alert….

Gék wordt ik van de radiospotjes van de politie om, met de feestdagen in aantocht,  te waarschuwen  tegen inbrekers.
politieAlsof dat nog niet genoeg is struikel je bijna over de tekstwagens met adviezen om inbrekers te slim af te zijn.
Nou is de beste methode om ze geen kans te geven volgens mij om ze achter slot en grendel te zetten maar dát schijnt geen optie te zijn.
Ik moet gewoon zélf maar zorgen dat zo’n *#**##*  zich niet wederrechtelijk toegang tot ons stulpje verschaft.
Eigenlijk vráág ik er een beetje om als ik geen kans zie een fort van het huis te maken want nu de banken zwaar beveiligd zijn, en “diefstalgevoelige” winkels  onneembare vestingen zijn gáát meneer de dief natuurlijk voor een schakel die het misschien  de nek kan kosten als de boel wél inbreek proof gemaakt wordt.
tekstkar1Als bejaarde kán het n.l.  van levensbelang zijn dat er iemand binnen kan komen.
Volgens mij is onze politiemacht de crimineel nog goed gezind ook, ” licht, zet inbrekers in zicht”, moet ik meneer nog bijlichten ook  bij zijn oneerlijke werkzaamheden?
Milieubewust hoeft blijkbaar ook niet meer, licht laten branden om de indruk te wekken dat je thuis bent!
politie1En de TV aan voor een beetje levendigheid, kan meneer meteen zien wat er te halen is!
Ik voel eigenlijk meer voor een grote waakhond, maar ja, zo’n beest moet toch ook af en toe naar buiten.
Dan heb je natuurlijk wel zo’n bordje op je raam, met onder de afbeelding van de hond, “HIER WAAK IK”.
Dat is verplicht want  je móet een inbreker die informatie verstrekken, anders hang jij als de hond in de inbreker hangt.
Maar toen was ik even op zolder….,  en kwam een oude hobby van me tegen…., …. probleem opgelost want nu staat  dit  waarschuwingsbord hier voor het raam.

waaks

 

Advertenties

75 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Internettoerist
  Dec 14, 2016 @ 21:08:07

  😀 😀 😀 Pas op! Straks zit je zelf achter slot en grendel voor verboden wapendracht. De bewijzen staan op het internet. 😀
  Ik ga jouw foto kopiëren en aan mijn raam hangen. Een echte Benidorm Bastard! 😀 😉
  Je vraagt toch geen copyright? 😳

  Vriendelijke groet

  Beantwoorden

 2. meninggever
  Dec 14, 2016 @ 11:55:57

  Het is een teken aan de wand dat de politie zo intensief moet waarschuwen tegen de toegenomen activiteiten van het tuig dat hier mee bezig is. Geimporteerd vaak uit landen waar mensen er een vorm van inkomen aan over houden. En een politiemacht die niet veel verder komt dan waarschuwen, want oplossen van dit soort criminele activiteiten heeft geen prioriteit. Oplossingspercentages 10-15%. Dat gaat ze bij snelheidscontroles veel beter af. Dus daar ligt dan het zwaartepunt. Je mag overigens een inbreken niets aan doen, ook niet in je eigen huis. Je mag je wel verdedigen. Dus dreigt die met een wapen mag jij schieten. Komt hij met een mes op je af, mag jij schieten of ook steken, wil hij je slaan, mag jij hem een paar beuken verkopen. Maar je mag hem niet zo maar zinloos (..) in elkaar meppen of zo, want dan hang je zelf. De omgekeerde wetgeving houdt je daarbij tegen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 14, 2016 @ 14:33:16

   Ja vertel mij wat, het is me een doorn in het oog. Ik weet niet of ik de kans zou krijgen maar wie hier ongevraagd binnen komt zal ik niét z’n gang laten gaan als ik er iéts tegen kan doen.
   Hoe dat afloopt zie ik dan later wel , voor dit soort zaken wil ik wel de martelaar uithangen hoor. Alleen is een “breek”buks dan weer niet zo’n geschikt wapen, nou ja, misschien om ‘m de hersens in te slaan want dáár is hij zwaar genoeg voor.

   Beantwoorden

 3. Blog Zonder Naam
  Dec 11, 2016 @ 05:30:55

  Wij hebben sinds een maand of twee camera’s ophangen en alle sloten op dde schuren laten vernieuwen, kortom alle beveiligengen opgschaald. Er is afglopen zomer nogal wat geleend door onbekenden, en nooit meer teruggebracht. En al ik nu wist wie er wat ‘geleend’ had kon ik het nog terug vragen, maar het waren onbekenden en ze hebben geen briefje achtergelaten! Antiek werkmatriaal en gereedschappen, melkgerei, schrikdtaadmatriaal, werkkleding en zelf eten en drinken uit de bedrifskoelkast. Hope;oos werd je ervan. En mijn man wilde het eerst nog niet geloven ook. Die deed gee deur op slog, want dat was te lastig voor zijn functioneren, maar toen hij zelf dingen ging missen kwamen er zo damera’s en moest de timmerman komen.
  Schrale troost is dat we niet het eneige bedrijf waren. Overal hier in de buurt zijn er fietsen en auto’s, gereedscappen enz. enz. enz gestolen. Schuren zijn meestal met een simpel slot beveiligd en loodsen zijn niet meer dan een paar palen met een dak erboven. Makkelijk meenemen dus. Bij mijn nicht en neef zijn ze zelfs in huis geweest , daar de huisleutel in de zak van een overal in de schuur hing. Tas met alle papieren weg.
  Voor diefstal en inbraak hoef je echt niet op vakantie of van huis te gaan. Zelfs als je gewoon thuis bent halen ze de boel onder je kont vandaan! Of je nu gewapend bent of niet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 11, 2016 @ 08:52:23

   Ergens begrijp ik je man wel, iedereen zou van andermans spullen af moeten blijven, zelfs al zou de deur ópen staan dan nog geeft je dat niet het recht iets mee te nemen. Maar zeker als een deur dicht is, al is dat met een eenvoudig slot betekent dat toch dat je niét naar binnen mag.
   Helaas redeneert men in onze huidige maatschappij dat je er in zo’n geval zélf om vraagt bestolen te worden. Ik word daar nog steeds pisnijdig om en vraag bij mensen die zo redeneren ook altijd “of inbreken gelegaliseerd is. “. Het vervelende van extra maatregelen is meestal dat het ook extra schade veroorzaakt wanneer deze “arme zielige criminelen” tóch kans zien om binnen te komen.
   En zoals je zelf al zegt, zo’n boerenbedrijf heeft nou eenmaal kwetsbare ruimtes waar je geen fort knox van kunt maken. Camera’s kúnnen een hulpmiddel zijn om de daders te pakken maar ja, dán moet het wel prioriteit hebben en daar ontbreekt het meestal aan bij “een gewone”diefstal.

   Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  Dec 10, 2016 @ 02:18:17

  Geen Rietepietz, maar killerpietz 🙂

  Beantwoorden

 5. minoesjka2
  Dec 09, 2016 @ 20:29:02

  En toch hé, ondanks al die spotjes en waarschuwingen, loopt het aantal inbraken rond deze tijd de spuigaten uit, ook dit jaar weer.Dus het blijkt nog steeds nodig te zijn die waarschuwingen …………….. maar natuurlijk niet voor jou, jij bent tot op de tanden toe bewapend 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 09, 2016 @ 21:12:31

   Ja als ze ook niemand meer achter slot en grendel zetten snap ik dat grote bedrijven beveiligen zich prima en dus zoekt de crimineel een makkelijker slachtoffer. de pakkans is laag en áls ze gepakt worden krijgen ze een taakstrafje.

   Beantwoorden

 6. IngridMoorenBlogs
  Dec 09, 2016 @ 16:01:27

  Haha,geweldig!

  Beantwoorden

 7. RenéSmurf
  Dec 08, 2016 @ 22:56:02

  Dan is er weer geld voor die campagne en dan weer die. Kortom, het waait wel weer over, en dan is er weer wat anders. En daar geef je dan ook weer jouw draai aan.

  Beantwoorden

 8. matroos
  Dec 08, 2016 @ 18:24:52

  Waarom denk ik nu aan Jammesje Bond..ah de lange latten erbij gedacht.Als ik jou was deed ik het spul écht niet weg,het kan zo van pas komen.

  Beantwoorden

 9. willy
  Dec 08, 2016 @ 16:54:26

  als dit niet helpt,weet ik het ook niet meer Riet…

  alhoewel ik doodeerlijk ben, zou ik bij een dergelijke bord, toch een straatje omlopen…

  je weet maar nooit

  Beantwoorden

 10. safealove
  Dec 08, 2016 @ 16:49:56

  Haha.. geweldig!! Jij hebt helemaal geen fort of hond meer nodig!

  Beantwoorden

 11. datzalwel
  Dec 08, 2016 @ 15:36:05

  Hier hoef ik dus niets meer aan toe te voegen, alleen dat ze hier tegenwoordig op alle slakken zout leggen en alles uitvergroten. Vervelen die lui zich of zo 😦

  Beantwoorden

 12. Melody62
  Dec 08, 2016 @ 12:01:56

  inderdaad de zogenaamde ‘ vrienden van het volk’ hebben maar 1 soort vriend, degene die het volk schade wil toebrengen…. en owee als je je huis en haard en je eigen lijf / leven wilt beschermen en van je af mept, dan hang je echt en ga je veel ellende tegemoet
  maar ja… ach…. als ons land iets bewijst is het wel dat recht krom is en dat krom recht is

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 08, 2016 @ 15:27:38

   Het zótte dat je je eigen handelswijze moet verdedigen wanneer iemand zich ongevraagd , en met kwade bedoelingen, toegang tot je huis heeft verschaft.
   Dus toch een beetje “bananenrepubliek” 😉

   Beantwoorden

 13. cornma
  Dec 08, 2016 @ 10:23:06

  Het is te gek voor woorden, al die vaak onzinnige beveiligingstips. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat een inbreker, als ie per se wil, altijd binnenkomt. Nu ik dat plaatje van jou heb gezien, begin ik opeens te twijfelen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 08, 2016 @ 11:14:30

   Ik moet natuurlijk wél wakker zijn om het geweer te kunnen bedienen;-)
   Maar je hebt gelijk, áls ze erin willen hou je dat niet tegen en als ik m’n een kogeltje in de kont schiet ben ik de boef;-(

   Beantwoorden

 14. Petr@
  Dec 08, 2016 @ 09:41:02

  Haha Buffelo Riet!
  Dit schrikt zeker af hoor! Geen hond die nog naar binnen durft bij jullie!

  Mijn buurman had een buks, daarmee wilde hij een reiger uit zijn tuin schieten want die vrat al zijn vissen op. Maar de buks was oud en had een afwijking naar links.
  Zijn auto stond ook in de tuin, haha de reiger vloog weg en hij had een gaatje in zijn deur. We hebben gegierd!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 08, 2016 @ 11:11:54

   Ach van honden ben ik niet zo bang, dié komen niet naar binnen als de deur dicht is;-)
   Op dieren schieten zou ik dan weer niet doen. Die buurman is een beetje in zijn eigen val getrapt dus, ik zou bijna zeggen “net goed”al weet ik dat het héél hinderlijk is als zo’n reiger steeds je vijver leeg vist, maar het is z’n natuur.
   Een inbreker in de kont schieten lijkt me dan weer geen probleem, die wéét dat hij fout bezig is.

   Beantwoorden

 15. Rebelse Huisvrouw
  Dec 08, 2016 @ 09:26:01

  Ik weet zeker dat dát helpt Rietepietz 😂😂😂😂

  Beantwoorden

 16. John
  Dec 08, 2016 @ 08:52:16

  Hahaha geweldig. Ik heb er ook zo’n en nog een andere. Dus ik kan ook zo’n bord maken. Of zal ik die van jou uitprinten en hier ophangen? 🙂
  Ja, inbrekers, woningovervallers… Het wordt er allemaal niet leuker op.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 08, 2016 @ 11:06:23

   Jij bent zélf al bedreigend genoeg met je postuur;-)
   Ja onze overheid heeft dat over ons afgeroepen door niet de criminaliteit aan te pakken maar verschillende interessante bedrijfstakken te dwingen tot beveiliging. Kun je op je vingers natellen dat de crimineel op zoek gaat naar een makkelijker slachtoffer. het ergste is dat veel bejaarde gewoon geen vesting kunnen maken van hun huis omdat er altijd hulp in moet kunnen.

   Beantwoorden

 17. beaunino
  Dec 08, 2016 @ 08:26:55

  O Riet, geweldig! Kan ik je ook huren?

  Beantwoorden

 18. Villasappho
  Dec 08, 2016 @ 00:21:50

  Ben je ook te huur

  Beantwoorden

 19. Matroos Beek
  Dec 07, 2016 @ 22:14:46

  Geweldig! Je lijkt m’n opa wel. Die schoot ooit in huis met z’n jachtgeweer. Onbedoeld, hij wist niet meer dat het geweer geladen was. Ja, ik kom uit de Belgische Far West hé… Mijn moeder stond naast hem en was zwanger van mij. Het is niet meer goedgekomen met mij…😉

  Beantwoorden

 20. majaer
  Dec 07, 2016 @ 21:49:24

  Wat heb je dit weer heerlijk beschreven, ik hoop dat het afschrikt met dat wapen hier waak ik. Angstaanjagend hoor

  Beantwoorden

 21. Kakel
  Dec 07, 2016 @ 21:05:54

  Rete-irritant vind ik het en nu druk ik me nog zwak uit. Ik krijg zelfs de neiging om de voordeur wagenwijd open te zetten en het licht in de hal aan te steken en dan een bordje ophangen: inbrekers? Welkom! Alleen om “de staat” dwars te zitten.
  Gelukkig hebben wij een konijn thuis dat korte metten met inbrekers maakt (-:
  Die laatste foto: fenomenaal! Je verdient niet alleen een knuffel, ik geef ‘m je ook: smak!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 07, 2016 @ 21:12:31

   Ik voel met je mee, erger me er groen en geel aan, alsof inbreken gewoon mág als je “alleen maar” de deur dicht hebt. wat zeg ik… zelfs al stáát de deur wagenwijd open dan nóg mag je niet zomaar binnen komen.
   En dan komt er op Tv een oudminister met brekende stem vertellen dat het “het touwtje weer uit de brievenbus moet hangen”, alsof je dán nog ooit aangifte van diefstal zal kunnen doen.
   Dankjewel, héérlijk;-)

   Beantwoorden

 22. powerpointgreetje
  Dec 07, 2016 @ 20:38:46

  wat een pracht verhaal met een hele stoere foto van jou: hier waak ik…… echt hartstikke leuk

  Beantwoorden

 23. schrijfselsvanmij
  Dec 07, 2016 @ 20:32:19

  Geweldig!

  Beantwoorden

 24. Marja
  Dec 07, 2016 @ 19:58:06

  Jullie worden tenminste nog gewaarschuwd, terwijl Robbert bij de kapster moest horen dat er 6 inbraken in ons wijkje waren gepleegd. Dat is ook niet iets om vrolijk van te worden.
  We willen jou dus heel graag inhuren of op zijn minst een afdrukje van die schietepietz op ons raam plakken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 07, 2016 @ 20:40:00

   Whahaha, schietepietz….!!! Héél scherp!
   Jullie wonen geweldig maar inderdaad, je bent in een rijtjeshuis wat inbraak betreft toch iets minder kwetsbaar.
   Maar de foto downloaden is natuurlijk een fluitje van een cent!

   Beantwoorden

 25. Suskeblogt
  Dec 07, 2016 @ 19:53:41

  nonkel Juul zou het met zijnen tweeloop net zo aanpakken als jij het doet. Misschien zijn jullie familie ? 🙂

  Beantwoorden

 26. ariadnesdraad
  Dec 07, 2016 @ 19:50:23

  Probaat, lijkt mij 🙂

  Beantwoorden

 27. Regenboogvlinder
  Dec 07, 2016 @ 19:42:05

  Dat schieten heb ik het echt niet op hoor.. Maar je ziet er stoer uit op de foto en inbrekers zullen vast wel bang worden als ze dat plaatje zien. Heb je die buks nou naast je bed liggen? Ik heb goede sloten op de deuren en ramen, moet wel een flinkerd zijn die binnenkomt en ik heb nog meer mazzel.. een Hulk in huis! 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 07, 2016 @ 19:45:59

   Ja met jouw Hulk zit je natuurlijk goed;-)
   Nee hoor hij ligt niet naast m’n bed, integendeel, hij gaat het huis uit. Hij is te zwaar om hier in huis mee te schieten . In ons vorige huis hadden we de ruimte op zolder en daar konden we ons gang gaan zonder andere te storen. Nu kan ik er een ander een plezier mee doen. Het is maar een luchtbuks hoor en we schoten uitsluitend op kaartjes.

   Beantwoorden

 28. Hartelijke Hot Hulk
  Dec 07, 2016 @ 19:33:48

  GLOEIENDE, GLOEIENDE Rietz!

  Die inbrekers zijn ook lieve baby’s geweest.
  En die hebben naar aller waarschijnlijkheid een slechte jeugd gehad.
  Die hebben geen werk, dus gaan ze inbreken als pure hobbyisten om meestal hun dure verbruiks leven te bekostigen.
  En mochten zij dan gesnapt worden en staan ze voor het gerecht, dan is een VORMFOUT zoals bij jou in je onderste plaatje te zien is, genoeg om hen vrij te pleiten of er met een lichte taakstraf van af te komen.

  Kom zeg, zij doen wel of het hier het Wilde Westen is maar mag jij dat ook?
  Je maakt je hiermee niet beter dan hen!
  Hoewel ik je best snap, want kom je ze tegen in je eigen huis is voor hen grof geweld toegestaan.

  Ik heb een fake tv gekocht en nu denken die dieven dat ik thuis op de bank zit, terwijl ik mij bij Treeske in Zeist amuseer. 😂😂😂

  Beantwoorden

 29. Zus
  Dec 07, 2016 @ 19:31:25

  Hahaha staat je goed Riet, Je ziet er echt dreigend uit. Ik zal ook zo’n foto laten maken ! Bewaak ik het noorden jij het westen.Komt helemaal goed boven de rivieren.

  Beantwoorden

 30. gewoonanneke
  Dec 07, 2016 @ 19:23:04

  Wat ben je toch een heerlijk gek mens. Volgens mij heb je al lol en voorpret om de reacties die komen. .. en zo n buks vond ik vroeger ook zo leuk om mee te schieten

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Dec 07, 2016 @ 19:33:04

   Heb ik altijd, heb je gelijk in.
   Wij hadden vroeger een mega grote zolder, met biljart en bar. Werd du ook met deze luchtbuks regelmatig geschoten, hij was echt van mij en ik zou een inbreken bést kunnen raken;-) Ik durf hem hier niet te gebruiken omdat het best een flinke klap geeft, best wel jammer.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: