 @ 23:25:04

  Haha ik zie het voor me! En dan dat schroefje dat weer in het putje verdwijnt, het lijkt wel een sketch 😉
  Maar eind goed, al goed! Wij hebben geen fonteintje in het toilet, daar ben ik zwaar op tegen, het wordt daar altijd een waterballet (zeker toen de kinderen klein waren) dus handen wassen na het plassen doen wij in de keuken.
  Vermakelijk verhaal Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 20, 2017 @ 08:24:46

   Vroeger zou Henk er ook vreselijk om gelachen hebben, nu wacht hij meestal op mijn reactie omdat hij niet zeker weet of we een probleem hebben. Maar voorlopig is het toch maar weer mooi gelukt.
   Ja kinderen en fonteintjes is altijd feest.

   Beantwoorden

 16. RenéSmurf
  Apr 19, 2017 @ 22:36:56

  zo zie je maar weer, waar een wil is is een weg! Ik heb ook zo`n ding, maar die hing er al, gelukkig maar.

  Beantwoorden

 17. Mrs. T.
  Apr 19, 2017 @ 21:37:52

  Ik had het graag van een afstandje aanschouwt dat geklus van jullie. 😉

  Beantwoorden

 18. Zus
  Apr 19, 2017 @ 20:32:07

  Geweldig verhaal weer Riet, en ook hoopgevend dat het met een beetje goede wil ook goed kan gaan,al gaat het fout. Jij doet het tenminste voortreffelijk. Dank je wel voor dat inkijkje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 19, 2017 @ 20:55:37

   het is steeds weer een uitdaging wát er nog kan en wanneer er nog iets kan. Maar samen komen we er toch heel vaak nog aardig uit. We kunnen nog lang genoeg van hulp afhankelijk zijn.

   Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  Apr 19, 2017 @ 20:30:48

  Dat hebben jullie toch weer mooi voor elkaar gekregen. Wat ik me nu afvraag is hoe men bij jullie de handen droog maakt ? Ook met zo’n modern ding ?

  Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  Apr 19, 2017 @ 20:18:20

  Goed gedaan! Maar had je niet een simpel pompje met vloeibare handzeep in het zeepbakje kunnen plaatsen?…dat is wat ik heb gedaan… enfin, niet meer over denken… het hangt er nu. En het is best chique!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 19, 2017 @ 20:52:27

   Nee dat kan niet omdat het zeepbakje bobbeltjes heef op de bodem, je kent het wel om de zeep niet vast te laten plakken op het glas..Daardoor blijft een flesje er niet op staan.
   maar dit werkt prima.

   Beantwoorden

 21. powerpointgreetje
  Apr 19, 2017 @ 19:41:14

  Heel vermakelijk en leuk geschreven verslag,
  heel knap van jullie beiden gedaan……

  Beantwoorden

 22. Kakel
  Apr 19, 2017 @ 19:30:12

  Niet alleen een bijzonder vermakelijk blog maar man, man wát een samenwerking! Waar je met wat eigenwijsheid en hulp al niet kan komen. Heel goed gelukt. Niets meer aan doen!
  Lieve groet, ook – juist!- aan Henk ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 19, 2017 @ 19:38:26

   Het is fijn als zoiets lukt, en dat ik fouten maak is eigenlijk een zegen voor hem, met een trots lachje kon hij nu zeggen “ja ik zéi toch dat je een dikker boortje moest hebben” . en dat gun ik hem zo! Ik heb wél goed opgelet natuurlijk zodat ik een volgende keer wél weet wat ik moet doen als het een keer niet lukt.

   Beantwoorden

 23. gewoonanneke
  Apr 19, 2017 @ 18:43:06

  Ik ben zo trots op jullie. Ik zou er inderdaad mijn hand niet voor omdraaien. . Moet een goed gevoel gegeven hebben het zo samen te klaren. Trouwens zo n schroefje in de afvoer zou ook wel mijn ding zijn 😄😄 hoor

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 19, 2017 @ 18:49:57

   Grappig hé dat jij eigenlijk een beetje de doorslag gaf op dat moment. Henk heeft eigenlijk alleen maar iemand nodig waarvan hij dénkt dat die wel weet waar ze het over heeft, en meestal weet ik dat wel;-) bij twijfel kwam er dan toch weer van alles bij hem boven, zó fijn dat het dan toch weer lukt. het enige verschil is wel dat hij vroeger in een deuk gelegen zou hebben om mijn geklungel, nu was hij érg serieus bezig om het vooral goed te doen, zó lief!

   Beantwoorden

 24. Neeltje
  Apr 19, 2017 @ 18:18:11

  Een pompje (dispenser) met een fabuleus verhaal, daar hou ik van! 😀 😀

  Beantwoorden

 25. AnneMarie
  Apr 19, 2017 @ 18:13:58

  Zelfvertrouwen. En ja dat de boel door jou een beetje stagneerde is dan maar gewoon even zo. 👍👍👍

  Beantwoorden

 26. AnneMarie
  Apr 19, 2017 @ 18:13:00

  Knap hoor, van allebei. Hij onderschat zichzelf en jij kunt hem toch aan de klas krijgen. Goed voor zijn

  Beantwoorden

 27. waarloopjijwarmvoor
  Apr 19, 2017 @ 17:57:17

  Ik ga toch voor de ouderwetse zeep. Bouw je weerstand op. Maar Chapeau na zoveel jaren samen nog samen klussen. Nu nog een keer behang proberen met motief en dan samen doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 19, 2017 @ 18:09:52

   Je kunt hier indoen wat je wilt, ik heb ook nooit geen desinfecterende zeep, nergens voor nodig hoor.
   Dat behangklusje hebben we al menig maal gedaan, hebben zelfs al eens gestreept behang geplakt van rechts naar links in plaats van van boven naar beneden, als je huwelijk dáár tegen bestand is zit het wel goed;-)

   Beantwoorden

 28. Michel
  Apr 19, 2017 @ 17:53:46

  Haha, ik zie het gewoon voor me…
  Moet even weer denken aan die klusprogramma’s, dan lijkt het allemaal zo simpel. En als je het zelf probeert is het toch een beetje lastiger allemaal 😉

  Beantwoorden

 29. Hartelijke Hot Hulk
  Apr 19, 2017 @ 17:49:24

  Wat een heerlijk topblog!
  Applaus voor jullie allebei, KANJERS!

  Beantwoorden

 30. matroos
  Apr 19, 2017 @ 17:35:11

  Ik heb gewoon zo’n zeeppompje wat je in de super koopt,die staat trouwens ook in de keuken De wc is er vlak naast en geen mens wast hier zijn handen in de wc.Ze lopen gewoon de keuken in.Maar je onderschatte jouw Henk wel zeg en wat ben jij een ‘slechte’klushulp whaaaa.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Apr 19, 2017 @ 17:51:52

   Ja in de keuken heb ik ook zoiets maar in de wc is nergens iets waar ik zo’n pompje op kan zetten.
   Volgens mij onderschat Henk zichzélf een beetje. Hij is te onzeker omdat hij bang is dat dingen fout gaan( en dat gebeurt ook wel soms) maar ik blijf proberen door dingen samen te doen tóch zoveel mogelijk zelf te doen, hij kon het boortje niet meer zelf vast genoeg draaien, dat lukte mij dan weer wel gelukkig. En voor zijn zelfrespect is het natuur heerlijk dat ik ook wel eens dingen verkeerd zie of doe! (soms “per ongeluk expres” maar dit keer zat ik echt fout.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: