lekker op dreef

kaartjeWe zijn hier aardig op dreef, zelfs de kerstkaarten zijn de deur al uit. Jawel hoor, ik schrijf nog steeds echte kerstkaarten al zijn er steeds meer mensen die  hun wensen digitaal overbrengen.
De enige die ik nog moet schrijven zijn de kaarten voor een stuk of zeven  buurtjes, die doe ik altijd pas op kerstavond in de brievenbus, dat is zóveel sfeervoller.

Is weer even afwachten of ik overal een afzender op gezet heb, er glippen er vrijwel jaarlijks toch een paar door waar ik wél netjes  de kerstwens op schrijf, als ik dat nodig vind met een persoonlijke boodschap,  en dan prompt vergeet onze namen erbij te zetten.
Gelukkig herkent men na ál die jaren meestal wel mijn ongelukkige hanenpootje én het etiket waarop ik de adressen uitprint, dit om de kans dat de kaart ook goed bezorgd wordt zo groot mogelijk te maken.

Klopt, foutjes, slordigheidjes én Riet zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden, ach, wie vertel ik het, je leest hier al lang genoeg om daar geen illusies meer over te hebben. Ik schreef kort geleden nog in een reactie  “hooft” nou dan kun je je wel voor het gestoorde “hooft” slaan als je dat toevallig ontdekt.
Maar meestal  ontdek ik het  niet eens,  en  mijn lezers zijn  te beschaafd om me op de vingers te tikken. In een héél enkel geval, als ik door een foutje iets heel anders schrijf dan, blijkens  de context,  de bedoeling is wil iemand wel eens een humoristische hint geven.
Voor mezelf is dat ook de énige reden om iemand op een foutje te wijzen, vooral mét humor en alleen als wat er staat echt een verkeerd beeld kan geven.

Ik schreef 3 jaar geleden al eens een logje over fouten maken en deed  daar m’n stinkende best om géén fouten te maken……. dat had ik naar mijn idee aardig voor elkaar… totdat ik het nú even na las….. ik ben al bij tien fouten. Weliswaar vaak dezelfde fout…… zó hardnekkig die spatie  vóór de punt, komma, vraagteken of uitroepteken i.p.v. van erna. Oeps…. volgens mij ben ik behoorlijk afgedwaald van de kerstkaarten, nou ja, die zijn toch al onderweg.
Het beste maar van hopen en een dikke punt (vooral op de juiste plaats) achter dit logje zetten.

 

 

Advertenties

68 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. depetvantruus
  Dec 21, 2016 @ 22:39:20

  Voor de zekerheid zet ik altijd mijn huisnummer en postcode achterop de envelop. Moeten ze de envelop natuurlijk niet gelijk weggooien. 🙂

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  Dec 19, 2016 @ 22:10:26

  Ik vind (hoe goed bedoeld ook) digitale kaartjes ook niets. kerstkaarten hoor je met de post te ontvangen en aan linten ophangen in je kamer. Ik printte in het begin ook nog wel eens iets uit maar begin daar niet meer aan. Het wordt steeds saaier, Zwarte Piet weg en nu ook al steeds minder kerstkaarten. 😦

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 19, 2016 @ 22:17:29

   Ja ben ik helemaal met je eens. Ik blijf ze ook gewoon versturen al wordt het ook hier minder wat je terug krijgt.
   En op m’n logje komt niet eerder eerder dan kerstavond een kerstwens, anders blijf je zo heen en weer wensen als je wél gewoon doorblogt.

   Beantwoorden

 3. meninggever
  Dec 19, 2016 @ 14:54:37

  De kaarten zijn vrouwlief’s taak geworden sinds ik mijn bedrijfje met een eigen mailinglist niet meer actief opereer. IK doe niks meer, wacht af wie mij nog een kaartje stuurt. Meestal zijn dat er maar weinig als je zelf niet het initiatief neemt. Dan gaan de oud-collegae ook niet meer sturen die ik altijd keurig bijhield. Nee, het is allemaal wat eenzijdig allemaal. Wat die vauten betrefd, ken ut scheluh mijd…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 19, 2016 @ 18:46:54

   De kaarten zijn hier ook altijd mijn afdeling, ik kijk niet héél erg naar “krijg ik een kaart terug” alleen in de gevallen dat het me goed uitkomt natuurlijk. Maar ik heb er een aantal die om verschillende redenen nooit een kaart terug sturen toch wil ik dié mensen graag een kaartje sturen en doe dat dan ook.

   Beantwoorden

 4. tagrijn
  Dec 19, 2016 @ 14:39:18

  Dat jaarlijkse kerstkaartenritueel heeft wel iets. Digitaal is goed bedoeld maar die kan je niet behoorlijk aan een lint ophangen. Heel lastig is dat.

  Beantwoorden

 5. willy
  Dec 19, 2016 @ 12:51:47

  alle kaartjes zijn inmiddels de deur uit Riet

  ik hoop alleen maar dat de postbodes mijn handschrift kunnen lezen..

  en “fauten” maak iedereen wel eens

  prettige dag

  Beantwoorden

 6. ria
  Dec 19, 2016 @ 10:58:57

  Ik schrijf alleen nog een enkel kaartje. De rest bel ik even op en dat wordt ook gewaardeerd.

  Beantwoorden

 7. cornma
  Dec 19, 2016 @ 10:22:06

  Afgelopen zaterdag zijn hier de kerstkaarten op de bus gegaan en hopelijk hebben we niemand vergeten. Als het meezit zijn ze foutloos geschreven en anders is het jammer, maar geen man over boord.
  Mijn logjes probeer ik altijd foutloos te schrijven, maar er is in de loop der jaren zo veel veranderd in de regels dat ik best wel eens de mist in ga. Foutjes maken is menselijk, dus wakker lig ik er niet van, zeker niet als het foutjes in leuke logjes betreft. Ik ben wel erg van de punten en komma’s, want anders kunnen verhalen totaal verkeerd gelezen en begrepen worden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 19, 2016 @ 16:25:39

   Het is ook lastiger lezen zonde punten en komma’s, maar die spatie op de verkeerde plaats heeft dáár dan gelukkig geen invloed op. Foutjes in kerstkaarten zijn dan weer lastig te herstellen, daarom print ik de adressen wél uit, dan is de kans dat ze ook terecht komen toch groter;-)

   Beantwoorden

 8. Blog Zonder Naam
  Dec 19, 2016 @ 04:40:52

  Ook ik stuur ieder jaar iedereen in de familie een kaart, om gezeik achteraf te voorkomen dat we ze geen kerst-/nieuwjaarswens gebracht hebben. Zelf gooien ze hun wens op Facebook…… Wij zitten niet op Facebook en krijgen dan dus ook hun wensen niet. Maar daar mag ik dan niets van zeggen, want dat is dan mijn eigen schuld! Misschien volgend jaar ook maar eens grondig nadenken over de manier van post bezorgen…..

  Beantwoorden

 9. Matroos Beek
  Dec 18, 2016 @ 22:46:36

  Niet erg zo’n kleine foutjes… En die kaartjes moet ik nog schrijven. De meeste gaan digitaal de deur uit. Slechts enkel de ouderen zonder pc, schrijf ik een kaart.

  Beantwoorden

 10. Spinnetje
  Dec 18, 2016 @ 22:19:04

  Net als vorig jaar stuur ik geen kerstkaarten, want net als vorig jaar is m’n moeder geopereerd aan een nwe knie en hierna naar het revalidatiecentrum. Ik rende dus heen en weer tussen werk, het revalidatiecentrum, huis van mijn moeder en mijn eigen huis. Gelukkig is ze nu net weer thuis, dus iets meer rust in de tent.
  Wel gooi ik een kaartje bij alle buren in de bus.

  Beantwoorden

 11. RenéSmurf
  Dec 18, 2016 @ 22:06:13

  Ik krijg altijd een paar kerstkaartjes van wat buren, en die krijgen er ook eentje van mij terug. En dat is het dan wat kaartjes betreft.

  Beantwoorden

 12. Corja
  Dec 18, 2016 @ 20:31:38

  Toch nog steeds een leuke traditie, vind ik, kerstkaarten versturen. Heb bijna alles geschreven, morgen gaan ze de deur uit. En ach, Riet, een foutje hier of daar. “Kniesoor”, zou ik zeggen! 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 18, 2016 @ 20:33:31

   Ik lig er ook niet wakker over hoor, maar ja, ik wéét dat er leraressen onder m’n lezers zitten, die moeten af en toe kromme tenen hebben, zélfs als ze niet het vak Nederlands geven.

   Beantwoorden

 13. Michel
  Dec 18, 2016 @ 17:49:04

  We hebben dit jaar een stuk minder kaarten verstuurd dan de voorgaande jaren. Sommige mensen kregen elk jaar een kaart maar verder was er geen contact. Daarom een schifting gemaakt.

  Beantwoorden

 14. Regenboogvlinder
  Dec 18, 2016 @ 17:47:16

  Ach Riet, het hoort inderdaad bij jou, maar ik maak me echt nooit druk als bloggers fouten maken hoor. Ieder moet kunnen bloggen zoals hij/zij wil en als daar een foutje insluipt nou en? Ik had ook van de week in een reactie, geloof zelfs dat het bij Mrs T was ….oeps. Soms schrijf ik in een antwoord dan het goede woord, maar ik dacht, pech gehad hoor! Leuk logje ook uit 2013.
  Ik ben ook aardig op dreef. Heb vooralsnog alweer 40 kerstkaarten geschreven en ik ben er nog lang niet. Doe het niet meer bij de hele lijst hoor, veel doe ik ook digitaal. En ja, die persoonlijke wens komt er bij allemaal handgeschreven op te staan! Op naar de kerst!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 18, 2016 @ 18:05:30

   Nee gelukkig heeft niemand er een probleem mee, anders hield ik geen lezers over;-) Ik zie het meestal niet bij mezelf, gewoon omdat ik weet wat ik wilde schrijven en al lees ik drie over dan zie ik staan wat ik dénk geschreven te hebben! Pas wanneer ik een logje veel later lees zie ik dan van alles, vergeten woorden, dubbele woorden en van alles dat rammelt. Nou ja, ik zeur natuurlijk óók niet als een ander een foutje maakt;-)

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    Dec 18, 2016 @ 20:00:20

    Haha jij en geen lezers overhouden? Dat kan niet, volgens mij komt iedereen nog steeds langs ook al schrijf je Chinees.. 🙂
    Dat klopt ook, je ziet het niet meer zelf. Ik weet het van Ruud en Michiel, de schrijvers waar ik voor corrigeer. Ze lezen echt over fouten heen en dat zelfs meerdere malen.
    Maar inderdaad, wie maalt er nou om.. 🙂

    Beantwoorden

 15. minoesjka2
  Dec 18, 2016 @ 17:32:18

  Heb toevallig vanmorgen mijn kerstkaarten geschreven …… rijkelijk laat, maar hoop dat ze nog op tijd zijn.
  Tja, foutloos schrijven is aan mij niet zo besteed, helaas. Ik krijg het niet voor elkaar, heb op school ook heel slecht Nederlands gehad, misschien dat het daar aan ligt, ik snap de regeltjes gewoon niet, hoe vaak men mij die ook uit legt….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 18, 2016 @ 17:47:17

   Volgens mij moet het nog wel goed komen . Maar taal is ook wel een beetje “gevoel hebben voor” en de één heeft dat wel de ander minder, maar die is dan wel beter in iets anders.
   Toch zie ik ( volgens mij) nooit fouten in je logjes;-)

   Beantwoorden

 16. roadlaura1969
  Dec 18, 2016 @ 15:52:13

  Hoi Rietepietz, gezellig die kaarten , tis dat je ons adres niet hebt, toevallig ook een kaartje gekregen zonder afzender hahaha

  Persoonlijke kaarten zijn toch nog het leukste om te sturen en ontvangen.
  Dit jaar heb de eerste keer de kaarten ook zelf gemaakt, vond het nog leuk ook.

  Nou een hele fijne zondag 😊

  Beantwoorden

 17. schrijfselsvanmij
  Dec 18, 2016 @ 13:30:17

  Ik stuur al járen geen kerstkaarten meer. In plaats daarvan ben ik ooit begonnen met het maken van kerstpakketten (met voedsel en zeep) voor arme gezinnen in Roemenië, het geld dat ik uitspaarde met kaarten/postzegels ging fijn in het potje voor die pakketten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 18, 2016 @ 13:53:02

   Dat is ook een optie natuurlijk al sluit het één het ander niet altijd uit. En digitaal kerstwensen overbrengen kost natuurlijk helemaal niets dus dat blijft ook een goede optie.

   Beantwoorden

 18. Melody62
  Dec 18, 2016 @ 12:07:05

  Online kerstkaartjes sturen doe ik niet….. al krijgen sommigen wel een kaartje die ik online maakte en verstuurde… je snapt het verschil wel.

  Ik schrijf ieder jaar de kerstkaarten zelf, inclusief de adressen (ik heb geen ticket-programma 😉 )

  Maar voor de goede orde… ik vind het ontvangen van post geweldig, en of het nou via de mail is, letterlijk op de mat, of een tekstberichtje in mijn foon,,,dat maakt me niet zoveel uit….. voor mij telt de gedachte van de afzender.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 18, 2016 @ 13:50:14

   Dat is ook zo, dat de gedachte telt, maar toch stuur ik liever gewone kaarten naar alle “gewone”familie en bekenden” en doe het in een logje voor de “digitale wereld”als het éven kan met een maf filmpje maar ja, dát wordt wel steeds lastiger.

   Beantwoorden

 19. Rebelse Huisvrouw
  Dec 18, 2016 @ 10:18:28

  M’n kerstkaarten heb ik allang geschreven maar ze zijn nog steeds niet de deur uit. Achterlijk hè? Vergeet steeds kerstpostzegels te kopen!!!

  Beantwoorden

 20. beaunino
  Dec 18, 2016 @ 09:48:12

  Ik stuur er maar een paar dit jaar. Ik ben wel een beetje klaar met kaarten schrijven na de afgelopen jaren. Kreeg wel een hele lieve van Kakel. En zij heeft echt zo’n mooi handschrift. Dat van mij ziet er ook niet uit helaas.

  Beantwoorden

 21. John
  Dec 18, 2016 @ 08:44:50

  Je gebruikt iig nog punten eb comma’s en dergelijke. Er zijn mensen die dat niet doen en dat leest echt erg ongemakkelijk.
  Hier zijn de kaarten ook de deur uit maar ik blijf het onzin vinden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 18, 2016 @ 10:28:21

   ja én toch ook een soort alinea indeling, dat leest bij meer tekst toch makkelijker. Ik vind het wel iets hebben hoor die kaarten, mist er ook iets op staat natuurlijk, liefs wat persoonlijks.

   Beantwoorden

 22. terrebel
  Dec 17, 2016 @ 22:45:00

  Met de kinderen samen maakte ik de kerstkaarten zelf. Stukken karton, oude kerstkaarten verknippen en verlijmen, tekenen, schilderen…hartstikke leuk! Mijn zoon is het huis uit en mijn dochters zie ik helaas niet dus de lol is er wel af. Ooit stuurde ik zeker 80 kaarten. Nu misschien een stuk of acht. Jammer eigenlijk. Misschien later met de kleinkinderen weer…als de posterijen dan nog bestaan tenminste.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 18, 2016 @ 08:23:12

   Welk feest dan ook is leuker door de spontaniteit van kinderen, ben ik helemaal met je eens. Maar natuurlijk moet je ieder feest zelf maken. Gelukkig heb je je vriendin dus het gaat vast gezellig worden.

   Beantwoorden

 23. Marja
  Dec 17, 2016 @ 22:15:17

  Wij zijn weer een beetje laat. De boom staat net 2 dagen en de eerste vier echte kaarten zijn binnen. We sturen maar enkele kaarten naar mensen die niets digitaal doen. Onze post doet er sowieso een eeuwigheid over en we mogen hopen dat ze dit jaar nog iets ontvangen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 17, 2016 @ 22:21:18

   Niets mis mee, ik ben meestal ook later, maar dit keer iets eerder omdat kerst op zondag begint, dan is maar één week te weinig omdat we vaak ook nog moeten werken. Meestal begin ik een dag of 10 van te voren.

   Beantwoorden

 24. matroos
  Dec 17, 2016 @ 21:08:23

  Wat is een mens zonder fouten? een robot denk ik dan.Het gaat om het gebaar denk ik altijd maar.Dit jaar waren mijn kaarten toevallig voorgedrukt aan de binnenkant,maar goed aan de linkerzijde was er nog plek zat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 17, 2016 @ 21:20:41

   De mijne hadden dit jaar erg weinig schrijfruimte, maar dat zag ik pas toen ik thuis de dozen open maakte. Voor een enkeling dan toch maar een andere kaart gekocht want voor sommige mensen moet er écht iets meer op dan een kerstwens.

   Beantwoorden

 25. Kakel
  Dec 17, 2016 @ 20:59:09

  Als ik aan het schrijven van de kerstkaarten denk, ontstaat er in mijn hoofd meteen chaos. En dan is het logisch dat ik mijn hooft er niet bij heb (-:
  Nee joh, iedereen kent jouw handschrift, net als je oprechte wensen. Maak je daar maar niet ongerust over.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 17, 2016 @ 21:18:45

   Tot nu toe werd inderdaad altijd m’n handschrift wel herkend, maar ik baal dan altijd dat ik het niet zeker weet óf ik het erbij geschreven heb als de zooi nét op de post gedaan is.Wat me altijd enorm helpt is juist dat adresbestand met etiketten, nu draai ik alles uit en weet ik zeker “als het etiket weg is is de kaart óók gedaan. Vroeger schreef ik vaak dubbelen omdat ik dácht iemand vergeten te zijn;-)

   Beantwoorden

 26. gewoonanneke
  Dec 17, 2016 @ 20:37:44

  O die kerstkaarten, heb er al weer zoveel gehad, moet ze nodig gaan schrijven. Ik schrijf ook hier en daar een persoonlijk bericht er in vind ik leuk. Van de week had ik ook een stapeltje en dan ga ik even zitten verzinnen van wie hij zou kunnen zijn te zien aan het handschrift altijd dus. (liever geen stickers hahaha)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 17, 2016 @ 20:46:13

   esstickers doe ik omdat ik een slecht leesbaar handschrift heb, de energie die in de adressen leesbaar schrijven zou moeten stoppen gebruik ik dan om de kaart te beschrijven, ik koop kaarten ook het liefst zonder voorgedrukte wensen. Ja altijd leuk dat gissen welke van wie komt.
   Ik had er dit jaar weer drie bij van mensen die hun partner verloren hebben, daar moet dan echt wel iets extra bij.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    Dec 17, 2016 @ 20:48:20

    Ik snap het wel hoor haha was maar een klein steekje onder water over je stickers. Ja inderdaad bij mensen die iemand verloren zijn of iets anders meegemaakt hebben mag ook iets leuks zijn zet ik wat extra’s in. Ik maak meestal een soort gedichtje wat ik er inplak met mijn naam want ik ben ook een ster om dat te vergeten.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     Dec 17, 2016 @ 20:53:07

     Ja zo werkt dat dat, ik heb er twee bij waar het té vers is voor iets leuks. Maar je hebt natuurlijk zo hier en daar je grapjes. Ik heb er één bij die ik ieder jaar “vrijstelling”geef van een kaart terug sturen omdat zijn vrouw dat altijd deed en hij na haar dood nooit meer kaarten stuurt, hij waardeert dat grapje , én de kaart heel erg.

     Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: