spreekwoorden

Ja jullie weten het , ik ben “van de spreekwoorden” taaie kost voor sommige  dus ik heb er even twee laten uitbeelden voor jullie toen we toevallig kort na elkaar onze twee ándere kleinkinderen op bezoek hadden.

Kleinzoon Maikel was er net vóór het heel  mooie weer  en wilde wel even uitbeelden; “waar gehakt wordt vallen spaanders”. Bij de partij snoeihout die we vorig  jaar kregen zaten wat stukken die Henk nét iets te machtig waren , dán vallen er geen spaanders natuurlijk.  De eerste klap mag dan een daalder waard zijn, Maikel heeft nog nooit hout gehakt en de eerste klap was dus een beetje aftasten…… én loswrikken!

hakken

Maar al snel had hij de slag te pakken  en groeide de stapel houd die zó het houthok in kon.

hakhout
Ach ja, je bent jong, deelt eens wat klappen uit en zorgt dat opa en oma er van de winter warmpjes bij zitten……..

Oke, ik zit nou tóch even de kleinkinderen te showen dus Annemarie  mocht ook  aan de slag met een spreekwoord toen  zij op een heerlijk warme dag binnen stapte.
Henk was biljarten dus togen Annemarie en ik naar de Delftse Hout waar ik me ” in de boot liet nemen”. Dat het eigenlijk geen boot was maar een waterfiets mag de pret niet drukken, in tijd van nood schil je aardappels met de hakbijl niet waar?
Na een bescheiden lunch schepen we in….. of zoiets want om nou te zeggen dat ik héél elegant instap (sorry voor het achteraanzicht) zou toch wat overdreven zijn…. ach…,”ik roei een beetje met de riemen (niet) die ik heb” maar  zie  toch kans om geheel zelfstandig aan boord te gaan.

Al wéér een mooie vakantiedag en gezellig bijkletsend trappen we gezamenlijk het bootje rond de grote vijvers met al z’n mooie hoekjes.

tewater1
Precies, we hadden nogal wat dagen met een sterretje, zó heerlijk dat het contact met, de nu volwassen, kleinkinderen niet verwatert zónder dat we daarvoor “alle zeilen bij moeten zetten”!

tewater

Advertenties

39 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: Brilletje | Hartelijke Hot Hulk
 2. gewoonanneke
  Aug 28, 2016 @ 10:39:47

  Je bent een gezegend mens RIet dat ze zo’n goed contact hebt met je kleinkinderen achterkleinkinderen en kinderen. Maar dat zegt ook iets over jullie zelf natuurlijk. Heel leuk als je zoiets samen kan doen. Leuk filmpje haha…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 28, 2016 @ 10:42:48

   Dat realiseer ik me ook héél goed en we genieten ervan. Je moet natuurlijk geen wonderen verwachten, kinderen en kleinkinderen hebben ook zo hun bezigheden maar als de band goed is hoef je niet wekelijks op elkaar lip te zitten;-)

   Beantwoorden

 3. majaer
  Aug 27, 2016 @ 17:30:11

  Ik zie dat je je weer lekker heb vermaakt, ik dacht even als dat maar goed gaat op die waterfiets gelukkig ging het goed.

  Beantwoorden

 4. Mammalien
  Aug 26, 2016 @ 14:25:56

  Leuk hoor, dat je zo’n goed contact nog hebt inderdaad.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 26, 2016 @ 15:23:09

   Vaak verdwijnt het contact met kleinkinderen als ze “de deur uit zijn” , ze worden dan niet meer gestuurd door de ouders en hebben het druk met werk en vriendenkring. Ze liggen hier ook niet wékelijks op de stoep hoor, maar áls ze er zijn is het als vanouds!

   Beantwoorden

 5. datzalwel
  Aug 26, 2016 @ 13:00:47

  Zie ik daar een beetje Levi?

  Beantwoorden

 6. margrietspanjaard
  Aug 26, 2016 @ 11:31:00

  Wat een gezelligheid en wat een mooie syukjes natuur, waarbij natuurlijk de zwaan met de kuikend de show steelt…geweldig gedaan 🙂

  Beantwoorden

 7. datzalwel
  Aug 26, 2016 @ 11:19:49

  Waar het hart vol van is loopt de mond van over, Die zal je ook wel kennen, maar in deze is het helemaal terecht, een schat aan kinderen en achter/kleinkinderen heb je met leuke verhalen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 26, 2016 @ 15:17:49

   Ja zo is ’t maar net. Het was toevallig dit keer wel een week met verrassingen, dat is natuurlijk niet altijd zo maar zó leuk als het gebeurt.
   En omdat we dan altijd wel iets leuks doen is er inderdaad altijd wel een verhaal te vertellen.

   Beantwoorden

 8. Melody62
  Aug 26, 2016 @ 11:18:08

  Met een vette glimlach, nog van het vorige logje, lees ik hier verder hoe groot het genieten is….

  Alhoewel ik niet letterlijk boter zie ‘zie’ ik toch een aantal mensen dat erin gevallen is en van pure pret er nog in blijft zitten ook 😉

  Beantwoorden

 9. Mrs. Brubeck
  Aug 26, 2016 @ 11:17:45

  Goud waard, dat contact met je kleinkinderen! Ik merk het aan mijn schoonouders, nu onze kids volwassenen zijn, springen ze geregeld binnen en opa en oma genieten daar zo van!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 26, 2016 @ 15:13:37

   Wij kunnen gelukkig bij een deel ook makkelijk zelf nog even binnenvallen , het is fantastisch om nog altijd leuke dingen met ze te kunnen doen.
   Je gaat ook dingen van jezelf terug zien in de volwassen kleinkinderen, echt leuk.

   Beantwoorden

 10. Spontanity
  Aug 26, 2016 @ 11:12:59

  “Je in de boot laten nemen.”
  🙂
  Je hebt het toch maar gedaan 🙂

  Beantwoorden

 11. John
  Aug 26, 2016 @ 08:58:23

  Op de foto houdt kleinzoon de bijl wel een beetje vreemd vast, maar zoals je al zei kreeg hij de slag te pakken. De bijl zat hier dus muurvast en moest losgewrikt worden;-)
  Het is een leuk werkje vind ik altijd maar er komt een dag dat ik ook hulp ga inroepen, maar dat duurt nog heel wat jaren.

  Beantwoorden

 12. Regenboogvlinder
  Aug 26, 2016 @ 08:35:07

  Nou zeg, wat een ontzettend leuk logje weer!
  Je bent gewoon een leuke oma, dus logisch dat ze graag in je gezelschap zijn en van opa ook natuurlijk. Die Maikel is een natuurtalent! Haha, ja die waterfiets, het is even lastig maar dan heb je ook wat hè, een heerlijke middag in de natuur met een enige kleindochter naast je! Dus jullie hebben er 4 in totaal?
  Heb net de vluchten voor mijn kleindochters geboekt voor de kerstvakantie. Willen allebei dolgraag. Ze zijn iets jonger maar we hebben ook een hele goede band. Zo fijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 26, 2016 @ 15:00:45

   Vroeger zeiden ze altijd “onze gekke oma”ter onderscheid van de andere oma als ze mij bedoelde;-)
   Ja we hebben er 4 totaal met Sebastian in de USA mee, maar Sebastian heeft ook nog een oudere halfbroer die we dus al vóór Sebastian kende en dat is toch ook een beetje een kleinkind van ons. Onze dochter kreeg met haar nieuwe man dus óók nog twee kinderen ,ook lieverds maar die waren dus al zo goed als volwassen toen ze we ze leerde kennen.
   Die van jou gaan nu dus dik de pubertijd in maar voor oma’s is dat altijd minder een probleem als voor ouders, soms ben je dan zelfs even lekker “veilig terrein” als ze even van hun ouders balen.;-)

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    Aug 26, 2016 @ 15:15:08

    Oh leuk hoor die herinneringen. Ik (wijs=ex en ik) deden altijd heel veel met ze tot kort geleden. Vorig jaar dat ze hier waren in de zomer heel erg leuke uitstapjes gemaakt. De andere oma had mijn moeder kunnen zijn, deed dus niks met die meiden want daar was ze toen al te oud voor. Ze had er zelf 15 gehad, dus ik denk dat ze het leuker vond die kleinkinderen van een afstandje mee te maken.
    Mijn schoondochter heeft ook een dochter uit een eerder huwelijk. Die is nu 25. Wij hebben erg ons best gedaan om haar als ons kleinkind te zien, maar het is een aparte. Ze vroeg toen Maria werd geboren of ze ook oma en opa mocht zeggen. Ja natuurlijk, maar eigenlijk pas sinds een jaar of 2 doet ze dat. Ze was nooit echt aardig of belangstellend. Nou ja, ik lig er niet wakker van. Heb mijn best gedaan.
    Ja Maria wordt 15 in november en Natalia 14 in januari. Maar ik vind toch dat ze langer kind blijven daar.
    Een neefje van ex zijn kant is net 14 en heeft al verkering..pffff..
    Die meiden zijn daar nog helemaal niet mee bezig.. 😉

    Beantwoorden

    • rietepietz
     Aug 26, 2016 @ 15:42:03

     Ja soms lukt het gewoon niet, die kinderen hébben natuurlijk vaak al “wat” meegemaakt dan.
     De bonus kinderen van Inge zien we natuurlijk niet vaak maar áls we zien is de sfeer gewoon goed maar een opa en oma kunnen daar natuurlijk niet echt meer voor zijn, ze hebben er zelf al genoeg;-)
     Wel typisch, meestal zijn de meisje veel sneller met dat soort dingen bezig, maar misschien heeft ook hun woonplaats er iets mee te maken, in Nederland wordt kinderen bijna opgedrongen dat ze verkering moeten hebben, al op de basisschool.

     Beantwoorden

     • Regenboogvlinder
      Aug 26, 2016 @ 15:50:14

      Nee helaas, we hebben ons best gedaan. Veel laten logeren, uitstapjes met haar gemaakt. Ze was 8 toen zoon en schoon samen kwamen. De meisjes groeien nogal beschermd op. Kunnen daar (volgens schoon) niet alleen op straat lopen/spelen. Sinds Natalia op de middelbare school zit, 1 jaar dus, gaan ze samen lopend naar school en weer terug. Was te gevaarlijk vond schoon. Speelden dus niet op straat ook. Nu hebben ze andere interesses. Wel vaak vriendjes of vriendinnetjes meer naar huis. Ze zitten nu nog een week in het apt van ex. De hele vakantie bijna, geloof in totaal zo’n 7 weken daar vertoefd. En daar hebben ze leeftijdgenootjes genoeg. Gaan ze met een heel stel naar het strand. Ach ’s lands wijs, s lands eer denk ik dan maar. En Maria moet helemaal niet aan jongens denken. Heeft één vriendje waar ze heel close mee is, maar niet op dat gebied haha.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       Aug 26, 2016 @ 16:02:34

       Het heeft vaak te maken met een “verlatingsangst” , kinderen die al wat meegemaakt hebben durven zich soms niet meer te hechten. Juist als ze diep van binnen wel iets met die persoon hebben maar dat sluiten ze af om niet wéér een teleurstelling mee te hoeven maken. Ik heb het met de eerste vriendin , ( die een paar jaar bij ons woonde) van onze zoon meegemaakt, niet dóór te komen en pas véél later, nadat ze uit elkaar waren, heb ik van haar gehoord dat ze nog vaak met weemoed aan het hechte gezin dat we waren moest denken.

       Beantwoorden

 13. Renesmurf
  Aug 25, 2016 @ 23:44:28

  Zoals het klokje thuis tikt, oost west! Ja, vakantie is erg fijn! Echt even genieten van het leven.

  Beantwoorden

 14. Marja
  Aug 25, 2016 @ 22:25:08

  Je hebt je prachtige genen keurig doorgegeven. Ze zijn al net zo leuk als jij en Henk. Tof dat ze ook op foto en film willen. Volgen ze ook je blog?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 26, 2016 @ 07:23:16

   Het zijn schatten die er geen probleem mee hebben als ik een foto of filmpje wil plaatsen, maar ze weten natuurlijk wel dat ik zelf ook wel oog heb voor hun privacy. Echt meelezen doen ze niet , maar geef het wel door als er iets over ze op staat. Maar ook dan vergeten ze toch vaak te kijken.

   Beantwoorden

 15. ariadnesdraad
  Aug 25, 2016 @ 21:49:56

  Je zit er qua hout warmpjes in voor de winter!

  Beantwoorden

 16. Kakel
  Aug 25, 2016 @ 21:07:11

  “Ja hoor, die gaat niet effe zomaar” (-: En…bam! daar ging-ie!
  Het instappen in de waterfiets deed je niet op je allercharmantst, maar dat geeft niet, jij hebt zóveel andere kwaliteiten dat deze ene best gemist kan worden.
  Wat hebben jullie een geweldige familie!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 25, 2016 @ 21:11:10

   Zo’n kreng wiebelt onverwacht toch heel erg;-)
   Het is natuurlijk éigenlijk een familie als ieder ander, er is óók wel eens iets hoor, maar we houden van elkaaren zijn er ook op afstand voor elkaar. De krenten in de pap zijn dit soort dingen en als het dan óók nog lukt met z’n allen een hapje te eten is het feest compleet. Ik ben er wél heel dankbaar voor en draag natuurlijk graag m’n steentje bij om alles bij elkaar te houden.

   Beantwoorden

 17. Suskeblogt
  Aug 25, 2016 @ 20:19:55

  Mooie liedjes duren niet lang is wat me nu te binnen schiet bij het lezen en bekijken van dit logje hier. Zulke mooie moment zijn voorbij voor je het weet dus genieten ervan moeten we.

  Beantwoorden

 18. Zus
  Aug 25, 2016 @ 20:14:30

  Oh Riet, dit is jaloers makend ! Wat lijkt me dat een heerlijke middag geweest.Super dat Oma en kleinkind dit beiden leuk vonden.Laat me volgende keer bij zoiets maar weer meekijken dan geniet ik ook, bedankt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 25, 2016 @ 20:19:46

   ja hoor, onze kleinkinderen zijn meestal wel “in”voor onze plannetjes. deze twee zien we minder dan de oudste maar die woont dan ook het dichtst in de buur, vooral Maikel moet er een flink eind voor rijden om hier te komen. Maar dus heel toevallig zagen we ze alledrie in één week tijd. We hebben er ook maar een familie etentje tegenaan gegooid bij de chinees, was héél gezellig.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: