hitteplan?

Ja hoor….. nog geen drie uur was de temperatuur ruim boven de 20 zomerse graden en wat hoor  ik op het nieuws? Precies, het  nationaal hitteplan wordt “van hogerhand” van stal gehaald.
Toegegeven, we zóuden in shock kunnen raken na al die narigheid van een uitgestelde  herfst, maar toch ……,  alsof ik zélf geen hitteplan kan bedenken, nee laat dát gerust aan mij over hoe ik met dit héérlijke weer omga.
Allereerst gisteravond telefonisch overleg met kleindochter Jennifer. Nee zij kan vandaag (dinsdag) niet over de auto beschikken, manlief heeft hem nodig voor zijn werk.
Dán wordt het even proppen want ze vond mijn plannetje té leuk om niet uit te voeren…… en dus staan Henk en ik mét onze Suus om 9 uur  vanmorgen bij Jennifer voor de deur. We  proppen Suus vol met een heleboel grote tassen én twee kinderzitjes waar Jennifer dankzij haar prachtig slanke lichaam nog nét tussen past.

proppen
Ja klopt het wás krap maar  voor een half uurtje wel te doen  en om iets over 10 uur kunnen we   parkeren…. waar?
Ja wat denk je nou dat jullie Rietepietz op een heerlijke zonnige dag met één kleindochter en twee achterkleinkinderen voor hitteplan bedacht had….. dat kán alleen maar die grote “zandbak aan de kust” zijn.
Voor Jennifer komt het er niet van om zonder auto in haar uppie met twee kleintjes vanuit Zoetermeer naar het strand te gaan, temeer je op het strand met kleine kinderen nog niet genoeg hebt aan ogen  in je voor én achterhoofd. Kortom twee paar extra ogen zijn méér dan welkom op het strand.
Opa-grootje is niet zo van “het water”, hij is meer van “de zand securety”, en ontfermt zich vooral over kleine Amber die zich vooral uitleeft met bakken nat zand dat overal aan blijft plakken.

collage A
Hij krijgt daarbij gelukkig wel wat hulp van Levy die z’n zusje wel even op sleeptouw neemt naar het “mini zeetje” zodat het zand naar de zee gebracht kan worden, nee water naar de zee  brengen is niet nodig, er is genoég!

zanderig
Maar oma-grootje vind de kindjes een gewéldig excuus om lekker in het water te poedelen. Aanvankelijk vindt Levi de aanrollende golven  toch wel andere koek dan het zwembad…… maar uiteindelijk is  oma-grootje een beetje omgooien in zee  toch wel helemaal toppie , zelfs Amber staat met mama aan de kant ongeduldig te wezen….. ze wil óók!

Wát nou hitte, het is er héérlijk  en net vóórdat de zon op z’n hoogste punt staat proppen we alles en iedereen weer in onze Suus.
Als we vijf minuten rijden zie ik in mijn spiegeltje  hoe de kleintjes over deze heerlijke ochtend dachten…… Ze hebben er geen wóórden voor.

ggnnrrr....

54 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Melody62
  Aug 26, 2016 @ 11:16:02

  Ohh geweldig dit zeg!

  Ik had al geen grootouders meer op mijn 18e dus Jennifer boft maar.
  En ja hoor ik geef het ruiterlijk toe, ben best wel een beetje jaloers maar wat gun ik jullie dit natuurlijk ook…. en te zien dat het kan maakt me dan wel weer heel blij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 26, 2016 @ 15:10:32

   Mijn eigen grootouders heb ik helemaal niet gekend, op één oma na die heb ik 2x gezien maar dus nooit een band mee gehad. Misschien dat ik daarom wel zoveel werk van m’n kleinkinderen maak want vroeger hadden natuurlijk ook de meeste kinderen oma’s en opa’s en ik niet.

   Beantwoorden

 2. Renesmurf
  Aug 24, 2016 @ 22:27:52

  Ja, dat is genieten van het leven! Moet kunnen. Helaas wel weer op het nieuws dat er een veewagen gekoeld moest worden door de brandweer. jemig, dat kunnen ze toch van te voren wel bedenken dat dit weertje hartje zomer kan voorkomen…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 25, 2016 @ 07:39:35

   En gelukkig kán het ook, maar van zo’n veewagen bericht worden we dan weer niet blij, wát een stommiteit.En er werd toch al háál lang geroepen dat het warm ging worden dus helemaal onverwacht kwam het niet.

   Beantwoorden

 3. Hartelijke Hot Hulk
  Aug 24, 2016 @ 21:15:27

  Prachtig!
  Ik vond het wel eng hoor, jij in die grote zee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 24, 2016 @ 21:21:27

   Nou geen zorgen hoor, ik ben geen held en ga nóóit verder in het water dan tot m’n heupen. Ik dacht éven dat je het eng vond dat ik in badpak in beeld kwam;-)
   Ik ben dan wel zo schijnheilig dat ik de minst flatterende stukken eruit gehaald heb, té dichtbij kan slecht voor de volksgezondheid zijn!

   Beantwoorden

 4. Mrs. T.
  Aug 24, 2016 @ 21:07:49

  Wat een heerlijk uitje. Leuk dat filmpje. En jouw Henk heeft nog best een goddelijk lijf hoor

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 24, 2016 @ 21:12:37

   Een dag met een gouden randje, zeker weten.
   Ik ben ook best trots op mijn 80jarige spetter;-) en dan tóch niet in de zwembroek willen, waarschijnlijk uit voorzichtigheid om niet het water in te kunnen, maar dat weet je niét van mij hoor;-)

   Beantwoorden

 5. willy
  Aug 24, 2016 @ 17:02:28

  pure genietmomenten voor jong en oud..

  hitteplan of niet
  groeten

  Beantwoorden

 6. Mammalien
  Aug 24, 2016 @ 15:08:23

  Heerlijk! Ze boffen maar met jullie 🙂

  Beantwoorden

 7. datzalwel
  Aug 24, 2016 @ 14:50:41

  Geweldig, zowel aan het strand als in de auto. Dat is Genieten. Die betutteling daar hadden wij het daarstraks ook nog over bij ons uurtje fietsen. Heb je wel gesmeerd ?Doe maar iets met lange mouwen aan enz. We zullen maar blijven lachen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 24, 2016 @ 15:13:21

   Dat laten we ons niet afpakken door een stel idioten, is toch puur genieten met dat span.
   Dan hoor je dat je niet langer dan een kwartier onbeschermd in de zon mag blijven, heb ik na twee uur strand in badpak een vage iets bruinere lijn langs het badpak, ze lijken wel gék!
   Ik kan zélf wel bedenken dat ik niet op het heetst van de dag in de volle zon moet gaan liggen!

   Beantwoorden

 8. Regenboogvlinder
  Aug 24, 2016 @ 14:20:26

  Oh dat zijn genietmomenten zeg! Heerlijk zo in het water!
  Dat ze dat met hun overgrootouders kunnen doen, geweldig, het plezier spat ervan af. Van allemaal trouwens. En jeetje wat waren ze stil op de terugweg 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 24, 2016 @ 14:45:26

   Dat heb je wel goed gezien, echt een feestje voor iedereen en we realiseren ons heel goed dat het niet voor iedereen is weggelegd om nog met achterkleinkinderen te kunnen “ravotten”.
   Ze hebben de hele terugweg geslapen, best wel stil in de auto vergeleken bij het opgewonden gekakel van Levi op de heenweg;-)

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    Aug 24, 2016 @ 17:47:45

    Ja is ook bijzonder.. En zo leuk dat je kleindochter het zo leuk vindt met jullie. Lijkt mijn dochter wel, die was ook zo dol op haar opa en oma’s. Zo leuk om mee te maken!
    Haha, en… heb je vanmiddag ook een tukje gedaan?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     Aug 24, 2016 @ 18:15:28

     Nee ik niet maar Henk wél, maar dat doet hij iedere dag;-)
     Ja Jennifer was ons eerste kleinkind en woonde destijds heel dicht bij ons dus toen onze dochter al snel wéér zwanger was en wat rust nodig had deden wij bijna dagelijks wel iets met Jennifer. Maar we hebben met allemaal wel een leuke band hoor alleen die kindjes zijn toch weer een héél grote extra.

     Beantwoorden

     • Regenboogvlinder
      Aug 24, 2016 @ 20:15:21

      Hij heeft gelijk! Maar jij bent er dus ook nog niet aan toe. Ik ook niet hoor, heb het niet nodig maar zie het ook niet zitten om een gewoonte te gaan maken van een tukkie doen overdag. Misschien als ik oud ben.
      Goh, dus je hebt een extra speciale band met Jennifer. 🙂

      Beantwoorden

      • Regenboogvlinder
       Aug 24, 2016 @ 20:16:30

       Mijn laatste zin kwam niet door… er gebeurde weer iets raars. En toen ging de reactie zichzelf al publiceren…
       Ik had er nog onder gezet dat de kindjes gewoon cadeautjes zijn, waar jullie heel erg van genieten! 🙂

       Beantwoorden

 9. Corja
  Aug 24, 2016 @ 13:57:02

  Heerlijk! Zo leuk dat jullie dat doen. Dit vergeten ze nooit, zo waardevol! (En ja, dat ach-ter-lij-ke ‘hitteplan’. Betutteling ten top. Ik zet trouwens altijd ’s nachts een raam open. Dus ook ’s winters. Benieuwd of dat eigenlijk wel mag van de regering……)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 24, 2016 @ 14:42:21

   Als het niet mag hebben we allebéi een probleem want ook bij ons staat er zomer en winter een raam open in de slaapkamer ( verwarming uit) .
   Ja dat hitteplan, met tips die ieder weldenkend mens vanzélf wel doet, en dan al nog vóór het echt warm wás.
   Maar zó leuk die kindjes, en ja, in aansluiting op jouw logje weet ik zéker dat onze kleinkinderen een warme en sterke band met ons hebben, als we nog wat tijd van leven hebben zullen ook de achterkleinkinderen Levi en Amber zéker herinneringen aan ons hebben want we blijven betrokken bij ze zolang we dat kunnen. Het is zó leuk om te aan te zien komen stormen als we op het raam tikken.

   Beantwoorden

 10. Jokezelf
  Aug 24, 2016 @ 12:48:17

  Wat een leuk hitteplan! 🙂

  Beantwoorden

 11. schrijfselsvanmij
  Aug 24, 2016 @ 09:47:41

  Geweldig!

  Beantwoorden

 12. John
  Aug 24, 2016 @ 09:02:39

  Ik denk dat ze denken dat wij mensen hulpeloos worden als er een beetje zon schijnt. Nu is het ook wel zo dat 80% van de mensen gelijk begint te klagen als het warm wordt dus mss komt het daardoor. Ik vind het heerlijk en jullie ook zie ik wel.
  Eindeloos genieten zo met die kleintjes er bij 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 24, 2016 @ 13:20:20

   Waarschijnlijk denkt men “van hogerhand”dat onze hersens ter plekke smelten zodra de temperatuur boven de 25 graden komt.En iets “meer gedoceerde” warme dagen (liever 10 dagen 23 graden dan 5 dagen 30 graden)zou natuurlijk prettiger zijn, maar dat hebben we niet voor het zeggen dus we genieten dan maar van de mogelijkheden;-)

   Beantwoorden

 13. sweetlake
  Aug 24, 2016 @ 08:04:16

  Kijk dat zijn zomerse dagen!!!!Zo had ik vroeger een moeder die dit soort zeldzame dagen ook echt wist te waarderen.Tijdens mijn lagere school periode zijn er ook zomers geweest (ik geloof twee) waar er sprake was van een hittegolf.
  Zo werd er dan in de ochtend met de hoofdmeester van school gebeld met de mededeling dat haar kinderen hoogst waarschijnlijk in de middag last kregen van strandziekzijn. Tja was het antwoord van de hoofdmeester…..ik vond ze gistermiddag al zoooo witjes ! 😉 Vitamine D was het beste medicijn.En zo sleepte mijn moeder zichzelf met haar kinderen dan van “ellende” maar weer naar het Scheveningse strand.Je ziet zij had ook echt ALLES over voor de gezondheid van haar kinderen! Geweldig XXX
  Sweetlake

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 24, 2016 @ 08:15:01

   Goh…. maar dan was jouw moeder toch éigenlijk een beetje ” burgerlijk ongehoorzaam”? Maar volgens mij hád je in die tijd nog heel “invoelende hoofdmeesters ” die het vervelend vonden dat hij de kinderen niet allemáál vrij mocht geven omdat niet álle moeders daar blij van werden doordat ze buiten de deur werkte.
   Daarom werd er in de middagen niet echt “gewerkt”op de school maar “leuke dingen gedaan” Net als ijsvrij zóu “hittevrij” toch óók moeten kunnen voor die paar keer per jaar dat het voorkomt? Ik snap die moeder van jou wel;-)

   Beantwoorden

 14. ariadnesdraad
  Aug 23, 2016 @ 21:28:28

  Ah hoe schattig 🙂

  Beantwoorden

 15. Spontanity
  Aug 23, 2016 @ 21:13:40

  Heerlijke foto’s.
  Weer mooie herinneringen gemaakt.

  Beantwoorden

 16. Zus
  Aug 23, 2016 @ 21:10:38

  Heerlijk dat kleine spul ! Lekker dat ze niet zo ver weg wonen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 23, 2016 @ 21:54:38

   Ze wonen niet écht om de hoek maar zolang wij zelf auto rijden staan we er binnen een half uur op de stoep.
   Zonder auto wordt dat lastiger, maar voorlopig genieten we er van dat ze binnen ons bereik zijn voor dit soort uitstapjes.

   Beantwoorden

 17. Kakel
  Aug 23, 2016 @ 21:07:27

  Wat veel plezier hebben jullie met elkaar. Die Henk met zijn één-op-eentje (-:
  Zowel Levi als Amber zijn niet bepaald bang uitgevallen!
  Die laatste foto hahaha LOL.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Aug 23, 2016 @ 21:51:16

   Leuk hé, die kleintjes waren kapót, trouwens, eer wij weer thuis waren was “opa-grootje”ook wel een een tuk toe;-)
   Je moet gewoon niet teveel tegelijk van die kleintjes vragen, eerst lekker spelen en ze met de voetjes door de golven trekken, steeds wat verder laten zakken en voor je het weet staan ze de golven op te vangen met billen, zó leuk!

   Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  Aug 23, 2016 @ 20:26:20

  Die hebben zich zo te zien van dat hitteplan niets aangetrokken en gewoon genoten tot ze er bij neervielen. Groot gelijk hebben ze.

  Beantwoorden

 19. Marja
  Aug 23, 2016 @ 20:04:36

  Zalige momenten. Wat een heerlijk spul.

  Beantwoorden

 20. Mrs. Brubeck
  Aug 23, 2016 @ 19:50:49

  Dit is zo mooi, ik kan niet wachten tot Lowieke wat groter is, daar doe je het toch voor! 🙂

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: