speels

Ja, ja, ja , hoogste tijd voor een wat meer speels logje, doe ik hoor!
Eerst maar even lekker met de LEGO spelen. Als kind heb ik daar natuurlijk niet mee gespeeld want dat bestond toen nog niet.
legoWaarschijnlijk daardoor komt metéén het kind in me boven als we de wachtkamer van het gezondheidscentrum waar ook onze tandarts zit binnenstappen.
De twee meisjes van tussen 3 en 6 jaar  die dan net met hun moeder een spreekkamer instappen hebben er overduidelijk veel plezier mee gehad.

Ik durf er nog niet aan te komen natuurlijk, ze hebben zorgvuldig hun kunstwerkjes door de hele wachtkamer tentoongesteld  en mijn verwachting is dat ze straks, vóór ze naar huis gaan, nog even verder mogen “spelen” van hun moeder.
lego1Maar ik heb geluk, druk babbelend komen moeder en dochtertjes al weer snel te voorschijn en laten alles achter zoals het was, bof ik even.
Ik haast me om er mijn eigen kunstwerk van te maken al zouden  de meisjes mijn kunstwerk, met álle legostukjes in de bak,  maar saai gevonden hebben.
Laten we maar hopen dat deze “creatieve meisjes”  later tegen een “opgeruimde” man aan lopen.

Tja thuis heb ik  geen lego en behelp ik me maar met  een spelletje Candy Crush saga.
Kan bést een kinderspel zijn maar hé, wie het kind in zichzelf kan bewaren heeft gewoon een veel leuker leven  hoor.

saga
En als ik daar al m’n levens verspeeld heb, nee natúúrlijk ga ik niets kopen, het is maar een spelletje hé, een niemendalletje, net zoiets al legpuzzelen….maar dan anders…….!
…..dan doe ik nog even een rondje Candy Crush Soda Saga.
De kinderen van tegenwoordig boffen toch maar, na  een computer spelletje hoef je nóóit je rommel op te ruimen…… verhip nu snáp ik ineens waarom kleine meisjes hun rommel niet opruimen.

candy-crush-soda-saga

52 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  Feb 26, 2017 @ 15:14:21

  Lego, nee in mijn jeugd was dat er ook niet. Althans niet in mijn beperkte speelgoedvoorraad. Maar een jaar of wat later wel. De generaties onder mij kregen het spul wel en ik was vaak bouwmeester voor de kastelen of steden die moesten worden opgebouwd. Zoonlief zat er vaak een groot genoegen in om gebouwde huisjes d.m.v. bombardementen met houtblokjes af te breken. Hij was toen nog in zijn spelende soldatenperiode. Ging vanzelf over. Lego kende ook heel fraaie automodellen in het begin. Niet in elkaar zetten, maar echt al helemaal klaar en bedoeld om op de Legostraten te rijden., Die zitten nu nog in de collectie. Leuk spul en bijna nostalgisch…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Feb 26, 2017 @ 15:22:48

   Mijn eerste kennismaking met LEGO kwam bij het eerste neefje, kind van een oudere zus. Die wilde niet geloven dat ik geweest was als er de andere morgen geen huis van LEGO stond te wachten. De kant en klaar auto’s heb ik niet meegekregen dus zullen zeker vrij zeldzaam zijn ondertussen.

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  Feb 26, 2017 @ 14:13:42

  Wij hadden vroeger montini, dat was een goedkopere versie van lego waar de legoblokjes wel op pasten. Ik heb er heel veel mee gebouwd en later met Peter volgens mij vond ik het vaak nog leuker dan hij haha. Als hij wat voor zijn verjaardag kreeg zette ik het de dag er voor voor hem al in elkaar kon ie er gelijk mee spelen en weer afbreken en opnieuw opbouwen. Heb nog dozen vol op de zolder. Die computerspelletjes zijn niet zo aan mij besteed. Ik doe alleen wordfeut of soms een solitair kaartspelletje……

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Feb 26, 2017 @ 14:27:00

   Ja LEGO lijkt gewoon van alle tijden te zijn al wás er natuurlijk ooit een tijd zonder. Het leuke is dat het inderdaad soms generaties lang meegaat. ( voor groot en klein maar dat vertellen we niet verder)

   Beantwoorden

 3. Melody62
  Feb 26, 2017 @ 12:45:50

  spelletjes….. ja daar is wel veel in veranderd de laatste decennia … het enige dat ik nog speel is wordfeud (online scrabble dus) en sudoko… mijn huisgenoten zijn niet van de gezelschapsspellen helaas en spelen de spellen en andere die jij benoemt op hun pc’/foon/tablets

  Beantwoorden

 4. cornma
  Feb 26, 2017 @ 12:35:56

  En het is zo simpel om een kind al vroeg te leren speelgoed, waar niet meer mee gespeeld wordt, even op te ruimen. De zoete spelletjes ken ik niet, maar ik speel wel wordfeud en ruzzle.
  Zelf ben ik gek op lego en echtgenoot en ik zitten regelmatig samen te bouwen, inmiddels staat er al een hele straat.

  Beantwoorden

 5. willy
  Feb 25, 2017 @ 19:44:44

  met al die elektronische spelletjes, hebben ze niet echt een “opgeruimde” man nodig Riet

  prettig weekend

  Beantwoorden

 6. margrietspanjaard
  Feb 25, 2017 @ 17:37:59

  En zo zie je maar weer…noout te oud om te leren 😆😆😆

  Beantwoorden

 7. beaunino
  Feb 25, 2017 @ 16:40:26

  Is tegenwoordig vrij normaal om je troep te laten liggen in de wachtkamer, evenals je plastic bekertjes laten staan, al dan niet nog half gevuld, de stoelen niet netjes terug onder tafel te schuiven, je tijdschrift even terug te leggen, je kind te laten schreeuwen, met een groep lekker veel lawaai maken als je ziet dat de secretaresse aan de telefoon zit, vies maandverband op hef toilet laten liggen…doorgaan??
  Legoblokjes zijn nog het minste.

  Beantwoorden

 8. Ingrid Mooren-Roovers
  Feb 25, 2017 @ 11:45:37

  En dan moet je met je blote voeten eens op zo’n legoblokje gaan staan….nou dan moeten ze het zeker opruimen hoor 😉

  Beantwoorden

 9. Veendammerman
  Feb 25, 2017 @ 10:20:51

  Lego blijft leuk… Als kind veel mee gespeeld. Mijn neefje is er nog steeds mee bezig en dan komt het kind in mij ook weer boven.

  Beantwoorden

 10. matroos
  Feb 24, 2017 @ 23:56:44

  Op het KDV hadden we natuurlijk ook lego,bouwsels mochten intact blijven maar de rest moest gewoon opgeruimd worden en 1x per week ging de boel in een sloop in de wasmachine.
  De schipper speelt ook candy,als het te moeilijk is met bommen of tijd mag ik het doen.Ik speelde het eerst ook toen ik FB had,ben er mee gestopt.Hij klaverjast ook,dat kan ik weer niet.Ik doe ook wel eens Alpha Betty,dat is een woordspelletje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Feb 25, 2017 @ 12:13:39

   Sowieso te gek dat er zoveel op de grond , en zelfs op stoelen lag. Ik snap nog dat je wat op de tafel ligt niet snel even kunt opruimen als je binnen geroepen wordt, maar van de vloer had natuurlijk metéen geruimd moeten worden toen het viel. Handig om het in een kussensloop te wassen want dát is natuurlijk wel nodig.

   Beantwoorden

   • matroos
    Feb 25, 2017 @ 15:57:20

    Opruimen zit niet zo in de genen meer denk ik of zelf nooit geleerd.Ik heb echt de pest in als mensen ook van alles op straat en in het water gooien b.v.Maar zeg er tegenwoordig maar iets van,ze kijken je aan of je wel lekker bent.

    Wij wasten ons suf op het KDV,bv als de luisjes weer eens de kop op staken om maar wat te noemen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     Feb 25, 2017 @ 16:43:01

     Ongemanierd is het, al zijn er gelukkig nog genoeg die het wél netjes doen hoor.
     O ja, luizen….bbrrr… op de school van mijn kleinkinderen was het destijds een gevecht om ze buiten de deur te houden door een groot gezin met in vrijwel elke klas een kind met lange haren waar thuis niets aan preventie werd gedaan.

     Beantwoorden

 11. Leidse Glibber
  Feb 24, 2017 @ 23:43:56

  Ik blijf lego het mooiste speelgoed ooit vinden. Gelukkig hebben die spelletjes als saga crush etc mij nog niet te pakken gekregen, alhoewel mevr Glibber Pearl’s Peril of zoiets onder mijn naam speelt en ik regelmatig aangesproken wordt met waar haal je de tijd vandaan om zo hoog te staan. 🙂 Het enige dat ik erg veel speel is Wordfeud, maar dat komt omdat ik een scrabblefanaat ben.

  Beantwoorden

 12. Mrs. T.
  Feb 24, 2017 @ 20:56:09

  Ik vind het dapper van zo’n gezondheidscentrum om lego neer te leggen. Ruim het elke avond maar weer op allemaal. En hoe snel zal de voorraad verdwijnen?

  Ik speel ook Candy Crush. En Alpha Betty. Ik wed dat jij dat ook leuk vindt. Al ben ik op dit moment een beetje verdrietig want ik zit volgens mij al bijna een maand op level 305.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Feb 24, 2017 @ 21:23:17

   Ja zeker, en dit soort mensen hélpt natuurlijk niet om er vertrouwen in te hebben dat het goed gaat. Sowieso al nergens voor nodig dat het grond ligt, als een kind gaat gooien moet je daar echt op ingrijpen.
   Alpha Betty ken ik niet maar de Candy versies zijn wel rappig om te doen. Ik blijf ook regelmatig in een level hangen hoor want ik ga niets kopen en ben niet aangemeld dus speel niet met anderen.

   Beantwoorden

 13. RenéSmurf
  Feb 24, 2017 @ 20:53:59

  Ik heb nooit gespeeld in de wachtkamer en ook nog nooit wat gelezen. Als ik wacht dan wacht ik, dan kan ik geen andere dingen doen. Thuis kon ik wel lekker spelen, voornamelijk Playmobil.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Feb 24, 2017 @ 21:18:23

   LEGO is ook leuk hoor, deed het vroeger veel voor de kleinkinderen. Ik lees wél als ik in een wachtkamer zit, of ik heb een puzzeltje bij me want wachten duurt soms erg lang.

   Beantwoorden

 14. powerpointgreetje
  Feb 24, 2017 @ 20:50:24

  Ik heb mijn kinderen van jongs af aan geleerd alles op te ruimen,
  vind dat dit ook zo hoort….

  Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  Feb 24, 2017 @ 20:34:12

  Ergerlijk als zo’n ouder niet de moeite doet om de kinderen te leren opruimen. Laks- en luiheid, ook op gebied van taal dus. Fijn als je die juffertjes straks op school in de klas krijgt…
  Amuseer je maar lekker met dat spelletje. Ik heb een zus die het ook speelt, maar ik durf daar ook niet aan te beginnen… ken mezelf…

  Beantwoorden

 16. Marja
  Feb 24, 2017 @ 20:24:39

  Arme kinderen. Ze krijgen niet eens de basisopvoeding mee. Mijn kroost zou alles moeten opruimen.
  Ik houd wel van kaartspelletjes op de pc. Dat snoepjesspel ken ik niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Feb 24, 2017 @ 21:14:08

   Bij mij ook hoor, gewoon onbeschoft om het dan maar voor de assistentes te laten liggen. Gelukkig ben ik nog wél goed opgevoed dus ik heb het opgeruimd.
   Ik wissel ook af hoor, met spider solitair of mahjong, ook leuk om te doen.

   Beantwoorden

 17. Spontanity
  Feb 24, 2017 @ 20:24:04

  Candy Crush is een FB spelletje en dat heb jij niet toch?

  Beantwoorden

 18. Villasappho
  Feb 24, 2017 @ 18:11:47

  Ik speel geen spellen niet mijn ding. Het valt me mee dat je er niks van gezegd hebt. Lekker voorbeeld die moeder.

  Beantwoorden

 19. schrijfselsvanmij
  Feb 24, 2017 @ 17:51:20

  Oei, Candy Crush, die App heb ik snel weer weggedaan, veel te verslavend 🙂

  Beantwoorden

 20. Mrs. Brubeck
  Feb 24, 2017 @ 17:07:38

  Yep, candy crush, heerlijk tijdverdrijf…guilty! 😀😀

  Beantwoorden

 21. Neeltje
  Feb 24, 2017 @ 17:05:02

  Maar we ruimen wel op nadien.

  Beantwoorden

 22. Neeltje
  Feb 24, 2017 @ 17:04:35

  Hier ook speelkwartier! 😃

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: